Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du använder Google-relaterade sökningar i din SEO

Hur du använder Google-relaterade sökningar i din SEO

Vad är Google-relaterade sökningar?

Google-relaterade sökningar är dynamiska förslag som visas längst ned på sökresultatsidan och erbjuder ytterligare ämnen eller frågor relaterade till den ursprungliga söktermen.

Den här funktionen hjälper användare att hitta och undersöka relaterade ämnen och hjälper dem att få mer relevant eller specifik information.

Det här är de åtta sökresultaten längst ner i de andra resultaten. Google föreslår också ibland verktyg eller mjukvarutjänster baserat på din sökfråga.

Dessa resultat är användbara eftersom de kan ge dig insikter om användarens avsikter och smärtpunkter. Det kan tyckas omöjligt att känna till användarnas avsikter, men dessa sökningar hjälper oss att bättre förstå vår målgrupp.

Dessa resultat förutsäger den näst mest sannolika sökning som användaren sannolikt kommer att göra. De inkluderar dock inte alltid den ursprungliga frågan som användaren skrev in.

Anledningen bakom den här funktionen är att göra det enkelt för människor att söka efter bättre svar. Om du försöker ta reda på svaret på en fråga som du kanske inte vet hur du ska ställa, kan du börja med ett påstående eller ett specifikt nyckelord.

Se exemplet nedan. Du kanske inte vet vad sökmotoroptimering är, så du skriver “SEO” i en Google-sökning:

Google ger sedan de bästa resultaten för det sökordet och den typiska användarens avsikt. De flesta av artiklarna är definitioner.

Överst i tratten försöker Google hjälpa dig att förstå vad SEO betyder, och Google Related Search börjar ta reda på vad du kanske vill söka efter härnäst:

vad är seo marknadsföring

seo Google

seo wiki

seo undervisningsprogram

typer seo

seo företag

seo verktyg

seo tjänster

Dessa SEO-relaterade sökningar hjälper användare att hitta rätt svar som de kanske inte tänkt på. Letar du efter handledningar? Försöker du förstå de olika typerna av SEO? Letar du efter tjänster eller verktyg?

Relaterade sökningar hjälper till att definiera din fråga så att den kan ge bästa möjliga svar.

Läsa:  SEO-innehållslängd: hur lång bör en blogg vara?

Här är ett annat exempel för att förstå hur sökmotorer försöker hjälpa användaren. Låt oss säga att du äger en virtuell verklighetsarkad i New York och du försöker förstå din målgrupps avsikt att skapa relevant innehåll.

När du skriver in nyckelordet “virtual reality arcade in nyc”, är relaterade sökresultat:

Virtual reality-spel till nyc-priser

Virtual reality arkad i nyc nära mig

Det bästa virtuella verklighetsspelet i nyc

bäst virtuell verklighet nyc

sandlåda vr nyc

nyc virtual reality rida

zombie virtuell verklighet nyc

vr världen

Dessa resultat visar att platsen är viktig i en virtuell verklighetsarkad. Användare här verkar vara mer intresserade av kostnaden och typerna av virtuella verklighetstjänster som erbjuds.

Hur kan vi fastställa den verkliga avsikten hos dessa användare? Vill de jämföra VR-hallar utifrån läge? Letar folk efter något roligt att göra för en födelsedagsfest? Är det en synlig sökning att hitta rabattkoder?

Låt oss se igen”förklarande video

förklarande video företag

animerad förklarande video

förklarande video tjänster

förklarande video programvara

Youtube förklarande video

Vi ser vilka typer av företag, tjänster, mjukvara och instruktionsfilmer som är relaterade till varandra och vad användarna letar efter.

Ett annat exempel på “Executive Office Suite i Hollywood, FL“:

delad kontorsyta hollywood fl

kontorslokaler att hyra hollywood fl

hdg Executive-sviter

221 byggnader Executive Office-serien

virtuellt kontor hollywood fl

arbetsutrymme hollywood fl

Google frågar och försöker förstå vilken typ av kontorssvit du letar efter.

Delat kontor? Ett privat kontor? Coworking space? Registrerar du dig för ett coworking space nära där du bor? Företagsnamnet som de flesta söker efter eller slutar med att söka efter?

Efter det måste vi bläddra igenom resultaten från andra sökmotorer för att se innehållet som redan är tillgängligt för sökordet “coworking space Hollywood FL”.

Det mesta av innehållet verkar jämföra coworking spaces, som “11 Best Coworking Spaces in Hollywood…”, “10 Best Coworking Spaces in Hollywood, FL…” och “10 Best Coworking Spaces”.

Vilken vinkel kan du närma dig ditt innehåll samtidigt som du tar hänsyn till användaravsikter som andra webbplatser inte har täckt? Vad sägs om “Hollywood, FL coworking utrymmen med spelrum?”

Det här ämnet jämför också coworking-utrymmen, men ur rekreationssynpunkt, även med tanke på platsen – Hollywood, FL.

Läsa:  Hur kan Twitter enkelt ladda ner dina dataarkiv?

Semantisk sökning är tekniken bakom dessa sökningar relaterade till användarfrågor. Google kan känna igen ord som förekommer i sökfrågor och deras betydelser.

Den kan söka efter ord som är semantiskt lika och som uppnår användarens avsikt samtidigt som den tar hand om användarens sammanhang när de skriver in sina söktermer.

Semantisk sökning styrs av följande fyra faktorer:

Google plockar upp frågeobjekten, förstår dem på naturligt språk och analyserar sedan en uppsättning dokument och presenterar de relaterade svaren för användaren.

Google, sedan Hummingbird-uppdatering 2013, har kunnat analysera enskilda enheter och skapa en relation mellan dem. På så sätt kan den analysera befintliga webbsidor och leverera de mest exakta och relevanta resultaten.

Så när en användare skriver in “virtuell arkad i nyc” kan Google analysera vart och ett av dessa ord och förhållandet mellan dem.

Det kan berätta att den här användaren försöker hitta en plats att uppleva virtuella verklighetsspel på en specifik plats – New York.

Så det kan identifiera webbsidor med samma innebörd och leverera dem i relaterade sökresultat. Den försöker också definiera vad varje sökord ska betyda.

Om vi ​​går tillbaka till vårt första exempel “SEO”, är just detta sökord det viktigaste rotnyckelordet eller så kan vi kalla det nyckelordet på toppnivå.

Fundera på att kartlägga köparens resa. Om du börjar från toppen vill du förmodligen veta dess innebörd, betydelse och fördelar.

När du dyker djupare vill du veta detaljer som hur man gör SEO i WordPress så att sökningarna efter just den söktermen återspeglar det.

På en mobil enhet innehåller sökresultat relaterade till ämnet utdrag:

När du klickar på ett av sökresultaten omdirigeras du till ett annat resultat med det utvalda utdraget.

Vi har redan tittat på några av sätten du kan använda sökningarna längst ned i Googles sökresultat. Med dem kan du till exempel skapa innehållsidéer som motsvarar användarnas avsikter.

Låt oss se fler sätt du kan använda den här resursen på:

Nyckelordsplanering

Sökningarna längst ned i Googles sökresultat är användbara när du planerar sökord.

Du kan kopiera fraser från relaterade resultat till andra verktyg som sökordsverktyg, SEMRush, Ahrefs och Google sökordsplanerare för att se deras konkurrenskraft, till exempel vad gäller antalet ansökningar.

Detta hjälper dig att se de sökord som det är mer troligt att du rankar för. Ett av mina favoritverktyg jag använder är Keyword’s Everywhere:

Läsa:  WhatsApp, hur man skickar meddelanden till nummer som inte finns i din adressbok

Du kommer att märka under sökfältet hur mycket detta sökord har. Det högra sidofältet listar “Relaterade sökord” och “People Also Search” tillsammans med kvantitet, CPC och konkurrens.

Och slutligen, när du rullar ner för att se “Sökningar som är relaterade”:

Identifiera nyckelord som du enkelt kan ranka efter och integrera dem i din SEO på sidan. Du kan inkludera dem i sidtiteltaggen, metabeskrivningen och andra titeltaggar.

Använd inte sökordsinnehåll, se till att sökordet är konsekvent på hela din webbplats.

Att lära känna användarens syfte

Relaterade resultat hjälper dig att se vilken typ av information människor letar efter, vilket gör det lättare att förstå användarens avsikter.

I exemplet vi tittade på i en virtuell verklighetsarkad i nyc, kan du se att användare verkar vara oroliga över platsstatusen för deras nuvarande plats, vilka typer av spel som dessa arkader erbjuder och de evenemang som de flesta letar efter vid sökning.

Detta innebär att du kan identifiera relevanta användaravsiktsluckor som du kan fylla.

Ta reda på vilken typ av frågor användarna ställer

När vi jämför sökresultaten relaterade till ämnet med webbsidorna i sökresultaten, är innehållet centrerat kring den bästa virtuella verklighetsarcaden.

Det betyder att frågorna folk ställer kan vara “vilken är den bästa virtuella verklighetsarcaden i New York?” “Vilka är de bästa virtual reality-spelen nära mig?”.

Om du skriver dessa frågor kan Google också erbjuda frågor av typen “People Also Ask” där du kan generera idéer och svara på dessa frågor:

När du vet de rätta frågorna som folk ställer vet du hur du formar ditt innehåll för att svara på dem.

Nischen vi kom fram till, “bästa virtual reality-spelupplevelsen i nyc” svarar på frågan “Vilka är de bästa virtuella verklighetsarkaderna nära mig med utomhusutrymmen för evenemang?”

Någon som inte bara bryr sig om intimitet utan också om rekreationsmöjligheter kommer att se ditt innehåll och du har övervägt deras avsikt.

Om du vill ranka för specifika sökord, vill du skriva in nyckelordet för att förstå de bästa artiklarna som rankas för det sökordet. Om du försöker placera högst upp på ett nyckelord måste du ange definitioner.

Läsa:  Inbäddningsguide för Squarespace

Ange ett nyckelord i singular eller plural och se om det ger olika resultat. Om du skriver in “hänvisningsprogramvara” kontra “hänvisningsprogramvara”, kan du sluta med en företagswebbplats kontra en lista med programvara och recensioner.

I allmänhet går det inte att påverka dessa sökningar, eftersom de bestäms enligt Googles algoritm. Så vad gör du om sökord som kan skada ditt varumärkes rykte, som stämningar eller ekonomiska strider, dyker upp i relaterade resultat?

Låt oss se vad du skulle göra i en sådan situation.

Anlita ett reputation management företag

Det finns företag som erbjuder tjänster för varumärkesrykte. De kan analysera ditt varumärkes rykte online och föreslå sätt att förbättra eller rekonstruera det.

De kan använda att lägga upp mer positivt innehåll för att säkerställa att positiviteten så småningom uppväger negativiteten.

Vissa företag använder till och med programvara för hantering av rykte online som kan övervaka ditt rykte online.

Använd verktyg för ryktehantering online

Du kan också använda verktyg för att hantera ditt rykte online. Detta kan vara så enkelt som att skapa en Google-varning för ditt varumärke. Du kan då alltid kontrollera eventuella negativa omnämnanden.

Detta kan vara lite ineffektivt och skadligt om du inte läser det “negativa” meddelandet i tid.

Du kanske vill använda mer komplexa verktyg. Här är listan programvara för ryktehantering online du kan välja mellan alternativ för att bättre hantera ditt rykte online.

Skapa massor av högkvalitativt innehåll

Efter att ha analyserat relevanta resultat och identifierat användarens avsikt är det dags att börja skapa massor av kvalitetsinnehåll.

När du har gjort det konsekvent kommer det goda att uppväga det dåliga, och du kommer sannolikt att se fler positiva resultat.

Komprimerad

Google Relaterade sökningar är ett enkelt verktyg som, när det används väl, kan ge otroliga kundinsikter och användaravsikter. Det är dags att börja använda det för SEO i ditt varumärke.