Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur dyrt är SEO? En 2024 prisguide för SEO-tjänster

 Hur dyrt är SEO?  En 2023 prisguide för SEO-tjänster

Sökmotoroptimering är fortfarande en viktig del av digital marknadsföring. Sökning är den främsta drivkraften bakom onlinetrafik, och det enda sättet att toppa Google-listorna är med en stark SEO-strategi. Även om de flesta företagsägare är medvetna om denna situation, finns det en viktig punkt som är mindre känd: SEO-kostnader.

Osäkerheten som omger SEO-priser gör att många företag är tveksamma till att investera i denna digitala marknadsföringstaktik på rätt sätt. De kanske utför lite sökordsforskning. Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här. här och skriver lite innehåll där, men de går aldrig all-in med sin strategi. Det är inte bra – och det leder till att dessa organisationer går miste om värdefull organisk trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetalda placeringar på en sökmotors resultatsida.

Om du också är förvirrad av SEO-priser, är den här guiden här för att hjälpa dig.

Som en expertleverantör av allt från småföretag till SEO för företag är det rimligt att säga att vi vet en sak eller två om kostnaden för sökmotoroptimering. Tillsammans med att vi måste sätta ihop en prisstruktur för våra SEO-tjänster måste vi hålla oss uppdaterade med hur mycket andra SEO-byråer tar ut. Annars skulle vi stå i mörkret, precis som du just nu!

Det är dock dags att belysa förvirringen. Det är dags att få en tydligare uppfattning om hur mycket SEO-tjänster kostar 2023.

Hur mycket kostar SEO?

Vi skulle gärna ge dig ett snabbt och enkelt svar just nu. Det skulle vi verkligen. Det finns dock inget enkelt när man försöker beskriva kostnaden för SEO-tjänster. Företagsstorlek, konkurrens och mål – alla dessa spelar en nyckelroll i hur mycket du skulle lägga ut på SEO. Olika byråer kommer också att ha olika SEO-planer och prissättning.

Läsa:  Maximera försäljningen: En guide till kommersiella sökord

När det kommer till prissättning av SEO-tjänster görs detta ofta med en månadsmodell. Du kommer också att se SEO-paketpriser i vissa situationer.

Enligt Ahrefs, ligger den genomsnittliga kostnaden för SEO mellan 501 USD och 1 000 USD per månad. Det handlar om företag av alla storlekar, oavsett deras övergripande mål att optimera sina webbplatser för sökning. Som du kan förvänta dig kommer ett litet lokalt företag vanligtvis att spendera mycket mindre på SEO jämfört med en multinationell organisation.

Så, hur mycket kostar sökmotoroptimering? Det är inte lätt att svara på utan att känna till grundläggande detaljer om ditt företag. Det är därför det rekommenderas att använda vår SEO-konsulttjänst för en tydligare uppfattning om specifik prissättning för ditt företag.

Innan dess har vi brutit ner allmänna SEO-priser beroende på företagsstorlek.

Läs mer: Vad är en SEO-konsult?

Hur mycket kostar SEO för ett litet företag?

99,9 % av företagen falla inom den “lilla” parentesen, vilket betyder att detta är den sektion som är intressant för de flesta.

När det gäller den genomsnittliga kostnaden för SEO för småföretagsbutiker, kommer denna vanligtvis att ligga runt $750 till $2 000 per månad. Tänk på att detta SEO-pris är för en helt hanterad tjänst. Det är inte bara teknisk SEO-webbplatsoptimering, till exempel, utan också nyckelordSökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. forskning, länkbyggandeLänkbyggande är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar., skapa innehåll och andra viktiga uppgifter som är nödvändiga för att klättra på Googles SERP.

Naturligtvis kan denna kostnad gå upp eller ner beroende på dina behov, bransch och konkurrens. En högkvalitativ SEO-lösning som innehåller alla nödvändiga komponenter kommer dock vanligtvis att börja från $500 per månad. Om du ser SEO-prissättningsplaner som faller under denna kurs, är chansen stor att du ser ett avtal som är “för bra för att vara sant”.

Läsa:  Historieprojekttips för nybörjare

Kom ihåg att det krävs mycket ansträngning och SEO-specialister för en sammanhängande, effektiv sökstrategi! För att sätta det i perspektiv, här är en titt på vad som behövs med SEO för små och medelstora företag.

Hur mycket kostar lokal SEO?

Som en förlängning av föregående avsnitt kanske du också undrar hur lokal SEOLocal SEO är processen att optimera din webbplats för att rankas på första sidan på Google för en sökterm och geografisk plats som är relevant för ditt företag. prissättning fungerar. I allmänhet faller lokala SEO-kostnader inom samma intervall som ovannämnda småföretagspriser.

Återigen beror detta på olika faktorer. Om du verkar i en bransch som är relativt lätt att erövra ur marknadsföringssynpunkt, kan du se lokala SEO-paketpriser sjunka runt 500 $ per månad.

Istället för att gissa priser för lokala SEO-tjänster kan du dock använda våra SEO-revisionstjänster. Vi kommer att kunna titta på din nuvarande webbplats och dess sökresultat, jämföra den med den lokala konkurrensen och sätta ihop den nödvändiga budgeten för att uppnå dina SEO-mål.

Hur mycket kostar SEO för ett medelstort företag?

När verksamheten växer i storlek växer SEO-behoven i samma takt. Som ett resultat bör det inte vara en överraskning att SEO-kostnaden per månad är högre i genomsnitt för medelstora företag. Medan 2 000 USD per månad är i den högsta delen för småföretag, är detta den genomsnittliga kostnaden för en medelstor organisation.

Den extra kostnaden, som du kan förvänta dig, ger mer till bordet ur ett SEO-perspektiv. Sökordsforskningen är mer grundlig, optimeringen på sidan mer omfattande och länkbyggnaden mer generös. Allt detta hjälper till att ge ett medelstort företag den extra fördel som krävs för att konkurrera om de bästa Google-platserna.

Läs mer: Länkbyggnad vs hanterad SEO

Naturligtvis kan prissättningen för SEO-byråer gå långt utöver genomsnittet på cirka 2 000 USD per månad för medelstora företag. Säg att du verkar i en mycket konkurrensutsatt sektor. Om du väljer en fullservice nationell SEO-kampanj kan du titta på uppemot $5 000 eller till och med $10 000 per månad för att erövra din bransch i kapprustningen.

Läsa:  Guide till digitala marknadsföringstjänster för småföretag

Hur mycket kostar SEO för stora företag?

Hur mycket kostar SEO för ett stort företag? Föga överraskande ökar den genomsnittliga kostnaden avsevärt jämfört med medelstora organisationer. Detta har vanligtvis en månadskostnad på 5 000 USD. Den extra kostnaden för SEO-arbetet upp till en annan nivå. Fler högkvalitativa bakåtlänkar förvärvas, webbplatsens arkitektur förfinas ytterligare, konkurrensanalys är mer detaljerad och så vidare.

Precis som för små och medelstora företag kan SEO-priserna för ett stort företag variera drastiskt – ännu mer i det här fallet. Om en marknad är mycket konkurrensutsatt kommer ett stort företag att spendera en femsiffrig summa varje månad om de vill slåss om de bästa sökresultaten mot sina konkurrenter realistiskt.

SEO prismodeller

Prissättningen för sökmotoroptimering är strukturerad på olika sätt beroende på vilken modell som används. Standardmodellerna som används är följande:

  • Månatlig retainer baserat på överenskomna leveranser
  • Månadsretainer som inte har några leveranser bifogade
  • Per projekt
  • Timpriser

Med en SEO-hållare är det viktigt att du väljer en som är baserad på leveranser. Till exempel, om en byrå säger att de kommer att leverera 20 nya bakåtlänkar per månad, måste de fylla i detta överenskomna nummer och rapportera det till dig.

När det gäller SEO-paketprissättning per projekt, innebär detta i allmänhet en engångsbetalning för en överenskommen mängd SEO-arbete. Det kan till exempel vara för att skriva om en webbplatss sidor och få 50 bakåtlänkar. När det gäller SEO-avgifter per projekt, kan denna fastställda avgift börja allt från $500 till $5 000 eller mer.

Vissa konsulter bestämmer sig för att arbeta med en timprismodell. Enskilda SEO-experter eller små byråer använder oftast denna typ av modell. När det gäller en SEO-konsults timpris är detta vanligtvis mellan $75 och $150.

Läs mer: Vad är en SEO-expert?

Sökmotoroptimeringspriser per tjänst

Vad händer om din SEO-budget är begränsad? Vad händer om du bara behöver hjälp med vissa aspekter av SEO? I vissa fall har många småföretag inte mycket pengar att spendera på digital marknadsföring. Vissa företag tar också ett proaktivt tillvägagångssätt och arbetar kontinuerligt med sina SEO-insatser.

Läsa:  Hur man rangordnar en ny webbplats: Beprövade SEO-strategier för framgång

I sådana scenarier kan ett företag välja en specifik SEO-tjänst snarare än ett helt hanterat paket. Här är en snabb uppdelning av hur mycket några av dessa individuella SEO-tjänster kostar:

Du kanske väljer att genomföra en webbplatsmigrering för en starkare SEO-grund. Även om det är en engångsuppgift – förhoppningsvis – innebär det mycket hårt arbete. Vårt pris för en webbplatsmigrering börjar från $563.

När det gäller vanliga inledande uppgifter som sökordsforskning och en webbplatsrevision, startar SEO-tjänstens kostnad för dessa vanligtvis från 500 USD och går upp till 2 000 USD för mer omfattande resultat. Vanligtvis kommer SEO-tjänsternas pris för dessa inte att avvika mycket oavsett vilken byrå du väljer.

Den situationen förändras drastiskt med länkbyggande. Våra mer överkomliga priser börjar till exempel på 64 USD per länk och går upp till 275 USD, beroende på kvalitet och volym. Andra byråer kan ta ut så mycket som $4 000+ för en enda hög auktoritetslänk.

Slutsats

SEO är inte billigt. Med så mycket att vinna är företag villiga att investera mycket för att nå den första sidan med Googles sökresultat. Även om vissa byråer inte är öppna när det gäller kostnaderna för sökmotoroptimering är vi annorlunda. Tillsammans med ovanstående information tillhandahåller vi tydlig prisinformation om våra individuella SEO-tjänster.

För mer information om våra omfattande SEO-paketpriser, kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation för att lära dig hur vår fullt hanterade SEO-lösning kan hjälpa ditt företag.