Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Från klick till kunder: Bemästra transaktionssökord

Från klick till kunder: Bemästra transaktionssökord

Transaktionssökord handlar inte om tillfällig surfning. De är kraftsignalerna som indikerar att en kund är redo att spendera pengar.

Varför är dessa nyckelord viktiga för ditt företag?

Eftersom dessa magiska fraser leder sökare direkt till din dörr!

I den här artikeln ska vi låsa upp kraften hos kommersiella sökord för ditt företag. Dyk in och upptäck hur transaktionssökord kan öka trafiken till din webbplats, omvandla nyfikna besökare till ivriga kunder och i slutändan öka försäljningssiffrorna!

Vad är transaktionssökord?

Transaktionssökord är de magiska ord och fraser som onlineshoppare skriver in i sökmotorer när de är redo att köpa något. Transaktionssökningar indikerar mycket stark kommersiell avsikt.

Ett typiskt exempel på transaktionssökning är att någon skriver “Köp iPhone XR” till Google. Här indikerar nyckelordet inte bara intresse utan en avsikt att spendera surt förvärvade pengar för en smartphone.

Så om du säljer iPhones på din webbplats och optimerar för detta sökord, voila. Du har en het lead som landar direkt på din produktsida.

Kraften med transaktionssökord

Sökord för transaktionsavsikt är konverteringsmaskiner – eftersom användare som söker med transaktionstermer redan har sina kreditkort till hands (ibland bokstavligen).

Jämfört med informationssökord eller navigeringssökord får transaktionssökord färre sökningar men högre omvandlingar. Det är kvalitet framför kvantitet.

Informations-, navigerings- och transaktionsnyckelord

Låt oss reda ut sökordens mysterier. Du kanske har hört talas om informations-, navigerings- och transaktionssökord tidigare, men hur skiljer de sig åt?

Informationssökord är fraser där sökningens syfte är att hitta mer information om ett ämne. Informationsfrågor är ofta långa – vilket betyder att de är tre till fyra ord långa.

Navigerande nyckelord hjälpa användare att hitta en specifik webbplats eller sida. Att till exempel skriva “Amazon” i Google är ett exempel på att använda ett navigeringssökord.

Läsa:  Så anställer du en social mediachef som passar ditt företag bäst

Transaktionssökord indikera avsikt att slutföra en åtgärd som att köpa något. Dessa innehåller vanligtvis termer som “köp”, “rabatt” eller “deal”.

En smart SEO-strategi drar fördel av alla tre typerna av sökord men på olika sätt beroende på sökavsiktstyper – precis som varje roadtrip kräver bra förberedelser (information), navigering (att ta sig dit) och utförande (köpa).

Anatomin för effektiva transaktionssökord

Transaktionssökord, som namnet antyder, är sökfrågor med en tydlig avsikt att göra en transaktion. Att använda transaktionssökord strategiskt kan vara en ovärderlig tillgång i digital marknadsföring.

Relevans: Det första lagret av effektivitet

Ett framgångsrikt transaktionssökord måste vara relevant för både din produkt och din målgrupp. Det innebär att förstå vilka termer folk använder när de är redo att köpa.

Till exempel, “köp Nike löparskor online” är ett mer effektivt transaktionssökord än bara ‘Nike skor’. Det är specifikt om varumärket, produkttypen och köpavsikten.

Specificitet: Köparens avsikt att spikas

Nästa lager är specificitet. Ju mer exakt din sökordsfras återspeglar köparens avsikt, desto bättre presterar den.

Låt oss hålla fast vid vårt skoexempel – “Köp Nike Air Zoom Pegasus dam storlek 7” fångar inte bara vad någon vill köpa utan exakt vad de vill ha.

Dessa mycket specifika long tail-sökord konverterar ofta mycket högre eftersom de fångar användare senare i marknadsföringstratten.

Kommersiell sökning: Gör din SEO-strategi lönsam

Sist men inte minst kommer kommersiella avsikter – vilket i huvudsak betyder huruvida personer som använder denna fråga har plånboken slut eller inte.

Kommersiellt fokuserade fraser som “bästa pris” eller “rabatt” indikerar stark köpberedskap.

Kom ihåg: varje företag och bransch har sin egen unika uppsättning effektiva transaktionssökord.

Ditt jobb är att hitta dessa guldkorn till DITT företag.

Hur man identifierar transaktionssökord för ditt företag

Så du är på jakt efter transaktionssökord. Det här är SEOs gyllene biljetter, de fraser som folk skriver in i sökmotorer när de är redo att göra ett köp.

Försök att föreställa dig vilka söktermer dina kunder skulle använda när de letar efter de produkter eller tjänster du erbjuder. Du kan också använda verktyg som Ahrefs Keyword Explorer, som låter dig filtrera efter sökordstyp och se relaterade frågor.

Börja med din produkt eller tjänst

Ur en kunds synvinkel, fundera över hur din produkt eller tjänst kan lösa deras problem. Vilket problem löser det? Hur kan någon be Google om hjälp med det här problemet?

Dyk djupare med verktyg

När du har en första lista över potentiella transaktionssökord kan du dyka djupare med hjälp av verktyg som Moz Keyword Explorer. Det här verktyget kommer att ge fler förslag baserat på användardata och branschtrender.

Läsa:  För- och nackdelar med att arbeta från ett samarbetsutrymme på Malta

Lite snokning skadade aldrig någon. Ta en titt på konkurrenternas webbplatser och se vilken typ av språk de använder. Det kan finnas några nyckelordsädelstenar som gömmer sig där.

Utvärdera sökvolym kontra konkurrens

De bästa transaktionssökorden balanserar hög sökvolym (många potentiella kunder) mot låg konkurrens (färre företag som tävlar om uppmärksamhet). Content at Scales sökordsforskningsverktyg kan hjälpa till här. I exemplet nedan kan du se båda kolumnerna för varje fras i sökordslistgeneratorn.

Lägga till transaktionssökord till ditt innehåll

Att optimera innehållet på din webbplats med transaktionssökord är en nyckelingrediens i en framgångsrik strategi för innehållsmarknadsföring. Här är fyra steg för att göra det:

Steg 1: Hitta dina sökord som tjänar pengar

Till att börja med måste du identifiera transaktionssökord som är relevanta för ditt företag. Använd sökordsforskningsverktyg som WriteSonic, Ahrefs eller Googles sökordsplanerare.

Analysera användarnas avsikt bakom dessa termer genom att utforska relaterade sökfrågor och autoslutföra förslag på Google. Målet är att hitta ord som signalerar köpavsikt, som “köpa,” “rabatt,” eller “leverans.”

Steg 2: Inkludera dem i ditt innehåll

Nästa steg är att strategiskt placera dessa sökord i hela ditt webbplatsinnehåll. Men kom ihåg: relevans framför frekvens. Sikta på nyckelpunkter som titeltaggar, metabeskrivningar, rubriker och produktbeskrivningar.

Steg 3: Skräddarsy målsidor runt dessa sökord

Skapa dedikerade målsidor runt varje betydande transaktionssökord. Detta ökar relevansen vilket kan leda till högre ranking på sökmotorernas resultatsidor.

Utformningen av målsidan bör vara användarvänlig och fokuserad på konvertering – se till att det finns en tydlig uppmaning till handling på varje sida som leder besökarna till att göra ett köp eller få mer information.

Mäta effekten av transaktionssökord

För att mäta effekten av transaktionssökord måste du hålla ett öga på några viktiga mätvärden.

Omvandlingsfrekvenser: The Bottom Line Metric

Din omvandlingsfrekvens är i huvudsak hur ofta besökare som landar på din webbplats slutar vidta åtgärder. Om denna siffra ökar efter att ha implementerat nya transaktionssökord är det ett tydligt tecken på att de fungerar.

Avvisningsfrekvens: En signal för relevans

En hög avvisningsfrekvens kan innebära att även om ditt sökord lockar in trafik, så når det inte riktigt målet. Om du förfinar ditt innehåll kan du se till att du lockar användare som är redo att vidta åtgärder.

Genomsnittlig tid på sidan: en indikator på engagemang

Om en person tillbringar mer tid på din sida efter att ha sökt med ett visst sökord, är det troligt att frågan returnerade något de ville ha. Detta tyder på att ditt valda transaktionssökord har slagit in och lockat in engagerade besökare.

Läsa:  Grundläggande om varumärkesbyggande: Skapa ett buzz för ditt företag idag!

Du behöver inte bryta ihop dessa siffror ensam – det finns massor av SEO-verktyg där ute som kan ge dig detaljerade insikter om dessa mätvärden och mer. Google Analytics är ett bra exempel på ett verktyg som ger djupa insikter om användarbeteendedata.

Analysera alla dessa indikatorer tillsammans snarare än separat eftersom varje mätvärde bidrar till att berätta hela historien om resultatet för transaktionssökord. Du kanske märker trender eller mönster som styr framtida strategibeslut eller justeringar som behövs med nuvarande taktik som används.

Fallstudier: Hur man effektivt använder transaktionssökord

Låt oss utforska några exempel på framgångsrik användning av transaktionssökord för att få insikt i detta.

Zappos: Konvertera skoköpare till köpare

Zappos, en återförsäljare av skor och kläder online, har bemästrat konsten att använda transaktionssökord. Genom att rikta in sig på fraser som “köpa löparskor för män,” de har lyckats leda trafik med hög avsikt direkt till sina produktsidor.

Resultatet? En betydande ökning av konverteringar och intäkter. Den visar hur effektiva dessa typer av sökord kan vara när de är korrekt implementerade.

Sephora: Vinnande skönhetsproduktsökningar

Nästa upp är Sephora. Denna skönhetsjätte använder effektivt transaktionssökord som t.ex “beställ läppstift online” eller “köpa hudvårdsprodukter.”

Deras tillvägagångssätt hjälper dem att locka kunder som är redo att göra ett köp direkt. Dessutom ger det Sephora övertaget över konkurrenter som bara får använda informations- eller navigeringssökordsstrategier.

Best Buy: Dominerande elektronikfrågor

Sist men inte minst är elektronikmega-återförsäljaren Bästa köp. De använder strategiskt transaktionsbegrepp som “köp iPhone 12” eller “Samsung TV-försäljning.” Med denna strategi kommer Best Buy framåt genom att visas högst upp i sökresultaten precis när konsumenterna är redo att köpa.

I alla tre fallen visar dessa företag hur du framgångsrikt kan driva riktad trafik med tydliga köpavsikter genom att använda smarta SEO-metoder. Det handlar inte om att fylla ditt innehåll med sökord utan att använda dem strategiskt för att matcha användarnas avsikt och leverera rätt innehåll vid rätt tidpunkt.

Vanliga utmaningar vid transaktionsoptimering av sökord

Låt oss inse det, att optimera transaktionssökord är inte en promenad i parken. Det kan kännas som att försöka träffa ett rörligt mål med otaliga faktorer som spelar in.

Hitta rätt nyckelord

Det första hindret handlar ofta om att hitta dessa svårfångade perfekta transaktionssökord för ditt företag. Du behöver sådana som är tillräckligt specifika för att generera konverteringar men tillräckligt breda för att inte utesluta potentiella kunder.

För att hantera detta kanske du vill använda SEO och sökordsforskningsstrategier. Dessa kan hjälpa till att avslöja vad din målgrupp verkligen söker efter när de är redo att göra ett köp.

Läsa:  Gratis VPN för att surfa anonymt från din telefon

Upprätthålla relevans bland sökmotorförändringar

Sökmotorer uppdaterar kontinuerligt sina algoritmer vilket innebär att målstolparna fortsätter att skifta. Men låt inte detta avskräcka dig. Håll dig informerad om förändringar genom resurser som t.ex Googles SEO-riktlinjer.

Undviker nyckelordsfyllning

I ett försök att optimera innehållet faller vissa i fällan med sökordsstoppning. Den här strategin kan verka tilltalande från början, men den gör mer skada än nytta genom att skada läsbarheten och potentiellt leda till att sökmotorer straffar din webbplats.

Sist men inte minst: konkurrens. Mycket konkurrenskraftiga nischer innebär utmaningar eftersom topppresterande konkurrenter redan dominerar många högvärdiga transaktionssökord. Istället för att se detta som en oöverstiglig utmaning, se det som motivation.

Analysera konkurrenternas prestanda och ta reda på vad dina rivaler gör korrekt och var du kan bli bättre.

Även om dessa utmaningar kan verka skrämmande vid första anblicken, med strategisk planering och uthållighet, är det fullt möjligt att optimera dina transaktionssökord effektivt. Fortsätt att testa olika strategier tills du hittar en som fungerar för dina unika affärsbehov.

Vanliga frågor – Transaktionssökord

Vilka är de bästa transaktionssökorden?

De bästa transaktionssökorden passar din produkt eller tjänst och återspeglar kommersiella avsikter, som t.ex “köpa,” “rabatt,” “handla,” eller specifika varumärken.

Vilka är de fyra typerna av sökordsexempel?

De fyra typerna av sökord inkluderar informativt (“hur man målar en vägg”), navigering (“Home Depot nära mig”), transaktionella (“köp färg online”), och kommersiell (“jämför färgpriser”).

Vad är skillnaden mellan informations- och transaktionssökord?

Informationssökord söker kunskap (t.ex. “vad är SEO”) medan transaktionssökord visar köpavsikter (t.ex. prissättning av SEO-tjänster”).

Vad är ett exempel på en transaktionsfråga?

Ett exempel på en transaktionsfråga kan vara något liknande “beställ iPhone 12 Pro Max online” – det visar tydlig köpintention.

Slutsats

Så du har tagit en djupdykning i transaktionssökord.

Du förstår nu vad de är och varför de är avgörande för din digitala marknadsföringsstrategi.

Skiljer du på informations-, navigerings- och transaktionssökord? Du fick ner det också.

Att identifiera effektiva för ditt företag verkar inte så skrämmande längre.

Uppgiften att integrera dem i din SEO-strategi är nästa på listan! Registrera dig för WriteSonic idag för att börja gräva fram dessa gyllene transaktionssökord och omvandla dem till innehåll som konverterar.