Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Guide till flerspråkig länkbyggnad 2024

Guide till flerspråkig länkbyggnad 2022

Företagen blir alltmer globalt anslutna. 2022 har det aldrig varit viktigare att vända sig till en internationell publik. Även om det krävs många steg för att framgångsrikt bygga upp din närvaro i nya länder, är en integrerad komponent att sätta samman en effektiv strategi för internationell sökmotoroptimering (SEO).

En av hörnstenarna i denna SEO-strategi är länkbyggande. Länkbyggnad är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. – Mer specifikt, flerspråkig länkbyggnad. Den här praktiska guiden kommer att gå igenom processen att skaffa bakåtlänkar på olika språk och förklara varför det måste vara ett viktigt fokus för ditt företag under 2022 och därefter.

Vad är flerspråkig länkbyggnad?

När du tänker på vilken vanlig SEO-kampanj som helst, är länkbyggandet ett stort element. Med högkvalitativa bakåtlänkar riktade till din webbplats innehåll sänder den till Google med stora neonbokstäver, “Hej, den här webbplatsen är värd din uppmärksamhet.” Resultatet: ditt innehåll får ett hälsosamt lyft uppför sökmotorernas resultatstegen.

Flerspråkig länkbyggnad följer samma väg. Skillnaden är naturligtvis att du fokuserar på andra språk för att få bakåtlänkar.

Om du läser detta är ditt nuvarande innehåll förmodligen skrivet på engelska. Även om detta är bra för att nå publik som huvudsakligen kommunicerar på engelska, begränsar du din marknadsräckvidd kraftigt genom att bara hålla dig till ett enda språk. Det finns över 7 000 språk som talas i världenvisste du detta?

Okej, inget företag kommer någonsin att tillgodose alla språk där ute. Ändå finns det några enorma marknader du kan gå miste om. Till exempel finns det 548 miljoner spansktalande respektive 274 miljoner fransktalande på planeten. Det är många nya människor som kan se och dra nytta av ditt varumärke.

Läsa:  Guide om hur man använder TOROW-funktionen i Microsoft Excel?

För en effektiv flerspråkig länkbyggande kampanj finns det många steg du måste ta. Men om du lyckas skaffa länkar Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. från ett specifikt land kommer din webbplatss synlighet plötsligt att få ett stort uppsving på tidigare outnyttjade marknader.

Fördelarna med flerspråkig länkbyggnad

Som du kan förvänta dig finns det flera fördelar med en effektiv flerspråkig länkbyggande kampanj. Låt oss ta en titt på huvudpunkterna:

1. Öka din ranking över hela linjen

Din webbplats får omnämnanden utomlands. Detta kommer inte att gå obemärkt förbi för Google och andra sökmotorer. När de ser denna internationella räckvidd kommer det att förbättra deras övergripande uppfattning om ditt företag.

En framgångsrik flerspråkig strategi för länkbyggande kommer naturligtvis att ge en ökning av sökrankningen på de nya marknaderna du riktar dig mot. Men vad du kanske inte inser är att det också potentiellt kan förbättra din webbplats ranking på dina nuvarande engelsktalande marknader.

2. Förbättrat internationellt rykte

Att anstränga sig för att fokusera på specifika internationella marknader kommer att öka ditt rykte i olika länder. Genom att dela innehåll på sitt modersmål och ta emot bakåtlänkar från pålitliga lokala källor kommer potentiella kunder att vara mer mottagliga för ditt varumärke.

Tänk på det. När du åker till ett annat land och säger några fraser på det lokala språket är de infödda både tacksamma och imponerade över att du ansträngt dig. Samma logik gäller för internationell SEO.

3. Nå nya kunder

Med en rankingökning och förbättrat rykte kommer du naturligtvis att bygga en internationell publik för ditt företag. Det betyder att du kan börja lista dina produkter på andra språk, vilket ökar dina försäljningssiffror i processen.

Punkter att komma ihåg när du bygger flerspråkiga länkar

Du förstår flerspråkig länkbyggnad och dess fördelar. Nu vill du fastna i och bygga upp en värdefull internationell länkprofil för din webbplats. Det är dock viktigt att ta ett steg tillbaka, observera landskapet och noggrant planera din rutt – annars kan du gå vilse.

Läsa:  De bästa AI-webbplatsbyggarna 2024 - Adoric

Med det i åtanke är här några viktiga punkter att komma ihåg när du bygger flerspråkig länk:

Spela enligt Googles regelbok

Det sista du vill göra är att bryta mot Riktlinjer för webbansvariga fastställt av Google. Detta kan leda till konsekvenser som skadar din SEO-strategi, så att din webbplats tas bort från Google helt.

För att bygga länkar effektivt, här är vad Google måste säga:

Det bästa sättet att få andra webbplatser att skapa relevanta länkar av hög kvalitet till din är att skapa unikt, relevant innehåll som naturligt kan vinna popularitet i Internetgemenskapen. Att skapa bra innehåll lönar sig: Länkar är vanligtvis redaktionella röster som ges efter eget val, och ju mer användbart innehåll du har, desto större är chansen att någon annan kommer att tycka att innehållet är värdefullt för sina läsare och länkar till det.

Naturligtvis har det sina utmaningar att gå den här vägen. Det tar mycket tid och ansträngning att utveckla originalinnehåll av hög kvalitet som är moget för länkning. Inte bara det, men dina ansträngningar kan vara förgäves om rätt personer – aka webbansvariga i din bransch – misslyckas med att se vad du har producerat.

Översätt innehåll

Du är ute efter flerspråkiga bakåtlänkar. Som sådan kan du inte förvänta dig att få dragkraft på exempelvis den italienska marknaden om ditt innehåll förblir skrivet på engelska. Det är därför översättning spelar en viktig roll i internationell SEO.

Det finns en anmärkningsvärd fördel med att översätta ditt nuvarande innehåll: du kommer inte att straffas. Om du till exempel postade samma artikel på 500 ord på flera webbplatser skulle Google tillrättavisa dig för duplicerat innehåll. Detta gäller dock inte när samma artikel är översatt till ett annat språk.

Med det sagt måste du fortsätta med lite försiktighet innan du bara gör ett 1-till-1 översättningsjobb. Nyckelord kan antyda olika användaravsikter på andra internationella marknader, medan kulturella skillnader också kan bli en faktor.

Läsa:  9 elverktyg måste-has: En gör-det-själv-shopper's guide to mastering online selections

Åh, och lita inte på maskinöversättning för att göra den här delen av uppgiften åt dig. Dåligt översatt innehåll kommer bara att vara skadligt för dina SEO-ansträngningar. Se till att du går med en professionell översättningstjänst som ger resultat.

Kulturell medvetenhet

Som berörts i föregående punkt finns det kulturella skillnader mellan varje land. Detta gäller till och med marknader som verkar i stort sett lika på ytan, som Storbritannien och USA. Till exempel är kundtjänsten i Storbritannien mer reserverad, medan USA i allmänhet använder en “säljare”.

Innan du börjar skapa innehåll för en ny internationell marknad är det viktigt att vara medveten om kulturella skillnader. Vissa länder kanske inte är mottagliga för de produkter och tjänster du har att erbjuda, medan andra kan känna sig främmande över din försäljningsförklaring.

Genom att förstå kulturen på olika marknader kan du undvika att göra kostsamma eller skadliga felsteg för ditt företag.

Rätt webbplatser för rätt länkar

Det tar lite ansträngning att hitta webbplatser som kommer att vara värd för dina artiklar och länkar. Det finns bara ett problem: dessa webbplatser är vanligtvis skräp. Internet är befolkat av en oändlig ström av skräppostsidor som kan lova dig flerspråkiga bakåtlänkar. Men istället för att leverera de fördelar du hoppas få, kommer du sannolikt att bli straffad av Google för “giftiga” länkar.

I slutändan är en framgångsrik länkbyggande kampanj beroende av att bakåtlänkar är värd för högkvalitativa, relevanta webbplatser. Om du har en teknikbaserad webbplats vill du ha en bakåtlänk från en teknikbaserad webbplats – inte en som fokuserar på att ta hand om katter.

En extra utmaning med flerspråkiga bakåtlänkar är att du måste hitta webbplatser på modersmålet på den marknad du riktar in dig på. Förutom detta måste du också effektivt kommunicera med ägarna av dessa webbplatser. Om du skickar röriga, maskinöversatta meddelanden i deras riktning kommer de inte att ta dig på allvar – och du kommer att gå miste om värdefulla möjligheter till bakåtlänkar

Kvalitet över kvantitet

Det är viktigt att du undviker att använda kvantitetsmetoden med flerspråkiga bakåtlänkar. Ja, du vill ha en sund portfölj av webbplatser som länkar till ditt innehåll, men du kan inte offra kvalitet för kvantitet.

Läsa:  Ta reda på om din webbplats är redo för SEO

Om du har bläddrat igenom tjänster från andra digitala marknadsföringsbyråer, är det troligt att du har sett erbjudanden där de lovar dig 100-tals bakåtlänkar snabbt och med en låg prislapp. Nu kommer de att få dig dessa länkar med den hastighet de säger. De kommer att göra det för det pris de anger. Ändå kommer du att få vad du betalar för – och det är en mängd länkar från giftiga webbplatser av låg kvalitet.

Att hitta högkvalitativa, auktoritativa webbplatser är en utmaning. Det är ännu svårare att få dem att acceptera ditt innehåll och inkludera en bakåtlänk. Men bara 1 kvalitetsbaklänk är värt mycket mer än 100 lågkvalitativa. Kom ihåg detta när du försöker skaffa länkar eller använder en marknadsföringstjänst.

Sammanfattningsvis

Länkbyggnad är en viktig del av SEO-pusslet. När det görs rätt kan det öka ditt varumärkes synlighet avsevärt.

Flerspråkigt länkbyggande följer samma mönster som traditionellt länkbyggande. Med effektiva flerspråkiga bakåtlänkar av hög kvalitet får din webbplats närvaro på Google ett rejält uppsving.

Som den här guiden har visat finns det flera ytterligare aspekter att tänka på när man bygger flerspråkig länk. Detta inkluderar korrekta översättningar, att vara uppmärksam på kulturer och att hitta rätt inhemska webbplatser för dina länkar. Det krävs mycket ansträngning, men det kan vara enormt fördelaktigt för ditt företag om målet är att expandera utomlands.

Du är inte ensam i ditt flerspråkiga länkbyggande. På Click Intelligence har vi expertis för att hjälpa till på detta område om du behöver det!