Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur du tjänar pengar på ditt nyhetsbrev på 5 enkla sätt

Hur du tjänar pengar på ditt nyhetsbrev på 5 enkla sätt

Som en erfaren marknadsförare förstår du vikten av att tillhandahålla värdefullt innehåll till dina prenumeranter. Men har du någonsin funderat på att tjäna pengar på dina nyhetsbrev via e-post?

Intäktsgenerering via e-post innebär helt enkelt att förvandla din e-postlista till en sekundär inkomstkälla. Många marknadsförare är tveksamma till att göra detta på grund av tron ​​att kunder hatar annonser och att annonser i ett nyhetsbrev kan skada deras verksamhet.

Men enligt MarketingTechkunder har inget emot att se annonser så länge de är relevanta eller ger något av värde.

Låt oss titta på siffrorna.

I en undersökning om reklam i nyhetsbrev via e-post:

  • 64 % av de tillfrågade sa att de skulle klicka på annonser som passar deras intressen och behov.
  • 79 % föredrar en gratis app med annonser snarare än en annonsfri upplevelse – vilket innebär att de accepterar annonser så länge de får något tillbaka.
  • Majoriteten av Gen Zers är irriterade på annonser som fortsätter att upprepas efter att de redan har gjort ett köp.

Så, hur börjar du tjäna pengar på ditt prenumerationsnyhetsbrev?

I den här artikeln kommer vi att dela fem enkla sätt att skapa passiv inkomst från betalda nyhetsbrevprenumerationer, annonsintäkter, affiliate-marknadsföring och mer.

Du kommer också att lära dig:

  • Hur du effektivt marknadsför ditt prenumerationsnyhetsbrev till din målgrupp.
  • Hur du säljer annonsutrymme i dina nyhetsbrev.
  • Fördelarna med att erbjuda premiuminnehåll.
  • Några bästa metoder för att hantera prenumerantlistor och driva ett lönsamt nyhetsbrev.

I slutet av det här inlägget kommer du att kunna tjäna pengar på ditt nyhetsbrevsinnehåll och optimera dess lönsamhet.

Automatisera ditt nyhetsbrevsinnehållKan du tjäna pengar på bloggar och nyhetsbrev?

Hur tjänar nyhetsbrev pengar?

Du kan tjäna pengar på ditt kostnadsfria nyhetsbrevsinnehåll genom dessa vanliga metoder.

1. Reklam

Publishers kan debitera annonsörer en premie för att placera annonser i deras dagliga nyhetsbrev. Till skillnad från visningsannonsering på webbplatser känns nyhetsbrevsannonsering påtaglig eftersom den ger en välbekant koppling som att köra en annons i tryckt form.

Nyhetsbrev har också exceptionellt höga öppettider — så hög som 22% — så att annonsörer kan känna sig säkra på att deras annonser faktiskt ses av läsarna.

Ett annat sätt för utgivare att generera intäkter från dagliga nyhetsbrev är genom att sälja sponsring till annonsörer. Sponsringsmöjligheter inkluderar sponsrat innehåll och speciella kampanjer eller erbjudanden relaterade till annonsörens produkter eller tjänster. Den här typen av sponsring tillåter varumärken att få synlighet samtidigt som de ger värde till läsaren genom användbart innehåll eller rabatter på produkter som de kan vara intresserade av att köpa ändå.

Läsa:  Typer av Instagram-konton: Använder du rätt?

Förutom annonser och sponsring kan skapare av nyhetsbrev tjäna pengar genom att inkludera affiliate-länkar i sitt innehåll.

Utgivare bör alltid avslöja alla affilierade relationer med företag vars produkter de marknadsför så att läsarna förstår vad som driver dessa rekommendationer och om de ska lita på dess äkthet.

4. Produktförsäljning

Ett annat sätt för utgivare att tjäna pengar på sina kostnadsfria nyhetsbrev är genom att sälja digitala produkter som virtuella konferenser eller e-böcker som kan vara av intresse för deras prenumeranter. Detta kan inkludera webbseminarier som anordnas av experter om vissa ämnen som täcks av ditt nyhetsbrev – vilket ger det ännu mer värde.

Att erbjuda exklusiva erbjudanden på e-handelsbutiker som du äger eller från en tredje part kan också bidra till att öka intäktsströmmarna från dina nyhetsbrevsprenumeranter.

Låt oss nu dela upp var och en av dessa metoder och se hur de fungerar.

E-post har en av högsta ROI inom marknadsföring.

Det vanligaste sättet att tjäna pengar på prenumerationer på betalda nyhetsbrev är genom annonser och sponsring, som att sälja annonsutrymme eller samarbeta med varumärken för sponsrat innehåll.

Att sälja annonsutrymme i ditt nyhetsbrev kan vara ett effektivt sätt att generera intäkter så länge du har tillräckligt med betalda nyhetsbrevprenumerationer. Du måste se till att annonserna passar din målgrupp, annars kommer de bara att stänga av dina läsare.

När du samarbetar med varumärken för sponsrat innehåll, fundera över hur väl deras produkt eller tjänst passar in i din prenumerantlista.

Om du till exempel skriver om ämnen om hälsa och välmående, skulle det vara vettigt att samarbeta med ett hälsotillskottsföretag.

Men om din blogg fokuserar på tekniknyheter och recensioner, kanske ett samarbete med ett klädmärke inte är lämpligt för din läsarkrets.

Även om nyhetsbrevsannonser och sponsring är det enklaste sättet för skapare av nyhetsbrev att tjäna pengar, är de inte de enda alternativen. Därefter ska vi titta på affiliate-marknadsföring som ett sätt att öka den ekonomiska framgången för ditt nyhetsbrev.

Affiliate försäljning

Affiliateförsäljning är ett bra sätt att tjäna pengar online, men du måste känna till grunderna innan du dyker in. Här är vad du bör förstå om affiliateförsäljning och hur de fungerar.

Först och främst är det viktigt att notera att affiliate-marknadsföring inte är ett bli rik-snabbt-system. Det tar tid och ansträngning att bygga upp din lista över nyhetsbrevprenumeranter. Men med rätt erbjudande vid rätt tidpunkt kan det vara en utmärkt källa till passiv inkomst i flera år.

Nyckeln är att hitta produkter eller tjänster som passar din publik så att du kan rekommendera dem utan att låta alltför säljande. Undersök potentiella affiliates och läs recensioner från andra användare som har köpt dessa varor innan du själv rekommenderar dem.

När du väljer ett affiliateprogram, leta efter ett som erbjuder generösa provisioner på varje försäljning samt tillgång till användbara resurser som banners eller produktbilder som du kan använda på din webbplats eller konton i sociala medier när du marknadsför deras produkter.

Läsa:  Hur man använder Facebook Audience Insights för bättre inriktning

När allt har ställts in ordentligt behöver du bara lägga till dina affiliate-länkar i dina nyhetsbrev eller blogginlägg och börja tjäna provision från varje framgångsrik försäljning som görs via dessa länkar.

Tjäna per klick

Earn-Per-Click (EPC) är ett nytt sätt att tjäna pengar på e-postmarknadsföring. Varje gång någon klickar på dina sponsrade länkar tjänar du en liten summa pengar. Det är enkelt, enkelt och gratis.

Hur fungerar det?

Efter att ha skapat ett gratis konto på en tjänst som Swapstackgå igenom listan över deltagande företag och välj vilka annonsörer du vill marknadsföra.

När någon klickar på en av dina länkar och besöker annonsörens webbplats får du betalt mellan $0,01 till $0,05 för det klicket. Det är som att få betalt bara för att surfa på webbplatser!

Det fina med EPC är att det inte finns några risker. Även om en besökare inte köper något av annonsören, kommer det inte att bli några negativa konsekvenser eller förlorade inkomster från din sida.

Dessutom, till skillnad från andra inkomstkällor online som affiliate-marknadsföring där provisioner kan ta veckor eller till och med månader innan de sätts in på ditt kontosaldo, skickas betalningar som tjänats in via EPC direkt till din plånbok nästan omedelbart efter att varje enskild besökare har slutfört sin åtgärd.

EPC är lätt att ställa in och när du är klar kan du bara låta programmet köras i bakgrunden och vänta på att betalningarna ska komma in.

Sälj en produkt eller tjänst

Att sälja produkter eller tjänster via ditt nyhetsbrev är ett bra sätt att tjäna pengar på din e-postlista. Det kan också vara ett effektivt sätt att få fler kunder till ditt företag.

Bestäm först vad du ska erbjuda. Om du har en produkt eller tjänst som löser ett problem som dina läsare står inför, kan detta vara ett bra alternativ. Tänk på hur det kommer att gynna dem och se till att det överensstämmer med ditt nyhetsbrevs övergripande uppdrag.

När du har bestämt dig för vad du ska erbjuda, skapa en e-postpitch som tydligt förklarar varför de ska köpa av dig och hur det kommer att hjälpa dem att lösa sina problem. Inkludera vittnesmål från andra nöjda kunder för att övertyga folk att vidta åtgärder.

Du bör också överväga att erbjuda rabatter eller specialerbjudanden endast för prenumeranter – det kan vara allt från gratis frakt till exklusiva erbjudanden på vissa produkter som kan locka dem att göra ett köp.

Glöm inte merförsäljning – när någon köper något av dig redan, föreslå relaterade artiklar som de också kan ha nytta av (t.ex. ytterligare tillbehör för samma produkt). Detta kan avsevärt öka din intäkt per kund.

Tipsburklänkar är ett effektivt sätt att tjäna pengar på nyhetsbrev. Tipsburkar är ett bekvämt sätt för läsarna att visa tacksamhet och stöd, vilket kan hjälpa till med kostnaderna för att driva ett nyhetsbrev.

Läsa:  5 skäl till varför ditt företag behöver noll förtroendesäkerhet

Nyckeln är att se till att tipsburklänkar placeras strategiskt i varje nummer så att de inte blir för påträngande eller irriterande för läsarna. Det kan till exempel vara bäst att placera dem i slutet av artiklar eller nära uppmaningar som prenumerationsformulär eller sponsrade inlägg.

Ge tillräckligt med information om vad din tipsburk är till för och hur folk kan använda den om de väljer att stödja ditt arbete. Du bör förklara varför du behöver hjälp med utgifter som värdavgifter och avgifter för e-postleverantörer, och hur eventuella donationer kommer att gå till att stödja dina nyhetsbrevsinsatser på lång sikt.

Du kanske till och med vill skapa incitament som exklusivt bonusinnehåll eller rabatter på försäljning av varor endast tillgängliga via tipslänkar som en belöning för givare som bidrar med mer. Detta kan ytterligare stimulera människor som tycker om ditt arbete och vill ha mer av dig.

Dessutom, genom att tillhandahålla flera betalningsalternativ (t.ex. PayPal/Venmo/Cash App), ger du dina supportrar ett bekvämt sätt att donera till din tipsburk.

Det är okej om inte alla donerar – det är helt okej. Målet här är inte att få miljontals betalande prenumeranter utan att hitta sätt att generera ytterligare intäktsströmmar från dem som uppskattar det du lägger ut.

Bästa metoder för intäktsgenerering för nyhetsbrev

För utgivare som vill tjäna pengar på sina nyhetsbrev är det första steget att välja en pålitlig mjukvaruplattform. MailChimp och Constant Contact är två av de mest populära alternativen för distribution av nyhetsbrev. Båda plattformarna erbjuder funktioner som e-postautomatisering, listsegmentering och analys som gör det enklare att spåra prenumeranters engagemang.

Dessutom integreras båda med Broadstreet så att du enkelt kan lägga till annonsenheter för nyhetsbrev i hela ditt innehåll.

Skärmdump från MailChimp

När du väl har valt din mjukvaruplattform är det dags att fundera på var du ska placera annonser i dina nyhetsbrev.

Det är frestande att placera dem överst eller längst ned i varje nummer eftersom det är där de kommer att sticka ut mest. Forskning visar dock att placering av annonser i en artikels brödtext ökar klickfrekvenserna avsevärt. Detta innebär bättre resultat för annonsörer och högre avkastning för publicister.

Slutligen är spårning av prestanda nyckeln när det gäller att maximera intäkterna från nyhetsbrevsannonseringskampanjer. Titta på detaljerade rapporter om visningar, klick och andra mätvärden så att du kan se vilka kampanjer som fungerar bäst för dig – och varför. Med denna data i handen blir det lättare att optimera även framtida kampanjer.

Automatisera ditt nyhetsbrevsinnehåll

Med WriteSonic kan du planera och skriva ett nyhetsbrev mycket snabbare så att du kan utöka din e-postlista och sälja fler sponsringsplatser.

Mer än bara ett AI-drivet skrivverktyg, WriteSonic kombinerar forskning, copywriting och SEO i ett fantastiskt paket. Allt du behöver göra är att mata in dina sökord och berätta för appen hur du vill att den ska skriva ditt innehåll.

Inom några minuter får du ett original, helt optimerat första utkast redo för korrekturläsning – en process som du kan replikera dag efter dag så att du kan producera så många nyhetsbrev och blogginlägg du vill med minimala mänskliga resurser!

Läsa:  De bästa tipsen för din SEO-kampanj 2024

Vi rekommenderar att du använder vårt CRAFT-ramverk för att optimera AI-innehåll för att producera bästa möjliga kvalitet som matchar ditt varumärkes röst, ton och personlighet.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Vanliga frågor – Hur du tjänar pengar på ditt nyhetsbrev

Kan du tjäna pengar på bloggar och nyhetsbrev?

Ja, det är möjligt att tjäna pengar på bloggar och nyhetsbrev. Du kan tjäna pengar på din e-postlista genom att gå med i ett affiliateprogram och lägga ut annonser eller sponsrat material.

I slutändan beror hur mycket pengar du kan tjäna på ditt nyhetsbrev eller blogg på kvaliteten och kvantiteten på ditt innehåll.

Hur tjänar jag pengar på mitt Linkedin-nyhetsbrev?

Du kan börja med att erbjuda premiuminnehåll till läsare som betalar en prenumerationsavgift, eller sälja annonsutrymme till företag som är intresserade av att nå din publik.

Du kan också inkludera affiliate-länkar och produktkampanjer som genererar intäkter när de klickas på eller köps.

Slutligen, överväg att inkludera uppmaningar i slutet av varje artikel som leder läsarna till relevanta produkter eller tjänster som du erbjuder till försäljning.

Slutsats

Kvalitetsinnehåll bör vara huvudfokus i ditt nyhetsbrev via e-post. Det är det som kommer att hålla läsarna engagerade och komma tillbaka för mer.

När du skapar innehåll för dina e-postmeddelanden måste du se till att det är relevant för din målgrupp och ger värde på något sätt – oavsett om det är pedagogisk eller underhållande information eller en användbar produktrekommendation.

Se till att varje del av innehållet är välskrivet och tillräckligt intressant för att få folk att vilja läsa vidare.

När du väl har en engagerad publik som är intresserad av vad du har att säga, finns det olika sätt att tjäna pengar på dina nyhetsbrev via e-post. Du kan lägga till affiliate-länkar, sponsrade inlägg eller annonser placerade i själva e-postmeddelandet. Om de görs smakfullt kan dessa strategier vara effektiva för att generera intäkter utan att skjuta upp abonnenter.

I slutändan om det görs rätt, kan tjäna pengar på ditt e-nyhetsbrev resultera i långsiktiga fördelar både för din ekonomi och ditt rykte. Så länge du fortsätter att producera kvalitetsinnehåll som resonerar med dina läsare, kommer de att komma tillbaka för mer – vilket innebär fler möjligheter till intäktsgenerering för dig.