Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

En snabbguide för att skapa spelinnehåll för att komma igång

En snabbguide för att skapa spelinnehåll för att komma igång

Har du någonsin drömt om att skapa spelinnehåll?

Det är en fängslande värld där passion för videospel möter kreativitet och samhällsbyggande.

Du är inte ensam i dina drömmar. Spelindustrin vimlar av blivande spelskapare som vill sätta sina spår.

Men hur navigerar man i denna spännande men komplexa värld?

Det här blogginlägget kommer att utforska spelindustrins process för att skapa innehåll och ge insikter om hur man blir det genom att lyfta fram fem av de bästa spelskaparna idag.

Om att starta din egen YouTube-kanal eller bli nästa stora Twitch-streamer är något du har funderat på under din fritid, håll dig kvar!

Du kanske bara tar upp några tips som kan göra dessa superchattar till verklighet.

Vad är en innehållsskapare inom spel?

Att skapa och dela innehåll relaterat till videospel är den primära uppgiften för en skapare av spelinnehåll.

Dessa individer kan streama sitt spel live på plattformar som Rycka tillgöra informativa eller underhållande videor för YouTube, eller till och med skriva insiktsfulla artiklar om de senaste spelen.

Spelskapare bär många hattar – de är underhållare, utbildare, influencers och ofta också samhällsbyggare.

Deras aktivitet överskrider helt enkelt att spela spel; de undersöker dem, chattar om dem och delar sina erfarenheter med sin publik.

Deras roll i spelindustrin har vuxit avsevärt tack vare plattformar som Twitch och YouTube, som gör det möjligt för spelare att ansluta direkt till fans runt om i världen.

Men att vara en framgångsrik skapare av spelinnehåll handlar inte bara om att spela tv-spel hela dagen (även om det låter kul). Det kräver kreativitet, tekniska färdigheter, uthållighet och naturligtvis en djup kärlek till spel.

Olika typer av skapare av spelinnehåll

Skapare av spelinnehåll kan kategoriseras i någon av dessa fyra grupper:

  • Streamers: Dessa skapare sänder sitt spelande live på plattformar som Twitch eller YouTube och engagerar tittarna i realtid via chatt samtidigt som de ger kommentarer under spelandet.
  • YouTubers: YouTubers spelar in sig själva när de spelar videospel och redigerar sedan dessa inspelningar till engagerande videor som kan sträcka sig från genomgångar till recensioner eller komiska sketcher baserade på specifika spel.
  • Bloggare: Vissa skapare föredrar det skrivna ordet framför visuella medier, skriver bloggar eller artiklar om olika aspekter av spel, inklusive nyhetsuppdateringar, spelrecensioner eller strategiguider.
  • Podcastvärdar: Podcastvärdar producerar ljudbaserade program där de diskuterar olika ämnen relaterade till videospel – från att granska nya releaser till att intervjua utvecklare inom branschen.
Läsa:  Vad är SEO? En omfattande guide till dess historia och roller

Hur man blir en skapare av spelinnehåll

Allt börjar med att bli bekant med ditt spel.

Du måste vara väl bevandrad i spelet du skapar innehåll för, känna till dess mekanik, kunskap, strategier och uppdateringar som din egen buktappa.

Att höja sig över sina jämnåriga på en så mättad marknad kräver inte bara exceptionell skicklighet utan också karisma och originalitet.

Om du vill starta din egen resa som skapare av spelinnehåll eller vill utveckla en befintlig kanal måste du ha följande färdigheter:

  • Spelbehärskning: Att behärska olika genrer är avgörande för alla framgångsrika spelare. Oavsett om det är Minecraft-innehåll eller konkurrenskraftiga förstapersonsskjutare behöver spelare expertis inom spelmekanik kombinerat med strategiskt tänkande. Precis som alla andra yrken eller hobbyer du ägnar din fritid åt, krävs träning för att bli duktig.
  • Förmåga att underhålla: Förutom att bara spela bra spel spelar humor också en viktig roll! En Twitch-streamer eller YouTuber behöver kvickhet tillsammans med engagerande kommentarsförmåga som håller tittarna underhållna under hela streams/videor.
  • Kreativitet: Detta är en annan viktig ingrediens i detta recept, eftersom din förmåga att presentera spel eller information på unika sätt kommer att skilja dig från andra kreatörer.
  • Skapa engagerande innehåll: Det räcker inte att bara vara bra på att spela spel; du måste underhålla din publik också. Var personlig och interagera med dina tittare regelbundet genom kommentarer eller superchattar. Från ljuddesign till miniatyrbilder – varje aspekt räknas för att skapa övertygande material som kan ses.
  • Marknadsföring och samhällsbyggande: En stark onlinenärvaro på flera plattformar hjälper till att bygga fanbaser organiskt medan superchattar ger möjligheter till interaktion i realtid för att främja starkare band inom din community.

Att bli en framgångsrik spelskapare handlar inte om att bara ha ledig tid. Det är en sammanslagning av hårt arbete, engagemang, passion och uthållighet, tillsammans med kontinuerligt lärande och anpassning till förändringar inom det ständigt föränderliga spellandskapet. Det är detta som verkligen skiljer toppskiktet från resten av paketet.

Vem är den bästa skaparen av spelinnehåll?

Spelindustrin har exploderat med en uppsjö av talangfulla skapare av spelinnehåll, som var och en ger sin unika smak till spelgemenskapen.

Vem är den bästa innehållsskaparen idag? Här är våra fem bästa.

1. PewDiePie

PewDiePie är känd för sina komiska kommentarer och Minecraft-innehåll, och har samlat över 110 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal.

Skärmdump från YouTube

Även känd som Felix Kjellberg, står PewDiePie i spetsen för denna livliga industri. Med en decennielång närvaro på YouTube och en oöverträffad förmåga att engagera publiken med sina Let’s Plays, vloggar, sketcher och komiska kommentarer, har han befäst sin status som en av de mest inflytelserika personerna i spelgemenskapen.

Felix unika inställning till innehållsskapande hjälpte till att forma dagens skaparutrymme till vad vi känner till det – en expansiv plattform för att dela kreativitet och bygga gemenskaper kring gemensamma intressen som videospel. Hans inverkan på spelutvecklingen kan ses genom olika samarbeten med varumärken som söker tillgång till en stor publik som är en del av denna blomstrande community.

2. Ninja

Tyler Belvins, mer känd under sin pseudonym online Ninjaär en av de mest erkända figurerna i spelindustrin, särskilt under uppkomsten av Battle Royale-spel som Fortnite.

Läsa:  Anatomy of a Landing Page: 9 Essential Elements

Skärmdump från Twitch

En professionell spelare blev Twitch-streamer, Ninja skapade rubriker när han lämnade Twitch för Mixer 2023 (endast för att återvända efter att Mixer stängdes av). Hans skickliga gameplay och underhållande personlighet har lockat miljontals tittare.

En händelse som avsevärt ökade Ninjas popularitet var ett samarbete med musikartisten Drake. Denna korsning mellan musik och spel slog rekord på Twitch när 600 000 personer ställde in på deras livestream samtidigt, vilket visade upp kraften i samarbeten för att utöka räckvidden inom spelgemenskapen.

3. Videogamedunkey

Om du är en ivrig spelare, är chansen stor att du har hört talas om Jason Yevgeniy Gastrow, populärt känd som videogamedunkey.

Skärmdump från YouTube

Dunkey har skapat sig en nisch inom den mycket konkurrensutsatta spelindustrin genom sin unika blandning av humor och kritik. Hans YouTube-kanal innehåller sketcher och spelvideor som har fått miljontals visningar från spelare över hela världen.

Dunkey började som många andra innehållsskapare – med bara en passion för videospel och lite ledig tid. Men det som skiljer honom är hans förmåga att skapa engagerande innehåll som resonerar med tittare över olika demografier.

En spelserie han ofta täcker är Minecraft. Det här spelets sandlådekaraktär gör att han kan visa upp inte bara dess mekanik utan också sin kreativitet när det gäller att utforma strategier eller bygga strukturer, vilket gör varje avsnitt till mer än bara att spela spel.

4. Asmongold

Asmongold, även känd som ZackRawrr, är en känd figur bland skapare av spelinnehåll. Han blev först framträdande genom sina engagerande World of Warcraft (WoW)-videor på sin YouTube-kanal.

Skärmdump från Twitch

I de tidiga stadierna av sin karriär ägnade Asmongold det mesta av sin fritid åt spelutveckling och att skapa WoW-specifikt innehåll. Hans passion för videospel och unika insikter i WoW-spelandet fick honom snabbt en betydande efterföljare inom spelområdet.

Med tiden expanderade Asmongold utöver att bara vara en WoW-streamer och började utforska andra populära spel som Final Fantasy XIV och Minecraft. Hans förmåga att anpassa olika spelstilar över olika genrer är där hans mångsidighet verkligen lyser.

Medan han till en början blev berömmelse genom YouTube, ligger idag mycket av Asmongolds fokus på Twitch-streaming.

5. Loltyler1

När det kommer till världen av Twitch-streamers och skapare av spelinnehåll är ett namn som sticker ut Tyler Steinkamp, ​​mer känd som loltyler1. Känd för sina underhållande streams och unika personlighet, har han skapat en nisch för sig själv i spelcommunityt.

Skärmdump från Twitch

Tylers uppgång till berömmelse kan inte bara tillskrivas hans färdigheter i League of Legends utan också hans förmåga att hålla publiken engagerad även under perioder av underpresterande. Hans charm ligger i att vara äkta; Oavsett om han vinner eller förlorar spel, förblir han trogen den han är – en egenskap som värderas högt av tittare som letar efter äkthet i ett fullsatt spelinnehållsutrymme.

Förutom att strömma videospel på Twitch, har Tyler skapat vågor utanför spel också. Han har presenterats flera gånger i fitnesskretsar och till och med lanserat sin egen linje av kosttillskott före träning/energi – som visar hur mångsidig en framgångsrik innehållsskapare kan vara.

Läsa:  Allt ditt företag kan veta om hanterade IT-tjänster

Utöver dessa fem topptalanger finns otaliga andra begåvade individer som bidrar med rikt varierat material på olika plattformar som Twitch, YouTube eller till och med Facebook Gaming – vilket bevisar att vem som helst kan bli en del av denna pulserande värld om de har passion, kreativitet, hängivenhet … och kanske lite för mycket fritid.

Om du vill göra din prägel på detta område, kom ihåg att framgång inte kommer över en natt. Det kräver konsekvent ansträngning i kombination med att skapa kvalitetsinnehåll som är skräddarsytt specifikt för din valda nisch.

Fortsätt bygga dessa relationer – oavsett om det är genomgående super chattar under livestreams eller svara eftertänksamt i kommentarsfältet. Bakom varje skärm ligger en annan människa som delar liknande passioner som du själv så behandla dem därefter.

Hur startar jag en spelinnehållskanal?

Att starta en egen kanal för spelinnehåll kan verka skrämmande, men var inte rädd, det är helt genomförbart.

Här är en 10-stegsguide som hjälper dig att komma igång.

1. Fokusera på din målgrupp, inte ett speciellt spel

Istället för att begränsa ditt innehåll till ett enda spel bör du överväga din målgrupps intressen och preferenser. Täck en mängd olika spel, genrer och ämnen för att tilltala en bredare publik och hålla ditt innehåll fräscht och mångsidigt.

Att välja var du ska publicera ditt arbete spelar också en viktig roll. Ta reda på var din målgrupp hänger på nätet. YouTube och Twitch är populära plattformar bland spelare men det finns andra som Facebook Gaming som har fått draghjälp nyligen. Välj den bästa plattformen som passar DIN publiks behov.

2. Investera i rätt utrustning

Se till att du har en anständig speldator eller konsol, en högupplöst bildskärm, en kamera och mikrofon för kommentarer och kvalitetshörlurar för ljudisolering under inspelningssessioner. Bra ljud- och videokvalitet kommer att förbättra tittarupplevelsen för din publik.

Du behöver också ett inspelningskort om konsolströmning är en del av din plan, plus redigeringsprogram som Adobe Premiere Pro eller Sony Vegas Pro.

3. Välj ett coolt och minnesvärt namn

Välj ett unikt och minnesvärt namn för din spelkanal som speglar ditt innehåll och är lätt att söka efter. Se till att det överensstämmer med ditt varumärke och resonerar med din målgrupp.

Engagera dig med spelgemenskaper, forum och sociala mediegrupper för att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna, nyheterna och diskussionerna. Detta kan inspirera till nya videoidéer och hjälpa dig att förstå vad din publik är intresserad av.

5. Ladda upp spelvideor varje vecka

Konsekvens är nyckeln till att bygga en publik. Ställ in ett regelbundet schema för uppladdning av nya videor.

Oavsett om det är en gång i veckan eller oftare, håll dig till det. Detta hjälper din publik att veta när de kan förvänta sig nytt innehåll från dig.

6. Skapa korta och engagerande videointros

Fånga tittarnas uppmärksamhet redan från början genom att skapa engagerande och kortfattade introduktioner. Fäst dem med ett spännande uttalande, en fängslande bild eller en teaser av vad som kommer i videon.

7. Skapa iögonfallande YouTube-miniatyrer och titlar

Designa lockande miniatyrer som korrekt representerar innehållet i din video och lockar tittarna att klicka. Skapa övertygande titlar som är kortfattade, beskrivande och innehåller relevanta sökord.

Läsa:  Hur man bäddar in Facebook-evenemang på WordPress

8. Forskningsvideoämnen

Ta dig tid att undersöka och planera dina videoämnen i förväg. Detta hjälper dig att organisera dina tankar, samla nödvändiga resurser och se till att du tillhandahåller värdefullt och välinformerat innehåll till dina tittare.

9. Förvandla speltrender till videor

Håll dig uppdaterad med speltrender, som nya spelsläpp, uppdateringar eller populära spelutmaningar. Att skapa innehåll kring dessa trender kan locka tittare som aktivt söker efter relaterat innehåll.

10. Experimentera med YouTube Shorts

Dra nytta av YouTube Shorts, en funktion för att skapa vertikala videor i korta format. Experimentera med det här formatet för att tillhandahålla snabba, engagerande utdrag av spelinnehåll som kan locka nya tittare och potentiellt bli viralt.

Glöm inte SEO! Optimera titlar, beskrivningar och taggar med relevanta sökord för att öka din videos synlighet.

Förutom att skapa fantastiskt innehåll på dessa plattformar, bidrar en stark närvaro på sociala medier till att öka synligheten exponentiellt, särskilt med tanke på det nuvarande landskapet som domineras av algoritmiska flöden.

Vanliga frågor – Skapare av spelinnehåll

Vad gör innehållsskapare i spel?

Den mest värdefulla tillgången för en skapare av spelinnehåll är förmågan att skapa en stark koppling med sina följare genom liveströmmar. Dessa kreatörer engagerar sig och interagerar aktivt med sina fans och skapar en djup känsla av resonans och anknytning.

Vem är den bästa skaparen av spelinnehåll?

Det “bästa” kan vara subjektivt, men populära åsikter citerar ofta PewDiePie eller Ninja på grund av deras massiva följare och inflytande inom spelgemenskapen.

Hur startar jag en skapare av spelinnehåll?

För att börja som skapare av spelinnehåll måste du välja din plattform (som Youtube eller Rycka till), välj en spelgenre du brinner för och skapa unikt och underhållande innehåll konsekvent samtidigt som du marknadsför det på sociala medieplattformar som Instagram och Twitter.

Är en streamer en innehållsskapare?

Även om termerna “livestreamer” och “innehållsskapare” kan tyckas vara utbytbara, finns det tydliga skillnader mellan de två. Livestreamare är beroende av deras förmåga att interagera med sin publik i realtid, medan innehållsskapare ofta lägger ner mycket tid på att fullända sitt arbete.

Är du sugen på att skapa spelinnehåll?

Att bli en skapare av spelinnehåll är en spännande resa som kräver passion, engagemang och kreativitet.

Fortsätt fokusera på att producera förstklassigt material, interagera med dina fans och vara konsekvent i dina inlägg.

Oavsett om du väljer streaming eller andra former av innehållsskapande, kommer att vara autentisk och sann mot dig själv hjälpa dig att sticka ut som en unik skapare av spelinnehåll.

Funderar du på att blogga som en del av din strategi för att skapa innehåll? Skriv alla dina spelbloggar i bulk med WriteSonic – den ledande AI-skribenten som spikar långt SEO-blogginnehåll.