Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Google Knowledge Panels – Den ultimata guiden

Google Knowledge Panels – Den ultimata guiden

Om du regelbundet använder Google som din favoritsökmotor är det troligt att du redan har stött på Googles kunskapspaneler. Detta är ett informationsblock, ofta med bilder, till höger om SERP. Den kan ana allt du behöver veta utan att behöva klicka på webbplatsen – praktiskt om du snabbt vill ta reda på information. Allt eftersom tiden har gått visar Googles kunskapspanel Googles kunskapspanel utdrag av information om ett ämne som du söker efter i en Google-sökning. har börjat dyka upp för många olika sökfrågor. Detta är fantastiska nyheter för företagare, eftersom du nu har möjlighet att själv säkra en Google Knowledge Panel.

Nyfiken på varför du behöver ta lite tid att göra detta? I den här guiden kommer vi att ta en mer djupgående titt på vad Googles kunskapspaneler är, varför de bör vara viktiga för dig som företagare, och sist men absolut inte minst, hur du kan försöka skaffa en själv. Så utan vidare, låt oss hoppa direkt in.

Vad är Googles kunskapspaneler?

Som vi behandlade ovan är en kunskapspanel en informationsruta på höger sida av SERP. På mobilen visas detta något annorlunda och visas mellan resultaten, men detta är fortfarande ganska tydligt och uppenbart att se. Många skulle anse dessa vara “rika resultat”. Du kan potentiellt lära dig allt du behöver där och då. Men i de flesta fall gillar tittarna möjligheten att snabbt förhandsgranska resultaten innan de klickar på webbplatsen för att läsa mer.

Eftersom detta är så lätt att upptäcka kommer de flesta att känna igen det direkt. Men om du har ett skarpt öga när du använder Google kanske du märker att kunskapspanelen inte visas varje gång du söker efter något.

Faktum är att det bara dyker upp när du söker efter en viss enhet. Det här skulle kunna vara:

 • människor
 • Städer
 • Organisationer och företag
 • Föremål
 • Djur
 • Länder
 • Växter

I grund och botten är alla enheter som redan finns i Knowledge Graph. Kunskapsdiagrammet är en kunskapsbas som Google använder för att organisera information. kommer att kunna visas som en kunskapspanel. Men låt inte detta faktum förvränga dina åsikter om hur lätt det kommer att vara att skaffa en kunskapspanel själv. Ja, det kan verka som att allt du behöver göra är att komma in i kunskapsdiagrammet, men det finns ett gemensamt tema kring ovanstående enheter. Googles kunskapspaneler innehåller endast information som Google ser som fakta, fastställd av en algoritm. Den här algoritmen tar GooglebotGooglebot är en sökrobot. Den följer länkar och indexerar sidor för sökmotorer för att göra det lättare för användare att hitta det de letar efter. data och korsreferens dem med flera pålitliga källor. Först då kommer den att få fram fakta och visa dem för dig som en kunskapspanel.

Snabb anmärkning: Det är viktigt att påpeka skillnaden mellan en kunskapspanel och Google My Business-rutan. Du kan enkelt skilja mellan de två på grund av den lilla ikonen som finns i rutorna till höger.

Läsa:  Grundläggande grammatik: Vad är en konjunktion?

Vilka funktioner finns på kunskapspanelen?

Kunskapspanelen kommer att avslöja detaljer som är specifika för din sökfråga och uppdateras automatiskt när informationen ändras någon annanstans, men som standard kan du förvänta dig att se:

 • Ett avsnitt som heter “Människor söker också efter” med bilder och namn.
 • Foton och videor – Dessa kan komma från flera källor.
 • Webbplatslänk
 • Kort beskrivning med viktiga detaljer om din sökenhet. För individer kan detta vara när de föddes, deras fullständiga namn, och om de är gifta, vem de är gifta med. För varumärken eller företag kan det till exempel ge information om VD:n, grundare, var de är baserade, när de är öppna etc.

Alla kunskapspaneler är dock inte lika. De skiljer sig åt på många sätt. Varje kunskapspanel kan visa olika funktioner och information. Ta det här exemplet. När du söker efter en banan kommer en kunskapspanel att dyka upp. Det här specifika resultatet har flera rullgardinsrutor som erbjuder mer information utöver textblocket som sammanfattar sökfrågan. Jämfört med ett annat exempel kanske den här drop-drop-funktionen inte är tillgänglig utan har istället ett eller alla av följande:

 • Sociala profiler
 • Tillgänglig på
 • Filmer/album kan visas om du söker efter en kändis
 • För platskunskapspaneler kan du se funktioner som “Planera en resa” med länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. som gör att du kan söka efter flyg eller saker att göra, eller antal invånare.

Varje kunskapspanel erbjuder något lite annorlunda för användaren, allt bestämt av vad som finns där ute på webben.

Varför är Googles kunskapspaneler viktiga?

Vid det här laget är det viktigt att förstå varför du behöver anstränga dig för att försöka säkra dig en kunskapspanel. Som företag vill du synas så mycket som möjligt i SERP:erna. I ditt försök att göra det kan en kunskapspanel bli din bästa vän. När allt kommer omkring, om du kan få en kunskapspanel från Google kan du dominera resultatsidan och få många klick som ett resultat. Allt du behöver göra nu är att se till att du kan hålla besökarna där tillräckligt länge. Men med tanke på att Google redan ser dig som en auktoritativ figur för att ge dig en kunskapspanel borde detta betyda att din webbplats uppfyller deras krav och är användarvänlig.

Ur en användares perspektiv kan kunskapspaneler visa sig vara extremt användbara, vilket gör det möjligt för dem att se de bästa resultaten snabbt, vilket totalt sett förbättrar deras användarupplevelse. Om du får en kunskapspanel och användarupplevelsen redan har fått en bra start har du större chans att de blir kund.

Hur får man en kunskapspanel?

Så nu när du vet hur viktiga dessa kan vara, är frågan bara hur får du en? Ofta är det i allmänhet bara de som är välkända och har Wikipedia-sidor om sig som beviljas en kunskapspanel. Naturligtvis kommer Google alltid att få sista ordet och avgöra om en kunskapspanel ska visas eller inte, men du kan göra några saker för att öka dina chanser att detta händer.

Vet vad du siktar på

Det finns två former av Googles kunskapspaneler för företag, så du måste veta vad du siktar på att uppnå. Först finns det varumärkeskunnskapspanelerna. Märkespaneler kommer att visa information om stora företag och franchiseföretag på flera platser som McDonald’s. Sedan finns det lokala kunskapspaneler som kommer att visa information om enskilda företagsplatser.

Läsa:  Den ultimata guiden till marknadskommunikation: 6 steg du behöver

Som fastställts tidigare kommer informationen på varje kunskapspanel att skilja sig något, och det är samma fall för dessa två företagspaneler. En lokal panel kan till exempel visa öppettider, populära tider att besöka, recensioner, adress och betyg. För en varumärkespanel kan du däremot förvänta dig att se antalet anställda och platser, kundtjänstnumret och mer.

En varumärkespanel har varit känd för att vara svårare att uppnå än en lokal panel. Men om du kan visa att ditt varumärke har auktoritet, så finns det alla chanser att du kan få detta att hända.

Som ett litet och medelstort företag bör du först sikta på den lokala panelen. Med våra följande tips har du mycket större chans att säkra detta. Men innan du gör det är det första vi rekommenderar att du kontrollerar att du inte redan äger en kunskapspanel. Sök helt enkelt i SERP för att se om ditt företag dyker upp. Om det inte gör det kan du gå vidare till våra tips för att hjälpa dig att uppnå en kunskapspanel.

Vad händer om du har en kunskapspanel

Om du har en kunskapspanel måste du göra anspråk på den. Klicka på knappen “Gör anspråk på den här kunskapspanelen” längst ned på kunskapspanelen. Genom att klicka på detta omdirigeras du till Googles sökresultatsida så att du kan föreslå ändringar av din annons. För att bekräfta att du då är ägaren måste du logga in på ditt Google Search Console-konto. Om du inte har ett konto än är det dags att skapa ett nu. Klicka på “Inställningar” och granska egenskapsinställningarna. Om du är ägaren ska en grön bock som säger “Du är den verifierade ägaren” visas bredvid Ägarskapsverifiering.

Tips för att få din kunskapspanel

Skapa listor på lokala kataloger

Om du vill ha en lokal panel är det bara vettigt att du behöver ha lokala kataloger. För att göra detta måste du skapa ett Google My Business-konto om du inte redan har ett. Detta har flera fördelar. Naturligtvis är den första att den låter dig lägga till relevant information om ditt företag. Med andra ord, du förser Google med fakta om ditt företag, till exempel var du är baserad, när du är öppen och eventuella foton du har. Detta är all information som kan visas i kunskapspanelen. Den andra bonusen med att starta ett GMB-konto är att detta kan kickstarta dina lokala SEO-ansträngningar och få dig att listas på Google Maps. Vi kan hjälpa dig med din lokala SEOLokal SEO är processen att optimera din webbplats för att rankas på första sidan på Google för en sökterm och geografisk plats som är relevant för ditt företag. kampanj och se till att ditt GMB-konto har allt det behöver för att hjälpa dina ansträngningar att försöka säkra en kunskapspanel.

Bygg upp din onlinenärvaro på sociala medier

När du börjar fokusera på din lokala SEO är det viktigt att inte tappa helheten ur sikte. Du måste fortfarande upprätthålla en närvaro med det bredare samhället genom dina sociala mediekanaler. Genom att förbli aktiv på dina sociala medieplattformar kan du göra din del för att hjälpa Google lära sig mer om dig som företag. De kan avslöja mer om ditt varumärke, de tjänster du erbjuder, hur ditt företag fungerar och så mycket mer, till exempel hur du interagerar med dina kunder.

Läsa:  Hur man skriver bildtexter på sociala medier som låter, åh, så fantastiskt och fängslande

Att vara aktiv på sociala medier är helt värt tiden, eftersom du inte bara kommer att göra det för att få en kunskapspanel. Genom att hålla dig aktiv säkerställer du också att fler potentiella kunder hittar ditt företag.

sociala medier statistik

Ha en Wikipedia-sida

Google använder Wikipedia som en primär källa för att bilda sina kunskapspaneler, och utan en Wikipedia-sida är det mycket svårare att få en kunskapspanel, även om det inte är omöjligt. Därför måste du se till att du har sidor inrättade för dig och bygga din närvaro online på dessa.

Är du osäker på hur man skapar en Wikipedia-sida? Följ vår snabba femstegsguide här:

 1. Skapa ett Wikipedia-konto – Du hittar detta i det högra hörnet på Wikipedia-sidan.
 2. Redigera sidor – Du måste bli en automatiskt bekräftad Wikipedia-användare, så det bästa sättet att göra detta är genom att redigera Wikipedia-sidor. Lägg minst en månad på att göra detta.
 3. Skapa din sida när du är bekräftad. Se till att din sida är full av information, är grammatiskt korrekt och erbjuder bra läsbarhet. Du måste inkludera citat Ett citat är ett omnämnande av ditt företag, produkt eller tjänst i en onlinepublikation. Citat ökar rankningen av din webbplats på sökmotorer. Källor som böcker, tidningar och tidskrifter är alla bra men använder inte sociala medier, PR-artiklar, bloggar etc.
 4. Skicka in din sida – Wikipedia kommer att se över detta och avgöra om informationen du har tillhandahållit är trovärdig.
 5. Uppdatera det – Lämna inte bara din Wikipedia för att samla damm. Se till att uppdatera den regelbundet.

Det kan också vara praktiskt att skapa en Wikidata-sida. Precis som Wikipedia använder Google detta som en primär källa för att bilda sina kunskapspaneler. Men bara för att Google använder dessa som sina primära källor, betyder det inte att detta ska vara ditt enda fokus. Till exempel, om du skulle lägga alla dina ägg i den här korgen och få din kunskapspanel, men Wikipedia-sidan skulle försvinna, så skulle din kunskapspanel också kunna göra det.

Titta på din webbplats

Google använder Wikipedia som ett sätt att lära sig mer om dig, men det finns en utmärkt källa som borde ha ett överflöd av information om dig: din webbplats. Varje webbplats bör ha en “Om oss”-sida eller -sektion som ger information om vem du är, vad du gör och mer – det här är fakta om ditt företag som Google kan använda i din kunskapspanel. Om du kan, bör du försöka inkludera länkar från källor för att verifiera vad du säger.

Det kan dock bara användas till din fördel om du utför rätt åtgärder. Vad vi menar med åtgärder är att se till att du har en optimerad webbplats och att du har implementerat schemauppmärkning.

En webbplats med högre platsbehörighet har större chans att få en kunskapspanel. Google vill främja pålitliga och relevanta företag, så om du vill visa dem att du passar den här räkningen måste du stärka din webbplats auktoritet. Hur gör man det? Det korta svaret är med användningen av SEO.

Om du kan optimera din webbplats och uppfylla så många av de krav som Google har sagt att förvänta sig av webbplatser, kan det hjälpa dig att öka din domänauktoritet. Vi rekommenderar att du gör en SEO-revision för att se var på din webbplats du kan förbättra. Du kanske upptäcker att du behöver fokusera på att förbättra användarupplevelsen eller förbättra ditt innehåll.

Läsa:  5 enkla tips för att bygga en framgångsrik byråklientrelation

Att enbart optimera din webbplats kommer naturligtvis inte att öka din auktoritet. Ett rekommenderat tillvägagångssätt är att starta en länkbyggnad. Länkbyggnad är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. kampanj. Genom att göra en kombination av SEO-metoder som fungerar kan du börja bygga din auktoritet. Du kan enkelt ta reda på vad din auktoritetspoäng är med hjälp av praktiska verktyg online.

Du bör implementera strukturerad data för att hjälpa Google att studera din webbplats och dess innehåll mer effektivt och undersöka hur den är strukturerad. Dessutom, som de flesta tipsen på den här listan, kan den också hjälpa dig på andra sätt. Till exempel kan schemamärkning förbättra din synlighet online och förbättra dina klickfrekvenser som ett resultat. Du behöver din schemamärkning för att vara ren och korrekt, lätt peka Google i rätt riktning, och om du kan bevisa för Google på lång sikt att allt du säger är korrekt, kommer de att lita mer på dig.

schemastrukturerade datatyper

Gör innehåll för användaren

Att skapa innehåll som du vill ha kommer aldrig att fungera lika bra som innehåll som har skapats specifikt med användaren i åtanke. Om du studerar användarens avsikt kan du börja producera innehåll, optimera det enligt rekommendationerna. Detta kan öka din chans att få en kunskapspanel helt enkelt för att Google har mer förtroende för dig att du kan erbjuda användaren en bättre upplevelse när det gäller att ta reda på vad de behöver.

Vårt bästa tips: Optimera dina metataggar En metatagg är ett strukturerat dataelement som visas i huvudavsnittet på en webbsida. och beskrivningar och titlar med ett primärt sökord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag., med information om författaren, för att främja dina ansträngningar för att få en Google Knowledge-panel.

Recensioner Matter

Recensioner är bra för att visa hur bra ditt varumärke är, men många företag fruktar dem på grund av risken att se negativa recensioner dyka upp och skada deras rykte. Recensioner kan dock spela en inflytelserik roll för att hjälpa Google att förstå mer om ditt företag. Google kommer att granska dem noggrant innan de fattar ett beslut. Att ha användarrecensioner kan göra skillnaden mellan att du skaffar en kunskapspanel och inte.

Naturligtvis är tipsen ovan inte ett garanterat sätt att säkra en kunskapspanel, men de ger dig en chans att slåss. Med möjligheten att dra nytta på flera sätt är det värt besväret att prova dessa åtgärder. Med vårt team av experter som kan hjälpa dig med ett antal av dessa områden, kontakta oss idag för att se hur vi kan hjälpa dig i ditt uppdrag att få en kunskapspanel.

Ny uppmaning