Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Föråldrade appar och hur du skyddar dig själv

Föråldrade appar och hur du skyddar dig själv

Problem

Förra månaden fick internet veta om den senaste Drupal-utnyttjandet som satte slutanvändare i riskzonen för allvarliga kompromisser. En exploatering som rapporterats av Drupal kan potentiellt leda till skadlig programvara eller eventuell dataförlust.

Tyvärr är denna typ av situation ett olyckligt men alltför vanligt och helt förebyggbart problem som vi ser våra kunder möta. Om ditt GreenGeeks-konto har en föråldrad webbplats, riskerar detta ditt värdkonto och data, inklusive all annan programvara eller webbplatser på ditt konto som är uppdaterade.

Försök att tänka på det så här; din webbplats, oavsett om den är byggd med WordPress, Drupal, Joomla eller något annat innehållshanteringssystem (CMS), är som din bil. När du först köper den ny går den bra och har alla de senaste funktionerna, men med tiden kommer bilen att kräva regelbundet underhåll för att den ska fungera som förväntat. Om du till exempel inte byter olja regelbundet kan detta orsaka problem i din motor. Samma koncept kan tillämpas på uppdaterade programvaruversioner av din webbplats, eftersom de ofta innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar för kända exploateringar.

Att hålla din webbplats uppdaterad är något som alla webbplatsägare bör komma ihåg, oavsett vilket innehållshanteringssystem du väljer.

Lösning

Vissa innehållshanteringssystem, som WordPress, kan vara enkla att uppdatera och kan konfigureras att uppdateras automatiskt, medan andra, som Joomla eller Drupal, kräver omfattande manuella justeringar för större versioner.

GreenGeeks erbjuder Softaculous App Installer för att hjälpa till att hantera CMS-installationer, inklusive säkerhetskopior och uppdateringar, men äldre versioner måste vanligtvis uppdateras manuellt. Dessa äldre versioner kan lätt utnyttjas om de inte korrigeras korrekt, och de flesta leverantörer av dessa applikationer erbjuder inte längre stöd för föråldrade versioner.

Läsa:  Hur byter man skal i MSI Afterburner?

De exakta uppgraderingsstegen för CMS, dvs Joomla & Drupal, varierar beroende på din nuvarande version och kan kräva specifika, djupgående detaljer. Att uppdatera dessa installationer är inte en del av GreenGeeks ansvar och råder att kontakta utvecklaren. Vi kan erbjuda hjälp med alternativ till att använda en föråldrad sajt, som att bygga en ny hemsida i en utvecklingsmapp eller säkra sajten med ett lösenord.

Mer information om uppdatering av Drupal och Joomla finns i länkarna nedan:

https://www.drupal.org/docs/upgrading-drupal/upgrading-from-drupal-6-or-7-to-drupal-8-and-newer

https://docs.joomla.org/J3.x:Updating_from_an_existing_version

Oavsett vilket innehållshanteringssystem du använder kan vi inte betona hur viktigt det är att hålla din programvara uppdaterad för att säkerställa säkerheten för din webbplats och användardata. Om du har några frågor är det vänliga supportteamet på GreenGeeks alltid redo att ge råd om din situation.