Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

GOOGLE FÖRKLARAR: Varför JSON-LD rekommenderas för strukturerad data

GOOGLE FÖRKLARAR: Varför JSON-LD rekommenderas för strukturerad data

Google har gjort en uppdatering av sina riktlinjer för strukturerad data. Även om den godkände 3 strukturerade dataformat, har den tagit beslutet att backa särskilt 1 av de 3: JSON-LD. Den här guiden kommer att förklara varför Google rekommenderar detta format, tillsammans med detaljer om vad strukturerad data är, vilka formattyper som är tillgängliga och mycket mer.

Vad är strukturerad data?

Jobbar du med digital marknadsföring? Om så är fallet kommer du att ha sett en term som växer mer och mer i förekomsten i SEO-världen: strukturerad data. Anledningen är att för att bibehålla eller växa dina nuvarande SEO-resultat måste du lägga vikt vid att säkerställa att din webbplats har strukturerad data.

Så vad är det?

Sammanfattningsvis används strukturerad data för att bättre beskriva din webbplats för sökmotorerna – aka Google – så att de förstår vad du har att erbjuda. Ja, de kan välja nyckelord för att få en uppfattning om ditt innehåll, och de kan använda bakåtlänkar för att lära sig giltigheten av ditt innehåll, men brist på datastruktur kan göra att de går förlorade.

Strukturerad data tar ditt innehåll, översätter det till kod som lätt kan läsas av sökmotorer och säkerställer att dina sidor presenteras på rätt sätt i sökresultaten.

Säg till exempel att du driver ett onlineföretag som säljer videospel. Utan strukturerad data kommer dina produktsidor att visas på Google som vilken gammal lista som helst – och det är inte bra. Du misslyckas med att sticka ut, fånga tittarnas blick och berätta för dem den nyckelinformation de vill se. Med strukturerad data, å andra sidan, kan ditt “rich snippet”-sökresultat visa spelets boxkonst, dess pris, recensionsresultat, om det finns i lager och så vidare – och det är bra.

Läsa:  Viktiga bloggverktyg för en framgångsrik blogg 2024

Strukturerade datatyper godkända av Google

När det gäller strukturerade datatyper finns det 3 Google-stödda format tillgängliga. Dessa är:

  • JSON-LD
  • Mikrodata
  • RDFa

Låt oss ta en närmare titt på varje typ:

JSON-LD

Vad är JSON-LD? Detta är ett strukturerat dataformat som har flyttat till framkanten av raden. Detta beror på att Google har rekommenderat JSON-LD som formatet att använda för din webbplatss strukturerade data.

Implementeringen av JSON-LD görs med hjälp av en

Mikrodata

Du vet att JSON-LD är separat från HTML-taggar. Det är dock inte samma historia med Microdata. Faktum är att dess metod för att definiera en webbsidas data är att använda dessa HTML-taggar och attribut.

Den strukturerade uppmärkningenStructured markup används för att identifiera ett dokuments innehåll och göra det möjligt att analysera det av en maskin. på en webbsida med Microdata ser den interfolierad med det aktuella innehållet. Det betyder att det vanligtvis finns i sidans kropp.

RDFa

RDFa skiljer sig inte så mycket från ovan nämnda Microdata. Närhelst du har användarsynligt innehåll använder det de nuvarande HTML-taggattributen på liknande sätt. Skillnaden mellan de 2 är dock mindre variationer i syntaxen för RDFa och Microdata.

Varför är JSON-LD att föredra?

Med de tillgängliga alternativen, varför är det så att Google föredrog strukturerad data med JSON-LD framför de andra tillräckligt för att meddela detta? Sökjättarna klargjorde detta svar själva i sina Introduktion till strukturerad datauppmärkning i Google Sök:

Generellt sett rekommenderar Google att du använder JSON-LD för strukturerad data om din webbplats inställningar tillåter det, eftersom det är den enklaste lösningen för webbplatsägare att implementera och underhålla i skala (med andra ord mindre benägen för användarfel).

Som nämnts i föregående avsnitt har Google fortfarande bra med användare som väljer Microdata eller RDFa. Som sagt, de vill hellre att du går med JSON-LD för de punkter de har lyft fram. JSON-LD ses som det enklaste formatet att implementera, redigera och skala jämfört med de andra två alternativen.

Läsa:  3 metoder för att titta på ESPN på Apple TV för att streama sport

Dessutom kommer den också med en rad Google-funktioner. Se det som en belöning för att du följer Googles vägledning!

Vilka Google-funktioner är aktiverade med JSON-LD?

Som nämnts finns det många fördelar att vinna om du bestämmer dig för att välja JSON-LD framför de andra strukturerade dataformaten. Här är funktionerna du kan använda:

  • Rika resultat: Med tillägget av JSON-LD finns det en större chans att dina webbsidor kommer att dra nytta av omfattande resultat. Allt från artiklar och videor kan förbättras genom Rich Cards. Dessa är förhandsvisningar av webbplatser som ger mer information om ett visst resultat. Det finns andra sätt som dina sökresultat kan förbättras av schemamarkering. Brödsmulor Webbplatsbrödsmulor avslöjar kapslingen av webbsidor inom varandra i en hierarki. De används för att hjälpa webbanvändare att hitta relevant innehåll, som visas på SERPs., till exempel, hjälper Google att kategorisera allt innehåll på din webbsida, och avsnitt kan visas separat och i avsnittet "Människor frågar också" i sökresultaten.
  • Åtgärder i Gmail: Det handlar inte bara om sökning. JSON-LD kan också hjälpa till genom att förbättra en annan aspekt: ​​Gmail. När de interagerar med kunder via den här e-postplattformen kan användare presenteras för uppmaningar som prenumerationsförnyelser, RSVP-meddelanden, sociala medier, förfrågningar om produktrecension, etc. Bonusen är att allt detta kan göras av användaren inom Gmail.
  • Produktrecensioner: Säljer du produkter? I så fall är det möjligt att recensionerna du får kan visas i dina sökresultat. Okej, det kommer inte att visa vad en kund har skrivit. Ändå kan den ta produktbetyget och visa detta på SERP, komplett med ett stjärnbetyg som inkluderar extra visuellt tilltalande.
  • Kunskapsdiagram Knowledge Graph är en kunskapsbas som Google använder för att organisera information. Kort: Om din webbplats har fått tillräckligt med trovärdighet för att ses som en auktoritet i din bransch, kan du få förmånsbehandling från Google. Detta inkluderar att det läggs till i kunskapsdiagrammet. Detta sträcker sig till Knowledge Graph-kort, där ytterligare information tillhandahålls – till höger om de vanliga sökresultaten – om evenemang och organisationer.
Läsa:  12 Innehållsstrategier för e-postnyhetsbrev som alla företag kan använda

Fördelar med Schema Markups för SEO

Så, vad vinner du ur ett SEO-perspektiv med schemamarkering och ansträngning med din strukturerade data? Svaret: mycket.

Även om du inte kan lita på schemamarkeringar för att lyfta dig upp i sökrankingen, finns det inga solida bevis som säger att det har en direkt inverkan på dina organiska sökresultat Organiska sökresultat är de naturliga, obetalda sökresultaten för ett sökord på Google. kommer fortfarande att behöva lägga stor vikt vid dessa sökord, bakåtlänkar, högkvalitativt innehåll och så vidare.

Dessa avancerade utdrag är dock nyckeln till att öka klickfrekvensen. Det är inte svårt att se varför. De förbättrar synligheten för dina sidor i SERPs på ett stort sätt. Den tillagda bilden, data och andra iögonfallande komponenter är som att ta en vanlig munk och lägga till påläggen. Munken i sig är välsmakande, men det där extra tillägget, den där extra visuella känslan, gör den till en oemotståndlig njutning.

En annan stor fördel är att det hjälper sökrobotarna att bättre analysera dina webbsidor. Det finns ingen förvirring på deras sida. Som ett resultat, och på grund av detta extra sammanhang, garanterar de att ditt innehåll visas på rätt plats för rätt målgrupp.

Komma igång med strukturerad data och JSON-LD

Är du redo att öka dina strukturerade datainsatser med JSON-LD? SEO-revision bör vara det första steget i processen. Du måste lära dig om det aktuella tillståndet för din strukturerade data, inklusive vilka ändringar som måste göras.

Sedan gäller det att sätta sig in i JSON-LD-formatet. Googles Lägg till strukturerad data på dina webbsidor ger en praktisk steg-för-steg-guide. Men om du föredrar mer direkt hjälp, tveka inte att kontakta teamet här på Click Intelligence.