Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Förstå Project Magi: Googles sökrevolution

Förstå Project Magi: Googles sökrevolution

Jobbar Google på en helt ny sökmotor?!

Ja. 🤯🤯

Google arbetar enligt uppgift på denna nya strävan under kodnamnet “Projekt Magi.”

Så här gick det till:

Först fick Microsoft ett steg över Google genom att integrera ChatGPT i Bing. Google svarade först av lanserar sin Bard-chatbot i februari.

Sedan sa Samsung att det övervägde ersätter Google Sök med Bing som standard på alla dess enheter.

Google fick panik.

Och så, här kommer Project Magi. 🔮

Med ett chattliknande gränssnitt som möjliggör sömlösa transaktioner, utlovar Project Magi en personlig upplevelse olik alla andra. Låt oss titta på hur detta senaste drag från Google kan förändra SEO-landskapet och vad framtiden har att erbjuda för sökning.

Varför pivoterar Google till Project Magi?

Enligt en färsk rapport från New York Timesutfärdade Google först en “röd kod” i december förra året som svar på ChatGPTs snabba uppgång, vilket gjorde att designers och ingenjörer blev vansinniga.

Och sedan fick den reda på i mars att Samsung övervägde att ändra sin standardsökmotor till Bing – som nu drivs av ChatGPT – för alla sina smartphones, surfplattor och bärbara datorer.

Den potentiella förlusten av Samsung-kontraktet på 3 miljarder dollar ledde till utbredd intern panik hos Google. Nu har företaget 160 ingenjörer som arbetar med Magi, som justerar och testar tekniken i “sprintrum” i tid för den förväntade releasen nästa månad, troligen vid den årliga Google i/O-utvecklarkonferensen.

Medan Google fortfarande håller över 90 % av sökmarknadenMicrosofts partnerskap med OpenAI för att integrera ChatGPT i Bing har utgjort ett enormt hot mot årtionden av Googles dominans.

Läsa:  Exempel på primära och sekundära källor inom forskning

Bing search har redan sett en 25% tillväxt i månatliga sidbesök efter integrationen av ChatGPT och GPT-4, och Microsoft kommer att tjäna 2 miljarder USD på varje 1% ökning av marknadsandelen.

Skärmdump från Similarweb

För att klara stormen fokuserar Google nu på att lägga till AI-funktioner till sin befintliga sökmotor Project Magi — en helt ny AI-driven sökmotor som för närvarande befinner sig i de tidiga utvecklingsstadierna.

Vad är Project Magi?

Project Magi är Google Sök med AI.

Enligt Times-rapporten förväntas Magi ge en mer personlig upplevelse genom att lära sig vad användare vill veta medan de söker.

Genom att förutse användarnas behov kommer Magi att kunna erbjuda alternativ för produkter att köpa, information att undersöka och annan data och information som är relevant för den som söker.

Chattliknande gränssnitt

En av de viktigaste förändringarna Projekt Magi kommer att introducera är dess innovativa chattliknande gränssnitt. Detta nya tillvägagångssätt för sökning syftar till att göra användarinteraktioner med Google mer konversativa och engagerande, vilket ger en sömlös upplevelse som liknar meddelandeappar.

Föreställ dig att prata med en AI-assistent som Alexa – som kan lära av tidigare interaktioner och ge mer relevanta, personliga svar – men den här gången har du den interaktionen på en sökmotor.

Magi kommer att kunna generera svar på specifika frågor och visa sökresultat för enskilda användare baserat på deras sökhistorik och beteende.

Transaktioner inom Sök

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Projekt Magi är den extra möjligheten att underlätta transaktioner direkt i Googles sökmotor. Denna funktionalitet har betydande konsekvenser för både konsumenter och företag eftersom den effektiviserar inköpsprocessen.

Magi skulle tillåta sökare att boka flyg, köpa vardagliga föremål och genomföra finansiella transaktioner samtidigt som marknadsförare kunde visa annonser i sökresultaten.

Google arbetar också med:

  • Inkorporerar AI i Google Earths kartteknik.
  • Lägga till musiksökning genom en konversation med en chatbot.
  • Generera bilder via GIFI i Googles bildresultat.
  • Lär användarna ett nytt språk genom öppna AI-konversationer på Tivoli Tutor.
  • Tillåter användare att ställa frågor om chatbot medan de använder Google Chrome via Searchalong.
Läsa:  Amazon SEO: Optimera dina produktannonser

När kommer Magi vara tillgänglig?

Project Magis AI-drivna sökverktyg bör vara tillgängliga nästa månad, med fler funktioner som kommer under hösten.

Här är en uttalande från Googles talesperson Lara Levin:

“Vi har fört in AI till Google Sök i flera år för att inte bara dramatiskt förbättra kvaliteten på våra resultat, utan också introducera helt nya sätt att söka, som Lens och multisearch. Vi har gjort det på ett ansvarsfullt och hjälpsamt sätt som upprätthåller den höga ribban vi sätter för att leverera kvalitetsinformation. Inte varje brainstormdeck eller produktidé leder till en lansering, men som vi har sagt tidigare är vi glada över att ta med nya AI-drivna funktioner till Sök och kommer att dela med oss ​​av mer information snart.”

Project Magi-funktioner kommer initialt att släppas till maximalt 1 miljon användare i USA, och cirka 30 miljoner i slutet av året.

Är SEO död?

Project Magi kommer sannolikt inte att döda SEO, men det kan få betydande konsekvenser för människor som förlitar sig på organisk trafik från Google för att tjäna pengar.

Här är några möjliga effekter av Project Magi på SEO:

  • Personalisering: Det kommer att läggas ännu mer fokus på personalisering, vilket kan tvinga SEO-proffs att göra mer djupgående kundundersökningar och analyser för att skräddarsy innehåll till en högre nivå.
  • Optimering: För att anpassa sig till det nya chattliknande sökgränssnittet måste kreatörer optimera innehåll för röstsökning och AI-genererade svar. Det innebär att skapa innehåll som är lättare för AI att förstå så att det kan ge bättre och mer exakt information.
  • Engagemang: För att förbättra kundernas engagemang och behålla kunderna bör marknadsförare skapa mer interaktivt innehåll och förbättra webbdesign och användbarhet.
  • Konkurrens: Med mer konkurrens än någonsin kommer företag att behöva erbjuda en bättre användarupplevelse, mer unikt innehåll och leverera mer värde till sin publik överlag.
Läsa:  En enkel guide för att förstå skillnaderna mellan SSAI och DAI

Hur är det med SEO-innehåll?

Så om SEO förändras drastiskt, kommer SEO-innehåll fortfarande att spela någon roll?

JA. 👏

Domännamn makt och auktoritet kommer inte att försvinna.

När allt kommer omkring, hur är båda dessa byggda?

100 % — med högkvalitativt, EEAT-vänligt (användarfokuserat) SEO-innehåll.

Även om/när Google lägger till ChatGPT-liknande funktioner för att avrunda deras befintliga autoslutförande (rullgardinsmenyn som fylls automatiskt när du skriver), kommer deras AI fortfarande att dra från topprankade resultat.

Som är byggda genom – du gissade rätt – högkvalitativt, relevant innehåll och länkar.

Perplexity.ai är ett bra exempel, byggt av OpenAI-ingenjörer, som visar oss framtiden för SERP.

Hur det fungerar: Användare interagerar med ett chatbot-liknande gränssnitt för att ställa frågor och få svar. AI:n hämtar in svar baserat på information den hittar på webben, och den refererar till dessa källor med fotnoter.

Skärmdump från Perplexity.ai

Detta påminner mig om fotnoterna vi brukade skriva i våra högskoleuppsatser. Dessa AI-fotnoter kommer att hålla mycket vikt.

CTR (klickfrekvens) till din webbplats från ChatGPT-liknande-SERP:er kan gå *UPP* om den hämtar referenser för det skriftliga svaret … FÖR ATT du hamnar i konkurrens med mindre. 🤯

Länkar och domänbehörighet kommer att betyda mer än någonsin (igen, innehåll!).

Om du vill framtidssäkra ditt innehåll, tänk på att lägga till mer innehåll förr snarare än senare för att börja bygga den aktuella auktoriteten och domänstyrkan.

Bästa sättet att komma framåt? Genom bra innehåll. Vilket… du gissade rätt… WriteSonic kan hjälpa dig att skriva.

Sökmotorernas framtid

Det är sant: AI-drivna chatbots kan en dag ersätta traditionella sökmotorer.

Läsa:  Förstå psykologin bakom konsumenternas beslutsfattande

Microsoft har redan tagit fart sedan Bing införde ChatGPT, vilket ytterligare ökar pressen för den dåvarande marknadsledaren Google att hänga med.

Project Magi och utvecklingen av en helt ny AI-driven sökmotor är Googles svar på denna utmaning.

Bing och Google kommer att fortsätta att utvecklas under AI-eran, och för marknadsförare och SEO-proffs är det inte dags att bara vara åskådare. Framgång kommer i slutändan att bero på vår förmåga att anpassa oss till det föränderliga söklandskapet och hitta sätt att skapa och optimera innehåll för AI-genererade svar.

Project Magi är bara början

Eftersom konkurrensen fortsätter att hårdna blir det intressant att se vilken sökmotor som kommer ut i toppen. Microsoft har tagit steget framåt och Google försöker nu stärka sitt grepp om sin polposition på sökmarknaden.

För marknadsförare skulle det vara lätt att få panik över Projekt Magi och vad det kan innebära för sökning. (Trots allt verkar panik vara standardreaktionen på denna AI-revolution vi ser.)

MEN — Jag uppmanar er att lägga paniken åt sidan och istället tänka på all denna förändring i termer av möjlighet. Det kommer snart att finnas fler möjligheter än någonsin att nå ut till kunder på ett mer personligt sätt. SEO-innehåll kommer fortfarande att vara viktigt, men vi måste svänga lite för att navigera i vändningen.

Är du redo att börja gå över till det nya normala? Börja med att låta WriteSonic hjälpa dig att skriva och producera exceptionellt innehåll … i stor skala. 🎉