Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur hjälper Content Marketing att generera potentiella kunder?

Hur hjälper Content Marketing att generera potentiella kunder?

Leadgenerering är processen att attrahera potentiella kunder. För många märken, innehållsmarknadsföring är det första steget i att generera inkommande leadsmed 85 % av B2B-marknadsförare och 60 % av B2C-marknadsförare hittar leads genom innehåll.

Så hur fungerar generering av leads för innehållsmarknadsföring?

Genom kanaler för innehållsmarknadsföring som bloggar, e-postmeddelanden, videor och sociala medier fångar företag inte bara framtida köpares uppmärksamhet – de vårdar den också genom att ge värde.

I det här blogginlägget kommer vi att utforska fördelarna med generering av leads för innehållsmarknadsföring och hur du kan börja skapa innehåll som bygger förtroende och tvingar din målgrupp att agera.

Varför är innehållsmarknadsföring så kraftfull?

Hur kan innehållsmarknadsföring hjälpa ett företag?

Innehållsmarknadsföring är ett populärt sätt för företag att generera leads, engagera sig med kunder och öka konverteringar. Det har blivit ett kraftfullt verktyg för varumärken att ta itu med sina kunders behov, problem och intressen för att hålla dem i fokus.

Innehållsmarknadsföringens roll i kundresan

Innehållsmarknadsföring spelar en avgörande roll i kundresan genom att ge potentiella kunder eller potentiella kunder värdefull information i varje skede av köpprocessen. Här är hur:

 • Medvetenhetsstadium: På medvetenhetsstadiet söker potentiella kunder efter lösningar på sina problem. Genom att skapa informativt innehåll som adresserar deras smärtpunkter kan du attrahera potentiella leads och introducera dem till ditt varumärke.
 • Övervägande stadium: På övervägandestadiet utvärderar potentiella kunder olika lösningar på sina problem. Genom att skapa innehåll som lyfter fram fördelarna med dina produkter eller tjänster kan du positionera ditt företag som en hållbar lösning.
 • Beslutsstadiet: I beslutsstadiet är potentiella kunder redo att göra ett köp. Genom att skapa innehåll som adresserar vanliga invändningar och ger sociala bevis kan du öka sannolikheten att de väljer ditt företag framför dina konkurrenter. Läs mer om hur innehållsmarknadsföring driver försäljning.

I dagens konkurrenskraftiga digitala landskap där konsumenter bombarderas med annonser dagligen, sticker innehållsmarknadsföring ut genom att erbjuda genuint värde utan att vara alltför reklam. Detta tillvägagångssätt hjälper inte bara dina ansträngningar för att generera potentiella kunder utan odlar också långsiktiga kundrelationer som avsevärt bidrar till affärstillväxt.

Läsa:  10 bästa Instapage-alternativen 2024 gratis och betald

Hur hjälper Content Marketing att generera potentiella kunder?

Innehållsmarknadsföring har visat sig vara ett mer effektivt tillvägagångssätt för att generera leads jämfört med traditionella annonseringsmetoder. Detta beror på att det fokuserar på att tillhandahålla värdefull information och engagerande upplevelser snarare än att bara sälja produkter eller tjänster.

Här är några av anledningarna till att innehållsmarknadsföring överträffar andra strategier när det gäller att generera potentiella kunder.

 • Bygger förtroende: Genom att erbjuda användbart och informativt innehåll kan du etablera ditt varumärke som en auktoritet i din bransch och vinna potentiella kunders förtroende.
 • Erbjuder värde: Till skillnad från kalla samtal eller direktreklamkampanjer, lockar inkommande marknadsföring till sig potentiella kunder genom att skapa värde för dem innan de ber om något i gengäld. Detta tillvägagångssätt resulterar ofta i leads som redan har visat intresse för det du erbjuder genom att konsumera ditt innehåll.
 • Bättre inriktning: Med avancerade analysverktyg som är tillgängliga idag kan företag skapa mycket riktat och personligt innehåll baserat på användarbeteendedata, vilket säkerställer att deras budskap resonerar med specifika målgruppssegment vilket leder till bättre omvandlingsfrekvenser.
 • Kostnadseffektiv: En av de största fördelarna med content marketing är att det är billigare än traditionella marknadsföringsmetoder. Enligt Efterfrågemåttkostar innehållsmarknadsföring 62 % mindre än utgående marknadsföring och genererar tre gånger så många potentiella kunder.

Källa: Marketo

Fördelar med generering av leads för innehållsmarknadsföring

 • Bättre sökmotorrankning: Genom att göra marknadsundersökningar och sökordsundersökningar kan du skapa innehåll som är optimerat för sökmotorer. Och att konsekvent publicera värdefulla och relevanta artiklar gör det lättare för potentiella kunder att hitta dig online.
 • Vårda befintliga leads: Att tillhandahålla användbar information under hela köparens resa lockar inte bara nya potentiella kunder utan håller även de nuvarande engagerade tills de är redo att konvertera till betalande kunder.
 • Öka varumärkesmedvetenheten: Genom att skapa och marknadsföra värdefullt innehåll kan du öka ditt varumärkes synlighet och nå en bredare publik. Sociala medier och andra distributionskanaler för innehåll är bra för att förstärka ditt budskap och attrahera potentiella kunder som kanske inte har hört talas om dig.

En bra strategi för innehållsmarknadsföring kan hjälpa dig att rikta in dig på och interagera med potentiella kunder. Genom att utveckla en strategi för innehållstillväxt kan du utnyttja kraften i innehållsmarknadsföring för att driva generering av potentiella kunder och öka försäljningen.

Källa: Efterfrågemått

Vad är en innehållsmarknadsföringsstrategi?

En effektiv innehållsstrategi hjälper företag att etablera varumärkesauktoritet, öka leadgenereringen, bygga förtroende hos potentiella kunder och i slutändan driva fler leads och konverteringar. Nyckelkomponenterna i en effektiv innehållsstrategi inkluderar:

 • Förstå din publik: Genomför grundlig forskning för att identifiera behov, preferenser och smärtpunkter på din målmarknad.
 • Skapa värdefullt innehåll: Skapa informativa artiklar eller blogginlägg som tar upp vanliga frågor eller utmaningar som din målgrupp står inför.
 • Distribuera ditt innehåll: Marknadsför ditt innehåll genom sociala medieplattformar, e-postmarknadsföringskampanjer och gästbloggningsmöjligheter för att nå en bredare publik.
 • Optimera för SEO: Implementera SEO-tekniker som sökordsinriktning eller länkbyggande strategier för att förbättra synligheten online.
 • Analysera prestandamått: Att regelbundet övervaka engagemangsstatistik som sidvisningar, avvisningsfrekvens eller konverteringsfrekvens kan hjälpa dig att bedöma vilka innehållsmarknadsföringsinsatser som fungerar.
Läsa:  Vad är forskning om konsumentbeteende och hur det kan ge ditt företag en konkurrensfördel?

Att införliva dessa element i dina innehållsmarknadsföringsinsatser hjälper dig att skapa en hållbar pipeline för att generera potentiella potentiella kunder.

Vad är innehållsmarknadsföring för produktledd tillväxt?

Innehållsmarknadsföring för produktledd tillväxt är tänkt att skaffa, underhålla och expandera kunder genom att visa värdet av din produkt genom engagerande innehåll.

I en produktledd tillväxtstrategi, blir själva produkten den främsta drivkraften för affärstillväxt. Här är tre sätt att lansera den här kampanjen.

 • Visa upp verkliga användningsfall: Genom att dela fallstudier eller framgångshistorier från nöjda kunder som har upplevt positiva resultat med din produkt, visar du dess effektivitet när det gäller att lösa specifika problem.
 • Utbildningsresurser: Att skapa användbara guider eller handledningar som lär användarna hur man får ut det mesta av din produkt positionerar dig inte bara som expert utan hjälper också potentiella kunder att förstå dess fördelar tydligare.
 • Visa tankeledarskap: Att publicera insiktsfulla artiklar om branschtrender eller bästa praxis relaterade till din nisch skapar trovärdighet hos läsare som kan vara intresserade av att prova din lösning.

Skapa engagerande innehåll för att uppnå mål för generering av potentiella kunder

Att skapa övertygande innehåll som leder till potentiella kunder är avgörande för framgångsrik innehållsmarknadsföring. För att uppnå detta måste du fokusera på följande nyckelelement:

 1. Köparundersökning: Skapande köpare personas hjälper dig att skapa innehåll. Varje persona kommer att ha sina egna behov, preferenser och smärtpunkter som du måste ta itu med.
 2. Riktat innehåll: Skapa innehåll i olika former som blogginlägg, videor, podcasts, e-böcker, whitepapers eller webbseminarier – beroende på vilket format din målgrupp föredrar att konsumera.
 3. Övertygande rubriker: Det enda sättet att få din målköpare att klicka på ditt innehåll är att fånga deras uppmärksamhet direkt vid rubriken. Kolla in dessa kraftfulla ord för att skapa uppseendeväckande rubriker.
 4. Berättande: Gör ditt innehåll mer engagerande genom att använda berättelser för att förmedla information. Kolla in dessa tips från HubSpot.
 5. Visuella bilder: Ingen vill läsa 2 000 ord ren text. Förbättra ditt skriftliga material med relevanta bilder eller infografik för att förbättra läsbarheten och öka engagemanget.

Att bestämma rätt mängd innehåll att publicera är en vanlig utmaning för marknadsförare. När det gäller att generera leads är den rådande övertygelsen ju fler desto bättre.

Läsa:  Marknadsföringsverktyg för e-handel för att göra arbetet enklare

Enligt en LinkedIn-rapport ska företag som publicerar 15 blogginlägg per månad genererar cirka 1 200 nya leads.

Det betyder att ett enda blogginlägg kan generera cirka 80 potentiella kunder! Ju oftare du publicerar nytt innehåll, desto större är chansen att folk hittar din webbplats, och följaktligen ökar antalet leads du får.

Källa: Efterfrågemått

Hur du optimerar ditt innehåll för att generera potentiella kunder

Syftet med SEO är att maximera räckvidden och effekten av ditt innehåll. Här är några strategier för att se till att ditt innehåll når sin avsedda målgrupp och genererar potentiella kunder av hög kvalitet.

1. Utför sökordsforskning

För att optimera ditt innehåll, börja med att göra sökordsforskning. Identifiera relevanta sökord som har en hög sökvolym och låg konkurrens och införliva dem naturligt i ditt innehåll för att förbättra dess synlighet på sökmotorer.

2. Skapa innehåll av hög kvalitet

Producera innehåll som är övertygande, lärorikt och unikt. Fokusera på att ge läsaren värde genom att ta itu med deras smärtpunkter eller svara på deras frågor. Detta kommer att bidra till att skapa förtroende mellan dig och potentiella potentiella kunder samtidigt som det förbättras användarupplevelsesignalersom är avgörande för SEO-framgång.

3. Använd rätt rubriktaggar (H1-H6)

Inkorporera rubriktaggar korrekt i hela din artikel för att skapa en tydlig informationshierarki, vilket gör det lättare för både läsare och sökmotorsökare att förstå strukturen på din sida.

Notera: H1-taggen bör endast användas en gång per sida eftersom den representerar huvudämnet för diskussion. Använd H2-H6-taggar baserat på underämnen som diskuteras i varje avsnitt.

4. Optimera metadata

Metadata avser den information som beskriver en webbsidas innehåll. Metadata inkluderar titeltaggar, metabeskrivningar och rubriktaggar – som alla är avgörande delar av optimering på sidan.

 • Titeltaggar ge användarna en uppfattning om vad de kan förvänta sig av din sida samtidigt som de ger sökmotorerna sammanhang om ämnet.
 • Metabeskrivningar ge mer information om vad användare hittar på din sida när de klickar sig vidare från en sökmotors resultatsida (SERP).
 • Header-taggar hjälpa till att organisera ditt innehåll i sektioner och förbättra läsbarheten för både människor och sökmotorer.

Inkludera relevanta interna länkar i din text med hjälp av lämpliga ankartextbeskrivningar så att användare enkelt kan navigera genom relaterade ämnen på din webbplats.

Vanliga frågor – Generering av leads för innehållsmarknadsföring

Vad är den viktigaste delen av innehållsmarknadsföring?

Grunden för effektiv marknadsföring ligger i att tillhandahålla värdefullt och relevant innehåll. Innehållsmarknadsföring är en strategi som innebär att skapa och dela konsekvent innehåll av hög kvalitet för att attrahera och behålla en specifik målgrupp, vilket leder till lönsamt kundengagemang.

Hur får jag min innehållsmarknadsföring att sticka ut?

 • Hitta din unika snurr.
 • Formatera med kroken, berättelsen och erbjudandet.
 • Gör innehållet handlingsbart.
 • Ge mer än ett svar.
 • Använd multimedia till din fördel.
Läsa:  Navigera förmögenhetsförvaltning: det sanna värdet av expertis

Varför är innehållsmarknadsföring framtiden?

I dagens digitala tidsålder har innehållsmarknadsföring blivit en viktig aspekt av alla framgångsrika affärsstrategier. Genom att erbjuda användbar och relevant information till din avsedda målgrupp kan du dra in potentiella kunder, omvandla dem till betalande kunder och behålla lojaliteten hos befintliga. Detta tillvägagångssätt kan hjälpa dig att öka din vinst och utöka ditt företag.

Slutsats

Content marketing är ett kraftfullt verktyg för att generera leads och driva lönsamma kundåtgärder. Genom att skapa värdefullt, informativt och relevant innehåll som attraherar potentiella kunder och bygger förtroende kan du attrahera fler framtida köpare.

För att skörda fördelarna med innehållsmarknadsföring för generering av potentiella kunder är det viktigt att ha en solid innehållsstrategi på plats som inkluderar marknadsundersökningar, sökordsundersökningar, skapande av högkvalitativt innehåll (som blogginlägg, fallstudier eller videomarknadsföring), SEO, och effektiv marknadsföring.

En av de viktigaste fördelarna med innehållsmarknadsföring jämfört med traditionella marknadsföringsmetoder är att den låter dig rikta in dig på din målgrupp mer effektivt. Genom att skapa innehåll som talar direkt till dina potentiella kunders behov och intressen kan du attrahera leads som är mer benägna att omvandlas till betalande kunder. Detta beror på att ditt innehåll ger dem värdefull information som de aktivt söker efter.

Ett annat sätt som innehållsmarknadsföring kan hjälpa till med generering av leads är genom att erbjuda leadmagneter. Dessa är delar av innehåll som är specifikt utformade för att locka potentiella potentiella kunder och uppmuntra dem att tillhandahålla sin kontaktinformation i utbyte mot åtkomst till innehållet. Exempel på blymagneter inkluderar e-böcker, whitepapers och webbseminarier. Genom att erbjuda värdefullt innehåll i utbyte mot kontaktinformation kan företag generera leads som är mer benägna att vara intresserade av deras produkter eller tjänster.

Slutligen kan innehållsmarknadsföring hjälpa till med generering av leads genom att bygga relationer med potentiella kunder. Genom att konsekvent skapa värdefullt innehåll kan du bygga en lojal följare. Detta kan leda till ökad varumärkesmedvetenhet, mer inkommande trafik och i slutändan fler betalande kunder.

Behöver du hjälp med att skapa blymagneter? Innehåll på Scales kraftfulla AI-skribent kan sätta ihop alla dina e-böcker och whitepapers inom några timmar istället för dagar. Prova det idag!