Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur använder du Wrike?

Hur använder du Wrike?

1. Wrike: vad är det

Skriva det är en plattform som låter dig hantera och automatisera arbetsflöden. Dess funktioner är många och tillåter kontroll över projektets hela livscykel, utan att utelämna någon fas. Detta resulterar i en ökning av produktiviteten.

Det möjliggör planering, med skapandet av anpassade kalendrar och instrumentpaneler, Gantt-diagram och Kanban-tavlor. Med möjligheten att dela dokument i molnet, möjligheten att redigera, granska och godkänna dem samarbete mellan kollegor och mellan avdelningarna underlättas.

Plattformen tillåter också konstant budgetuppföljningtiderna och projektets allmänna framsteg tack vare skapandet av viktiga rapporter som tillåter projektledare och alla dess samarbetspartners för att snabbt kunna ingripa om de erhållna resultaten inte är tillfredsställande.

Det här är en enkelt verktyg att använda, med ett intuitivt, flexibelt gränssnitt, anpassningsbart till alla behov och säkert. Kan vara Begagnade gratis eller genom att prenumerera på prenumerationsplaner som börjar från $9,80 per månad upp till skräddarsydda lösningar för de mest komplexa företagen. Den kan användas på mobila enheter tack vare en gratis applikation tillgänglig för Android och iOS.

2. Wrike: hur man registrerar sig och loggar in

Wrike: hur man registrerar sig och loggar in

För att komma åt Wrike, gå helt enkelt till den officiella applikationswebbplatsen och tryck på “Logga in” uppe till höger på skärmen. Vid denna tidpunkt är det nödvändigt ange dina referenser eller klicka på 'Har du inget Wrike-konto än? Börja nu' för att starta registrerings process.

Läsa:  Google Dokument: tips och tricks

Du kommer att bli ombedd att registrera dig en e-postadress, helst företagets. När du har angett den måste du bekräfta den via e-post. Du måste ange ditt fullständiga namn i formuläret som öppnas, skapa ett lösenord, lägga till ditt telefonnummer och företagsnamn.

Om du fortsätter med registreringsguiden kommer du att bli ombedd att göra det beskriv ditt företag: den sektor du tillhör, antalet anställda, ange namnet på teamet, namnet på projektet, vad som behövs för att genomföra det och hur du vill se arbetet (tabell, lista, svart tavla, gantt) . Du kan också omedelbart bjuda in kollegor att samarbeta.

3. Skriv huvudfunktionerna

Skriv huvudfunktionerna

Den första skärmen som visas efter att ha loggat in på Wrike är startsidan. Här kan du kontrollera och hantera din inkorg, visa dina arbetsytor, länkade objekt och nyligen visade mappar eller projekt. Till höger är dock alla närvarande användbara verktyg för att organisera arbetsflödet och de olika funktionerna: instrumentpaneler, rapporter, kalendrar, arbetsbelastningar, flikar, etc.

Med det övre navigeringsfältet kan du navigera enkelt inom plattformen. Genom att klicka på ikonen med de tre raderna öppnas en meny som ger tillgång till alla arbetsytor, både publicerade och arkiverade.

Genom att klicka på inkorg du kan kontrollera inkommande, skickade och arkiverade e-postmeddelanden genom att välja husikonen för att återgå till startsidan. Det finns alltså ett sökfälten grön knapp [+] För skapa nya objekt (uppgifter, projekt, mappar, arbetsytor, förfrågningar och inbjudningar), en knapp startplatta För tillgång till utrymmen och verktyg såsom kalendrar, instrumentpaneler, personliga uppgifter, favorituppgifter, tidrapporter, rapporter etc.

Dessutom, från den övre navigeringsfältet, i händelse av svårigheter kan du få hjälp genom att klicka på frågetecknet. Genom att välja den personliga ikonen istället kan du komma åt profilinställningar.

Läsa:  Hur man tar bort en Windows 10-användarprofil

I den instrumentbräda det kommer att vara möjligt att övervaka alla aktiviteter som behöver utföras, de som är avslutade och de som väntar. Genom att lägga till widgets, genom att trycka på “Ny widget”-posten på den övre skärmen, kommer det att vara möjligt att infoga andra områden, som till exempel listor, revisionsfiler, tilldelade och schemalagda aktiviteter.

Med i kalendrar det går att ha koll på alla aktiviteter som ska göras, tidpunkten för projekten, de egna uppdragen och de som görs till andra kollegor. De består av nivåer och varje nivå visar element baserat på de filter som tillämpas. Du kan ha en vecko-, månads-, kvartals- eller årsvy.

Wrike låter dig också skapa rapporter och att samla in data som bedöms vara intressanta för projektet. De kan anpassas eller beskriva aktiva uppgifter efter mottagare, veckoprojektstatus, försenade uppgifter, förfallna projekt, tidsåtgång eller teamanvändning.