Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du tar din bakåtlänksprofil till nästa nivå 2024

Hur du tar din bakåtlänksprofil till nästa nivå 2023

Bakåtlänkar. Du vet att de är viktiga. Faktum är att vissa marknadsförare anser dem vara det första elementet för alla framgångsrika SEO-kampanjer. Ändå kan du inte bara bygga upp en lista med länkar. Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. av tvivelaktig kvalitet. Det är absolut nödvändigt att du samlar in högkvalitativa bakåtlänkar, de typer som har utmärkt domänauktoritet.

Om inte, kan du orsaka betydande skada på din webbplatss bakåtlänksprofil. Den skadan kommer i sin tur att hålla tillbaka dina SEO-ansträngningar.

Det är därför du måste vara mycket försiktig med din bakåtlänksprofil. För hjälp med att få det att hända kommer den här guiden att beskriva alla grunderna du behöver veta.

Vad är en bakåtlänksprofil?

Så, vad är en bakåtlänksprofil exakt? Enkelt uttryckt är detta samlingen av bakåtlänkar som pekar tillbaka till en webbplats. Dessa länkar finns på andra sidor på internet – tänk på blogginlägg, nyhetsartiklar, innehåll i sociala medier etc. – och refererar vanligtvis direkt till det länkade innehållet i fråga.

Du vill försöka samla så många bakåtlänkar som möjligt i allmänhet. Alla länkar skapas dock inte lika. Det är här domänmyndigheten (DA) blir en viktig punkt att analysera med vilken bakåtlänksprofil som helst.

Kontakta oss idag för ett proffs bakåtlänksanalys

Vad är domänmyndighet?

Domänens auktoritetspoäng är av 100. Ju högre poäng, desto mer sannolikt är domänen av hög kvalitet och kommer att ge värde till din länkprofil. Här är en sammanfattning av vad du ska se upp med med DA-poängen:

  • 0 till 40: Dessa anses vara webbplatser med dålig domänauktoritet. Om din webbplats ligger inom detta intervall måste du förbättra din SEO avsevärt. Det är också viktigt att du försöker undvika att få bakåtlänkar från webbplatser som ligger i detta DA-intervall.
  • 40 till 50: Dessa ses som webbplatser med genomsnittlig domänbehörighet. Även om det inte är något speciellt eller så önskvärt, finns det fortfarande ett visst värde i att få bakåtlänkar från DA-webbplatser i mellanklass.
  • 60 till 100: Det här är sajter med ett utmärkt DA-poäng. De är högkvalitativa, högt rankade webbplatser som är bra för bakåtlänkar. Skaffa en länk från en webbplats i detta DA-sortiment, så hjälper det till att förbättra dina SEO-ansträngningar.
Läsa:  Hur du enkelt loggar in och visar ditt schema på www.mythdhr.com

Skapa en samling värdefulla länkar med hög auktoritet med en av våra resurs länkbyggandeLänkbyggande är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. kampanjer

Hur man skapar en baklänksprofil av hög kvalitet

Du vet vad en bakåtlänksprofil är. Du förstår hur du identifierar webbplatser som är värda att rikta in sig på med bakåtlänkar – och som du bör undvika. Nästa steg: lära sig att utveckla en värdefull bakåtlänksprofil som tar din SEO-kampanj till nästa nivå.

Här är några viktiga tips att tänka på:

Få dina grundläggande bakåtlänkar

Har du precis börjat med din bakåtlänksprofil? Om så är fallet vill du sätta ihop en samling grundläggande bakåtlänkar för att förse din nya webbplats med omedelbar trovärdighet. Grundläggande bakåtlänkar, för oinitierade, är i allmänhet lätta att få trots att de kommer från webbplatser med hög auktoritet.

Detta beror på att dessa välrenommerade webbplatser är sådana som företagskataloger och sociala medieprofiler. Från Facebook till Google Business Profile, bakåtlänkar kommer inte mycket enklare än så här för deras kvalitetsnivå. Dessa är byggstenarna för alla nya baklänksprofiler.

Snabba upp bakåtlänksindexeringsprocessen

Det är sant: länkar som publiceras på högkvalitativa webbplatser kommer vanligtvis att indexeras inom några timmar. Andra kommer dock att ta tid – och det kan hålla tillbaka din totala bakåtlänksprofilprestanda. Det är därför du bör anstränga dig för att påskynda processen. För att göra detta, se till att du läser vår guide om hur du får din bakåtlänksindexering.

Läsa:  Hur du ökar din onlineaffär

Granska dina bakåtlänkar

För att skapa en sund bakåtlänksprofil rekommenderas det att du befriar din webbplats från länkar av låg kvalitet – även kallat spam. Hur tar du reda på om kvaliteten på din bakåtlänk är lidande? Med en länkrevision. En granskning kommer att identifiera de negativa länkarna, och du kan sedan vidta stegen för att ta bort eller avvisa dem för att förbättra kvaliteten på din bakåtlänk.

Nå ut efter kvalitetsbakåtlänkar

Vad är bakåtlänksprofiler utan högkvalitativa bakåtlänkar? Tyvärr kan du inte förvänta dig att dessa länkar bara landar i ditt knä. Du måste anstränga dig – eller anlita en uppsökande bloggare – för att skaffa värdefulla länkar till din webbplats.

För att öka din profil kan bakåtlänkar erhållas genom gästbloggning. Det är här du når ut till en relevant webbplats eller blogg med hög auktoritet i din nisch och erbjuder dig att producera innehåll åt dem i utbyte mot en bakåtlänk.

Analysera tävlingen

Alla dina konkurrenter bygger bakåtlänksprofiler. Även om detta är negativt i och med att du hellre inte vill möta konkurrensen, ger det dig en inblick i vilken kvalitet bakåtlänkar som är aktuella i din nisch. Genom att analysera deras profiler kommer bakåtlänksmöjligheter snabbt att bli uppenbara.

Producera kvalitetsinnehåll

Det handlar inte bara om direkt arbete när man skaffar bakåtlänkar. För sunda bakåtlänksprofiler är det nödvändigt att få länkar naturligt, medan andra webbplatser länkar till ditt innehåll utan någon form av uppmaning.

Detta är möjligt om du producerar innehåll av hög kvalitet på en konsekvent basis. Att positionera dig själv som en branschexpert är nyckeln till HARO-länkbyggande, och detta kan generera bakåtlänkar från webbplatser med utmärkta DA-resultat. Detta kan resultera i en snöbollseffekt. Efter att en ledande webbplats har publicerat din bakåtlänk, kommer bloggar, profiler på sociala medier och andra att ta upp den för sitt eget innehåll.

Läsa:  Transforming Spaces: The Art Of Glass Extensions In London Homes

Slutsats

Bakåtlänkens kvalitet är nyckeln till att ta din bakåtlänksprofil till nästa nivå. Teorin är lätt att följa. Ju fler högkvalitativa länkar du skaffar, desto bättre är dina SEO-ansträngningar. Problemet är att länkar av hög kvalitet är svåra att få.

Kämpar du för att locka topplänkar till ditt innehåll? Våra professionella länkbyggnadstjänster kan hjälpa dig. Med många års erfarenhet av att producera innehåll som är värt att dela, nå ut till tusentals bloggar och bygga relationer med nyckelspelare i många branscher, kan vi få resultat som avsevärt kommer att öka din webbplatss bakåtlänksprofil.