Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du använder Video Sales Letters (VSL) i din säljprocess

Hur du använder Video Sales Letters (VSL) i din säljprocess

Vad är ett videoförsäljningsbrev (VSL)?

A Video Sales Letter (VSL) är en modern version av ett traditionellt försäljningsbrev. I en tid präglad av video, smartphones och korta uppmärksamhetsintervall är den genomsnittliga personen mindre benägen att läsa, särskilt om innehållet försöker sälja dem något. Här på Ahrefs är de flesta av våra kunder digitala byråer och vi ser att videoförsäljningsbrev i allt högre grad används av byråer som en effektiv leadgenereringsstrategi. Att se denna trend inspirerade oss att gräva djupare i VSL:er och ta reda på varför de vinner popularitet.

“Videoförsäljningsbrev hjälpte mig att bygga upp ett mångmiljonföretag från grunden.”
– Jason Capital, författare till “Högre status”

Fodralet för videoförsäljningsbrev

Forskning från Mejla måndag avslöjade att över en tredjedel av människorna spenderar så lite som tre sekunder eller mindre på att skanna ett e-postmeddelande för att avgöra om det behöver ytterligare uppmärksamhet. Även om det låter alarmerande, kommer det förmodligen inte som någon överraskning om du tänker på din egen användning på webben och e-post. Användare skannar, de läser inte.

Nuförtiden är video i allmänhet den mediatyp som ger bäst resultat (jämfört med vanlig text eller statiska bilder). Sociala mediekanaler som Facebook och Instagram ger upphov till videoinnehåll i sina nyhetsflöden eftersom video är i sig engagerande. Vi är mer benägna att stanna och titta på en video än att vi stannar och läser text.

Det finns flera olika videostilar du kan använda för din VSL – det finns inget rätt eller fel sätt att göra det. Det du istället bör sträva efter är att testa olika VSL-stilar för att avgöra vad som fungerar bäst för din produkt/tjänst:

Det talande huvudet

Det här är vanligtvis en “statisk” video, tagen på ett stativ i en enda kontinuerlig tagning med motivet som talar direkt till publiken “nedåt pipan”. Detta tillvägagångssätt förlitar sig till 100 % på deras leveransstil, vad de säger och hur känslomässiga och övertygande de är. Det fungerar särskilt bra om försökspersonen kan tala om produkten/tjänsten med övertygelse. Vanligtvis skulle detta vara företagets grundare, VD eller annan senior ledare i verksamheten. Detta är ett populärt tillvägagångssätt eftersom det gamla talesättet fortfarande är sant idag: “människor köper av människor”.Live-action-sekvensen

Detta tillvägagångssätt förlitar sig på flera filmade sekvenser som redigeras tillsammans för att uppnå en sammanhållen säljpresentation. Även om du kanske har ett “talande huvud” genomgående eller röst över som stöder videon, skulle du också klippa ihop olika scener som kanske visar upp produkten/tjänsten och visuellt leverera produktbevis eller det unika försäljningsförslaget (USP). I det här tillvägagångssättet backas det talande huvudet upp av stödjande bilder som validerar vad de säger.

Animationen

Animeringsmetoden förlitar sig helt på datorgenererade bilder, den mest populära är illustrerad rörlig grafik eller 3D-animation redigerad till en röstöversättning. Detta är ett populärt tillvägagångssätt för produkter/tjänster som är tekniska (som mjukvara) eller svåra att förmedla med live-action.

Varför använda ett videoförsäljningsbrev

Förr i tiden utformades traditionella skrivna försäljningsbrev (ja, faktiska brev som skickades med posten!) för att flytta prospekt i mitten av tratten till botten av tratten. Med andra ord var de designade för att omvandla varma framtidsutsikter till köpare. Ett videoförsäljningsbrev är utformat för att göra samma sak – konvertera. Detta gör dem till ett riktigt viktigt verktyg för alla marknadsförings- och säljteam.

“Videoförsäljningsbrev handlar i grunden om copywriting.”
– Jason Capital

När du skaffar eller letar efter nya användare måste du använda flera taktiker för att flytta dem ner i tratten och en VSL är ett kraftfullt sätt att uppnå detta. Naturligtvis är det inte det enda sättet och det bör användas tillsammans med flera andra digitala marknadsföringsstrategier för att avgöra vilken metod som ger bäst resultat för ditt företag eller dina kunders verksamhet.

För många företag kan tanken på att skapa en video verka som en stor/dyr uppgift, men det behöver det inte vara. Allt börjar med manuset.

Författare och affärsrådgivare, Jason Capital säger att videoförsäljningsbrev i grunden handlar om copywriting. Han säger att “video kan vara ett annat medium än text, men samma principer som du skulle använda i effektiv copywriting kommer att resultera i ett bra videoförsäljningsbrev”. Jason har tre tips för att skapa högpresterande VSL:er:

      1. Förstå din målmarknad på djupet
      2. Tala samtalsmässigt
      3. Skriv inte högre än en läsnivå i fjärde klass

Förmodligen en av de mest framgångsrika VSL:erna var Dollar Shave Club. Vid lanseringen 2012 konverterade de 12 000 nya kunder under de första 48 timmarna! Kolla in Moosend's fallstudie på Dollar Shave Clubs video och landningssida.

6 tips för att skapa en högpresterande VSL

När du har bestämt dig för stilen på videoförsäljningsbrevet (dvs: talking head vs live-action-sekvens vs animation) överväg följande sex strukturella riktlinjer för framgång:

1. Träffa tittaren med ett relaterbart problem

Om du inte redan har en djup förståelse för din målmarknad och de problem de möter, bör du göra detta först. När du väl vet detta är den bästa strategin att leda med problemet. Prata med din målgrupp och använd språket och språket som de använder. Din VSL kommer inte att kunna relateras om tittaren inte förstår problemet du löser.

2. Introducera lösningen

Förklara lösningen, varför den fungerar och hur den kommer att lösa problemet. Fokusera mindre på funktioner och mer på slutanvändarfördelarna. Människor är begreppsmässigt mer benägna att köpa en lösning eller förmån än att köpa en funktion.

3. Bevisa det

Bygg förtroende och trovärdighet genom att visa sociala bevis, tala om andra användare/kunder och hur nöjda de är med din lösning. Rekommendationer eller citat är ett bra sätt att visa detta.

4. Bemöt eventuella invändningar

I varje försäljningsprocess finns det vanligtvis försäljningsinvändningar eller blockerare som kan uppstå. Om du känner till vanliga försäljningsinvändningar är det bäst att ta itu med dem direkt i VSL och inte lämna tittaren med några tvivel i slutet av videon.

5. Skapa knapphet

Även om detta inte alltid är möjligt, om du kan hitta ett sätt att införa brist, kommer detta att uppmuntra till handling. Typiska knapphetstaktik är ett tidsbegränsat erbjudande som löper ut på ett visst datum eller en anspråksgräns (t.ex.: endast tillgängligt för de första 50 kunderna).

6. Uppmaning till handling (CTA)

Avsluta din video med en tydlig uppmaning till handling. Motstå lusten att be om flera saker eller dela mer än en länk. De bästa CTA:erna är enkla (t.ex. klicka på länken till webbplatsen).

Hur man skapar ett videoförsäljningsbrev

Skriv VSL-skriptet

För att skapa ditt skript öppnar du bara Word eller Google Docs och skapar en layout med två kolumner. I den första kolumnen kommer det att vara vad vi ser på skärmen och i den andra kolumnen kommer att vara dialogen (vad motivet eller rösten över artisten säger). Om du skapar en “talking head”-video behöver du inte skriva mycket i den första kolumnen! Men om du skapar en VSL med en av de andra stilarna, behöver du båda kolumnerna lika. Se till att varje nytt stycke eller scen är i en separat rad. Se exemplet nedan på videoskriptet vi använde för att skapa Ahrefs-videon:

Producera videon

När du skapar din video, tänk på hur du tänker använda videon eftersom det kan påverka bildförhållandet, varaktigheten eller hur du exporterar videon. Om videon till exempel är avsedd för en målsida på din webbplats eller YouTube kommer du att exportera till ett standardformat 16:9 i bredbildsformat. Men om videon är avsedd för sociala medier som Facebook kan det vara bättre att exportera till kvadrat (bildförhållande 1:1). Eller för Stories eller IGTV behöver du porträtt (9:16). På kanaler som Twitter fungerar antingen 16:9 eller 1:1 men tänk på tidsgränsen på 140 sekunder. Det är klart att på sociala medier är flexibilitet nyckeln!

Videor spelas också upp automatiskt i tyst på sociala mediers nyhetsflöden, så du måste “bränna in” undertexterna så att de är en del av videon. Lita inte på SRT-undertextfiler eftersom de inte laddas på alla enheter. Använd valfritt videoredigeringsverktyg för att bränna dina undertexter på videon eller använd ett onlinevideoverktyg som Kapwings undertextverktyg:

Skapa en målsida

Det vanliga tillvägagångssättet är att bädda in din VSL på en målsida med en övertygande rubrik och uppmaning under videon. Verktyg som Klicka på Trattar tillhandahålla enkla mallar för att implementera effektiva VSL-sidor.

Skapa en e-postkampanj

När din målsida är aktiv måste du marknadsföra den till varma framtidsutsikter. För många företag är e-post ett effektivt sätt att nå den här typen av publik. Kanske är de prenumeranter på nyhetsbrevet, potentiella kunder eller kunder som har tappat dem. Hur som helst, e-post gör det möjligt för dig att lägga till anpassning till ämnesraden och e-posttexten. Detta är en stor fördel när du försöker störa 3-sekunders e-postskanningen som vi såg överst i den här artikeln. Genom att fånga mottagarens uppmärksamhet kan du vädja till dem med specifika detaljer och få dem att klicka sig vidare till målsidan.

Ett effektivt sätt som digitala byråer använder e-postpersonalisering med VSL:er är att bifoga automatiska SEO-revisioner för att värma potentiella e-postmeddelanden. Denna uppgift kan automatiseras med SEOptimers webhooks som gör att du kan ansluta Ahrefs till tredjepartsverktyg som CRM och programvara för e-postmarknadsföring.

Mät resultat

Med allt du gör inom digitalt skapande bör du mäta effektiviteten så att du kan optimera framtida aktivitet. I synnerhet kommer du att vilja spåra “avfallet” i visningar på videon. Det något extrema exemplet nedan belyser effektiviteten hos videon till vänster som fångar tittarens uppmärksamhet jämfört med videon till höger som visar en stor minskning av tittare efter de första sekunderna:

Outsourca alternativ

Ett annat alternativ om du inte vill skapa VSL själv är att lägga ut det till en byrå eller frilansare.

Wyzowl är en byrå för videoinnehåll med en dokumenterad meritlista som specialiserat sig på att skapa videor. Du kan skapa ett projekt på deras webbplats med en kort brief och de svarar med prissättning och handläggningstider. De har också en transparent produktionsprocess, obegränsade revisioner och fast prissättning:

Ett annat alternativ är att söka efter en frilansare på en talangmarknad som Upwork. När du söker efter VSL-frilansare listar webbplatsen hundratals specialister med varierande erfarenhetsnivåer för att passa ditt projekts behov:

Programvara för videoförsäljningsbrev

Det finns flera programvaruverktyg som är utformade för att hjälpa dig skapa videoförsäljningsbrev. Vissa fokuserar på olika delar av arbetsflödet (t.ex.: inspelning, redigering, publicering) medan andra gör allt. Jag föreslår att du provar en mängd olika verktyg för att hitta det som passar dina behov bäst!

Hippo Video är ett onlinevideoskapande verktyg inriktat på att skapa videoförsäljningsbrev:

Bitbar är en onlinevideotillverkare med hundratals mallar och ett stockvideobibliotek som hjälper dig skapa en video på ett ögonblick:

Clipcamp är en annan videotillverkare online med mallar och ett arkivmaterial. De har också videoredigeringsverktyg för att komprimera, trimma, rotera och konvertera videofiler:

Skriv ditt VSL-skript

Som du såg ovan är det lika enkelt att skriva ett VSL-skript som att öppna Word eller Google Dokument, lägga till en tabell med två kolumner och börja skriva. Genom att följa våra steg ovan kommer du att vara igång med ett VSL-skript på nolltid. Se till att du låter oss veta hur du går, vi vill gärna höra från dig! Tweet oss @seoptimer.

Läsa:  8 metoder för att skapa bakåtlänkar med hjälp av bilder