Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Enterprise SEO-plattformar: Komplett guide & Topp 5 jämförelse

 Enterprise SEO-plattformar: Komplett guide & Topp 5 jämförelse

Vad är Enterprise SEO?

Enterprise SEO avser användningen av kraftfulla mjukvaruverktyg för att utföra avancerad SEO-revision, forskning och genomsökning av webbplatser för användningsfall med hög efterfrågan som vanligtvis förknippas med företag, organisationer med flera webbplatser eller flera varumärken eller stora byråer.

De flesta branschexperter tror att sökmotoroptimering (SEO) föddes i början av 1990-talet när företag började upptäcka “world wide web”. Idén om företagsprogramvara började växa fram vid sekelskiftet och syftade slutligen på programvara som utförde affärsfunktioner (som CRM och ERP) för stora komplexa organisationer.

Dessa dagar, när företag etiketten tillämpas på SEO-verktyg, den hänvisar specifikt till SEO-mjukvara som gör det möjligt för organisationer med en vidsträckt, komplex digital närvaro att granska, rapportera, planera och optimera sina SEO-aktiviteter.

De flesta SEO-verktyg är byggda för småföretag och små och medelstora företag och det är ingen överraskning när man tänker på det 99% av företagen i USA är småföretag! (källa: Small Business Administration).

Betyder detta att Enterprise SEO-marknaden representerar ynka 1% av amerikanska företag? Svaret är lite mer komplicerat eftersom det finns många traditionella små och medelstora företag som har krav på företagsnivå. Av denna anledning är den typiska kunden för Enterprise SEO-verktyg mindre definierad av deras organisations storlek och struktur utan istället mer definierad av deras organisations SEO-krav och komplexitetsnivån över deras digitala tillgångar.

Funktioner i Enterprise SEO Tools

SEO-programvara för företag har mycket av samma underliggande funktionalitet som liknande programvara riktad till små och medelstora företag med den extra fördelen att hantera stora datamängder utan ansträngning. Det är bara denna faktor som gör det möjligt för organisationer att skala sin kapacitet och lägga till ett enormt värde till sina SEO-funktioner.

Webbplatsrevision i stor skala

Webbplatsrevision är processen att köra en webbsida genom en serie omfattande kontroller som SEO på sidan, bakåtlänkar, användbarhet/UX, prestanda och laddningshastighet och sociala medier.

Det stora utbudet av webbplatsrevisionsverktyg på marknaden låter dig skanna en webbsida en i taget, medan du i företagssammanhang kan skanna hundratals, till och med tusentals webbsidor samtidigt och skapa regler och automatiseringar för att omvandla resultatet till åtgärder.

Avancerad SEO-spårning på sidan

Noggrannhet är alltid viktigt men när man driver SEO-initiativ på företagsnivå är det desto viktigare. Det sägs ofta i branschen att “inte alla webbplatsrevisorer är likadana” vilket är mycket sant. Det är därför stora organisationer förlitar sig på SEO-plattformar för företag som bedömer webbplatser så nära hur en människa skulle uppleva webbplatsen.

De mest exakta SEO-plattformarna för företag använder avancerad Javascript-genomsökningsteknik för att rendera en webbsida i en molnbaserad Chrome-webbläsare – som effektivt emulerar den mänskliga upplevelsen. Detta är att föredra framför robotsökrobotar som bara skannar webbplatsens HTML-kod.

Webbplatsgenomsökning i skala

Genomsökning av webbplatser tar principerna för en webbplatsrevision på en enda sida och tillämpar dem på en hel webbplats. I en organisation med enorma digitala fotspår som omfattar hundratals eller till och med tusentals webbplatser, mikrosajter och lokala webbplatser – kan genomsökning av företagswebbplatser leverera en djupgående nivå av insikt på en bråkdel av den tid det skulle ta ett mänskligt team att uppfylla (minus alla människor) fel som är oundvikligt).

Genomsökning av webbplatser kan användas för att identifiera brister och problem som du kan åtgärda (t.ex.: felaktiga titeltaggar, saknade metabeskrivningar och alt-taggar, trasiga länkar, etc.) och sedan samla alla dessa problem i en enda lista så att du kan granska det i en gång och lös varje problem gradvis.

När du genomsöker hundratals eller tusentals sidor är det användbart att kunna se genomsökningsförlopp i realtid. Så när du överväger vilket SEO-verktyg för företag du ska använda, kontrollera om webbplatsgenomsökning visar resultat i realtid, som SEOptimers SEO Crawler.

Läsa:  Topp 15 IgTok-alternativ för att få gratis följare för Instagram & Tick ​​tack

Konkurrensanalys

De flesta ledningsgrupper är intresserade av hur de står sig konkurrensmässigt. Detta gäller för så många affärsmått och sträcker sig naturligt in i SEO-världen. Benchmarking SEO-faktorer som din sökranking, sidladdningshastighet, innehållskvalitet och användarupplevelse är alla möjliga med SEO-programvara för företag.

Plats för plats kan du jämföra övergripande poäng och sedan gå ner till individuella kontroller för att fastställa vilka webbplatser som presterar bättre än andra. I ett företagsanvändningsfall kan du exportera SEO-revisionsrapportresultat och deras konkurrenskraftiga jämförelser i en datafil med hjälp av Bulk Reporting-verktyg.

Handlingsbar insiktsidentifiering

Mätvärden och statistik är bra, men praktiska insikter är ännu bättre. När du hanterar ett stort digitalt fotavtryck behöver du förmågan att lyfta fram vad som behöver göras för att göra förbättringar. Detta är särskilt användbart om du behöver triagera uppgifter till olika personer eller avdelningar internt eller till och med när du arbetar med hanterade tjänsteleverantörer.

SEO ROI

Avkastning på investeringar. Sist men inte minst är detta utan tvekan det viktigaste konceptet att kommunicera till intressenter. Att bevisa avkastningen på dina SEO-insatser hjälper till att visa upp det värde som din funktion levererar till verksamheten och kan hjälpa till att bygga affärsmässiga förutsättningar för att öka eller utöka ditt uppdrag.

I stort sett beräknas ROI som från investeringen minus kosta av investeringen dividerat med kostnaden för investeringen. Dina största kostnader eller utgifter från SEO kommer sannolikt att falla under följande hinkar:

Att beräkna alla dina interna och externa kostnader är den enkla delen. För icke-e-handelsföretag beräknas öka eller är den svåra delen. Eftersom detta kommer att vara olika för varje typ av organisation kan det vara fördelaktigt att titta på ökningen av direkta mätvärden som organisk webbplatstrafik eller organiska sökvisningar och skapa sedan en formel för hur du representerar dem med ett monetärt värde.

De 5 bästa leverantörerna av SEO-plattformar för företag

Siteimprove

Siteimprove är en svit med digitala marknadsföringsprodukter som spänner över Enterprise SEO, Governance/compliance och analytics. Deras “Digital Certainty Index” är en benchmarkingmetod för webbplatser som möjliggör jämförelse mot en rad industristandarder för SEO, tillgänglighet och kvalitetssäkring.

Kvalitetssäkringstestning är ett stort fokus för Siteimprove och de erbjuder verktyg och kontroller för att säkerställa att det de säger är en “pålitlig varumärkesupplevelse”. Deras nyckelfunktioner inom detta område är:

 • Läsbarhet: identifiera innehållsdjup, användning av språk och avgöra om innehållet kan förstås av besökarna
 • Innehållsinventering: övervaka webbplatsuppdateringar, tillväxt av sidinnehåll och skapa ett innehållsbibliotek med strukturerade kategorier
 • Länk och stavningskontroll: identifiera trasiga länkar, felstavningar och skapa varumärkesspecifika ordböcker.

Siteimproves anpassningsbara instrumentpanelsrapporter ger platschefer ett bibliotek med över 650 widgets för att bygga anpassade instrumentpaneler. Detta är särskilt användbart när du behöver rapportera till olika intressenter på olika sätt. Vi vet att vissa människor är mer visuella och gillar djupgående diagram och grafer, medan andra föredrar korta sammanfattningar.

Siteimprove har över 7 500 kunder och har ett genomsnittligt användarbetyg på 4,6 av 5 stjärnor på G2 från 249 recensioner.

Dirigent

Conductor är en del av mjukvara, en del av tjänsten med förmågan att tillhandahålla tekniken samt tolka resultat och tillhandahålla SEO-strategi. Conductor har ett analytikerteam som också kan hjälpa till att utföra specifika frågor eller svara på frågor som rör SEO-data.

Conductors strategiteam kan bäddas in i kundteam och hjälpa till med en rad tjänster inklusive:

 • Veckovisa strategi- och arbetspass
 • Anpassade lösningar och rapportering
 • Teamträning och workshops
 • Teknisk support 24 timmar om dygnet
 • Teamaktiveringstjänster
 • Produktutbildning och avancerade implementeringar

Conductors servicemodell är inte baserad på fakturerbara timmar utan istället baserad på leveranser. Dessa leveranser definieras och ingår som en del av deras licensavtal. Anpassade leveranser kan också “beställas” ad hoc från deras Solutions Marketplace:

Conductor listar företags SEO-klienter som Citibank, Samsung, Slack och Shiseido. Conductor har ett genomsnittligt användarbetyg på 4,5 av 5 stjärnor på G2 från 255 recensioner.

BrightEdge

BrightEdge är en annan svit med SEO-verktyg för företag för alla aspekter av SEO, inklusive sökordsspårning, innehålls- och webbplatsrevision, business intelligence, konkurrensanalys och mer.

Läsa:  Den kompletta guiden till spampoäng (plus 3 värdefulla sätt att använda den)

BrightEdges teknik drivs av DataMind – deras egenutvecklade marknadsföringsteknologi för djupinlärning. Löftet med DataMind är att leverera datadrivet beslutsfattande baserat på algoritmer för mönsterigenkänning som omedelbart identifierar konsumentsökningstrender, konkurrenshot och marknadsförändringar i realtid:

Med detta fokus på maskininlärning hjälper BrightEdge sina kunder att ligga steget före marknadsförändringar och utnyttja möjligheter som annars skulle ha gått obemärkt förbi.

BrightEdge listar 64 av Fortune 100 som kunder och har ett genomsnittligt användarbetyg på 4,3 av 5 stjärnor på G2 från 182 recensioner.

seoClarity

seoClarity är en SEO-plattform för företag med en AI-aktiverad insiktsmotor som de kallar Clarity Grid. Liksom Conductor tillhandahåller seoClarity också en rad tjänster utöver programvaran.

Förutom SEO-strategi och anpassade lösningar kan seoClaritys tjänsteteam till och med informera skribenter och produktinnehåll åt dig, vilket i huvudsak fyller rollen som en innehållsbyrå.

Men om du vill utveckla ditt eget innehåll internt, seoClarity's Innehållsidéer produkt kommer att hjälpa till att påskynda din brainstorming. Content Ideas är den största datamängden i Googles avsnitt “People Also Ask”. Verktyget tillämpar naturlig språkbearbetning (NLP) för att känna igen sammanhang och förse användare med högt värdefulla sökord, möjligheter med lång svans och trendämnen baserat på verkliga sökningar utförda på Google:

seoClarity är en av de mer etablerade SEO-plattformarna för företag som har funnits sedan 2007 men har ett genomsnittligt användarbetyg på 4,5 av 5 stjärnor på G2 från just 28 recensioner.

Skamlös plugg: Ahrefs

SEOptimers ursprung var från SMB-kunder (små till medelstora företag) men med tiden med mer funktionalitet som lagts till under åren har plattformen utökats till att omfatta krav på programvara för SEO för företag. På grund av detta är Ahrefs ett billigare alternativ jämfört med verktygen ovan men det har mycket av samma kraftfulla funktionalitet.

SEOptimers expansion till företagsfunktionalitet började med lanseringen av SEO Audit API. Denna kraftfulla resurs gör det möjligt för utvecklare i byråer eller interna team att få åtkomst till webbplatsrevisionsfunktioner via JSON:

SEO API-användare kan hämta individuella webbplatsrevisionsdatapunkter och poäng eller hämta white label PDF-rapporter också. Med över 50 datapunkter är SEOptimers SEO Audit API flexibel och kraftfull för att berika specialbyggda applikationer eller driva avancerade försäljningsarbetsflöden.

Efter SEO API lanserade Ahrefs Bulk Reporting-funktionalitet och en Zapier-app för att koppla SEO-datautgångar till andra system utan behov av API-integration:

Idag servar Ahrefs avancerade digitala byråer som kör automatiserad lead gen i stor skala och har under åren genererat över 200 000 nya affärsleads för byråer runt om i världen.

Ahrefs har ett genomsnittligt användarbetyg på 4,7 av 5 stjärnor på G2 från 76 recensioner vilket gör den till den högst rankade av kunder bland SEO-verktygen för företag som listas i den här guiden!

Om du är intresserad av att schemalägga en demo av Ahrefs i din organisation, kontakta livechatten (i det nedre högra hörnet).

Fördelar med Enterprise SEO för din organisation

För all digital marknadsföringsstatistik och trender finns det en som vi ständigt återkommer till:

93 % av onlineupplevelserna börjar med en sökfråga.

Denna häpnadsväckande statistik bevisar att SEO är avgörande för framgången för organisationer online. Dessutom med 92 % av sökmotorernas marknadsandel, Google är utan tvekan där de flesta webbanvändare börjar sina sessioner. Argumentet för de flesta små och medelstora företag är vanligtvis ganska tydligt. Småföretagare tenderar att förstå värdet av Google och de flesta är mycket medvetna om Googles direkta inverkan på deras trafik, potentiella kunder eller försäljning.

Men fråga C-Suite i alla styrelserum i en stor organisation vad deras SEO-strategi är och du kommer sannolikt att få ett tomt utseende. Visserligen kräver inte alla högprofilerade varumärken en stark SEO-strategi på grund av ren marknadsnärvaro, men de flesta stora organisationer drar nytta av SEO. I den här guiden kommer vi att täcka några av de typiska användningsfallen för SEO-plattformar för företag och varför de är lika viktiga för stora organisationer som för småföretag.

Enterprise SEO i franchiseföretag

Franchiseorganisationer är den perfekta hybriden av krav på företag+smb eftersom de består av ett eller flera huvudkontor (franchisegivare) omgivna av ett stort nätverk av individuellt ägda operatörer (franchisetagare). Till exempel består Anytime Fitness, världens största fitnessföretag av över 4 700 individuellt ägda gym globalt med huvudkontor i de flesta länder där de är verksamma.

Läsa:  Topp 15 programvara för utrustningsunderhåll 2024

Varje enskilt gym tävlar i sin lokala stad/förort på hyperlokal nivå och är i grunden ett litet företag. Men bakom vart och ett av dessa tusentals småföretag finns sofistikerade landsbaserade huvudkontor som hanterar gruppens resurser och behov.

Låt oss ta det här Anytime Fitness-exemplet längre och zooma in på gymmet i Santa Clara i Kalifornien:

Även om varje franchisetagare inte har en helt separat webbplats, har de en separat målsida. I det här fallet: https://www.anytimefitness.com/gyms/2980/santa-clara-ca-95050/

Det finns inte bara hemsidan utan gymmets individuella sociala medier står för Facebook, Instagram och Youtube. Praktiskt taget, när vi tänker på de lokala kunderna i och runt Santa Clara-området, måste målsidan och sociala kanaler konkurrera med alla andra gym om synlighet i sökmotorresultat.

Om vi ​​kan göra några antaganden kommer den lokala ägaren/chefen på Anytime Fitness Santa Clara att vara mycket intresserad av hur de rankas (och vad de behöver göra för att rankas högre). Liksom Anytime Fitness United States HQ i Minnesota kommer de att vara lika intresserade av dessa insikter, bara multiplicerat med hundratals, potentiellt tusentals andra lokala platser. Denna typ av skala behöver Enterprise SEO-mjukvara för att granska tusentals webbplatser, spåra sökordsrankningar på lokal nivå och leverera optimeringsrekommendationer på lokal nivå.

Det här exemplet i fitnessvärlden är replikerat bland många branscher som fastigheter, restauranger, hemtjänster, mänskliga resurser, hälsovård, resor – listan fortsätter!

Enterprise SEO i företag med flera webbplatser och flera varumärken

Holdingbolag eller moderföretag har vanligtvis ett behov av Enterprise SEO-verktyg eftersom de hanterar en portfölj av varumärken. Till skillnad från exemplet ovan kan dessa varumärken konkurrera i helt olika sektorer och de kommer sannolikt att helt eller delvis ägas och drivs av holdingbolaget.

Dessa typer av holdingbolag säljer eller tillverkar inte traditionellt något själva. Istället verkar deras varumärken och samverkar med kunder. Nedan är ett exempel på Nestlé, ett välkänt globalt holdingbolag som helt eller delvis äger konsumentvarumärken i flera icke-konkurrerande vertikaler:

Beroende på gruppens storlek kan varje enskilt varumärke driva sin egen digitala marknadsföringsavdelning självständigt. Alternativt kan den digitala marknadsföringsfunktionen vara centraliserad till företagets huvudkontor. I båda fallen kan SEO-plattformar av företagsklass användas på flera olika sätt i hela gruppen.

I det här fallet skulle en effektiv lösning vara en digital marknadsföringsfunktion för delad tjänst som har slut på huvudkontoret som kan granska, spåra, rapportera och optimera alla SEO-strategier globalt medan lokala kontor kan få tillgång till dessa insikter och driva sina egna lokala SEO-krav – allt inom ett SEO-verktyg för företag.

Enterprise SEO för Advanced Agency Lead Generation

Digitala byråer utgör huvuddelen av SEOptimers kundbas. Även om de allra flesta digitala byråer är små och medelstora (med antalet anställda under 50), ser vi att stora byrågrupper använder SEO-programvara för företag specifikt för att generera potentiella kunder.

Generering av potentiella kunder är inte det traditionella användningsfallet för SEO-verktyg, men den funktionalitet som erbjuds på företagsplattformar ger den perfekta funktionella mixen och verktyget för byråer att skala sin nya affärsprospektering på ett kostnadseffektivt och mycket automatiserat sätt.

Hur det fungerar bygger nästan helt på automatisering av webbplatsrevisioner. Den digitala byrån producerar white label SEO webbplatsrevisioner för hundratals, till och med tusentals webbplatser och använder dessa kraftfulla tillgångar för att prospektera direkt med webbplatsägare och företagsägare.

Vissa byråer bygger sina egna eller använder off-the-shelf prospekteringsteknik för att filtrera och identifiera måladresser för lämpliga företag. Sedan använder de Enterprise SEO APIs eller Bulk Reporting-verktyg för att generera alla rapporter och tillhandahålla JSON-data (i API-exemplet) eller prospektfärdiga PDF-revisionsrapporter (i Bulk Reporting-exemplet).

Det är värt att notera att denna typ av arbetsflöde inte är exklusivt för stora sofistikerade byråer. Faktum är att små byråer kan utnyttja exakt samma teknik för att snabbt skala sin leadgenerering. Allt beror på byråns lead gen-strategi och go-to-market-plan.

Enterprise SEO för företag i flera regioner

Globala företag och varumärken har unika SEO-krav på grund av komplexiteten i gränsöverskridande verksamhet. En av de största utmaningarna är språk. SEO-verktyg för företag kan hjälpa dessa typer av företag att genomföra webbplatsrevisioner och spåra sökrankningar på de flesta av de viktigaste språken som talas runt om i världen. Till exempel tillhandahåller Ahrefs flerspråkig sökordsspårning i över 70 länder.

Läsa:  YouTube Converter – Konvertera YouTube-videor till MP4

Granskningsrapporter kan lokaliseras för att matcha användarens språkinställningar och levereras på en rad olika språk för icke-engelsktalande marknadsförare. Detta är desto viktigare nu för tiden, där utvecklingsvärlden ansluter sig till webben i ökande takt på grund av internets överallt och spridningen av billiga mobila enheter. För de flesta av dessa användare är engelska inte deras modersmål.

Bortsett från språket introducerar behovet av internationalisering på sajten genom hreflang, ccTLD:s (landsspecifika domäner) eller underdomäner en helt ny dimension till en SEO-strategi för företag. I likhet med kraven för en organisation med flera varumärken kan flerspråkiga SEO-strukturer skalas i komplexitet snabbt, vilket är anledningen till att en tydlig plan underbyggd med rätt SEO-plattform för företag hjälper till att hantera allt.

Behöver du SEO-programvara för företag?

Om du kan relatera till någon av de organisatoriska strukturerna som nämns i början av den här guiden eller om du behöver de typer av funktioner som anges ovan, finns det en mycket bra förändring att du behöver ett SEO-verktyg för företag i din organisation. Men att bara välja ett verktyg och implementera det räcker inte.

I en intervju med Crowd Favorite beskrev SEO-specialisten Rebecca Gil från Web Savvy Marketing utmaningen med företags-SEO brett i en organisation:

“I en företagsorganisation har du många olika människor som gör många olika roller. SEO är verkligen en organisatorisk fråga och problem och utmaning. Det är inte bara avdelnings- eller ens individuellt.”

I de flesta fall är att bygga affärscase steg 1. Din förmåga att få inköp i hela organisationen kommer att radikalt påverka framgången för dina ansträngningar.

“Företaget som helhet behöver stödja SEO-processen, strategin, planeringen och måste förstå vad som händer i världen omkring dig idag och inte baseras på utbildning från fem år sedan, eftersom du snabbt kommer att bli föråldrad. “

Som Rebecca säger är utbildning nyckeln, särskilt i SEO-världen som ständigt utvecklas. Att proaktivt utbilda ledning och intressenter hjälper till att låsa upp möjligheter och lyfta fram problem som behöver lösas.

Skräddarsydd Enterprise SEO vs Off-the-Shelf

Vissa organisationer bestämmer sig för att göra det ensamma och bygga sin egen skräddarsydda teknik. Detta är ett stort åtagande och det är ett ganska ovanligt tillvägagångssätt, men för organisationer med den tekniska talangen internt är detta ändå ett alternativ att överväga.

Den kanske största fördelen med att bygga din egen lösning är att du kan designa den från grunden för att passa dina specifika behov. Om du (eller ditt team) är tekniskt benägna SEO Explorer skrev en fullständig genomgångsguide som täcker hur du bygger din egen SEO-teknik som går genom API:er, skrapning, sökrobotar och mer!

Övergång från SMB SEO Tools till Enterprise SEO Tools

Du kan befinna dig i en situation där du växer ur kapaciteten hos din nuvarande SEO-programvara och behöver ta steget upp till funktionalitet på företagsnivå. Detta kan inträffa i någon av följande situationer:

 • Lansera eller förvärva nya produkter eller tjänster
 • Internationell expansion
 • Personalbyte på marknadsavdelningen
 • Ändring av mål/strategi
 • Organisk tillväxt
 • Konkurrentens aktivitet

Om du har vuxit ur ditt SMB SEO-verktyg, utforska först vilka alternativ de kan erbjuda eftersom vissa verktyg spänner över alla sektorer på marknaden och tillhandahåller nybörjarfunktionalitet hela vägen upp till företag (som Ahrefs).

Men om du har nått taket för funktionalitet med din nuvarande verktygsuppsättning, utforska några av alternativen som vi beskrev ovan.

Nästa steg

Om du eller din organisation är på marknaden för SEO-programvara för företag, överväg att köra tester och demonstrationer av flera verktyg så att du kan förstå hur de löser dina specifika utmaningar. Kundrecensionssajter som G2 är också bra för att förstå hur dessa verktyg jämförs och vad dina kamrater värdesätter mest.