Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Facebook Ads vs Google Ads: Vilken ska du använda?

Facebook Ads vs Google Ads: Vilken ska du använda?

En fullfjädrad och effektiv digital marknadsföringskampanj använder sig alltid av onlineannonser. Betala per klick och betalda sociala annonser kan ge omedelbara resultat, vilket gör att du kan rikta in dig på specifika målgrupper och demografi som mest sannolikt är intresserade av dina produkter eller tjänster.

Det finns bara en fråga: hur vet du vilken annonsplattform som är bäst lämpad för ditt företag?

Som en PPC-byrå kan vi ett och annat om ämnet. Vi vet också att det finns två huvudsakliga annonsplattformsleverantörer: Google och Facebook. Om du kämpar för att avgöra vem som vinner striden Google Ads vs Facebook Ads för ditt företag, är den här guiden här för att hjälpa dig.

Vad är Google Ads?

När du jämför Google Ads vs Facebook Ads är det viktigt att först titta på varje plattform individuellt. Så låt oss börja med Google Ads.

Google Ads används när du vill att dina webbsidor ska visas via Googles plattformar. För Googles sökannonser visas dina sidor högst upp på resultatsidan när en användare anger ett relevant sökord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. Googles Display-nätverk låter dig också gå längre än standarden sökannonser, där du kan använda visningsannonser – som innehåller text-, bild- och videoelement – ​​på t.ex. YouTube, Gmail och tredjepartswebbplatser.

“Hur mycket kostar en annons på Google?” Det här är en fråga vi får regelbundet. Svaret är dock inte enkelt. Det beror på de sökord du bjuder på och deras nuvarande värde. Ju högre sökvolym för dessa sökord, desto mer måste du vanligtvis betala.

Kom också ihåg att en PPC-modell används med Google Ads, vilket innebär att du betalar baserat på antalet klick dina annonser genererar.

Läsa:  Kanıtlanmış 10 Facebook Canlı İpucu (Başarılı Marka Örnekleriyle)

För- och nackdelar med att köra Google Ads

När det gäller att jämföra Facebook Ads vs Google Ads måste du analysera för- och nackdelarna med båda plattformarna. Här är de viktigaste punkterna att tänka på med Google Ads:

Fördelar

 • Exponering för rätt målgrupp: Alla använder Google. Genom att rikta in dig på rätt sökord kan du bli sedd av den exakta publiken som aktivt söker efter de produkter eller tjänster du erbjuder. Dina annonser visas också högst upp på sidan, och denna framträdande position resulterar i att ditt företag visas först inför dina konkurrenter.
 • Förstå dina kunder bättre: Testa sökord, målsidor, demografi och mer med Google Ads. Resultatet: du kan samla in mycket information för att bättre förstå dina kunder och vad de söker.
 • Passar alla plånböcker: Även små butiker med en liten marknadsföringsbudget kan dra nytta av Google Ads. Du betalar bara för varje mottagen klick och du kan ange exakt hur mycket du vill spendera. Du kan även pausa annonser och ytterligare spara din budget om så önskas.

Nackdelar

 • Klick är inte omvandlingar: Du betalar bara baserat på klick. Ändå kan detta vara besvärligt om dessa klick inte ger resultat. Det betyder att du måste betala även om någon av misstag klickar på din annons. Det är också fallet om dina annonser inte är tillräckligt inriktade på rätt målgrupp.
 • Det är bara kortsiktigt: Omedelbara resultat kan uppnås med Google Ads, ja, men det är ofta inte lämpligt som en långsiktig strategi. När din budget är förbrukad försvinner dina annonser från plattformen.
 • Konkurrens driver upp priset: Många av dina konkurrenter kommer redan att använda Google Ads. På grund av hur du bjuder på sökord ser detta att priserna skjuter i höjden i konkurrensutsatta branscher för de mest värdefulla och mest sökta sökorden.

Vad är Facebook-annonser?

Så, hur är det med Googles Facebook-rival? Facebooks sökannonser äger rum på, du gissade rätt, Facebook.

Med Facebook Ads kan du använda annonser överallt, från Facebooks standardflöde till Messenger och mobilappar över plattformens Audience Network. Har du någonsin tänkt på Instagram-annonser vs Facebook-annonser? Jo, Instagram-annonser är det också göras via Facebook Ads-annonseringsplattformen.

Läsa:  5 typer av Google Link-straff att undvika till varje pris

Tillsammans med de olika vägarna du kan gå ner är omfattande inriktningsalternativ möjliga med Facebook-annonser. Bilder, bildspel, samlingar, karuseller och videor är bara några av de tillgängliga alternativen.

När du använder en Facebook-annons är sökord inte i fokus för inriktningen. Istället når du personer med följande kriterier:

 • Plats
 • Demografi
 • Beteende
 • Anslutningar
 • Intressen

För- och nackdelar med att visa Facebook-annonser

I kampen mellan Facebook och Google Ads har båda fördelar – men ingen av dem är ofelbar. Här är för- och nackdelarna med att köra sökannonser på Facebook:

Fördelar

 • Enorm publik: Facebook är enormt. Det har nära tre miljarder aktiva användare. Resultatet: du har en stor målgrupp att rikta in dina annonser på.
 • Exakt inriktning: Den genomsnittliga omvandlingsfrekvensen En omvandlingsfrekvens är procentandelen besökare som utför en önskad åtgärd på din webbplats. for Facebook Ads är hög för marknadsförare som vet hur man använder det effektivt. Varför? Den exakta inriktningen, som täcker tusentals alternativ, säkerställer att du kan komma in på din målgrupp. När detta är finjusterat är din genomsnittliga konvertering för Facebook-annonser. En konvertering är ett önskvärt resultat på en webbplats som leder till en åtgärd som att slutföra en beställning, fylla i ett formulär eller helt enkelt klicka på en länk. räntan kommer att få ett rejält uppsving.
 • Lätt att budgetera: I kampen mellan Google och Facebook är de goda nyheterna för neutrala att Facebook-annonser också kan vara budgetvänliga. Du kan ställa in en specifik daglig budget eller kampanjlivstidsbudget för dina annonser.

Nackdelar

 • Annonser hoppas över: Även om det är sant för alla annonsplattformar, är detta särskilt fallet med Facebook-annonser. Den “ändlösa rullningen” ser användare snabbt zippa förbi annonser, vilket innebär att du måste skapa iögonfallande innehåll för att förbättra den genomsnittliga CTR för Facebook-annonser.
 • Irrelevanta annonser: Den genomsnittliga konverteringsfrekvensen för Facebook-annonser kan lida på grund av irrelevanta annonser. Det är när en användare presenteras för en annons som har minimalt intresse. Även om inriktning på Facebook-annonssökningar tillåter specifika målgrupper, kan vissa fortfarande glida genom nätet.
 • Skräppostklick: Kostnad per klick är ett annonsalternativ med Facebook. Nu kanske du undrar “Vad är en bra CPC för Facebook-annonser?” Tja, detta beror på om du tar hänsyn till ett visst problem: skräppostklick. När det kommer till den genomsnittliga CPC kan Facebook-annonser lida på grund av hur många spamkonton och falska profiler som genererar interaktioner på denna plattform.
Läsa:  Tillkännage domänmappning: Skapa målsidor för vilken domän som helst

Google Ads vs Facebook Ads: The Key Differences

Även om den här Facebook Ads vs Google Ads-tävlingen är en brutal agg… det är rimligt att säga att båda är bra överlag för din marknadsföringsstrategi. Ändå finns det skillnader mellan de två – och det är dessa skillnader som kan avgöra debatten om Google Ads eller Facebook Ads ur ditt perspektiv.

Facebook vs Google? Här är de viktigaste skillnaderna:

Annonsmaterial

I den första kategorin att bestämma Google vs Facebook-annonser, går den första punkten till Facebook.

Med Google Ads kan du bli kreativ – till en viss grad. Du kan skapa lockande beskrivningar och, beroende på din valda plattform, till och med införliva multimedia. Men Facebook-annonser ger dig fler kreativa alternativ och större flexibilitet överlag.

Lustigt nog innebär begränsningarna för Google Ads att du måste bli mer kreativ med den här plattformen. Det är där vår guide för hur du förbättrar din AdWords-kampanj kan komma till användning.

Räckvidd och inriktning

När det gäller Google Ads vs Facebook Ads har båda enorm räckvidd. Google har dock fördelen i det avseendet – och det står bara för sökdelen av sin plattform.

När det gäller inriktning ger Facebook-annonser utmärkt kontroll. Du kan vara otroligt noggrann med din målgrupp genom att bestämma dig för plats, intressen, demografi etc. Google däremot använder sökord främst för inriktning. Demografi kan fortfarande väljas, men det handlar om att välja rätt sökord med Google Ads.

Genomsnittlig CPC och faktureringsmodeller

Den genomsnittliga CPC för alla branscher för Google Ads är £1,95 genom sökning. I jämförelse är CPC runt £0,91 för Facebook-annonser.

När det gäller faktureringsmodeller är detta CPC med Google. Fler alternativ öppnas med Facebook, eftersom du kan välja mellan CPC, CPMCPM eller Cost Per Mille, är ett viktigt mått för onlineannonsörer. Använd den för att räkna ut avkastningen på dina projekt och för att finslipa din marknadsföringsförmåga, CPA och CPE.

Läsa:  Historieprojekttips för nybörjare

Köpavsikt

När människor använder sociala medier har de vanligtvis inte så stor avsikt att köpa en produkt. Deras allmänna tanke är att snabbt bläddra igenom deras flöde och se vad deras vänner gör. Som ett resultat av detta kanske det som är en bra CTR för Facebook-annonser inte är detsamma för Google Ads.

Detta beror på att Google Ads låter dig rikta in dig på personer med en hög köpintention. Du kan hitta – och sälja till – personer som aktivt söker en lösning på ett specifikt problem.

Riktmärken för klick och omvandling

Här är vad statistiken säger. När det gäller den genomsnittliga klickfrekvensen får Facebook poäng 0,90 % på alla plattformar. Googles sökplattform genererar en mer imponerande 5,06 % CTR.

Omvandlingsfrekvensen är lite annorlunda. Detta beror på att Facebook Ads genomsnittliga konverteringsfrekvens är 9,21 %. Google Ads är 4,40 %. Så även om färre klick produceras, betyder Facebook Ads omvandlingsfrekvens att de som gör klick är mer benägna att konvertera.

Sammanfattning: Ditt kampanjmål

I slutändan måste du bestämma vad du vill uppnå med din annonskampanj. Utan att göra det kommer du att kämpa för att välja mellan Google Ads och Facebook Ads.

Google Ads är fantastiskt för att fånga efterfrågan och attrahera personer med hög köpavsikt. Ändå kan Facebook-annonser inte diskonteras, särskilt när det är bättre för att locka kunder längst upp i tratten.

För att maximera dina annonskostnader, fundera på vilken del av köparens resa du riktar in dig på. Detta bör hjälpa dig att fatta det stora beslutet: Google Ads eller Facebook Ads.

Om du fortfarande är osäker, tveka inte att kontakta oss för vägledning. Du kan också använda våra betalda sociala byråtjänster för att få dina annonser att slå över sin vikt.