Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Facebook-annonser 2024: deras kostnader och hur du förfinar dina annonsutgifter

Facebook-annonser 2023: deras kostnader och hur du förfinar dina annonsutgifter

När det görs rätt kan en Facebook-annonskampanj få in en sund samling av försäljningar och potentiella kunder för ditt företag.

Det är därför många marknadsförare väljer att fokusera på den här plattformen snarare än andra som Google Ads och Bing Ads. Men det finns också en problematik som gör att andra tvekar att gå med i Facebook-annonsfesten: kostnad.

“Hur mycket kostar en annons på Facebook?”

Detta är en av de vanligaste sökfrågorna från dem som undersöker möjligheten att använda Facebook-annonser. De känner till plattformens potential, men de måste avgöra om investeringen är värd det för deras resultat. Det sista ett företag vill göra är att spendera mer på annonser än vad det tar in.

Tja, om du ifrågasätter hur mycket annonser kostar på Facebook är du på rätt plats. Den här guiden beskriver aktuella Facebook-annonspriser och hur de fungerar, tillsammans med sätt att förfina dina annonsutgifter på plattformen.

Hur mycket kostar Facebook-annonser: 2024-utgåvan

Innan du utforskar Facebook-kostnaden för annonser är det viktigt att notera att det finns olika faktureringsmodeller tillgängliga via den här plattformen. De fyra huvudsakliga faktureringsmodellerna är följande:

 • Kostnad per klick
 • Kostnad per 1 000 visningar
 • Kostnad per lead
 • Kostnad per engagemang

Varför behöver du veta denna information? Tja, varje faktureringsmodell har sitt eget sätt att lägga bud och betala för annonser. Låt oss gå in på var och en lite mer detaljerat.

Obs: alla siffror tillhandahålls i realtid av Revealbot från juli 2023. Dessa är beräknade med data från annonskampanjer baserade i USA.

Kostnad per klick

Som namnet antyder är kostnaden per klick (CPC)CPC, eller kostnad per klick, summan pengar en annonsör betalar varje gång någon klickar på deras annons. är hur mycket du spenderar baserat på varje klick som din annons får. Kostnaden för detta är relativt låg jämfört med andra alternativ. Detta beror på att även om ett klick betyder att någon kommer att besöka din webbplats, betyder det inte nödvändigtvis att det kommer att resultera i en konvertering En konvertering är ett önskvärt resultat på en webbplats som leder till en åtgärd som att slutföra en beställning, fylla i ett formulär, eller bara klicka på en länk..

Läsa:  9 bästa WordPress-forumplugins för att engagera dina besökare

Facebooks genomsnittliga kostnad per klick: 0,80 USD (£0,63)

Kostnad per 1 000 visningar

Kostnaden per 1 000 visningar, även känd som CPMCPM, eller Cost Per Mille, är ett viktigt mått för onlineannonsörer. Använd den för att räkna ut avkastningen på dina projekt och för att finslipa din marknadsföringsförmåga. Det är hur mycket du betalar baserat på personer som ser din annons. Facebook-användare behöver inte stanna och klicka på den här annonsen för att den ska registreras som ett intryck.

Facebooks genomsnittliga kostnad per 1 000 visningar: $11,46 (£8,98)

Kostnad per lead

Även känd som kostnaden per åtgärd, är denna utgift baserad på annonsen som leder till en konvertering. Detta kan vara allt från ett genomfört köp till en registrering för nyhetsbrev. Annonskostnaden är högre för den här faktureringsmodellen, eftersom den resulterar i en önskad åtgärd – och det kan ta hundratals visningar innan en potentiell kund genereras.

Facebooks genomsnittliga kostnad per lead: $7,33 (£5,74)

Kostnad per engagemang

Detta är baserat på engagemang och likes som dina Facebook-inlägg genererar. Kostnaden per engagemang beräknar andelar, gilla-markeringar, reaktioner etc. för att komma fram till den totala annonskostnaden. Priset är lågt eftersom interna engagemang som dessa är lättare att uppnå än annonsklick och konverteringar.

Facebooks genomsnittliga kostnad per engagemang: 0,08 USD (0,063 GBP)

Kostnad för Instagram-annonser: 2024 års upplaga

Eftersom det är under Facebook-paraplyet, skulle vi vara försumliga att inte också kort prata om kostnaden för Instagram-annonser.

Om du kämpar för att arbeta med de organiska sociala mediernas algoritmer till din fördel på Instagram, är det lätt att se annonser som en effektiv genväg för att få ditt varumärke att synas av din målgrupp. Som en primärt visuell plattform är det också ett utmärkt sätt att fånga uppmärksamheten och skapa omedelbar synlighet för ditt företag.

Läsa:  15 bästa & Mest busiga webbplatser för att lura dina vänner & Göra narr

Men det kommer att kosta dig.

Anledningen är att kostnaden för IG-annonser i allmänhet är högre än deras Facebook-motsvarigheter. Ta annonstypen kostnad per klick som ett exempel. Som nämnts kostar CPC-annonser på Facebook $0,80 (£0,63) i genomsnitt för närvarande. I jämförelse är CPC på Instagram över 50 % högre vid 1,21 USD (£0,95).

Även om detta generellt är fallet, finns det vissa tillfällen där kostnaden för Instagram-annonser inte är högre än Facebook. Ta kostnaden per 1 000 visningar. Med Facebook är det för närvarande $11,46 (£8,98) som markerats ovan. På Instagram sjunker siffran för närvarande något till 10,43 USD (£8,17). Även om detta kan fluktuera och vara högre åt andra hållet, visar det att Instagram inte alltid är den dyraste vägen av de två.

Annonspris på Facebook: Hur beräknas det?

När du köper Facebook-annonser gör du det genom att bjuda på priset. Det är därför det inte finns någon definierad prislista som du kan kontrollera i förväg för att se vad vissa annonstyper kommer att kosta. Istället använder Facebook auktioner i realtid – drivna av AI-teknik – som inkluderar många faktorer i ekvationen.

Huvudfaktorerna inkluderar:

 • Plats
 • Industri
 • Publik
 • Mål
 • Budgivningsmodell
 • Tid på året
 • Placering

Om du någonsin har undrat “Hur kostar Facebook-annonser så mycket för ett annonsalternativ jämfört med ett annat”, beror det på att många av dessa faktorer går emot dig när det gäller budget. Å andra sidan, ju mer du betalar, desto mer lukrativa blir dina annonser vanligtvis.

Ta placering som exempel. Om du har små annonser som visas på t.ex. Facebook Messenger, tenderar placeringen inte att vara en viktig faktor för Facebooks annonspriser. Historien är dock helt annorlunda om de visas som interaktiva helskärmsannonser på Instagram Stories.

Läs mer: Kommer Meta att påverka mina Facebook-annonser?

Facebooks budgivningsstrategier: Hur du maximerar dina annonsutgifter

När du köper Facebook-annonser vill du inte slänga pengar. Du vill se till att du sträcker ut din budget så mycket som möjligt och får så många visningar, potentiella kunder som försäljningar från dina annonser.

Läsa:  Hur man aktiverar AMCTheatres på LG TV, Samsung Smart TV, Amazon Fire TV, Roku

Om du är nyfiken på hur du kan förbättra din Facebook-budstrategi och få dina annonser att prestera som bäst, så hjälper vi dig. Som en specialiserad PPC-byrå har vi sammanställt några viktiga tips att tänka på.

Lär känna din målgrupp

Hur mycket kommer Facebook-annonsering att kosta? Tja, det kommer att vara betydligt högre än det behöver vara om du inte är bekant med din målgrupp.

När du är bekant med din publik – inklusive deras intressen och vad som får dem att bocka – har du bättre förutsättningar att producera annonser som fungerar. Ditt annonsinnehåll kommer också att vara mer relevant för dem, vilket ytterligare hjälper till att sänka kostnaderna.

Se till att dela testet

Med alla typer av annonskampanjer är det viktigt att mäta och testa prestanda. Du kanske har en Facebook-budstrategi som för närvarande inte ger resultat, men som kan ändras genom att ändra målgruppen och kreativiteten.

Även om dina annonser ger en positiv avkastning på investeringen är det alltid klokt att utföra delade tester för att maximera prestandanivåerna. En liten justering här eller där kan göra stor skillnad när du köper Facebook-annonser. När du försöker förbättra en annonss upplevda kvalitet är delad testning rätt väg att gå.

För mer information om hur du gör detta framgångsrikt, vår Split Testing Facebook Ads: A 6-Step Guide ger användbar läsning.

Snåla inte på den kreativa sidan

När du bestämmer dig för hur mycket du ska spendera på Facebook-annonser är det lätt att specifikt fokusera på budkostnaden. Men du måste också ta hänsyn till den kreativa sidan av dina annonser och hur mycket du behöver spendera på detta område.

Från bilder till annonstexten måste du se till att annonsmaterialet är rätt för dina annonser. Du vill naturligtvis förbättra en annonss upplevda kvalitet, men det finns en fråga: Är du villig att betala för den? Professionell bild och kreativ kopia är inte gratis, men det är nödvändigt för att fånga uppmärksamma annonser.

Så nästa gång du tänker på hur mycket det kostar för annonser på Facebook, glöm inte bort den kreativa aspekten.

Läsa:  Din guide till Instagram-guider 2024

Använd Retargeting

Som en del av våra Facebook-reklambyråtjänster främjar vi alltid vikten av retargeting. Det är här dina annonser skickas till personer som har interagerat med ditt företag tidigare.

Varför är detta så värdefullt? Tja, personer som har visat intresse för ditt varumärke tidigare – oavsett om det är tidigare kunder eller de som gillat din Facebook-sida – är mer benägna att bli fängslade av vad du har att erbjuda jämfört med “kall trafik”.

Lägg till en effektiv CTA

Ett sätt att öka kostnaderna för en Facebook-sida är att inte inkludera en uppmaning till handling (CTA) En uppmaning, ofta förkortad som en “CTA”, är ett steg som du vill att dina läsare ska ta. Det är ditt sätt att vägleda deras handlingar efter att de har läst ditt innehåll. i din annons. Anledningen är enkel: annonser som inte innehåller uppmaningar är mycket mer benägna att få låga konverteringsfrekvenser.

Det finns ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt för att producera en effektiv CTA. “Klicka här” och “Läs mer” är enkla, beprövade alternativ som fungerar. Men om du kan lägga till brist i din CTA – tänk “20 % rabatt endast denna helg!” – som ytterligare kan bidra till att förbättra annonsresultatet.

Slutsats

Att hantera kostnader är en viktig komponent när du kör en framgångsrik Facebook-annonskampanj. Med en bättre uppfattning om dessa kostnader – tillsammans med tips för att minska dina totala utgifter – har du nu en bättre position för att lyckas med denna annonsplattform.

Vad händer om du vill ha ytterligare hjälp? Du kan alltid använda våra experttjänster för betalda sociala byråer för att skapa en effektiv, produktiv Facebook-annonskampanj redan från början.