Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Fallstudier av innehållsmarknadsföring för e-handel: 7 bevisade framgångar

Fallstudier av innehållsmarknadsföring för e-handel: 7 bevisade framgångar

När det kommer till e-handelsmarknadsföring är inte alla resor likadana. Vissa kan leda till framgång, medan andra kan lämna dig i förtvivlan.

Om du är en innehållsmarknadsförare som letar efter nya idéer och strategier, är det värt att utforska några fallstudier för innehållsmarknadsföring för e-handel. Dessa ger värdefulla insikter om hur företag har utmärkt sig inom detta område och nått betydande framgångar.

I det här blogginlägget kommer vi att dela med dig av 7 fallstudier för innehållsmarknadsföring för e-handel som ger insikter om vad som fungerar (och vad som inte gör det) i detta konkurrensutsatta område.

Du kommer att lära dig om MeUndies’ strategi för att bygga baklänkar som skjutit i höjden deras SEO-rankning, och Beardbrands informativa guider som guidade kunder nedför försäljningstratten med lätthet.

Vi kommer också att upptäcka hur företag effektivt använder e-postmarknadsföring för återställning av varukorg, utnyttjar kundrecensioner för att bygga upp förtroende, skapar oemotståndliga uppackningsupplevelser och förvandlar engångsshoppare till återkommande kunder.

7 Effektiva fallstudier för innehållsmarknadsföring för e-handel

På den trånga marknaden för e-handel är effektiva innehållsmarknadsföringsstrategier avgörande för att sticka ut och attrahera potentiella kunder.

Låt oss fördjupa oss i sju effektfulla fallstudier för innehållsmarknadsföring för e-handel som visar upp framgångsrika taktiker på denna arena.

1. Fractl – Kartläggning av Marvels ursprung

Ett framstående exempel är Fractls Kartläggning av Marvel Origins kampanj för Movoto Real Estate. Detta kreativa projekt utnyttjade populärkulturen genom att koppla samman ikoniska seriefigurer från Marvel Comics med verkliga platser. Resultatet blev en visuellt engagerande infografik som inte bara tilltalade serietidningsfans utan också visade upp Movotos kärnverksamhet – fastigheter.

Denna strategi resulterade i över 9 000 delningar och bevakning på stora medier som Yahoo, MTV, Mashable och Nerdist – en utmärkt demonstration av hur att skapa innehåll kan öka varumärkesmedvetenheten samtidigt som du marknadsför din produkt eller tjänst.

Skärmdump från Fractl

2. Recovery.org – Kampanjen för genomsnittliga ansikten av drogmissbruk

En lika övertygande fallstudie kommer från Recovery.org’s Genomsnittliga ansikten av drogmissbruk kampanj. Mer än bara blogginlägg eller e-postmarknadsföringsmeddelanden använde den här kampanjen kraftfulla bilder för att avslöja farorna med drogmissbruk genom kurerade mugshots förvandlade till sammansatta bilder.

Det känslomässigt rörande visuella innehållet i kombination med pedagogisk information drog till sig läsarnas uppmärksamhet på ett effektivt sätt – vilket visar hur välgjord grafik kan förstärka ett budskap långt bortom bara text.

Källa: Recovery.org

Dessa exempel understryker vikten av att inte bara skapa värdefullt innehåll utan också att använda det strategiskt inom din onlinebutiks SEO-utrymme – oavsett om det är genom infografik på produktsidor eller att utnyttja användargenererat innehåll för ökad organisk trafik.

Läsa:  Varför ditt företag bör byta till förnybara energikällor

3. Frodig

När det gäller effektiv innehållsmarknadsföring, e-handelsbranschen för skönhet och kosmetika Frodig sticker ut på en fullsatt marknad. Deras framgång beror till stor del på deras unika inställning till att skapa innehåll som resonerar med deras målgrupp.

Lushs primära plattform för att sprida värdefullt innehåll är dess Youtube-kanal, som har över 170 000 prenumeranter. De använder denna plattform inte bara som en onlinebutik som säljer produkter utan också som ett sätt att engagera sig med potentiella kunder på en mer personlig nivå.

Skapa engagerande videoinnehåll

Företaget skapar övertygande videor som visar hur dess produkter tillverkas, och delar bakom kulisserna bilder från fabriker och gårdar där ingredienserna kommer från. Denna transparens främjar förtroende bland befintliga kunder samtidigt som de attraherar nya genom att erbjuda dem insikter i varumärkets etiska inköpsmetoder och produktkvalitet.

Skärmdump från Lushs YouTube-kanal

Driv organisk trafik genom SEO-strategier

Förutom videoskapande förstår Lush vikten av sökmotoroptimering (SEO) för att driva organisk trafik till sin webbplats. Teamet ser till att alla produktsidor är optimerade för Google Shopping-listor och andra sökmotorer så att de rankas högt när användare söker efter relaterade sökord.

Influencer Marketing & Användargenererat innehåll

Utöver videor och SEO-strategier, utnyttjar Lush effektivt marknadsföringskampanjer för influencers också – att samarbeta med influencers som väl anpassar sig till deras varumärkesvärden hjälper till att öka räckvidden bland olika demografier inom målmarknaden.

Dessutom spelar användargenererat innehåll en viktig roll för att bygga upp varumärkesmedvetenhet; Att uppmuntra kunder att dela foton eller recensioner av köpta föremål ger autentiska vittnesmål som kan visas på deras plattformar.

Skärmdump från Lushs Instagram

4. Airbnb

När det gäller effektiva fallstudier av innehållsmarknadsföring, Airbnb är ett framstående exempel. Företaget har lyckats omvandla sin e-handelssida till en plattform för upplevelsedelning som resonerar med målmarknaden.

Utnyttja användargenererat innehåll

Influencer-marknadsföring och användargenererat innehåll är två strategier i hjärtat av Airbnbs framgång. De uppmuntrar sina befintliga kunder och värdar att dela unika historier om sina upplevelser med hashtaggen #AirbnbExperiences på Instagram. Denna strategi skapar inte bara värdefullt innehåll utan bygger också varumärkesmedvetenhet på en full marknad genom att visa upp verkliga upplevelser från olika perspektiv runt om i världen.

Skärmdump från Airbnbs Instagram

E-postmarknadsföring för återkommande kunder

Airbnb förstår att e-postmarknadsföring är nyckeln till att vårda potentiella kunder genom köparens resa. Genom att skapa innehåll centrerat kring personliga rekommendationer, reseguider och värdtips ger de värde samtidigt som de subtilt marknadsför sina listor. Detta tillvägagångssätt leder till återkommande kunder som uppskattar att vara en del av Airbnbs community snarare än bara ytterligare en onlinebutik som säljer produkter.

Sociala medier som en nyckelspelare i deras strategi

Utöver Instagram använder Airbnb andra sociala medieplattformar som Facebook för betalda annonser samt generering av organisk trafik. De skapar engagerande blogginlägg som lyfter fram populära destinationer eller unika hem tillgängliga på deras plattform som sedan delas över olika kanaler – vilket ökar synligheten och driver fler besökare tillbaka till produktsidorna på deras webbplats.

Läsa:  Vikten av attributionsmodellering i digital marknadsföring

5. Patagonien

På den myllrande marknaden för friluftskläder har Patagonia lyckats skapa ett unikt utrymme för sig själv genom effektiv innehållsmarknadsföring. Företaget använder sin e-handelsplattform inte bara för att sälja produkter utan också som ett verktyg för att skapa och dela värdefullt innehåll som resonerar med sin målgrupp.

Kraften i långformat innehåll

En nyckelaspekt av Patagoniens marknadsföringsstrategi för e-handel är långformade blogginlägg på deras hemsida. Till skillnad från många varumärken som enbart fokuserar på produktsidor och försäljningstrattar förstår Patagonia vikten av att guida potentiella kunder längs köparens resa genom att tillhandahålla engagerande och informativt innehåll.

Skärmdump från Patagonia Stories

Dessa blogginlägg tjänar flera syften, från artiklar om miljöförespråkande till äventyrsberättelser från idrottare som använder sin utrustning: de förbättrar SEO-utrymmet, ökar organisk trafik till webbplatsen, skapar varumärkesmedvetenhet bland både befintliga kunder och nya besökare. Detta tillvägagångssätt skapar en berikande kundupplevelse som går utöver bara transaktioner.

6. MeUdies

Medan majoriteten av onlinebutiker är beroende av Google-sökning för sin naturliga trafik, är det bara ett litet antal e-handelsmarknadsförare som verkligen förstår och värdesätter betydelsen av e-handel SEO. Dessutom är det väldigt få som ägnar tillräcklig tid och resurser för att bygga länkar.

Att säkra bakåtlänkar från webbplatser med hög auktoritet kan avsevärt förbättra auktoriteten för din onlinebutiks domän. Denna ökade auktoritet kommer att ge dig en konkurrensfördel, vilket gör att du kan överträffa dina konkurrenter i sökmotorranking.

Kontakta välrenommerade domäner i din bransch och begär att få ingå i deras utvalda listor.

Detta är vad underklädesföretaget MeUndies gjorde, och märket kunde landa på Kosmopolitisk, Marie Claireoch Business Insider — tjäna värdefulla bakåtlänkar för att öka sin Google-ranking och attrahera mer organisk trafik.

Skärmdump från Cosmopolitan

7. Skäggmärke

Beardbrand förstår att köpare i olika stadier av försäljningstratten har olika behov, frågor och bekymmer. Det är därför de skapar informativa guider och blogginlägg som tillgodoser varje steg i köparens resa.

Det här skäggvårdsföretaget fokuserar mycket på att utbilda sin målgrupp om grooming-tekniker snarare än att bara sälja produkter direkt – en strategi som har lönat sig väl genom att bygga upp förtroende bland potentiella kunder och samtidigt öka försäljningstrattkonverteringarna.

Skärmdump från Skäggmärke

Specifika användningsfall av innehållsmarknadsföring för e-handel

I det här avsnittet kommer vi att dela fler fallstudier av innehållsmarknadsföring för e-handel som fokuserar på specifika tekniker som återställning av övergiven kundvagn och uppackning.

E-postmeddelanden från Harry’s Abandoned Cart

Att lämna vagnen är vanligt inom e-handel, med en hel del 70 % av besökarna lämnar varor i sin kundvagn utan att köpa.

Men frukta inte: E-postmarknadsföring kan rädda dagen.

Harrysgrooming varumärket för män, spikade konsten att använda e-post för att rädda övergivna vagnar och öka försäljningen.

Deras hemlighet? Personliga e-postmeddelanden som merförsäljning och nedförsäljninglocka kunder att slutföra sina köp.

Läsa:  Vem behöver Python och varför?

Harry’s byggde till och med en massiv e-postlista förlansering genom att erbjuda remissincitament.

När det kommer till återställning av vagnen är nedförsäljning en vinnare – det betyder bara att du erbjuder ett billigare alternativ eller rabatt på den övergivna produkten för att locka tveksamma kunder att köpa.

Detta ger inte bara kunder en anledning att köpa, utan det visar också att du bryr dig om deras budgetbegränsningar.

Å andra sidan handlar merförsäljning om att få kunder att uppgradera eller lägga till fler varor i sin varukorg innan kassan.

Det är en chans att ge maximalt värde och maximera intäkterna. Cha-ching!

Skärmdump från Harry’s

När du skapar e-postmeddelanden för övergivna kundvagnar:

  • Skapa medryckande ämnesrader som gör användare nyfikna eller lyfter fram tydliga fördelar.
  • Skicka påminnelser om övergivna produkter för att utlösa FOMO (Fear Of Missing Out) och pressa kunder att köpa.
  • A/B-testa olika tillvägagångssätt som att skicka omedelbara uppföljningsmail kontra att vänta 24 timmar.
  • Lägg till anpassning när det är möjligt – att tilltala mottagare med namn får dem att känna sig speciella.

Caspers kundrekommendationer

I motsats till många företag som begär generiska femstjärniga recensioner, Casper uppmuntrar sina kunder att dela specifika upplevelser med sina madrasser genom att fråga hur bra de sov i dem eller hur mycket bättre sömnkvalitet de har upplevt sedan de bytte över.

Du har säkert sett de produktsidorna fyllda med generiska “bra produkt”-svar utan någon egentlig substans bakom dem. De är knappast övertygande, eller hur?

Titta på hur Casper får sina kunder att utveckla sin upplevelse:

Casper uppmanar kunderna att svara på en specifik uppsättning frågor istället för att bara lämna formuläret öppet. Detta gör det bekvämare för kunderna att skriva sina svar.

Oemotståndlig Unboxing-upplevelse med Man Crates

Det är inte ovanligt att en unboxingkanal på YouTube har över 10 miljoner prenumeranter. Människor älskar att packa upp videor – så mycket att de är ett vanligt videoämne som de flesta har hört talas om (eller sett minst en).

För konsumenter ger uppackningsvideor en handledning för att komma igång för en produkt de köpt, eller en detaljerad översikt över ett föremål de är intresserade av. Och för marknadsförare innebär dessa sociala bevis och en bredare räckvidd.

Man Crates har hittat sin unika försäljningsargument i form av en unboxing-upplevelse som inte är mindre än teatralisk.

Och nej, vi pratar inte om din vanliga bruna låda med bubbelplast och packning av jordnötter.

Vi pratar om lådor. Sådana av trä. Med kofot för att öppna upp dem.

På den myllrande marknaden av nätbutiker har Man Crates skapat innehåll runt sina förpackningar som är lika mycket del av produkten som det som finns inuti den.

Detta nya tillvägagångssätt tillför värde till deras produkter samtidigt som det fungerar som en marknadsföringsstrategi i sig.

Skärmdump från Man Crates

Nu kommer den geniala delen: de uppmuntrar kunder att spela in dessa unboxing-ögonblick och dela dem på sociala medieplattformar med hjälp av specifika hashtags.

Läsa:  Hur man får SEO och PPC att fungera tillsammans för ditt företag

Detta användargenererade innehåll tjänar flera syften:

  • Det skapar varumärkesmedvetenhet bland potentiella kunder som ser dessa inlägg.
  • Det ökar kundernas engagemang genom att uppmuntra interaktion.
  • Det ger värdefullt innehåll för framtida marknadsföringskampanjer utan några annonsutgifter.

Så om du letar efter sätt att sticka ut i denna konkurrensutsatta e-handelsvärld, ta inspiration från Man Crates.

Se bortom dina produktsidor; tänk på hur du kan skapa engagerande upplevelser även efter att försäljningstratten är slut.

Kom ihåg att varje aspekt av din kundupplevelse räknas när du bygger varumärkeslojalitet.

Sunskis lojalitetsprogram: Mer än bara belöningar

Sunskiett populärt märke för solglasögon, har bemästrat konsten att förvandla engångsköpare till återkommande köpare.

Deras hemliga vapen? Ett robust kundlojalitetsprogram som uppmuntrar och belönar upprepade köp från befintliga kunder.

Det här handlar inte bara om att erbjuda rabatter eller gratiserbjudanden. Det handlar om att ge en stimulerande upplevelse som motiverar kunderna att fortsätta återvända.

Kundlojalitetsprogram är beprövade öka de totala intäkterna med 5 % till 10 %som återkommande kunder brukar spendera upp till 67 % mer än nya.

Sunski tar sitt lojalitetsprogram ett steg längre genom att införliva remissmarknadsföringsstrategier. Detta hjälper inte bara att behålla befintliga kunder utan lockar också till sig potentiella nya genom mun-till-mun-reklam.

I denna strategi tjänar nuvarande medlemmar kredit när de hänvisar vänner som gör ett köp. Den hänvisade vännen får också $10 rabatt på sin första beställning – det är en win-win.

Skärmdump från Sunski

Socialt bevis, som vittnesmål och recensioner från nöjda kunder, är ett annat effektivt verktyg för innehållsmarknadsföring som används av Sunski. De visar upp dessa på sin webbplats och på sina sociala medieplattformar, vilket ökar trovärdigheten bland potentiella köpare samtidigt som de marknadsför sina produkter organiskt utan att några reklamutgifter krävs.

Från blogginlägg om de senaste trenderna inom solglasögon till informativa guider om att välja rätt par, Sunski skapar konsekvent värdefullt innehåll skräddarsytt efter publikens intressen och behov. Detta driver inte bara organisk trafik utan positionerar dem också som en auktoritet inom solglasögonbranschen.

Slutsats

Dessa fallstudier för e-handelsinnehållsmarknadsföring har visat oss hur rätt strategi kan vara en game changer för onlinebutiker. Det lockar potentiella kunder, ökar organisk trafik och ökar varumärkets synlighet.

Ta en titt på Bellroys övertygande copywriting, MeUndies strategi för bakåtlänkbyggare och Beardbrands informativa guider – de bevisar kraften hos värdefullt innehåll för att driva kundernas engagemang och konverteringar.

Men det är inte allt! E-handelsföretag kan också använda e-postmarknadsföring för återställning av kundvagnen, utnyttja kundrecensioner för att bygga upp förtroende och skapa en oemotståndlig uppackningsupplevelse. Dessa taktiker kan hjälpa företag att sticka ut på en fullsatt marknad och nå sin målgrupp.