Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hitta bakåtlänkar: 5 betrodda taktiker för att hitta nya möjligheter

Hitta bakåtlänkar: 5 betrodda taktiker för att hitta nya möjligheter

Försöker du rangordna för vilket sökord som helst utan en ordentlig bakåtlänksprofil för din webbplats?

Det är som att försöka kandidera som president utan anhängare eller rykte.

Bakåtlänkar hjälper Google att hitta din sida, öka auktoriteten och öka trafiken – bland andra viktiga SEO-fördelar.

Det säger sig självt att en av SEOs viktigaste uppgifter är hitta bakåtlänkar och nya möjligheter för bakåtlänkar.

Jag har en bra länkprofil, varför hitta nya bakåtlänkar?

Ett populärt argument är att din länkprofil redan är solid och perfekt, så varför behöver du fortfarande hitta bakåtlänksmöjligheter?

Länkar har pekats ut som en av de viktigaste delarna av sökmotorrankning under ganska lång tid nu, och det verkar inte förändras när som helst snart.

Med varje ny och allsmäktig “ranking factor”-release förblir länkar någonstans överst på listan.

Dina konkurrenter kommer inte att sakta ner

Om du inte arbetar i en obskyr nischbransch, kommer dina konkurrenter bara att arbeta fortsätta att öka sina budgetar för digital marknadsföring och SEO.

I takt med att marknadsföringen blir mer och mer digital kan du satsa på SEO och länkbygge för att få mer och mer i medvetandet hos konkurrerande företag.

Webbplatser letar efter kvalitetsinnehåll

Internet är fullt av innehåll. Internetanvändare med frågor har inga problem att hitta information eftersom de är överbelastade med information.

Med denna informationsöverbelastning kommer behovet av kvalitet, korrekt och trovärdigt innehåll.

Webbplatser, företag och privatpersoner letar efter bra innehåll att länka till. Det är upp till dig att hitta dessa positiva möjligheter.

Hitta bakåtlänkar: 5 betrodda taktiker för att hitta nya möjligheter

1. Dra nytta av nuvarande framgång

Innan du utvecklar en plan för att hitta länkmöjligheter är det viktigt att veta var du är just nu och vad som har fungerat för dig tidigare.

Läsa:  Tumblr: vad det är, hur det fungerar och varför man ska gå med

Hur ser din nuvarande länkprofil ut? Vilken typ av webbplatser har varit mest lämpade att länka till ditt innehåll tidigare?

Lyckligtvis har Ahrefs ett fantastiskt verktyg som hjälper dig att göra detta:

Steg 1: Registrera dig för Ahrefs

Om du inte har ett Ahrefs-konto ännu, oroa dig inte – vi erbjuder en gratis provperiod! Gå bara hit och ange snabbt din information så kan du använda verktyget i 30 dagar gratis.

När du har gjort det kan du fortsätta. Så enkelt är det!

Steg 2: Lägg till domänen i sökverktyget för bakåtlänkar

Därefter lägger du till domännamnet och söker efter dessa länkar.

Steg 3: Hitta bakåtlänkar till din webbplats

Om du inte går dit direkt klickar du på länkikonen i verktygsfältet. Där finns alla länkar till din webbplats.

Som du kan se har vi många filteralternativ som hjälper dig att ta reda på vad som fungerar.

Steg 4: Hitta de bästa länkarna

För att hitta de bästa länkarna letar vi efter några kriterier:

  • Följda länkar: Den första kolumnen visar länkens status. Du kanske ser NF, vilket innebär att sökmotorer inte “följer” din sida och ger den mindre vikt. Eller så ser du ett F, vilket betyder att det är en följt länk.

Du kommer att märka att dessa är sorterbara alternativ i din länkpanel. Klicka bara på ett ord för att sortera kolumnen. Sortera dina länkar och ta reda på vilka som är mest värdefulla för din webbplats.

Steg 5: Ta reda på vem som länkar till dig

När du bläddrar bland dina topplänkar, fundera på vad typer av de webbplatser du ser. Detta kommer att ge dig ledtrådar om vilken typ av webbplatser, branscher och marknader som kommer att finna ditt innehåll intressant.

Och när du fortsätter att hitta bakåtlänkar är sajter som dessa platsen att börja.

Läsa:  Ta bort spam-bakåtlänkar för Squeaky Clean SEO

Steg 6: Identifiera ditt innehåll som förtjänar flest bakåtlänkar

När du vet vem som länkar till din webbplats, identifiera ditt innehåll som får flest länkar.

Du kommer att se en kolumn som heter “Ankare och länk”. Den här kolumnen innehåller sidorna på din webbplats som är länkade till. Notera dina 10 bästa intäktssidor. Detta kommer att hjälpa dig att skapa innehåll i framtiden.

Ta hänsyn till alla dessa insikter och använd dem för att vägleda din bakåtlänksstrategi. Det skulle inte vara en dålig idé att göra en sådan analys månadsvis eller kvartalsvis.

2. Stjäla (eller låna) konkurrenters länkar

Lär dig aktuella bakåtlänkar: Kontrollera!

Nästa ställe att hitta bakåtlänkar: dina konkurrenter.

Du har tur igen, eftersom Ahrefs kan hjälpa dig att uppnå just det på bara några få steg. Lägg bara till din konkurrents domän i sökverktyget för bakåtlänkar genom att följa samma steg som beskrivs ovan.

Nu när du har den här informationen finns det två viktiga nästa steg.

Först, som du gjorde med din egen omvända profil, notera typer webbplatser som länkar till din konkurrent. Identifiera också vilka typer av innehåll din konkurrent förtjänar länkar till.

För det andra, hitta de tre eller fyra bästa webbplatserna som länkar till din konkurrent. Bonuspoäng för gör-följ-länkar. Gör lite forskning och hitta artikeln eller sidan som den här länken hänvisar till själv och ställ dig själv några frågor:

  • Vad är ämnet för den här sidan?
  • Är detta ett ämne jag är expert på?
  • Kan jag skapa en bättre något innehåll?

Om svaret är ja på dessa två sista frågor, sätt igång. Men om du ska få verklig framgång med dina konkurrenters länkar måste detta nya innehåll bli betydligt bättre.

När jobbet är klart är det dags att nå ut och tjäna en länk. Det finns inte tid att gå in på det i det här inlägget, men här är några bra tips om hur man distribuerar länkar.

Läsa:  Topp bästa gratis torrentingprogramvara för Mac 2024

3. Håll dig informerad

Det här nästa sättet att hitta omvända möjligheter är roligt.

Trender kommer och går så snabbt nu för tiden att du har en fantastisk möjlighet att höra vad som är trendigt inom din bransch och marknad. Detta öppnar dörren till möjligheten att hantera ämnet väl först.

När en het ny idé kommer ut är folk desperata efter bra innehåll och är ofta villiga att länka och dela.

Om du till exempel arbetar med kaffe och det råder viss förvirring kring en ny upphällningsteknik, har du en fantastisk möjlighet att vara den första att skriva en riktigt omfattande artikel om denna nya teknik.

Eller låt oss säga att du jobbar med kaffe och någon kommer på en ny drink. Du ligger lite efter, men efter lite research kommer du att se att ingen har tagit upp detta ämne särskilt bra ännu. Sökmotorns resultatsida för denna nya dryck är svag.

Det här är ännu en fantastisk möjlighet att vara den första som täcker ett ämne riktigt bra och dominerar SERP:erna.

Så hur håller du örat mot marken i sådana ämnen? Det finns två fantastiska verktyg:

1. BuzzSumo på uppgång: Använd filtren i det här verktyget för att ta reda på vad som är trendigt i din bransch eller marknad.

2. Google Trender: Med Google kan du se vilken typ av sökvolym olika ämnen genererar. Det är ett bra sätt att bekräfta en aning eller ett ämne som du hittat på BuzzSumo.

Så börja jobba med att hitta dessa uppåtriktade möjligheter!

4. Utnyttja inläggen “Resurser” och “Roundup”.

Några av de enklaste bakåtlänkarna att tjäna finns i inlägg som “samlar” andra resurser om ett ämne eller som listar resurser i slutet av en artikel.

Dessa är lätta att tjäna länkar eftersom dessa sidor redan länkar till många externa källor. Det är vanligtvis inte mycket att begära att en extra länk ska läggas till – så länge det är bra innehåll som hjälper webbplatsanvändare.

Så hur hittar du den här typen av inlägg? Det finns många Google sökkommandon som kan hjälpa dig med detta. Börja med dessa:

  • inurl:resurser [your topic]
  • inurl: “ytterligare resurser” [your topic]
  • intitle:roundup [your topic]
Läsa:  Sökmotoroptimering – 6 avgörande faktorer att implementera

Skriv in dessa på Google och hitta kvalificerade kandidater!

När du har hittat dessa möjligheter måste du bestämma hur du ska tjäna länken till den sidan. Det handlar ofta om att skapa något slags innehåll. Om du redan har något länkvärdigt innehåll, kräver det bara en viss uppsökande verksamhet.

5. Använd HARO

HARO är ett bra verktyg för SEO:er. Författare och redaktörer skickar in sina ämnesidéer och ber HARO-medlemmar att pitcha eller svara på frågor för att hjälpa dem att skriva artiklar.

AKA en dröm för någon som vill hitta uppåtmöjligheter.

Att registrera sig som “källa” är enkelt, och när du väl gör det börjar länkmöjligheterna strömma in. Du får tre mejl om dagen fulla av förfrågningar som väntar på att bli besvarade!

Hur hjälper detta dig att hitta bakåtlänkar?

Först och främst kan enkäter från redaktörer på HARO ge dig en uppfattning om vilken typ av ämnen som är trendiga. Som nämnts ovan kan detta hjälpa dig att förstå vad som är trendigt eller på väg att trenda, vilket öppnar dörren till högkvalitativt innehåll som förtjänar länkar.

För det andra har du lågt hängande frukt levererad till din inkorg tre gånger om dagen. Om någon ställer en fråga relaterad till din expertis kan ett enkelt svar ofta ge dig en enkel bakåtlänk när de lägger upp ditt erbjudande.

Det var allt – du är fem steg närmare att lägga till länkar!

Arbetet med att hitta bakåtlänkar kan vara skrämmande, men det är nödvändigt och värt det.

Sakta inte ner farten!