Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du håller din Gmail-inkorg ren med etiketter, filter och mappar

Hur du håller din Gmail-inkorg ren med etiketter, filter och mappar

Organisera din egen Gmails inkorg det är ett sätt att hitta alla dina e-postmeddelanden snabbt och enkelt av intresse.

Lösningen på “problemet” är enkel och det stora G erbjuder användarna en rad intressanta funktioner utformade för att förenkla deras liv och framför allt hanteringen av deras inkorg.

Oavsett om det gäller jobbet eller vardagen har e-postmeddelanden därför blivit en grundläggande komponent Att organisera ditt virtuella utrymme på bästa möjliga sätt är ett måste, särskilt för att undvika förlust och förvirring. Låt oss ta reda på hur man gör det.

 • 1. Vad är Gmail-etiketter

  Fastweb Plus skärmdump

  Gmail-etiketter är en sorts märkning som vanligtvis används för organisera meddelanden och hålla ordning i din inkorg.

  Viktigt att veta det du kan lägga till mer än en etikett till alla e-postmeddelanden, men när e-postmeddelandet i fråga tas bort kommer även etiketten att tas bort automatiskt.

  En annan punkt att inte förbise avser möjligheten att generera ett oändligt antal av dessa märkenvälja anpassade namn och färger, eller så kan du använda standardnamnen från Gmail som dock inte kan ändras eller tas bort.

  Läsa:  Hur man delar Wordle på Facebook 2024
 • 2. Skapa en etikett i Gmail från din dator

  Skapa en etikett i Gmail

  Fastweb Plus skärmdump

  Först till kvarn logga in (eller skapa från början) ditt Google-konto vilket naturligtvis också kommer att ge tillgång till Gmail.

  Vid det här laget kan du klicka på Mer för att utöka sidomenyn och fortsätta med åtgärden genom att klicka på Skapa ny etikett och skriv namnet som ska tilldelas. Slutligen klickar du bara på Skapa för att slutföra åtgärden.

 • 3. Hur man kapslar etiketten från skrivbordet

  Nest Gmail-etikett

  Fastweb Plus skärmdump

  Att “kapsla” etiketten i skapelseprocessen är det nödvändigt kontrollera alternativet Nest-etikett Och välj det märke som du behöver för att utföra operationen. Även här trycker du bara på Skapa för att avsluta processen. Den här funktionen gör det enklare att skapa undermappar för ännu mer exakt e-postorganisation.

 • 4. Redigera och hantera etiketter

  Hantera etiketter i Gmail

  Fastweb Plus skärmdump

  När detta är skapat den kan ändras eller raderas som du vill, för bara muspekaren över etiketten i fråga, klicka på de tre prickarna och välj i rullgardinsmenyn vilken typ av operation som ska utföras. I det här avsnittet kan du också dölja eller synliggöra en listetikett.

  Det är möjligt hantera alla etiketter från Gmails inställningsmeny (kugghjulsikonen) genom att leta efter avsnittet Etiketter och klicka på den åtgärd du vill utföra.

 • 5. Hur man använder en skapad etikett

  Använd etiketter i Gmail

  Fastweb Plus skärmdump

  Att använda det skapade märket är högerklicka helt enkelt på ett av meddelandena i din inkorg e sätta en bock på etiketten av intresse. Genom att göra detta, förutom att kunna välja standardetiketter och de skapade, är det också möjligt att skapa nya. Samma operationer kan utföras från varje enskild e-post genom att flytta muspekaren över den relevanta ikonen.

  Läsa:  Hur man startar och underhåller en framgångsrik YouTube-kanal för små eller inga pengar
 • 6. Skapa en etikett i Gmail från Android-enheter

  Gmail-logotyp

  Diego Thomazini / Shutterstock.com

  Att skapa en etikett och bättre organisera din Gmail-inkorg är också möjligt från smartphones och surfplattor. Den enda gränsen gäller den officiella applikationen för Android-enheter som för närvarande inte stöder denna funktionalitet.

  Så för att skapa en Gmail-etikett från Android behöver du komma åt din inkorg från din webbläsare och utför samma operationer som för att skapa etiketter från skrivbordet.

  Naturligtvis med en liten skärmstorlek stegen kanske inte är helt lätta, men med lite tålamod kommer det fortfarande att vara möjligt att slutföra operationen och få de efterlängtade etiketterna som uppenbarligen också kommer att dyka upp i appen och kommer att vara användbara som alla de som redan har skapats av datorn .

 • 7. Skapa en etikett i Gmail på iOS/iPadOS

  Gmail på iPhone

  Africa Studio / Shutterstock.com

  För ägare av iPhone och iPad skapar etiketter från den officiella applikationen Gmail det är möjligt och det är en extremt intuitiv operation.

  Först måste du välja appen, när du väl har kommit in i din inkorg kan du tryck på de tre horisontella linjerna längst upp till vänster och slutligen upp + Skapa från rullgardinsmenyn.

  Här kommer det att vara möjligt skriv namnet som ska tilldelas etiketten och spara resultatet som erhållits genom att välja alternativet Finish.

 • 8. Hur man redigerar eller tar bort en etikett från iOS/iPadOS

  Gmail på iPad

  Shutterstock

  För att ändra eller ta bort ett av de skapade märkena måste du tryck på ikonen med tre linjer igen uppe till vänster e välj alternativet Inställningar. Från menyn måste du gå på Etikettinställningar och tryck på den du är intresserad av.

  Läsa:  Hur skapar jag Bin Netflix 2024?

  På nästa sida kan du interagera med de olika etiketternaredigera dem efter eget tycke genom att tilldela olika namn och färger eller ta bort dem helt.

  Det räcker med att använda användarskapade flaggor eller standardflaggor välj ett eller flera e-postmeddelanden e från knappen med de tre prickarna tryck på alternativet Ändra etikettvälja en av de tillgängliga.

 • 9. Vad är Gmail-filter för?

  Gmail-filter

  Fastweb Plus skärmdump

  Filter används för att känna igen e-postmeddelanden från vissa avsändare märka dem e organisera dem enligt exakta kriterier definieras av användaren baserat på vikten av dessa meddelanden.

  En överbelastad Gmail-inkorg full av “värdelös” e-post är oftare än det verkar, den bästa lösningen för att eliminera och organisera allt detta digitala prat är att tillämpa filter på meddelanden så att dessa kommer redan tilldelad en specifik etikett vid mottagandet.

  Deras verksamhet är sammanfattningsvis den av automatisera e-postorganisation filtrering av den inkommande posten som automatiskt flyttas till referensmappen.

  Det tydligaste exemplet är ett grundläggande filter som arkiverar meddelanden baserat på mottagare. Du kan ställa in systemet så att alla meddelanden från en given avsändare flyttas automatiskt till Gmails skräppostmapp eller under en av etiketterna som skapats tidigare. Genom att göra det kommer Google att hantera trafiken i inkorgen, vilket ger användaren möjlighet att öppna meddelanden baserat på deras prioriteringar.

 • 10. Hur man skapar ett Gmail-filter

  Filter på Gmail

  Fastweb Plus skärmdump

  Att skapa ett filter i Gmail är en ganska enkel operation: allt du behöver är tillräckligt öppna e-postmeddelandet för att filtrera Och klicka på de tre vertikala prickarna uppe till höger. Vid det här laget måste du välja alternativet Filtrera meddelanden av denna typ och välj en av parametrarna för operationen, såsom ämne eller avsändare.

  Läsa:  Hur man väljer och vilka är de bästa e-posttjänsterna

  Nu behöver du bara välja Skapa filter med denna sökning och applicera en etikett för att känna igen typen av meddelande.

  Det är det såklart också Du kan skapa mycket mer avancerade filter jämfört med de fördefinierade av Google, definiera orden som ska filtreras, storleken på e-postmeddelandet, vikten på bilagorna, avsändare och allt som kan användas för att identifiera och kategorisera meddelandet.