Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du bibehåller din SEO-rankning när du gör om en webbplats

Hur du bibehåller din SEO-rankning när du gör om en webbplats

Detta är vad en webbplatsägare fruktar mer än nästan något annat.

Som ett uppdrag webbplatsförnyelse utan att störa den känsliga balansen i din internetnärvaro.

Riskerna med att förlora kunder, förlora webbplatsdata och att förlora din rankning av alla viktiga sökresultat är mycket verkliga och kan skada ditt företag i det långa loppet.

Det finns dock några saker du kan göra för att minska den potentiella skadan på ditt företag.

Övervaka allt

Det här är en stor. Du kan göra ett stort misstag och inte inse att något är fel förrän det är för sent att göra något åt ​​det – eller åtminstone inte utan en stor ansträngning.

Du kan bespara dig själv mycket lidande genom att följa allt från början.

När du bestämmer dig för att göra om, investera i SEO-spårningsverktyg. Du kommer att vilja hålla ett öga på alla dina viktiga SEO-mått så att du kan känna lukten av tecken på ett strömavbrott. Hålla ett öga på:

 • Sökordsrankningar
 • Organisk trafik från sökmotorer
 • Totalt antal bakåtlänkar
 • Domänmyndighet
 • Alexa global ranking
 • Fart
 • Säkerhet (ingen spam, virus och skadlig programvara)

Du kan spåra domänstyrka, sökordsrankningar och totala bakåtlänkar genom att använda den Ahrefs. Registrera dig för en kostnadsfri provperiod här för att testa SEOptimers övervakningsverktyg innan du börjar omdesigna din webbplats.

Läsa:  18 stenhårda idéer för byråchef Gen

Arbeta inte på livesajten

Detta är det enskilt viktigaste att komma ihåg när du gör ändringar på din webbplats. Gör inte någon form av omdesign av din webbplats medan den är live.

Antingen inaktivera webbplatsen medan du gör förbättringar (rekommenderas inte eftersom personer som försöker besöka webbplatsen kommer att bli frustrerade) eller ställ in den nya webbplatsen på en separat domän och ersätt den med originalet när den är klar (detta är den rekommenderade metoden).

När du gör ändringar på en webbplats är det ofta en lång process och misstag kommer säkert att hända, så det är lättare när du inte behöver ta itu med problemen med att arbeta på en live-webbplats.

Kombinera gamla och nya webbplatsstrukturer

Kunder gillar bekantskap, så det är inte en bra idé att dramatiskt ändra strukturen på din webbplats när du gör om den.

Innan du börjar ett nytt utseende, använd en sökrobot för att kartlägga din befintliga webbplats och hur saker och ting är upplagda så att du kan integrera den nya webbplatsen i den.

När du är klar med den omdesignade webbplatsen, genomsök den nya webbplatsen och jämför dess struktur med den ursprungliga webbplatsen.

Spara webbplatsens ursprungliga data

Om du vill behålla likheten mellan den gamla och nya webbplatsen, skapa en lista över alla sidor på den gamla webbplatsen.

Om webbadressen ändras på sidorna på den nya webbplatsen måste du meddela sökmotorerna dessa ändringar genom att använda 301-omdirigeringar.

Om du inte gör det skadar du din rankning och förtroende hos kunderna, och du kommer att förlora organisk trafik till din webbplats. Du bör också spara din ursprungliga webbplatskarta i en textfil för framtida referens.

Läsa:  Strategic Agency Partnerships: Key to Unlocking Growth

Använd den tillfälliga URL:en för den nya webbplatsen

På så sätt slipper du störningar när du byter från den gamla webbplatsen till den nya.

Ställ in den nya webbplatsen till den tillfälliga URL:en och kopiera din gamla webbplats till den tillfälliga URL:en.

Gör sedan de ändringar du vill ha. Se till att du inte indexerar den här tillfälliga webbadressen eftersom du inte vill att den ska visas i sökmotorresultat förrän du är redo att lansera den nya webbplatsen.

När du är redo att skapa en ny webbplats kan du ändra domännamnet och börja använda den nya webbplatsen.

Om du byter domän på din nya webbplats finns det två steg i processen. Flytta först den gamla webbplatsen till den nya domänen med 301-omdirigeringar.

Skapa din nya webbplats och starta den sedan på den nya domänen med 301-omdirigeringar från den gamla webbplatsen.

Använd 301-omdirigeringar

Du måste använda 301 omdirigeringar för varje sida på din gamla webbplats.

En 301-omdirigering talar om för sökmotorer att webbadressen till en viss sida har ändrats och säkerställer att webbplatsbesökare hittar det de letar efter.

En 301-omdirigering säkerställer också att alla bokmärken och länkar till sociala medier till den ursprungliga webbplatsen fortfarande fungerar när den nya webbplatsen publiceras.

När du ställer in 301-omdirigeringar, se till att varje sidas 301-omdirigering pekar på samma innehåll på den nya webbplatsen.

Om detta inte är möjligt på varje sida, se åtminstone till att det refererade innehållet är liknande. Gör inte bara en generisk omdirigering som omdirigerar alla gamla sidor till startsidan på den nya webbplatsen. Detta kommer bara att frustrera webbplatsbesökare.

Läsa:  Inkommande potentiella kunder: Optimera din generering av inkommande potentiella kunder

Använd bra 404 sidor

Ett 404-meddelande om att sidan inte hittas är en nödvändig del av en omdesign av webbplatsen eftersom ibland sidor bara går vilse i blandningen eller länkar fungerar inte.

En bra 404-sida hjälper användare och sökmotorer att hitta tillbaka antingen till den information de letar efter eller till en annan plats på din webbplats.

Du kan göra 404-sidan både användarvänlig och sökmotorvänlig genom att sätta ett sökmotorfält på sidan och behålla webbplatsmenyn på 404-sidan.

Följ bakåtlänkar

Att förlora alla länkar du har tjänat är något som alla webbplatsägare fruktar. Så det är mycket viktigt att spåra dina bakåtlänkar.

Du kan samla statistik för användning av bakåtlänkar och det perfekta sättet att överföra bakåtlänkar till din nya webbplats är att kontakta ägarna av de mest populära länkarna och be dem att ändra länkarna så att de pekar till de nya sidorna.

Om det inte är möjligt, se till att sidorna med resten av de ackumulerade bakåtlänkarna har 301 omdirigeringar.

Korrigerbar information innan direktsändningen påbörjas

När du har slutfört omdesignen av din webbplats finns det fortfarande en del finesser innan du kan gå live.

 • Optimera nya bilder för SEO genom att använda metabeskrivningar och komprimera bilder för snabbare inläsning.
 • Kontrollera din robots.txt-fil och se till att den är korrekt konfigurerad så att den kan användas av sökmotorernas sökrobotar. Om den inte är korrekt konfigurerad kommer sökrobotarna inte att kunna läsa din webbplats.
 • Kolla nya webbplatser för trasiga länkar.
 • Logga in på Googles verktyg för webbansvariga och se till att den nya webbplatsen är verifierad. Använd sedan HÄMTA SOM GOOGLE för att se till att den nya webbplatsen kan läsas korrekt. Använd SÖK OCH RENDER och skicka sedan in webbplatsen och alla länkade webbadresser till Google via SUBMIT INDEX.
 • Webbplatskartan för din omdesignade webbplats bör skickas till sökmotorer, vilket hjälper sökmotorer att indexera din nya webbplats snabbare.
Läsa:  Bästa DevOps-, webbplats- och applikationssårbarhetsskanningsverktyg

Efter lansering av den nya hemsidan

När den omarbetade webbplatsen är igång bör du jämföra din exit priser före och efter reformen.

En ökning av avvisningsfrekvensen innebär att användarna är missnöjda med en omdesign, så du kan behöva göra ändringar.

Fortsätt att övervaka din rankning i sökresultaten och leta efter möjliga förbättringar eller nedgångar.

Google föreslår en övergångsperiod på minst 180 dagar, under vilken du också bör behålla den gamla domänen med 301-omdirigeringar.

Det är alltid svårt att byta från din ursprungliga webbplats till en omdesignad version. Men att följa dessa förslag kan göra processen enklare och minimera störningar för ditt företag.