Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Google Drive: hur man bäst använder skrivbordsapplikationen

Google Drive: hur man bäst använder skrivbordsapplikationen

Google Drive det är en av Big G:s mest använda tjänster och låter användare spara sina egna personlig information på ett molnutrymme kopplat till kontot.

Naturligtvis är den tillgänglig via lämplig app från mobila enheter, men för de som vill kan den också bekvämt användas från skrivbordet.

I verkligheten tillåter det här andra fallet användaren hantera mycket enklare sitt eget molnutrymme, och lägger till en hel rad specifikationer som inte är så tillgängliga från smartphones.

 • 1. Vad är Google Drive för skrivbordet och hur fungerar det

  Google Drive på smartphones och stationära datorer

  Nopparat Khokthong / Shutterstock.com

  Google Drive-appen för datorer tar hand om synkronisera automatiskt några mappar på datorn med det molnutrymme tillgänglig för användaren.

  Den kan till exempel användas för att automatiskt köra säkerhetskopiering av filer och foton, För synkronisera filer mellan enheter Och flytta (mer eller mindre) stora mängder material från en enhet till en annan, utan behov av extern support.

  Google Drive är Googles molnutrymme som användare kan använda för att lagra foton och alla andra typer av filer för att göra dem alltid tillgängliga för enheter som är anslutna till nätverket.

  Det är dock bra att komma ihåg det filerna som finns i den de är inte redigerbara (eller ens läsbara) utan internetanslutning.

  Efter att ha gjort den här korta introduktionen kan vi gå och se hur man installerar och använder Google Drive-skrivbordsappen.

  Läsa:  Hur jag återhämtade mig från Google Panda-straffet
 • 2. Hur man laddar ner och installerar Google Drive

  Google Drive-appen på skrivbordet

  monticello / Shutterstock.com

  Som med alla program på datorn är det första du ska göra ladda ner appen Google Drive för skrivbordet.

  När du har valt din enhet (Windows, Mac eller Linux) vänta bara tills nedladdningen är klar och klicka på filen du just laddade ner så fort den är klar.

  Installationen tar några minuter och när den är klar kan användaren bli ombedd att starta om datorn.

  Så fort du är online igen klickar du bara på den nya ikonen e logga in på ditt Google-konto.

  När detta är gjort kommer applikationen att visa en förklaring av hur programmet fungerar på skärmen, som visar användaren hur man utför en säkerhetskopiering av sina data.

  Google Drive för stationära datorer kan laddas ner gratis från den officiella webbplatsen och är tillgängligt för Windows, Mac eller Linux.

  Som standard, Drive kommer inte att ladda ner några av filerna till din PC och därför måste användaren “ge tillåtelse” för denna operation.

  Ansökan det kommer bara att skapa en virtuell enhet som kan nås via File Explorer. Filerna inuti den (som faktiskt lagras i molnet) kommer att visas precis som alla andra filer på din dator.

 • 3. Hur man synkroniserar filer eller mappar till Google Drive

  Google drive-appen på smartphone

  Kozma 94 / Shutterstock.com

  Visst är det möjligt hantera som du vill Google Drive och dess funktioner, att välja till exempel vilka mappar som ska synkroniseras med molnet och vilka som inte kommer att göra det.

  Genom att sätta in filer och mappar i GDrive det är självklart möjligt att komma åt allt detta material från vilken enhet som helst som är ansluten till nätverket, logga bara in med ditt Google-konto för att hitta allt som har arkiverats i ditt virtuella utrymme.

  Läsa:  Hur du utökar din e-postlista med sociala medier: 5 tips 2024

  För automatiskt synkronisera filer eller mappar på Googles molntjänst, öppna bara applikationen (från Start eller från den nedre högra menyn nära tid och datum).

  När detta är gjort måste du gå upp Inställningar och sedan upp Synkroniseringsalternativ. Här kommer användaren att ha två alternativ: det första är Synkronisera allt på Min enhetså att allt innehåll på datorn infogas i Google Drive.

  Genom att synkronisera dina filer på Google Drive kommer du att kunna komma åt dem med vilken enhet som helst som är ansluten till nätverket, helt enkelt genom att logga in med ditt konto.

  Den andra är Synkronisera endast dessa mapparvilket låter användaren välja vilka mappar och filer som ska sparas i molnet.

  Om du väljer det andra alternativet öppnas en ny ruta som visar allt innehåll på datorn och låter dig välja de olika mapparna som ska synkroniseras på Google Drive.

  När du har valt vad du behöver klickar du bara på Verkställ för att bekräfta ändringarna du just har gjort.

 • 4. Huvudfördelarna med Google Drive

  Google Workspace på skrivbordet

  monticello / Shutterstock.com

  Det finns utan tvekan många fördelar för användare (och företag) som väljer att använda en molnlagringstjänst som Google Drive.

  Först av allt, genom att göra det får du tillgång till ett helt gratis verktyg (om du inte vill köpa mer utrymme) vilket också gör att du kan använda alla tjänster som är integrerade i den.

  Faktum är att inom GDrive finns alla mycket användbara verktyg Google svit som, förutom att förenkla delning och samarbete, även ger dig tillgång till många viktiga verktyg för produktivitetsom Dokument, Presentationer eller Lakan Av Beräkning.

  Läsa:  Hur man tjänar pengar på Google AdSense 2024 – Techchink

  Dessutom kan plattformen vara helt online används av vilken enhet som helst som har tillgång till nätverket, så att du kan ha alla dina filer och dokument tillgängliga när som helst (logga bara in med ditt konto).

  Google Drive är ett kraftfullt, gratis och mycket pålitligt verktyg, perfekt för fjärrarbete, vilket gör delning och samarbete enklare.

  Som redan nämnts denna lösning Det gör också samarbete och delning enklare och kommer att tillåta alla auktoriserade användare att arbeta med dokument samtidigtlägga in ändringar eller kommentarer för att bättre utveckla arbetet.

  Naturligtvis är det också en trygg miljösom endast kan nås av behöriga användare och som använder de flesta moderna säkerhetsprotokoll för att på bästa sätt skydda filer och dokument från externa intrång.

  Slutligen, en detalj som inte ska underskattas, genom att använda Drive får du också tillgång till automatisk lagring av varje dokument öppen, så att användaren alltid kommer att ha den senaste uppdateringen tillgänglig och, även i händelse av fel, behöver han inte oroa sig för att förlora det han har gjort.