Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur innehåll driver relationer

Hur innehåll driver relationer

Idag sker interaktion med kunder och klienter mestadels online. Färre människor söker interaktion ansikte mot ansikte för bevis på trovärdighet innan de fattar köpbeslut. Den stora frågan är dock vad som signalerar till kunderna att ett varumärke kan lita på? Innehåll såklart!

Content marketing har aldrig varit viktigare. En effektiv strategi som bygger intresse, förtroende och engagemang i ditt varumärke är avgörande för att attrahera nya kunder och behålla befintliga. Som den gamla relationsklichén, om du inte har tillit har du ingenting. Utan att bygga en pålitlig relation med din målgrupp och Google kan du inte förvänta dig framgång med att driva försäljning och organisk trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som leds till en webbplats på grund av obetalda placeringar i en sökmotors resultat sida.: de 2 går hand i hand.

Våra experter på innehållsskrivande här på Click Intelligence har sammanställt den här praktiska guiden om hur innehåll kan vårda livslånga relationer mellan ditt varumärke och publik, vilka fördelar detta ger och hur du kan bygga kontakter genom dina innehållsmarknadsföringsinsatser. Låt oss fastna i!

Varför är innehåll viktigt för att bygga relationer?

Innehåll som bygger relationer inkluderar uppdateringar av sociala medier, videor, vitböcker, auktoritetsartiklar, fallstudier, intervjuer och blogginlägg – nästan allt du kan tänka dig! Den gyllene biljetten för att säkerställa att dessa hjälprelationer är dock att se till att varje del av innehållet – oavsett hur stort eller litet det är – är noggrant genomtänkt med din kund i åtanke.

För att öka auktoritet, relevans och trovärdighet inom ditt område behöver du en effektiv innehållsmarknadsföringsstrategi. Du behöver inte bara berätta din varumärkeshistoria och få ut din personlighet, utan du måste producera innehåll som folk vill läsa och lära av. Det är ingen idé att ta bort gammalt innehåll för att kryssa i en ruta. Ditt innehåll måste ha ett värde för läsaren. Om du gör detta kommer det att skapa en buzz kring ditt varumärke, göra det sympatiskt och visa att du kan lita på.

Läsa:  8 småföretagsidéer för entreprenörer med smarta sociala medier

Förtroende för ditt varumärke-till-kund-förhållande kommer att skilja dig från dina konkurrenter. Om du fokuserar dina ansträngningar på att producera värdefullt innehåll som din publik vill ha, och dina konkurrenter inte gör detta, kommer du att ha en klar fördel om kunderna fastnar i att välja vilket varumärke de ska handla med.

Andra skäl till varför pålitligt innehåll är viktigt för din relation:

  • Det visar kunderna att du håller fast vid ditt ord
  • Det ökar förtroendet för dina produkter eller tjänster
  • Det visar att du värdesätter dina kunder
  • Det ger ditt varumärke personlighet

Relevant, värdefullt och konsekvent innehåll främjar förtroende, och det är detta förtroende som kommer att övertala kunder att slutföra den önskade åtgärden.

Kärnfördelarna med att använda innehåll för att öka förtroende och relationer

Digital- och innehållsmarknadsförare över hela världen har hört talas om frasen “innehållet är kung.” Det är sant, du får ditt innehåll rätt, och du kommer att regera på sökmotorernas resultatsidor (SERP), försäljning och när det gäller att behålla och nå de allra viktigaste kunderna.

Med innehållsmarknadsföring kan du driva försäljning och utöka din kundbas genom informativt och pålitligt innehåll. Allt detta bidrar till att skapa livslånga relationer mellan kunden och dig.

Vi har diskuterat några fördelar med att använda innehåll för att bygga en pålitlig relation med dina kunder. Här är vad vi tror är de främsta fördelarna med att använda innehållsmarknadsföring för att bygga kundrelationer.

1. Kunder litar på dig

Naturligtvis måste detta vara vår första poäng! När ditt innehåll marknadsför ditt varumärke som en expert och auktoritetsfigur i din bransch visar det att du kan lita på. När ditt innehåll svarar på dina läsares frågor, lär dem något nytt och tar upp ett problem de står inför gratis, kommer det att få dina kunder att uppskatta dig mer och cementera förtroendet.

Din webbplatsblogg bör innehålla många relevanta och omfattande inlägg som visar upp din kunskap och är relaterade till din bransch för att marknadsföra dig som expert inom din sektor. Detta kommer också att signalera till Google att du kan lita på, vilket är bra för rankningar. När du har etablerat detta förtroende kommer kunderna att se dig positivt och kommer att vara mer benägna att köpa dina produkter eller tjänster eftersom de känner att det kan hjälpa dem. Detta kommer också att innebära att du kommer att bli deras go-to när de behöver råd eller stöd inom det område du är specialiserad på.

Läsa:  10 marknadsföringsexempel som blev virala

2. Din varumärkesidentitet stärks

När du skapar innehåll som har ett konsekvent tonfall och tar hänsyn till din målgrupp först, kommer din varumärkesidentitet att bli starkare som ett resultat. Att visa kunderna vem du är, din personlighet, dina varumärkesvärden och hur dina produkter eller tjänster hjälper kommer att sätta tonen för din publiks förväntningar. När din varumärkesidentitet är stark kommer kunderna att vara mer benägna att engagera sig i ditt innehåll genom gilla-markeringar, delningar och kommentarer, och få dem att vilja använda dina produkter och tjänster över alla andras.

3. Förbättrar din sökmotors synlighet

Enligt HubSpot görs 5,6 miljarder sökningar på Google dagligen. Det är mycket potentiell organisk trafik som du kan dra nytta av. Google värdesätter innehåll som sätter användaren först och matchar sökavsikten. Om din innehållsmarknadsföringsstrategi har din målgrupp i centrum är du redan halvvägs med att imponera på Google! När du kombinerar detta etos med inriktning på sökord och andra bästa metoder för SEO kommer du att rankas högre i SERP:erna. Ju högre du rankar, desto fler klick från organisk söktrafik, vilket är bra för företag. Om en ny besökare anser att ditt innehåll är användbart kommer de sannolikt att återvända till dig igen.

4. Får folk att prata av rätt anledningar

Innehåll som engagerar din publik kommer att uppmuntra dem att prata om det, vilket är bra för att vårda livslånga relationer och göra fler människor medvetna om ditt varumärke. Om ditt innehåll kretsar kring dina läsares intressen och åsikter, kommer de gärna att engagera sig med dig, oavsett om det är genom gilla-markeringar, delningar eller kommentarer. När du öppnar upp denna tvåvägskonversation bygger du också en community fokuserad på ditt varumärke, vilket hjälper läsarna att känna sig värdefulla. Återigen, detta gör dem mer benägna att köpa din produkt eller tjänst. Se alltid till att svara på och/eller erkänna kundinteraktion eftersom detta ytterligare bidrar till att stärka ditt band eftersom det visar att du värdesätter deras åsikter oavsett om de delar din eller inte.

Läsa:  Vad är Content Marketing? Strategisk berättelse för företagstillväxt

5. Uppmuntrar dem att köpa

Det finns tre steg i köparens resa:

  • Medvetenhet
  • Hänsyn
  • Beslut

När ditt innehåll fokuserar på varje steg i resan är det mer sannolikt att du säkrar ett köp och stärker din relation med din kund.

Om du till exempel är en hälsosam måltidstjänst kan innehållet på medvetenhetsstadiet inkludera, De bästa tipsen för att leva en hälsosam livsstileftersom den identifierar sätt att hantera en utmaning de står inför.

Övervägandestadiet ska ge kunderna information om lösningar på deras problem, som t.ex 5 enkla middagsidéer. I beslutsstadiet vill de läsa innehåll som försäkrar att de fattar rätt beslut när de använder din tjänst, Hur en måltidsplanstjänst gör hälsosam kost enkel.

Genom att varsamt vägleda kunder genom varje vistelse på deras köpresa, kommer du att öka dina konverteringar och producera kunder som är mer benägna att återvända och berätta för andra om din tjänst.

Hur man bygger relationer genom innehållsmarknadsföring

Så du vet vikten av att driva relationer genom innehåll och fördelarna med detta, men hur exakt uppnås detta? Det finns ingen anledning till panik, här är våra bästa tips om hur du bygger relationer genom ditt innehåll.

Berätta en historia genom ditt innehåll

Värdefullt innehåll berättar ofta en historia. Om du kan tillhandahålla innehåll som upprätthåller dina kunders intresse oavsett om de precis har upptäckt ditt varumärke eller varit lojala mot dig i flera år. Kvalitet, informativt och engagerande innehåll som visar upp ditt varumärkes värderingar och personlighet är kärnan i detta.

Få dina kunder att känna sig viktiga

För att bygga livslånga relationer med dina kunder måste du visa dem att du värdesätter dem. Med ett kundförst-tillvägagångssätt istället för ett produkt-först, kan du göra just det. I varje skede av innehållsskapandet, fråga dig själv vad kunden kommer att få ut av ditt innehåll. Om det inte är mycket, skrota idén. Men om innehållet uppfyller deras behov, gör det! För att gå det steget längre, se till att din innehållsmarknadsföringsstrategi uppmuntrar kunder att interagera med dig och nå ut, eftersom detta kommer att visa dem att du anser att deras åsikter är viktiga.

Läsa:  Hur man hanterar flera sociala mediekonton utan att stressa upp

Gå till dem

Gör det enkelt för din publik och gå till dem. Det är väldigt bra att lägga ut det på din blogg, men det är meningslöst om ingen ser ditt fantastiska, värdefulla, kunddrivna innehåll. Undersök din demografi och de plattformar de interagerar mest med och se till att du publicerar på dem. Om din demografiska bild finns på Instagram, borde du göra ett inlägg där och skylta dem till din allsångande, alldansande fantastiska blogg! Genom detta kan du skapa medvetenhet om ditt varumärke och uppmuntra dem att interagera med det.

Be om feedback

När du visar din kund att du värdesätter deras åsikter, det förbättrar din relation med dem. Be regelbundet din publik om feedback om hur de tycker att du gör, vad de gillar och inte gillar med ditt erbjudande och vad de vill ha mer av. När det kommer till innehållsskrivande kan du producera innehåll som tar hänsyn till de punkter som tas upp i feedback.

Vad härnäst?

Kom ihåg att ha tålamod när du vill bygga starkare relationer med dina kunder. Precis som med alla personliga relationer tar det tid att bygga upp förtroende och känna sig bekväm, men genom konsekvent ansträngning är det möjligt, och detsamma gäller för innehållsmarknadsföring! På Click Intelligence har vi decennier av erfarenhet av att tillhandahålla tjänster för innehållsskrivning till varumärken precis som dina. Om du vill ha hjälp med att producera övertygande innehåll som uppfyller din publiks behov, nå ut idagoch vi ger mer än gärna råd.