Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Googles recensionsuppdatering för april 2024: Vad du ska veta

Googles recensionsuppdatering för april 2023: Vad du ska veta

Den 12 april 2023, runt klockan 12 ET, tillkännagav Google sin senaste uppdatering. Även om det inte är en uppdatering av kärnalgoritmen, påverkade den här utgivarna avsevärt och orsakar fortfarande problem för många. Uppdateringen av recensionerna från april 2023 tog 13 dagar att rulla ut helt och slutade den 25 april. Med en sådan inverkan på så många, kände vi att det var viktigt att ta itu med den här senaste uppdateringen, och berätta mer om vad den innebar, hur den kan ha påverkat dig och, viktigast av allt, vad du kan göra för att övervinna eventuella negativa effekter.

Vad är uppdateringen och hur fungerar den?

Google släppte sin första produktrecensionsuppdatering någonsin i april 2021, och under de två åren har de utvecklat den, expanderat till nya språk och finjusterat delar av systemet för att förbättra användarupplevelsen för sökare. Men från och med 2023 inträffade den största utvecklingen, vilket innebar att en del av uppdateringens namn: produkt släpptes.

Att släppa produkten och ändra den till Recensioner Update kanske inte verkade vara en stor affär då, men det här var långt ifrån verkligheten. Systemet bedömer nu inte längre bara innehåll som anses vara en produktrecension. Som en del av den nya recensionssystemalgoritmen utvärderar den också artiklar, blogginlägg och fristående innehåll skrivet i rekommendationsform. Det här kan vara ett yttrande och en analys. De vill belöna recensioner av hög kvalitet – recensioner som är insiktsfulla med originalforskning, skrivna av experter och entusiaster – och begränsa tunt innehåll som inte ger lika mycket värde. Det är viktigt att notera att systemet inte kommer att överväga recensioner från tredje part (gjorda av dina användare).

Läsa:  MotoCMS-recension: Ska du köpa den här webbplatsbyggaren?

Alla granskningsbara ämnen påverkades av detta när det lanserades och kommer att fortsätta, om inte enligt deras standarder, oavsett om det gäller tjänster eller företag, spel, filmer, produkter eller destinationer och för flera språk. Tyska, franska, italienska, indonesiska, ryska, vietnamesiska, holländska, polska, portugisiska, spanska och engelska är alla språk som det gäller. Uppdateringen kommer i allmänhet tillbaka till EEAT (Experience, Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) – något som Google introducerade i december 2022 – för att säkerställa att mer fokus ligger på användbart innehåll för sökare.

Granskningssystemet fungerar sida för sida. Men för webbplatser som helt består av recensioner kan de göra en bedömning av hela webbplatsen.

Är du påverkad?

Om du bara har fått reda på uppdateringen av aprilrecensionen kanske du undrar om du påverkades av den. Även om du visste om det när det kom ut kanske du fortfarande undrar om ditt innehåll anses vara en recension. Det skulle vara klokt att kontrollera din ranking och trafik. Även om Google inte straffar dem som inte uppfyller de standarder de förväntar sig, kommer det att främja de som tillhandahåller original forskning och insiktsfull analys. Observera dock att även om det inte är en påföljd, kan du fortfarande se effekter på rankningar och Google Discover-trafik. Du kanske har stannat kvar eller sett trafikförbättringar på grund av det, men du kan vara en av många som har sett nedgångar. Det enda sättet att veta om du påverkas är att kontrollera din trafik med ett av trafikkontrollverktygen – det finns både gratis och betalda versioner.

Forskning har visat att det fanns många klagomål på den här uppdateringen, med många som såg enorma sänkningar efter att ha arbetat hårt för att studsa tillbaka efter den svåra kärnuppdateringen i mars. Det var mot vecka 2 av uppdateringen som folk såg mest effekt.

Läsa:  The Rise of Fintech: Hur digitala betalningar transformerar Nigerias ekonomi

För webbplatser med innehåll som främst är inriktat på recensioner finns det en chans att du hade en utvärdering av hela webbplatsen och kan påverkas mer än andra. Ta dig tid att kolla för att se vilken effekt hans uppdatering har haft på dig. Att veta betyder att du kan agera på det.

Vad ska man göra nu?

Om du har upptäckt att du har haft en ökning av trafiken kan du förbli säker på att du redan gör ett fantastiskt jobb med något recensionsinnehåll. Men för de som har förblivit desamma, eller ännu värre, tappat, måste du veta hur du kommer tillbaka från detta. Hela poängen med uppdateringen är att uppmuntra fler webbplatser att visa fler bevis på att de har erfarenhet av de ämnen de diskuterar och att de kommer att visa sig vara till stor hjälp för användarna.

Så om du har sett en nedgång är det här vad du behöver göra nu:

Fokusera på att förbättra ditt innehållskvalitet

Du måste bedöma vilka av dina recensioner som påverkar dig negativt efter den här uppdateringen och titta på att förbättra kvaliteten, enligt Googles råd. Det kan vara en bra idé att få en fullständig bedömning av allt innehåll på din webbplats och förbättra det hela, och inte bara titta på det uppenbara recensionsinnehållet. Kom ihåg att de också utvärderar blogginnehåll som är i rekommendationsform. När du har upptäckt vilket innehåll som behöver fungera bör du ta kontakt med Blog Writing-experter. Om du gör det kan du se enorma förbättringar i din trafik när nästa recensionsuppdatering kommer.

Läsa:  Buffer vs Zoho: Vilket är det bättre verktyget för hantering av sociala medier?

Visa att du är en expert

Du måste visa Google att du är mycket kunnig i det du recenserar, vilket visar din expertstatus. För att göra detta bör du kolla upp dina recensioner med bevis. Oavsett om du fokuserar på videoprov eller ljud eller tillhandahåller länkar Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. som beskriver din upplevelse, kommer dessa att ytterligare stödja din högkvalitativa recension.

Ursprunglig forskning

Google letar efter recensioner som innehåller originalforskning, och utifrån detta kan du sedan diskutera fördelarna och nackdelarna med nämnda produkt, tjänst, film, spel, etc. Du bör inkludera alla länkar du har till din forskning i recensionen.

Om du inte kan utföra originalundersökningar för varje recension, inklusive användbara resurser och länkar från andra webbplatser kan fortfarande fungera till din fördel. Observera att om du använder affiliate-länkar måste du följa Googles riktlinjer.

Var hjälpsam

Poängen med recensionen är att vara så hjälpsam för användarna som möjligt, så du bör överväga att recensera flera produkter, spel eller tjänster från olika säljare. Om du kan lyfta fram alla unika funktioner och täcka de svårare beslutsfattande områdena som köpare kämpar med, hjälper du köparen och kan bli belönad av Google i tid.

Slutsats

Precis som med alla uppdateringar kommer Google oundvikligen att göra ytterligare en uppdatering till den här. Det är bättre att börja återhämta sig från den här uppdateringen förr snarare än senare, så om du behöver hjälp med att kontrollera din trafik eller förbättra ditt innehåll, kontakta oss idag.