Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Fungerar webbplatser för att bygga profillänkar verkligen?

Fungerar webbplatser för att bygga profillänkar verkligen?

Utan en onlinenärvaro existerar du i princip inte.

Vi använder våra offentliga profiler för att identifiera oss i det digitala rummet, från sociala medier till webbhotell.

Men kan dessa profilwebbplatser utnyttjas för att generera bakåtlänkar?

Länkbyggande utvecklas ständigt, och taktiken som används för att få bakåtlänkar sträcker sig från det beprövade till det lite mer kreativa.

Att använda profileringssajter för att peka bakåtlänkar till din egen webbplats är en av de taktiker som hamnar någonstans i mitten.

Tanken är enkel: Skapa en offentlig profil, släpp en länk till din webbplats.

Låter som nästan för enkelt, eller hur?

Tricket här är att avgöra om dessa profillänkar byggarbetsplatser faktiskt kan användas för konstruktion Bra bakåtlänkar.

Hjälper de dig tillräckligt för att göra det värt besväret, eller sänker de bara din auktoritet?

Vad menas med webbplatser för att bygga profillänkar?

Sidor för att bygga profillänkar hänvisar till webbplatser där användare kan registrera sig och skapa en offentlig profil med huvudsyftet att släppa en länk till den profilen.

Länken hjälper till att länka juicen från webbplatsen för att skapa profiler till din.

I teorin kan du skapa en bakåtlänk av hög kvalitet om din webbplats för att bygga en profillänk är av hög kvalitet.

Ett exempel på en kvalitetssajt där du kan släppa en länk på din profil är Gravatar, en avatarsajt som ägs av WordPress.

Läsa:  Bästa mallar för ReMarkable 1 och 2

Om du registrerar dig klickar du på länken Webbplatser i sidofältet för att lägga till en bakåtlänk till din webbplats.

När du har lagt till din webbplats och fyllt i din profil klickar du Visa profil länk längst ner. Därifrån kommer din profilsida att laddas med länken till din webbplats.

Att bygga en profillänk innebär att hitta webbplatser som låter dig lägga till en länk till din webbplats på din offentliga profil. Det tar några minuter att fylla i din profil och publicera den så att sökspindlarna kan indexera sidan och dess länkar.

Gravatar är bara en av många webbplatser för att bygga profillänkar.

Här är inlägget som sammanställer en lista över sajter där du kan skapa en onlineprofil och släppa en länk.

Hur man avgör om en webbplats för att skapa profil är värd din tid

När du går igenom listorna kommer du sannolikt att stöta på webbplatser för att skapa profiler som inte håller lika hög kvalitet som de som är.

Vissa webbplatser ser ut som spam vid första anblicken. Men det finns också sofistikerade sajter som kan se legitima ut men som faktiskt är hemska sajter för länkbyggande ur ett SEO-perspektiv.

För att avgöra om en webbplats ska profileras kan du analysera webbplatsens kvalitet med en backlink checker. Verktyget kommer att visa dig alla relevanta mätvärden för att hjälpa dig att avgöra om webbplatsen är värd att skapa en profil och få en bakåtlänk.

Om du vill jämföra din länkbyggande kampanj på profilbyggande webbplatser, kolla in Gravatar-länkprofilen.

Två av mätvärdena ovan som du behöver ägna särskild uppmärksamhet åt är mätvärdena för bakåtlänkens kvalitet, domänstyrka och sidstyrka.

När du filtrerar webbplatser för profilering är en bra tumregel att inte logga in på webbplatser med en domänstyrka på mindre än 40.

Läsa:  9 kraftfulla strategier för att få webbdesign leads för din byrå

Du kan dock ändra reglerna efter dina behov och webbplatsens särdrag. Till exempel kan du fortfarande skapa en profil för en mycket relevant nischwebbplats, även om dess domäninformation är något lägre.

Om man tittar på Gravatar har den mycket hög länkdata, vilket betyder att den har en mycket bra länkprofil och webbplatser som länkar tillbaka till den länkar också till bra närliggande webbplatser.

Baserat på denna information bör du definitivt skapa en profil på Gravatar.

Men du kommer också att stöta på webbplatser som inte är lika vanliga som Gravatar. Mindre kända sajter har större chans att ha lägre omvänd data.

Eftersom vårt mål är att profilera webbplatser med hög auktoritet baserat på deras bakåtlänksstatistik, måste vi gå tillbaka till Backlink Research-verktyget för att fastställa deras data och kvalitet.

Låt oss till exempel välja Om mig webbplats för att skapa profiler för frilansare.

Att döma av resultaten ovan har den här webbplatsen en domänstyrka över genomsnittet. Det betyder att sajten har en hög auktoritet.

Så använd ditt sunda förnuft här.

Om du var en frilansare skulle About.me vara mycket relevant och förmodligen värt att skapa en profil, även om dess kvalitetsmått inte är lika höga.

Men som någon som inte är frilansande eller i den branschen skulle jag hoppa över den här sidan och fortsätta leta efter webbplatser med bättre kvalitet, åtminstone för nu. När du har gått igenom listan kan du gå tillbaka till webbplatserna med lägre kvalitet om din strategi fortfarande behöver lite extra förstärkning.

För- och nackdelar med profileringssajter

Som med de flesta länkbyggande taktiker finns det för- och nackdelar med att använda profilwebbplatser som du måste tänka på.

Läsa:  15 Virtualbox-alternativ för att köra operativsystem på en enda dator

Helst vill du implementera en mängd olika taktiker för att förbättra webbplatsens organiska rankning. Men på grund av begränsade resurser kan du bara bygga så många länkar under ett avsnitt.

Det är därför du måste begränsa din strategi till ett fåtal utvalda taktiker för att effektivt bygga länkar och få ut det mesta av din plan.

Nu när vi har diskuterat webbplatser för att bygga profillänkar på djupet är det dags att bestämma om den här taktiken är värd din tid.

Proffs: Hjälper till att diversifiera din länkprofil

Om du känner att du har uttömt alla möjliga länkbyggande taktik, kan du lika gärna bli upptagen med att skapa profiler och lämna bakåtlänkar på högt uppsatta sajter.

Som jag sa tidigare tar det bara några minuter att skapa ett konto på varje sida och skapa en profil. För att inte tala om, det får din länkprofil att se stark ut eftersom du inte bygger samma typ av länkar.

Länkar från användarprofiler är ett välkommet tillägg till din länkbyggande kampanj, speciellt om du har kört andra taktiker i marken.

Dåligt: ​​Länkbyggande med låg påverkan och mycket tidskrävande

Att skapa profiler på dessa sajter är inte ett särskilt krävande jobb. Det är dock en mycket tråkig och repetitiv uppgift som kan tråka ut dig till tårar.

En snabb lösning på detta problem är att anlita någon för att ange din profilinformation på alla olika profilsajter.

Länkarna du genererar från dessa webbplatser är dock inte så värdefulla som du tror.

Även om länken hittas på en webbplats med enorma domänmått, är problemet att länken finns i din användarprofil. Den här sidan är inte en intressant plats för de flesta webbplatsbesökare.

Läsa:  Lokal SEO: Vad är det? Och hur förbättrar du dig?

Därför bleknar dess värde i jämförelse med till exempel en kontextuell länk i ett blogginlägg, som vanligtvis är en upptagen sida.

Du kan betala någon hundratals dollar för att registrera dig och skapa profiler åt dig, men fortfarande inte se nålen röra sig i din organiska sökranking.

Nackdel: Inte riktigt användbart ur ett användarperspektiv

Som nämnts är det ingen som aktivt letar efter användarprofiler. De vill hellre leta efter ett bra blogginlägg fullt av användbara tips.

Användarprofilen innehåller endast information om dig själv.

Den enda gången användarprofiler är användbara är om du utvecklar auktoritet i ditt samhälle. Som ett resultat kommer människor att bli tvungna att kolla in din profil och eventuellt klicka på din webbplats.

Men när det kommer till individuella länkbyggande kampanjer som använder profilbyggande webbplatser, ger det inget värde för målgruppen.

Så, är de värda det?

Nu när du vet hur profillänkbyggande webbplatser fungerar, är du redo att införliva denna taktik i din strategi för länkbyggande?

Som nämnts ovan är profilbyggande webbplatser länkbyggande med låg risk och låg belöning. Du uppmärksammar förmodligen inte det, särskilt om du är i de tidiga stadierna av länkbyggande.

Anledningen är det de är inte tillräckligt starka att vara ryggraden i din länkprofil.

Sites för att bygga profillänkar är idealiska för webbplatser som redan har en etablerad länkprofil och behöver lägga till flera länkar för att ytterligare stärka den.

Det är en givande taktik, men bara när du letar efter diversifiering snarare än länkstyrka.