Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du odlar din Shopify-butik: 7 beprövade metoder

Hur du odlar din Shopify-butik: 7 beprövade metoder

Shopify har mer än 2,1 miljoner dagliga aktiva användare år 2023. Hur får du dessa potentiella köpare att lägga märke till dig?

I det här blogginlägget kommer jag att dela med dig av hur du kan växa din Shopify-butik på 7 enkla sätt.

Vi kommer att fördjupa oss i effektiva strategier som att utöka ditt produktutbud, optimera din butik för kunder som är på språng, sälja på Facebook direkt från Shopify och mer.

Hur du odlar din Shopify-butik

Att växa din onlineverksamhet är avgörande för att förbli konkurrenskraftig på dagens marknad. Oavsett om du precis har börjat eller har en befintlig Shopify-butik finns det effektiva strategier som kan hjälpa dig att skala ditt företag och locka nya kunder.

1. Utöka ditt produktutbud

Det enklaste sättet att utöka din Shopify-butik är att lägga till fler produkter inom din nisch.

Men välj klokt!

Lägg inte bara till något slumpmässigt. Välj artiklar som stämmer överens med det du redan säljer och vad dina kunder vill ha.

Förstå din marknad

Det första steget i att utöka ditt produktsortiment är att förstå din marknad. Genom konkurrensanalys kan du identifiera vad andra företag i din bransch erbjuder och hur de marknadsför sina produkter. Denna information hjälper dig att avgöra vilka typer av produkter som kommer att tilltala din målgrupp mest.

Till exempel, om du säljer handgjorda smycken, överväg att expandera till accessoarer som halsdukar eller handväskor som kompletterar din befintliga produktlinje.

Alternativt, om du är specialiserad på heminredningsartiklar som ljus eller väggkonsttryck, överväg att lägga till möbler eller sängkläder för att erbjuda dina kunder en komplett rumsupplevelse.

Diversifiera inom din nisch

Du behöver inte helt överge din nisch när du diversifierar produktutbudet. Fokusera istället på att bredda ditt urval inom den nischen. Till exempel:

 • Om du säljer ekologiska hudvårdsprodukter med naturliga ingredienser från lokala bondemarknader, överväg att lägga till hårvårdsprodukter och kroppslotioner gjorda av liknande ingredienser som kommer från småföretagare som delar liknande värderingar med dina.
 • Om kaffebönor är stöttepelaren i din onlinebutik, varför inte introducera teblandningar? Båda dryckerna erbjuder unika upplevelser men faller fortfarande under paraplykategorin varma drycker.

Att skapa flera butiker för olika produktsortiment inom din nisch erbjuder inte bara flexibilitet i att hantera olika produktlinjer utan öppnar också upp möjligheter för snabba försäljningsevenemang som kan öka försäljningsvolymen avsevärt.

Läsa:  Förstå psykologin bakom konsumenternas beslutsfattande

Leta efter produktidéer i Shopify App Store

Förutom att undersöka konkurrenter och titta på kompletterande nischer, finns det ett annat sätt Shopify-handlare hittar nya idéer på: Shopify appbutik erbjuder över 6 000 appar designade speciellt för Shopify-butiker.

Vissa av dessa Shopify-appar erbjuder produktförslag baserat på dina befintliga kunders shoppingvanor och preferenser, medan andra kan hjälpa dig effektivisera din lagerhantering.

Skärmbild: Shopify App Store

Genom att sälja en rad olika produkter kommer du att kunna attrahera nya kunder samtidigt som du håller befintliga engagerade med nya erbjudanden.

2. Optimera din butik för kunder som är på språng

Med fler och fler människor som använder sina smartphones för att handla online, vill du inte gå miste om potentiella försäljningar eftersom kunderna inte kan se din butiks webbplats på sina mobila enheter.

Vikten av mobiloptimering

Mobila enheter står för 79 % av onlineförsäljningstrafiken till Shopify. Om du inte vänder dig till den här publiken går du miste om en betydande del av potentiella kunder.

Dessutom prioriterar Google mobiloptimerade webbplatser vid rankning av sökresultat. Så att optimera din webbplats för mobilen är avgörande för att förbättra din SEO och driva mer organisk trafik till din butik.

Hur du utökar din Shopify-butik på mobilen

 1. Välj ett responsivt tema: Se till att din butiks tema/mall är responsiv, så att den kan anpassas sömlöst över olika skärmstorlekar.
 2. Förenkla navigeringen: Gör navigeringen på din butiks sidor och produkter så enkel och intuitiv som möjligt.
 3. Visa bilder av hög kvalitet: Visa upp dina produkter i högkvalitativa foton som inte är röriga eller orsakar långsamma laddningstider.
 4. Lägg till tydliga uppmaningar: Placera tydliga uppmaningsknappar strategiskt på varje sida.
 5. Testa din butik: Testa din butiks användarupplevelse på olika enheter och gör ändringar som behövs för att förbättra den.

Om du vill växa din onlineverksamhet framgångsrikt är det viktigt att optimera det för mobila enheter. Shopify App Store har tusentals appar som tillgodoser detta specifika behov så att du kan ge en exceptionell kundupplevelse med ökade konverteringsfrekvenser.

3. Se till att ditt innehåll är uppmärksamhetsfångande

I dagens mycket konkurrensutsatta e-handelsmarknad räcker det inte längre med att bara ha en webbutik. Du måste ge dina kunder en unik och minnesvärd upplevelse som skiljer dig från dina konkurrenter.

Skapa engagerande videoinnehåll

Det rapporterar Forbes att video dramatiskt kan öka engagemanget på dina digitala och sociala kanaler.

Nästan två tredjedelar av alla onlineköpare är mer benägna att köpa en produkt efter att ha sett en informativ video om den. Videor kan användas på olika sätt i din webbutik – som en del av produktbeskrivningar eller recensioner, som tutorials eller instruktionsguider, eller till och med bara som roligt reklammaterial.

För att se till att dina videor är effektiva för att fånga uppmärksamhet och öka försäljningen, håll dem korta (under 2 minuter), visuellt tilltalande och informativa. Se till att de visar upp fördelarna med att använda dina produkter istället för att bara lista deras funktioner.

Läsa:  Hur man hanterar YouTubes upphovsrättsproblem

Produktdemonstrationer eller kundrekommendationer är en bra utgångspunkt – båda har visat sig vara effektiva för att bygga upp förtroende hos potentiella kunder.

Lägg upp bilder av hög kvalitet

Visuella bilder spelar en avgörande roll för att forma kundernas uppfattning om varumärken och produkter. Med bilder av hög kvalitet kan du skapa ett positivt intryck hos potentiella kunder innan de ens läser något om vad du säljer.

När du väljer bilder för din Shopify-butik eller sociala mediekanaler, se till att de överensstämmer med din varumärkesimage samtidigt som de fångar uppmärksamhet. Du kan överväga att anlita professionella fotografer om det behövs – denna investering kommer att löna sig genom att göra besökarna mer benägna att stanna kvar på plats längre, vilket ökar deras chanser att köpa något av dig.

Hantverk övertygande produktbeskrivningar

Dina produktbeskrivningar ska inte bara beskriva vad varje artikel gör utan också lyfta fram dess unika egenskaper och fördelar jämfört med liknande produkter. Använd ett språk som resonerar med din målgrupp och får dem att känna att de behöver den här produkten i sina liv.

Skärmdump från Den sociala herden

4. Använd Old School e-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring kan tyckas vara en föråldrad strategi, men den är fortfarande en avgörande komponent i alla framgångsrika onlineföretag. Faktum är att e-post fortfarande är det mest effektiva sättet att nå kunder och potentiella kunder.

Här är några tips om hur du utökar din Shopify-butik genom en effektiv e-postmarknadsföringskampanj.

 1. Bygg din databas: För att komma igång med e-postmarknadsföring behöver du en databas med prenumeranter som har valt att ta emot dina e-postmeddelanden. Det finns många sätt att bygga den här listan: du kan erbjuda incitament som rabatter eller gratiserbjudanden i utbyte mot registreringar, lägga till opt-in-formulär på din butiks webbplats eller använda popup-fönster som visas när besökare landar på specifika sidor.
 2. Skapa engagerande innehåll: När du har byggt upp din prenumerantlista är det dags att börja skicka ut e-postmeddelanden som kommer att engagera och intressera dem. Se till att varje meddelande har ett tydligt syfte och en uppmaning till handling. Använd catchy ämnesrader som fångar uppmärksamhet och anpassa budskapet när det är möjligt.
 3. Segmentera din lista: Alla prenumeranter befinner sig inte i samma kundresa – vissa kan vara befintliga kunder medan andra kan vara nya potentiella kunder som inte har gjort ett köp från din Shopify-butik. För att säkerställa maximal effektivitet, kan segmentering av din lista i olika grupper baserat på deras intressen eller beteenden hjälpa till att skräddarsy meddelanden specifikt för dessa grupper.
 4. Automatisera där det är möjligt: Att automatisera vissa aspekter av dina e-postkampanjer kan spara tid och samtidigt öka effektiviteten och engagemangsgraden bland mottagarna – särskilt om de är skräddarsydda för övergivna vagnar eller andra utlösare av kundbeteende.
 5. Optimera för mobilen: Mer än hälften av alla e-postmeddelanden idag öppnas på mobila enheter, så optimering av mallar och design säkerställer en sömlös upplevelse på smartphones och surfplattor.
Läsa:  Hur du börjar sälja dina egna produkter i din e-handelsverksamhet

E-postmarknadsföring är fortfarande ett effektivt sätt att nå ut till både nya och befintliga kunder. Genom att skicka riktade e-postmeddelanden baserat på kundernas beteende kan du uppmuntra upprepade köp från befintliga kunder samtidigt som du lockar nya genom specialerbjudanden, kampanjer eller exklusivt innehåll.

5. Sälj dina produkter direkt på Facebook

En underskattad taktik för hur du kan växa din Shopify-butik är att sälja produkter direkt på Facebook.

Facebook är en fantastisk plattform för att marknadsföra och marknadsföra din Shopify-butik. Med över 2 miljarder aktiva användare varje månad ger det en enorm potentiell publik som du kan nå ut till. Men att bara dela innehåll på Facebook kanske inte räcker för att få önskat resultat.

Här är några tips om hur du kan växa din Shopify-butik på Facebook:

 • Inrikta dig på specifika målgrupper: För att säkerställa att dina inlägg når rätt personer, använd de anpassade alternativen som tillhandahålls av Facebooks annonsverktyg. Dessa verktyg låter dig rikta in dig på specifik demografi baserat på ålder, kön, plats och intressen bland andra faktorer. Genom att göra det kan du se till att endast de som med största sannolikhet är intresserade av vad du har att erbjuda kommer att se dina inlägg.
 • Skapa engagerande innehåll: Att skapa engagerande innehåll är avgörande vid marknadsföring på Facebook. Dina inlägg ska vara korta och koncisa men också visuellt tilltalande med bilder eller videor av hög kvalitet. Se till att de ger värde eller underhållning för läsaren samtidigt som de marknadsför dina produkter effektivt.
 • Markera sociala bevis: En annan effektiv strategi vid marknadsföring på Facebook är att lyfta fram recensioner eller vittnesmål från befintliga kunder för att visa potentiella köpare hur bra din produkt verkligen är.

6. Behåll en aktiv bloggnärvaro

Att driva en aktiv blogg är ett kraftfullt sätt att växa din Shopify-butik.

Det här handlar inte bara om att publicera regelbundet – det handlar om att tillhandahålla värdefull information som engagerar läsarna och uppmuntrar till upprepade besök och köp.

Din blogg kan vara hjärtat i din onlinegemenskap och främja en känsla av tillhörighet kring ditt varumärke.

Att blogga kan vara ett bra sätt att visa upp nya föremål eller ge råd om hur du får ut det mesta av dina produkter.

Studier har visat att företag med bloggar genererar fler leads, så detta är definitivt något du bör överväga om du vill öka konverteringsfrekvensen.

Dessutom älskar sökmotorer nytt innehåll, vilket innebär att upprätthålla en aktiv blogg kan också hjälpa till att förbättra din SEO-rankning.

En högre ranking är lika med större synlighet – att leda organisk trafik till din butik och i slutändan öka försäljningssiffrorna.

Om det görs rätt kan bloggandet bli ett av de mest effektiva verktygen i din marknadsföringsarsenal. Det skapar inte bara vinster utan skapar också en stark onlinenärvaro för ditt varumärke på lång sikt.

Om du inte har tid (eller pengar) att uppdatera din blogg regelbundet kan du använda ett AI-skrivverktyg som WriteSonic så att du kan upprätthålla en ny ström av innehåll med minimal ansträngning utan att offra kvaliteten.

Läsa:  Det bästa Dofollow Nofollow-förhållandet för din bakåtlänksprofil

Om du undrar hur WriteSonic kan jämföras med andra AI-verktyg som ChatGPT, här är en snabb sammanfattning av varför det faktiskt är bättre för att skapa innehåll i långa former och blogga:

7. Håll dina stammisar glada

Nu när du har lyckats locka nya kunder till din Shopify-butik, hur får du dem att komma tillbaka för mer?

Nyckeln till ett framgångsrikt företag är att hålla dina befintliga kunder nöjda.

Interagera med dina kunder regelbundet

Det bästa sättet att hålla kontakten med din kundbas är genom e-postmarknadsföring. Genom att skicka ut personliga meddelanden baserat på deras preferenser kan du få dem att känna sig värderade och uppskattade. Det kan vara allt från nya erbjudanden, säsongsbetonade kampanjer eller meddelanden om kommande produkter.

Du kan också använda sociala medieplattformar som Facebook eller Twitter för att engagera dig med din publik och ge uppdateringar om de senaste trenderna eller nyheterna relaterade till din bransch.

Skapa en exceptionell kundupplevelse

Din webbutik ska vara lätt att använda, visuellt tilltalande och optimerad för mobila enheter så att kunderna kan handla bekvämt var de än befinner sig. Att tillhandahålla utmärkt kundservice kommer att räcka långt mot att bygga lojalitet bland shoppare som uppskattar snabba svar när de har frågor eller funderingar kring sina beställningar.

Erbjud incitament för återkommande affärer

För att uppmuntra upprepade köp från befintliga kunder, överväg att erbjuda incitament som rabatter på framtida beställningar eller fri frakt om de spenderar en viss summa pengar på en gång. Du kan också erbjuda remissbonusar för dem som hänvisar vänner eller familjemedlemmar att köpa varor från din butik.

Genom att förbli engagerad, ge exceptionell kundupplevelse och erbjuda incitament för återkommande affärer kan du hålla dina kunder nöjda och lojala mot din Shopify-butik.

Slutsats

Att växa en Shopify-butik kräver en kombination av effektiva marknadsföringsstrategier, en shopparvänlig webbplats och en djup förståelse för din målgrupp. Genom att implementera stegen som beskrivs ovan kan du förbättra din synlighet online, locka fler besökare och öka antalet omvandlingar.

Att lära sig att växa din Shopify-butik är en kontinuerlig process. Det kräver engagemang, uthållighet och förmågan att anpassa sig till förändrad marknadsdynamik. Håll dig uppdaterad med branschtrender, experimentera med olika marknadsföringskanaler och engagera dig aktivt med din publik för att främja kundlojalitet.

Genom att kombinera en stark onlinenärvaro, effektiva marknadsföringsinsatser och fokus på kundnöjdhet kan du odla en framgångsrik verksamhet på Shopify som attraherar nya kunder, behåller befintliga och driver långsiktig tillväxt.