Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du återanvänder din blogg effektivt för att nå nya marknader

Hur du återanvänder din blogg effektivt för att nå nya marknader

Du behöver inte skriva nytt innehåll varje dag – bara ta det fantastiska blogginlägget du redan har och leverera det till fler människor. Det är konceptet bakom bloggomvändning: att ge gamla blogginlägg nytt liv.

Låt oss prata om hur du kan återanvända din blogg på ett effektivt sätt för att maximera dess inverkan.

Återanvändning av blogg är i grunden att återvinna innehåll för att utöka dess räckvidd och generera nya potentiella kunder. Det du gör är att ta äldre innehåll och formatera om det så att du kan publicera det igen på ett annat uttag. Du kan till exempel förvandla ett gammalt blogginlägg i kort form till ett videomanus eller innehåll i sociala medier.

Återanvändning av bloggar är en av de hetaste trenderna för innehållsmarknadsföring under 2023. Faktum är att 94 % av marknadsförarna gör det! Om du fortfarande ligger på 6 % visar vi dig varför du bör återanvända blogginnehåll och dela tips om hur du kan återanvända din blogg på ett effektivt sätt.

Vad är återanvändning av innehåll?

Att återanvända blogginnehåll handlar inte bara om att återvinna gammalt material. Det är en smart strategi som kan överdriva din innehållsmarknadsföring.

Så vad betyder denna magiska term?

Tja, för att uttrycka det enkelt: att återanvända innehåll innebär att ta befintliga blogginlägg och ge dem ett nytt liv i ett annat format.

Detta gör att marknadsförare kan få ut mer av ett originalblogginlägg samtidigt som det ger en ny version av befintligt innehåll.

Genom att återvinna högkvalitativt skrivet innehåll kan du maximera dess räckvidd och engagemang med minimal ansträngning.

Fördelar med att återanvända bloggar

Varför ska du förvandla blogginlägg till återanvänt innehåll?

Utökad räckvidd: Genom att återanvända innehåll till olika format och plattformar kan du nå en bredare publik. Vissa människor föredrar att läsa blogginlägg, medan andra kanske föredrar att titta på videor eller lyssna på poddar. Genom att tillgodose olika preferenser kan du engagera dig med fler individer och potentiellt locka nya följare, prenumeranter eller kunder.

Maximerad ROI: Att skapa innehåll av hög kvalitet kan vara tidskrävande och resurskrävande. Återanvändning gör att du kan få ut det mesta av din initiala investering genom att extrahera mer värde från samma innehåll. Detta innebär att du får ut mer av dina ansträngningar utan att börja om från början varje gång.

Förbättrad SEO och söksynlighet: Om du publicerar innehåll på olika plattformar kan du förbättra din sökmotoroptimering (SEO). När du länkar tillbaka till ditt ursprungliga blogginlägg från olika plattformar kan det signalera sökmotorer att ditt innehåll är värdefullt och relevant, vilket potentiellt ökar dess sökrankning.

Förstärkning av nyckelmeddelanden: Upprepning är viktigt i marknadsföring. Genom att återanvända innehåll kan du förstärka dina nyckelbudskap, vilket gör dem mer minnesvärda för din publik. När människor möter ditt innehåll i flera format är det mer sannolikt att de kommer ihåg och behåller informationen.

Läsa:  Hur du använder din telefon som mikrofon på PC eller Mac

Visa expertis: Genom att presentera ditt innehåll i olika former visar du din expertis och auktoritet i ämnet. Detta ökar din trovärdighet och pålitlighet bland din publik.

Innehållsförfriskning: Att uppdatera och återanvända äldre innehåll med ny data, exempel eller insikter hjälper till att hålla ditt material aktuellt och relevant. Detta kan vara särskilt användbart för vintergrönt innehåll som förblir värdefullt över tid.

Tids sparande: Även om det fortfarande kräver en del ansträngning att återanvända innehåll, är det i allmänhet mindre tidskrävande än att skapa helt nya delar från grunden. Detta är särskilt fördelaktigt för upptagna marknadsförare och innehållsskapare med begränsade resurser.

Korsmarknadsföringsmöjligheter: När du återanvänder innehåll på olika plattformar kan du korsmarknadsföra ditt innehåll på olika kanaler. Du kan till exempel länka till ditt blogginlägg från din podcast eller dela din infografik på sociala medier, driva trafik och engagemang för ditt innehålls ekosystem.

Nytt publikengagemang: Olika plattformar lockar olika publik. Genom att återanvända innehåll för att passa dessa plattformar kan du utnyttja ny demografi och gemenskaper som kanske inte har upptäckt ditt ursprungliga innehåll annars.

Förbättrad social delning: Visuellt tilltalande och lättsmälta innehållsformat som infografik, videor och bildspel är mer benägna att delas på sociala medier. Denna organiska delning kan ytterligare öka räckvidden och exponeringen av ditt innehåll.

När du effektivt återanvända innehållkan du maximera räckvidden och inflytandet av ditt vintergröna innehåll över flera marknadsföringskanaler

Källa: Visme

9 sätt att återanvända ditt blogginnehåll

Om du har vintergrönt innehåll är det den bästa typen av blogg du vill ha för att återanvända innehåll. Genom att förvandla befintliga pelarinlägg till något nytt kan du skapa en oändlig ström av färskt innehåll som lockar nya tittare.

Här är nio sätt att återanvända din blogg på ett effektivt sätt.

1. Skapa visuellt innehåll

Infografik: Innehåller ditt inlägg viktig data eller steg-för-steg-processer? Förvandla dessa till visuellt tilltalande infografik som gör det lättare för tittarna att skumma igenom. Jämfört med skrivna artiklar är färgglad infografik lättare att dela på Twitter, Instagram eller Pinterest för att nå fler människor.

Sliddäck: Konvertera ditt blogginläggsinnehåll till bildpresentationer med hjälp av verktyg som PowerPoint eller Google Slides. Skapa bildspel för statistik, grafer och utdrag. Detta fungerar bra för långa “how-to”-guider.

Videoklipp: Förvandla dina bloggidéer till videomanus och skapa informativa videor eller animerade förklarare. Det här kan vara korta tutorials som hur man bakar en tårta, en intervju med en branschexpert som en finansguru, eller till och med bara bildspel som sammanfattar nyckelpunkter från artikeln – som alla skulle fungera bra på YouTube och Vimeo.

Bildgallerier: Skapa relevanta bilder eller grafik från ditt blogginlägg och dela dem som ett galleri på sociala medier.

Citatkort: Har du ett citat från ett av dina inlägg som är värt att lyfta fram? Ta det här citatet och förvandla det till en iögonfallande bild med en vacker bakgrund eller teckensnittsdesign. Detta gör det mycket mer sannolikt att delas på sociala mediekanaler.

Källa: Innehållshackare

2. Konvertera text till olika format

E-böcker: Har du en serie blogginlägg skrivna om ett ämne? Varför inte sammanställa dem till en e-bok? Detta ger läsarna enkel tillgång till massor av värdefull information utan att behöva spendera timmar på att bläddra igenom varje enskild artikel. Dessutom ser e-böcker bra ut online och drar till sig uppmärksamhet på grund av deras längre format.

Whitepapers eller fallstudier: Kombinera djupgående blogginlägg till mer detaljerade whitepapers eller fallstudier.

Podcast-avsnitt: Har du några ljudinspelningar relaterade till en av dina artiklar? Överväg att förvandla dem till poddsändningar som du kan distribuera över podsändningsnätverk som iTunes, Stitcher och Google Play Musik. Personer som inte har tid att läsa kan få tillgång till din information även när de sitter i bilen eller är ute och springer.

Läsa:  Öka försäljningen med den bästa marknadsföringsbyrån för e-handel

Checklistor: Bryt ner komplexa processer som nämns i vissa bloggar genom att skapa checklistor. Om du till exempel skrev ett blogginlägg om att baka en tårta, kan du dela upp varje steg i punkter på en checklista. Detta kommer att göra det lättare för dina läsare att följa ditt recept.

Här är en checklista för cupcakesrecept som delas på Pinterest.

3. Uppdatera och uppdatera

Uppdatera statistik: Om ditt blogginlägg innehåller statistik eller data, uppdatera dem med den senaste informationen för att hålla dem relevanta.

Lägg till nya exempel: Inkludera nya exempel, fallstudier eller framgångshistorier för att ge innehållet ett nytt perspektiv.

Utöka och expandera: Ta ett äldre inlägg och utöka det genom att dyka djupare in i underämnen eller lägga till nya insikter.

4. Dela på sociala medier

Dra citat: Extrahera nyckelcitat eller effektfulla meningar från ditt blogginlägg och dela dem på sociala medier.

Utdrag: Dela bitstora delar av ditt innehåll som uppdateringar på sociala medier med en länk tillbaka till det ursprungliga inlägget.

Teasers: Prova kommande blogginlägg eller använd blogginnehåll för att skapa förväntan inför framtida innehåll.

5. Engagera dig i gästinlägg

Skriv om ditt blogginnehåll och bidra med det som ett gästinlägg till relevanta webbplatser eller bloggar i din nisch.

6. Förvandla listor till visuella listor

Konvertera blogginlägg i liststil till visuellt tilltalande listor med hjälp av verktyg som Pinterest eller Canva.

7. Skapa nyhetsbrev via e-post

Använd dina blogginlägg som innehåll för nyhetsbrev via e-post, förse prenumeranter med en kortfattad sammanfattning och en länk för att läsa hela inlägget.

Bilden nedan visar hur Moz delar sina topp 10 ursprungliga och kurerade blogginlägg i sitt halvmånatliga e-postnyhetsbrev.

8. Genomför liveevenemang

Webbseminarier: Anpassa blogginnehåll till webinar eller workshopämnen och engagera din publik i en livemiljö. Om du har ett långt blogginlägg kan du vara värd för webbseminarier för att diskutera djupgående ämnen. Bjud in gästföreläsare som är specialiserade på det ämnet och låt tittarna ställa frågor under ditt liveevenemang.

Personliga evenemang: Om du har ett blogginlägg som riktar sig till en lokal publik, överväg att vara värd för ett personligt evenemang för att ytterligare öka synligheten för din produkt eller tjänst. Att bjuda in potentiella kunder kommer att stärka relationen mellan varumärke och kund samtidigt som du etablerar dig som en auktoritet i branschen.

9. Förvandla blogginlägg till onlinekurser

Att omvandla en serie blogginlägg till en onlinekurs kan ge din publik en omfattande inlärningsupplevelse. Genom att skapa videolektioner, frågesporter och inlämningsuppgifter ändrar du inte bara ditt befintliga innehåll utan tjänar också på din expertis.

Kom ihåg att varje plattform har sin egen målgrupp, så det är viktigt att anpassa det återanvända innehållet så att det passar formatet och preferenserna för den plattform du riktar in dig på. Se också till att innehållet är uppdaterat och relevant för att ge värde till både nya och befintliga målgrupper.

Användargenererat innehåll: Ett unikt sätt att återanvända innehåll

Användargenererat innehåll (UGC) är någon form av innehåll som har lagts upp av användare online. Dessa inkluderar foton, videor, text och ljud.

Du har sett kundrekommendationer förut och du vet hur kraftfulla de är som verktyg för äkthet.

Genom att integrera dessa i dina befintliga bloggar kan du återanvända innehåll utan att skapa helt nytt material.

Dina kunders upplevelser kan vara guldgruvor för uppdatering av äldre innehåll.

Tänk på det: verkliga recensioner eller upplevelser ger relaterbara insikter. Dessa engagerar inte bara läsarna utan uppdaterar också dina långa blogginlägg med värdefulla perspektiv.

Läsa:  TikTok-annonsernas anatomi

Här är en Canva mall för att starta en UGC-kampanj:

Kommer du ihåg när vi sa tidigare att återanvändning innebär att ta befintliga blogginlägg och ge dem ett nytt liv? Tja, här är ett handlingsbart sätt.

Lägg till de gnistrande recensionerna direkt i relevanta delar av dina gamla artiklar. Detta kommer att ge dem mer djup och samtidigt hålla saker intressanta för läsaren.

Hur du återanvänder din blogg på ett effektivt sätt

För att effektivt återanvända innehåll är det första steget att välja nya marknadsföringsplattformar som utökar räckvidden och publikinteraktionen för ditt populära innehåll. Till exempel delas citat eller memes bäst på Twitter. Om du vill skapa bilder som infografik eller videor kan Instagram eller YouTube vara bättre alternativ.

När du har identifierat rätt plattform(ar) är det dags att skapa innehåll från kärnan av dina populära inlägg. Snurra den gamla titeln på ditt blogginlägg till en spännande rubrik för att locka läsarna att klicka sig vidare. Lägg till nya sökord från din senaste sökordsforskningslista så att du kan rikta in dig på nya besökare.

Om du funderar på att återanvända gammalt skrivet innehåll för en yngre publik, är att lägga till bilder, infografik eller videor sättet att väcka intresse och hålla dem engagerade.

Att optimera dina inlägg för maximal räckvidd är också viktigt när du ska använda en blogg för nya medier. Dra nytta av funktioner som hashtags på Twitter eller geotaggning på Instagram för att skjuta upp ditt innehåll inför den avsedda publiken.

Var uppmärksam på topptider när du schemalägger dina inlägg. Notera perioder när aktiviteten är hög så att fler människor kommer att se dina inlägg på sociala medier.

Uppmuntra dina följare att skicka in sina egna foton med dina produkter. Användargenererat innehåll kan hjälpa till att bygga varumärkeslojalitet och organisk räckvidd – vilket gör det till en värdefull tillgång när du optimerar återanvänt blogginnehåll för sociala medier.

Fallstudier av framgångsrik återanvändning av blogginlägg

Om du fortfarande inte är säker på hur du återanvänder bloggmaterial, här är några exempel på framgångsrika fall av återanvändning av innehåll.

 • Coca Cola förvandlade sin företagswebbplats till en engagerande digital tidning som heter “Resa“. Detta var inte bara att uppdatera äldre innehåll – det var en total nyuppfinning.
 • Moz tog idén att återanvända innehåll till en annan nivå med sin “Whiteboard fredagar” där ett gammalt inlägg presenteras som en videohandledning. Snacka om att ge ditt långformade blogginnehåll nytt liv.
 • I hans bok krossar den, författare Gary Vaynerchuk (Gary Vee) pratar mycket om hur han skapar 30+ inlägg på sociala medier från bara ett huvudtal.
 • nationella geografiska tar utdrag från sina artiklar eller program och delar dem som övertygande bildtexter på Instagram. Genom att göra det har de samlat på sig över 100 miljoner följare.

Det säger sig självt att denna strategi verkligen har gett resultat.

Återanvänd ditt innehåll med AI

Innehåll i skala 2.0 är här, och en av dess fantastiska nya funktioner är möjligheten att återanvända befintliga artiklar, videor och poddsändningar till ursprungliga långformade inlägg.

Som du kan se i bilden nedan kan du fortfarande skapa innehåll från grunden baserat på ett målsökord. Men om du redan har innehåll som verkligen presterar bra kan du nu förvandla det till ett nytt blogginlägg på 2 500 ord med ett enkelt klick på en knapp.

Exempel: Vi använde WriteSonic för att återanvända YouTube-videon nedan till det här blogginlägget i full längd.

Utmaningar med att återanvända innehåll

Även om återanvändning av innehåll kan erbjuda många fördelar, är det viktigt att vara medveten om de potentiella utmaningar som kan uppstå under processen.

Läsa:  SEO: Hur lång tid innan en kampanj ger resultat?

Att behålla originalitet: Återanvändning av innehåll bör innebära att det omvandlas till nya format eller anpassas för olika plattformar, men det är avgörande att behålla originaliteten och undvika att duplicera innehåll ordagrant. Duplicerat innehåll kan skada dina SEO-ansträngningar och kan flaggas av sökmotorer som låg kvalitet.

Anpassning till olika format: Allt innehåll översätts inte bra till olika format. Vissa ämnen kan vara bättre lämpade för skrivna artiklar, medan andra kanske fungerar bättre som videor eller infografik. Att anpassa innehåll till olika format samtidigt som det förblir engagerande och effektivt kan vara utmanande.

Plattformsspecifika begränsningar: Varje plattform har sina egna regler och begränsningar vad gäller innehållsformat, längd och stil. Det kan vara krävande att anpassa innehållet för att uppfylla dessa krav och samtidigt behålla dess värde och samstämmighet.

Innehållsmättnad: Om en viss del av innehåll återanvänds för ofta eller över för många kanaler kan det leda till innehållsmättnad. När publiken ser samma innehåll upprepade gånger kan de bli mindre mottagliga för det eller uppfatta det som skräppost.

Relevans och aktualitet: En del innehåll kanske inte är vintergrönt, och om du använder det utan att uppdatera relevant information kan det leda till att föråldrat eller irrelevant innehåll cirkuleras.

Immateriella rättigheter: När du återanvänder innehåll som skapats av andra eller använder tredjepartstillgångar som bilder eller grafik, är det viktigt att säkerställa korrekt attribution och behörigheter för att undvika upphovsrättsintrång.

För att övervinna dessa utmaningar är det viktigt att ha en genomtänkt strategi för återanvändning av innehåll. Fokusera på att lägga till mervärde för din publik, anpassa innehåll kreativt och undvik skräppost eller upprepande beteende.

Vanliga frågor – Hur du återanvänder din blogg effektivt

Hur ändrar jag mitt blogginlägg?

 • Förvandla ett gammalt blogginlägg till ett manus.
 • Skapa en video för YouTube.
 • Bädda in din video i blogginlägget.
 • Lägg upp din video på Facebook och Instagram
 • Dela din video på LinkedIn.
 • Förvandla ditt manus till en podcast.
 • Marknadsför inlägg på sociala medier.

Vad kan jag göra med gammalt blogginnehåll?

Det finns många sätt att återanvända gammalt blogginnehåll. Du kan uppdatera den med ny information, skapa en infografik eller video baserat på inlägget, dela upp långa inlägg i mindre bitar och dela dem som individuella inlägg, eller kombinera flera relaterade delar till en omfattande guide.

Dessutom kan du använda utdrag från ditt gamla blogginnehåll för att skapa uppdateringar på sociala medier och e-postnyhetsbrev.

Överväg att uppdatera ditt äldre innehåll av hög kvalitet för att hålla det uppdaterat med aktuella trender och se till att läsarna inte går miste om viktig information.

Hur bestämmer du vilket innehåll som ska användas igen?

Allt beror på tidigare prestanda för ditt befintliga innehåll, hur gammalt det är och vad du vill åstadkomma med återanvändning. När du väl har bestämt dig för dessa saker blir det mycket lättare att effektivt återvinna innehåll och se att det påverkar din innehållsstrategi.

Slutsats

Att lära sig hur du använder din blogg på ett effektivt sätt kan utöka räckvidden och engagemanget för ditt gamla innehåll. Oavsett om du använder sociala medier eller andra metoder för att marknadsföra dina återanvända bloggar, kom alltid ihåg att kvalitet bör vara i främsta rummet när du skapar alla typer av budskap för omfördelning.