Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Google Penalty Recovery: En komplett guide

Google Penalty Recovery: En komplett guide

Har du märkt en plötslig nedgång i trafiken på din webbplats, eller kanske du fått ett varningsmeddelande i Googles verktyg för webbansvariga?

Om ja, så har du med all sannolikhet drabbats av en Google Penalty.

Om du inte är säker på om du har blivit straffad, försök att skriva ditt varumärke eller relevanta sökord i Google och se om ditt företag kommer upp. Om det inte finns någonstans att hitta eller det har skjutits tillbaka flera sidor, är chansen stor att du har blivit straffad.

Hur frustrerande det än är, en Google-straff är inte permanent, och du kan få tillbaka all din surt förvärvade trafik. Du behöver bara lära dig hur.

I guiden nedan får du reda på allt som finns att veta om Google Penalty Recovery, inklusive:

 • Vad är en Google Penalty?
 • Varför har du drabbats av en Google Penalty?
 • Hur man tar bort Google Penalty
 • Hur man återställer sig från en Google Penalty
 • Hur man undviker Google Penalty

Redo att komma igång? På bara sju minuter blir du en Google Penalty Recovery Pro!

Vad är en Google Penalty?

Vi vet alla att Googles främsta mål är att ge sina användare bästa möjliga sökresultat baserat på deras frågor. Ett sätt på vilket de gör detta är genom att straffa webbplatser som bryter mot deras regler.

Säg till exempel att du överfyllde ditt innehåll med sökord; detta skulle försämra den övergripande användarupplevelsen, och Google skulle ge dig en straffavgift för detta så att ditt innehåll skulle sluta visas i SERP.

För att hitta webbplatser som har gjort något fel använder Google sina ständigt föränderliga algoritmer för att genomsöka och inspektera webbsidor. Vissa åtgärder kommer att resultera i en omedelbar påföljd från en Google-anställd, medan andra inte annonseras offentligt och gradvis kan påverka din ranking över tid.

Varför har du drabbats av en Google-straff?

Du tror inte att du har brutit mot någon av Googles regler, så varför har du drabbats av en Google-straff?

Tyvärr, medan vissa webbplatser använder svart hatt-teknik för att manipulera sökmotorer, har andra helt enkelt gjort ett misstag eller förbisett ett tekniskt problem på deras webbplats.

Om du hamnar i det sistnämnda kanske du kliar dig i huvudet för att försöka ta reda på vad du har gjort för att irritera Google.

Läsa:  Kunde inte kommunicera med din Google Home mini: Quick Fix

För att ta reda på vad som har orsakat din Google Penalty måste du först veta att det finns två typer av straff.

Manuell straff

En manuell Google-straff innebär att din webbplats straffas med en manuell åtgärd. Du kan kontrollera om du har blivit straffad manuellt med Google Webmaster Tools på Google Search Console. Om du har fått en manuell påföljd får du ett meddelande om det.

Några av de vanligaste orsakerna till manuella påföljder är:

 • Användargenererad spam
 • Strukturerade dataproblem
 • Onaturliga länkarHyperlänkar, även kända som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. – både till och från din webbplats
 • Tunt innehåll
 • Sneaky omdirigeringar

Algoritmstraff

En algoritmstraff är lite mer komplicerad att avslöja. För att ta reda på vilken typ av algoritmstraff du har drabbats av måste du korrelera datumet och tiden då du förlorade din webbplatstrafik med tid och datum för en ny algoritmuppdatering.

Det finns två huvudsakliga algoritmuppdateringar som har möjlighet att degradera webbplatser i SERP: Panda och Penguin.

Google Panda

Google Panda är en sanktion som omfattar hela webbplatsen som påverkar rankningen för alla dina organiska sökord. Den här typen av straff utfärdas vanligtvis om en webbplats har innehåll av låg kvalitet.

Om din webbplats har straffats av Panda kan du märka:

 • En kraftig eller gradvis nedgång i trafiken
 • Webbsidor som kämpar för att rangordnas oavsett antalet högkvalitativa bakåtlänkar
 • Din webbplats finns på sida 2 eller lägre för majoriteten av sökorden

Google PenguinGoogle Penguin är en av Googles många algoritmer, som först släpptes i april 2012 för att identifiera och filtrera bort spamwebbsidor från sökresultat.

Google Penguin, å andra sidan, tittar på webbplatser som har implementerat aggressiv länkbyggnad. Länkbyggen är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. strategier. Detta kan innebära användning av konstgjorda länkar, betalda länkar eller att vara i ett länksystem.

Om din webbplats har straffats av Panda kan du märka:

 • En kraftig nedgång i rankningen för ett specifikt sökord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. eller grupp av sökord
 • Specifika webbsidor avindexeras
 • Vissa webbsidor som inte är tänkta att rankas visas för de straffade sökorden

Hur man tar bort Google Penalty?

Om du är angelägen om att ta bort ditt Google-straff och återställa din ranking till sin forna glans, finns det fyra åtgärder du kan vidta:

Använd verktyget Disavow

Om du har drabbats av en länkbyggande påföljd, är det enda sättet att ta bort detta genom att ta bort bakåtlänkarna som orsakade påföljden.

Du kan göra detta genom att skapa en avvisningsfil som innehåller alla dåliga länkar du hittade i din bakåtlänksprofil. När detta är klart kan du skicka in den här filen till Googles Disavow Link Tooloch dessa länkningssignaler kommer omedelbart att devalveras.

Läs Googles riktlinjer

Om du inte är säker på vad du har gjort för fel, så kan det vara en bra idé att bekanta dig med Googles riktlinjer för webbansvariga. I ett nötskal innehåller dessa riktlinjer de bästa metoderna för att hjälpa din webbplats att rankas bra på Google. Det betyder att de är en bra resurs för att hjälpa dig ta reda på varför du har blivit straffad.

Läsa:  Att skriva för internationella publiker

Dessutom kan de hjälpa dig att göra din webbplats mer SEO-vänlig.

Förbättra ditt innehåll

Innehållet är kung, så om din webbplats innehåller innehåll av låg kvalitet eller skräppost är det högst troligt att du straffas av Google. Det enklaste sättet att ta bort en straffavgift som har utfärdats på grund av dåligt innehåll är att lägga upp innehåll som är användbart för användarna.

Om du kämpar för att skapa högkvalitativt innehåll regelbundet eller om du inte är säker på om ditt befintliga innehåll är på topp, kanske du vill ta hjälp av professionella innehållsskribenter.

Skicka in en begäran om omprövning

När du har gjort de nödvändiga ändringarna på din webbplats är det nu dags att visa Google. För att göra detta behöver du dokumentera dina handlingar och ladda upp dessa tillsammans med en kort sammanfattning av vad du har gjort och varför. Google genomsöker sedan din webbplats på nytt och tar bort din påföljd.

Du kan hitta Googles begäran om omprövning via Google Search Console.

Hur tar man bort en manuell påföljd?

När det gäller manuell återställning av Googles straffavgifter finns det flera vanliga manuella påföljder som du måste vara medveten om och veta hur du tar bort. Dessa är följande:

Onaturliga länkar

Om ditt Google-påföljdsmeddelande säger att du har blivit straffad på grund av användningen av onaturliga länkar, måste du rensa din bakåtlänksprofil för att ta bort din påföljd.

Några sätt som du kan göra detta på är:

 • Ta bort all ankartext med skräppost
 • Ta bort eventuella länkar från oansedda webbplatser
 • Se till att sammanhanget för länkarna är legitimt

För att ta bort spammiga länkar måste du kontakta webbansvariga och be om att de ska tas bort.

Ren skräppost

Om en webbplats enbart har skapats i syfte att spamma, kommer Google att ge den en “ren spam”-straff. Detta inkluderar webbplatser som använder aggressiva reklamtekniker som ger lite eller inget värde för användarna.

Även om din webbplats, eller en viss webbsida, inte har skapats i skräppostsyfte, kan du fortfarande drabbas av denna typ av manuell påföljd.

För att ta bort den här typen av straff måste du först ta reda på varför Google har betraktat din webbplats som ren skräppost. Till exempel kanske en användare ansåg att din webbplats var en skräppostsajt, eller så kan det vara så att den tidigare ägaren av domänen använde webbplatsen för att spamma.

Sätt på vilka du kan rensa bort en webbplats med spam inkluderar:

 • Ta bort allt automatiskt genererat innehåll
 • Eliminera alla svarta hattsignaler
 • Skapa nytt och användbart innehåll

Tunt innehåll

Om du har skapat innehåll som ger lite eller inget värde för användaren, kan du ha fått en manuell påföljd för detta. Autogenererat och duplicerat innehållDuplicerat innehåll är innehåll som visas mer än en gång på en enda webbplats. Duplicerat innehåll kan vara ett tecken på dålig resurshantering, lågt förtroende eller bristande kvalitetskontroll. är också ogillade och kan resultera i straff.

Läsa:  Google Pixel Fold presenterades vid I/O 2023; börjar på $1799

Sätt på vilka du kan ta bort den här typen av manuell straff är:

 • Lägg till mer djup till tunt innehåll
 • Lägg upp informativt innehåll som guider och listor
 • Lägg till ett Rel=canonical-attribut på sidor där du av misstag skapat duplicerat innehåll
 • Ta bort allt skrapat innehåll och skapa originalinnehåll själv

Användargenererad skräppost

Du hittar ofta denna typ av spam på forum och bloggar med flera användare, eftersom användare kan skriva och publicera sitt eget innehåll utan någon redaktionell kontroll.

Detta manuella straff är utformat för att säkerställa att allt innehåll som publiceras är av hög kvalitet och ger verkligt värde för användarna.

Sätt att ta bort den här påföljden inkluderar:

 • Be användarna att ändra eventuellt stötande innehåll
 • Genomför nya riktlinjer för att skapa och hantera innehåll på din webbplats

Sneaky RedirectsEn omdirigering är en webbsida som laddas i stället för en annan webbsida.

Om en webbsida visar användarna en sak och Google något helt annat, kan du få en lömsk omdirigeringsstraff.

Lyckligtvis är det här problemet mycket lätt att åtgärda. Allt du behöver göra är att använda URL Inspection Tool i Google Search Console för att se hur dina sidor visas både av Google och användare. Om du upptäcker att det finns en skillnad måste du korrigera de två versionerna och ta bort eventuella omdirigeringar.

Om du driver en prenumerationswebbplats bör du använda strukturerad data för att visa algoritmen att du inte använder lömska omdirigeringar för att lura användare och Google.

Nyckelordsfyllning

SökordsfyllningKeyword stuffing är en teknik som försöker ge sidor högre ranking på sökmotorernas resultatsidor genom att infoga samma sökord om och om igen. har alltid varit en stridsfråga med Google eftersom det enbart existerar för att försöka manipulera sökmotorer för att ge webbplatser högre ranking.

Om du gör dig skyldig till sökordsstoppning eller dold text genom att använda HTML- eller CSS-trick, är det högst troligt att du får en manuell påföljd från Google.

Så här tar du bort den här påföljden:

 • Rensa din webbplats från dold text
 • Ta bort alla icke-relevanta eller upprepade sökord

Hur man undviker en Google-straff?

Helst vill du aktivt förhindra Googles påföljder istället för att försöka fixa dem.

Även om det inte finns något sätt att till 100 % stoppa din webbplats från att straffas av Google eftersom algoritmen är en komplicerad best, finns det sätt att minimera din risk.

Köp inte länkar

För att hålla dig på rätt sida av Google Penguin-uppdateringen måste du se till att du bygger länkar så naturligt som möjligt. Det betyder att du bör undvika att köpa länkar, hålla dig borta från länkscheman och se till att du lägger till ett “nofollow-attributet nofollow är en HTML-tagg som säger åt sökmotorernas sökrobotar att inte följa en länk.” attribut till eventuella betalda länkar som annonser.

Läsa:  Låsa upp SEO Magic: Gratis alternativ till skrikande groda som vann̵...

Om du kämpar för att bygga en stark bakåtlänksprofil, kanske du vill överväga att anlita en SEO-byrå för att hjälpa dig med dina länkbyggande strategier.

Överanvänd inte sökord

Som nämnts ovan är nyckelordsfyllning en stor SEO no-no och bör undvikas till varje pris. Se till att du inte använder för många sökord i något nytt innehåll som du publicerar; du måste också kontrollera allt ditt befintliga innehåll eftersom du kan bli straffad för detta.

Fokusera på att använda nyckelord på rätt sätt och tillämpa dem på ett naturligt sätt som inte förringar den övergripande användarupplevelsen.

Publicera innehåll av hög kvalitet

Om du vill att dina sidor ska rankas bra och inte drabbas av en Google-straff måste du se till att du skapar originalinnehåll av hög kvalitet. Återigen, om du kämpar för att skriva konsekvent högkvalitativt innehåll som är relevant för dina användare, kanske du vill anlita ett professionellt team för att skriva innehåll.

Ett annat bra tips är att alltid skriva för människor snarare än sökmotorer. Även om du naturligtvis behöver att ditt innehåll är SEO-vänligt, bör ditt huvudmål vara att erbjuda värde till läsarna.

Inkludera inte påträngande annonser

Google skapade algoritmen för sidlayout specifikt för att flagga upp webbplatser som är alltför fyllda med annonser eller sidor som är frustrerande att se. Webbplatser som använder påträngande annonser kallas ofta för topptunga, eftersom de tenderar att placera för mycket innehåll överst på sina webbsidor, vilket kan få användare att känna sig överväldigade.

Påträngande annonser kan också leda till en högre avvisningsfrekvens. Avvisningsfrekvens är andelen besökare på en webbplats som bara besöker en sida. En hög avvisningsfrekvens indikerar att besökarna inte är nöjda med din webbplats. eftersom webbplatsbesökare inte kan hitta den information de letar efter.

Även om det är ok att inkludera vissa annonser i ditt innehåll, måste du se till att de inte skadar användarupplevelsen. Du måste också se till att användarna enkelt kan avgöra skillnaden mellan annonser och innehåll.

Slutsats

Det kan vara lite av en huvudvärk att ta bort en Google-straff, men ju längre du lämnar den, desto svårare blir det att återta din surt förvärvade organiska trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetald placering på en sökmotors resultatsida.

Om du är orolig för Googles straffavgifter, kom ihåg att de flesta är lätta att fixa och att de också ger dig chansen att göra din webbplats ännu mer SEO-vänlig.

Om du behöver hjälp med Google Penalty Recovery eller någon annan aspekt av SEO, kontakta vårt duktiga team av SEO-experter här.