Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du designar ditt nyhetsbrev för e-post: En omfattande guide

Hur du designar ditt nyhetsbrev för e-post: En omfattande guide

Om du vill förbättra läsbarheten för ditt e-postmarknadsföringsmaterial bör du lära dig hur du utformar dina e-nyhetsbrev vara en av dina prioriteringar.

I en nyligen HubSpot-rapport om webbdesignvi lärde oss att:

  • 42 % av onlinebesökarna kommer att studsa på grund av dålig design.
  • 85 % av köparna säger att produktbeskrivningar och bilder är med i deras köpbeslut.
  • De främsta funktionerna som får människor att lämna en webbplats är långsam laddning (88 %), icke-responsiv (73 %), dålig navigering (61 %) och dålig innehållsstruktur (34 %).

Alla dessa siffror säger oss att för kundernas engagemang är bra design lika viktigt som kvalitetsinnehåll.

I den här omfattande guiden får du lära dig hur du utformar ditt nyhetsbrev via e-post på ett sätt som drar in folk och får dem att läsa till slutet. Vi kommer att titta på grunderna för design av nyhetsbrev via e-post, från grundläggande element som färgpaletten till formatering och varumärke.

I slutet av det här inlägget har du alla verktyg som behövs för att skapa visuellt tilltalande nyhetsbrev som håller prenumeranterna engagerade.

5. Fokusera på innehåll framför design

9 delar av bra e-nyhetsbrevdesign

Vad gör en bra nyhetsbrevdesign? Här är nio funktioner som varje mall för e-nyhetsbrev bör ha.

1. Få rätt mått

När det kommer till storleken på ditt e-nyhetsbrev är branschstandarden 600 pixlar bred. Denna bredd säkerställer att ditt innehåll ser bra ut i de flesta e-postklienter, inklusive mobila enheter. Om du går för långt bortom detta antal blir ditt innehåll svårt att läsa.

För att garantera en optimal användarupplevelse, håll dig till industristandardstorleken på 600 pixlar eller mindre när du designar mallar för e-postnyhetsbrev.

Nyhetsbrevsrubriker för e-post är en viktig del av all e-postdesign. De är det första dina läsare kommer att se, så det är viktigt att se till att de drar till sig uppmärksamhet och sticker ut från resten av ditt nyhetsbrevsinnehåll. När du skapar en rubrik för dina e-postmeddelanden vill du hålla det enkelt men ändå vara iögonfallande och informativt.

CNN:s nyhetsbrev har bara två ord i huvudhuvudet.

Berätta för läsarna vad ditt nyhetsbrev handlar om på ett enkelt språk, utan att vara överväldigande eller för ordrik. Om du till exempel skickar ut ett sammanfattningsnyhetsbrev om branschuppdateringar kan rubriken läsa: “Industry News Roundup: The Best Content This Week.” Genom att göra detta kommer läsarna att få en uppfattning om vad de kan förvänta sig innan de ens läser vidare i ditt meddelande.

3. Markera dina varumärkesfärger

Ett sätt att hålla ditt varumärke på topp i kundernas sinnen är att skapa e-postmarknadsföringsmaterial som visar upp dina varumärkesfärger – som inkluderar dina nyhetsbrevsmallar. Virgin-webbplatsen, till exempel, stänker sin röda varumärkesfärg genom hela sin webbplats och e-postnyhetsbrev. Detta skapar en sömlös läsupplevelse och gör att besökare enkelt kan komma ihåg dig.

Läsa:  Skillnaden mellan teknisk SEO, On-page SEO och Off-page SEO

När du väljer färger för CTA-knappar eller länkar är det bäst att använda komplementfärger som hjälper dem att sticka ut från resten av innehållet. Om du till exempel har blå hyperlänktext i dina nyhetsbrevsmallar för e-post kommer den att dra till sig uppmärksamhet mer än andra element på grund av dess kontrast till annat innehåll. På samma sätt, att använda en ljus färg som gul för CTA-knappar hjälper dem att sticka ut från resten av designen och uppmuntrar läsarna att klicka sig igenom.

De Virgin nyhetsbrev framhäver sin röda varumärkesfärg på hela sidan.

Färg kan också användas för att lyfta fram vissa avsnitt eller ämnen som är särskilt viktiga eller tidskänsliga såsom försäljningsevenemang eller nya produktlanseringar. Att använda djärvare nyanser kan hjälpa till att uppmärksamma just dessa områden så att prenumeranter inte missar några erbjudanden från dig.

Oavsett vilket färgschema du väljer bör det vara konsekvent på alla plattformar inklusive sociala mediekanaler så att kunderna känner igen din logotyp direkt oavsett var de ser den. Genom att hålla fast vid en sammanhållen look i allt ditt e-postmarknadsföringsmaterial skapar du förtroende hos konsumenterna och förvandlar dem till livslånga fans av ditt varumärke.

4. Skapa gott om vitt utrymme

Vitt utrymme är en viktig del av nyhetsbrevsmallar för e-post, och det är särskilt viktigt om du har mycket information att inkludera. Vitt utrymme gör att läsaren kan ta in alla de olika elementen utan att känna sig överväldigad eller förvirrad. Det hjälper också till att organisera ditt innehåll och gör det lättare för läsarna att hitta det de letar efter.

För att se till att ditt e-nyhetsbrev har gott om blanksteg, försök använda korta stycken (1-2 meningar) och underrubriker som tydligt anger vilket avsnitt som kommer härnäst. Detta kommer att hjälpa till att dela upp stora bitar av text i mindre, mer hanterbara avsnitt som är lättare för ögonen. Du kan också använda bilder eller andra visuella element för att lägga till intresse och dra uppmärksamheten bort från långa textblock.

Här är hur Digitalt bläck illustrerar den effektiva användningen av vitt utrymme.

När du skapar dina nyhetsbrevsmallar för e-post, var noga med att vara uppmärksam på hur mycket vitt utrymme det finns mellan varje avsnitt såväl som inom varje stycke. Även om du inte tycker att det finns tillräckligt med utrymme för mer vitt utrymme, kan om du lägger till lite mer göra en enorm skillnad i hur läsbara dina nyhetsbrev via e-post är – vilket gör dem mycket mindre skrämmande och mycket roligare att läsa.

5. Fokusera på innehåll framför design

Ditt innehåll ska inte behöva lida för att du vill att ditt nyhetsbrev ska se snyggt ut. När det kommer till e-postmarknadsföring ska innehållet alltid komma först.

Även om det är viktigt att ha en bra design, är det innehållet som kommer att skapa eller förstöra din e-post. Du vill säkerställa att du har en övertygande kopia och värdefull information för dina läsare.

Läsa:  6 bästa WordPress Team Member Plugins jämförda för 2024

Strukturen på ditt nyhetsbrev har också betydelse när det kommer till design. Till exempel, om du inkluderar flera artiklar i ett e-postmeddelande, måste du bestämma hur de ska läggas ut på sidan och vilken typ av visuella signaler som kan hjälpa till att dra uppmärksamhet från läsarna.

Slutligen, kom ihåg att inte alla nyhetsbrev behöver bilder. Många e-postmallar klarar sig mycket bra med bara text eftersom deras fokus enbart ligger på att tillhandahålla värdefull information utan att distraktioner som animationer tar bort meddelandet.

Som sagt, att lägga till relevanta bilder kan förbättra engagemanget med dina e-postmeddelanden om det görs på rätt sätt. Se bara till att det tjänar ett syfte och inte försämrar e-postmeddelandets övergripande läsbarhet.

6. Inkludera en övertygande CTA

Glöm inte call-to-action (CTAs). Dessa är viktiga delar i alla e-postmarknadsföringsstrategier eftersom de uppmuntrar läsarna att vidta åtgärder efter att ha läst e-postmeddelandet. Se till att CTA:er sticker ut från andra element genom att använda kontrasterande färger eller fetstilta typsnitt så att de lätt kan upptäckas av mottagarna.

När de görs rätt kan de vara skillnaden mellan att någon bara skummar ditt innehåll och faktiskt klickar sig igenom och vidtar en åtgärd som du vill att de ska vidta.

För att se till att dina CTA:er är effektiva, håll dem aktiva och åtskilda från resten av ditt innehåll. Använd språk som finns i nuet som “klicka här” eller “registrera dig nu” istället för passiva fraser som “klicka för att lära dig mer.”

Samsung skapar en känsla av brådska med sin CTA och tilltalar impulsköpare.

Försök också att inte överväldiga läsarna med för många uppmaningar i ett innehåll eftersom det kan orsaka förvirring och minska klickfrekvensen. Fokusera istället på att skapa riktade CTA:er för olika segment av din marknad.

7. Blanda med tiden

När det kommer till e-postdesign behöver du inte hålla fast vid samma utseende och känsla året runt. Skapa e-postkampanjer som är skräddarsydda för högtider och årstider så att dina läsare har något nytt att se fram emot.

Skapa till exempel iögonfallande e-postmallar för Black Friday eller Cyber ​​Monday – två av årets största shoppingdagar.

För alltid 21 släpper en serie nyhetsbrev speciellt utformade för BFCM-helgen.

Du kan ha en minimalistisk look eller så kan du använda säsongsfärger – tänk ljusa orange och gula till hösten eller pasteller för vårkampanjer. Du kan också lägga till säsongsbetonade bilder som pumpor eller snöflingor i mixen.

Slutligen, överväg att använda emojis i e-postmeddelanden med semestertema. Dessa små grafik kan användas effektivt tillsammans med copywriting för att kommunicera en specifik känsla eller känsla förknippad med säsongen. Oavsett om det är ett leende solansikte på ett sommarreameddelande eller några festliga dekorationer kring vinterinnehåll, är emojis alltid roliga tillägg som kan hjälpa läsarna att le samtidigt som de engagerar sig i ditt varumärkes budskap.

Nu när du känner till de sju delarna av en bra nyhetsbrevsdesign är det dags att slå till på ritbordet.

Läsa:  Hur effektiva säljkampanjer kan ge dig fler kunder

8. Utnyttja bilder

Visuals kan göra eller bryta en nyhetsbrevsdesign. För att engagera läsarna och få dem att komma tillbaka är det viktigt att dra nytta av det visuella i dina nyhetsbrev. GIF, foton och videor kan alla användas för att fängsla tittare och fokusera på viktiga element.

När du väljer bilder för ditt nyhetsbrev, överväg budskapet du försöker förmedla. Om du skriver om en produktlansering eller speciell händelse, inkludera bilder på själva produkten eller evenemanget. För mer allmänna ämnen som trender eller branschnyheter, använd relevanta stockfoton som fångar essensen av det du pratar om.

Videor är ett effektivt sätt att visa något visuellt utan att ta för mycket plats som skriven text skulle göra. En videohandledning om hur man använder en ny mjukvarufunktion kan vara mycket mer engagerande än att läsa igenom flera stycken som förklarar det steg för steg. Dessutom kan tittarna pausa och spola tillbaka när det behövs.

När du använder videor i e-postkampanjer ska du inte bädda in dem direkt i e-postklienter eftersom de inte alltid renderas korrekt. Länka bara ut till en extern sida där de kommer att spela korrekt.

GIF-filer kan vara ett effektivt sätt att fånga någons uppmärksamhet på ett ögonblick, vilket gör dem idealiska för att framhäva tidskänsliga erbjudanden eller närma sig deadlines. För att säkerställa att alla kan se din GIF, se till att den är optimerad innan du lägger till den i e-postmeddelanden och håll filstorleken liten. Om du gör det garanterar du att din GIF ses av alla mottagare oavsett deras internetanslutningshastighet.

Layouten på ditt e-nyhetsbrev är också viktigt för läsbarhet och engagemang. Genom att använda korta stycken med mycket vitt utrymme blir innehållet lättare att skanna igenom samtidigt som det ger värde för läsaren. Överväg också att lägga till interaktiva element som enkäter eller undersökningar som gör att användare kan engagera sig i ditt innehåll direkt från sina inkorgar.

Att hålla sig informerad om de senaste trenderna för e-postmarknadsföring kan vara en fördel när du skapar en ny design för e-nyhetsbrev. Titta på exempel på nyhetsbrev från branschledare och hitta inspiration i e-postdesigner som har erkänts som några av de bästa som finns. Håll utkik efter vad som är trendigt under 2023 så att du kan ligga steget före när det gäller att modernisera din e-postmarknadsföringsstrategi.

9. Optimera ditt nyhetsbrevsinnehåll och design för mobilen

Mobila enheter blir allt mer populära för att läsa nyhetsbrev via e-post, och det är viktigt att optimera ditt nyhetsbrevsdesign för dessa små skärmar.

För att säkerställa att din nyhetsbrevsdesign är optimerad för mobila enheter, är det viktigt att använda en förgjord mall eller skapa en från grunden som tar hänsyn till mobila nyhetsbrevsformatering.

Läsa:  6 viktiga tips för kassaflödeshantering för småföretag

Inkludera större typsnitt så att de är lättare att se på små skärmar. Du vill också undvika att stoppa in för mycket innehåll i ett avsnitt eftersom det kan vara svårt att läsa.

Att införliva bilder i dina e-postmeddelanden är bra för engagemanget, men se till att de inte överväldiga layouten eller hindrar laddningstider på mobila enheter.

Se till att du testar hur dina e-postmeddelanden ser ut på olika plattformar och operativsystem innan du skickar ut dem. Detta säkerställer att alla dina prenumeranter får samma upplevelse oavsett vilken typ av enhet de använder.

Slutligen, inkludera knappar för sociala medier i dina e-postmeddelanden så att läsarna snabbt kan dela ditt nyhetsbrev med sina kontakter om de vill.

Testa ditt nyhetsbrev

Innan du skickar ut det senaste numret av ditt e-postnyhetsbrev, se till att köra det genom alla nödvändiga tester.

A/B-testning kan hjälpa dig:

  • Kontrollera att länkarna fungerar som de ska och tar besökarna dit de behöver gå.
  • Kontrollera hur formateringen ser ut i olika webbläsare.
  • Experimentera med olika versioner av ämnesrader, preheader-texter, bilder och uppmaningsknappar.

Genom att genomföra regelbundna tester får du en mängd information om vad som fungerar bäst när du riktar dig mot specifika målgrupper. Att få en förståelse för hur prenumeranter interagerar med dina nyhetsbrev är avgörande för att göra de nödvändiga ändringarna för en bättre användarupplevelse i framtiden.

Det första steget i att testa ett nyhetsbrev är att bestämma vilka mätvärden som är viktigast att spåra. Vanliga mätvärden inkluderar öppningsfrekvens, klickfrekvens (CTR), avvisningsfrekvens, avregistreringsfrekvens och konverteringsfrekvens. När du har identifierat dessa nyckelprestandaindikatorer (KPI) kan du börja sätta upp tester runt dem för att se vilka element som ger bäst resultat.

A/B-testning är ett effektivt sätt att jämföra två versioner av ett nyhetsbrev mot varandra för att avgöra vilken som presterar bättre på specifika nyckeltal. Detta innebär att skapa två lite olika versioner av ett enda e-postmeddelande och skicka en version till hälften av din lista samtidigt som den andra versionen skickas till den återstående hälften, och sedan mäta vilken version som ger bättre KPI:er.

När alla tester har genomförts och analyserats är det dags att genomföra förändringar. Detta kan innebära justering av layouter, CTA-placering eller copywriting-stilar – beroende på deras effektivitet under testfaserna.

I slutändan gör A/B-delade testverktyg det möjligt för marknadsförare att skapa nyhetsbrev som levererar höga nivåer av engagemang och konverteringar, vilket leder till framgångsrika långsiktiga kampanjer.

Slutsats

Att lära sig att utforma ditt nyhetsbrev via e-post kan vara skrämmande, men genom att införliva bästa designpraxis kan du säkerställa att ditt nyhetsbrev kommer att kunna dra uppmärksamheten hos dina prenumeranter och få dem att läsa igenom till slutet istället för att bara skumma och studsa.

Att skapa ett fängslande nyhetsbrev med e-post, fyllt med innehåll som talar till målgruppen, kan vara en ovärderlig tillgång för alla företag som vill bygga en bra strategi för e-postmarknadsföring.