Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur kan jag göra min blogg populär? 5 strategier att prova

 Hur kan jag göra min blogg populär? 5 strategier att prova

Kämpar du med hur du gör din blogg populär?

Får ditt företag eller varumärke inte tillräckligt med exponering oavsett hur många blogginlägg du publicerar?

Du är inte ensam. Enligt Orbit Media, 49 procent av bloggarna säga att få trafik är deras största utmaning. Men med rätt strategier och tekniker är det möjligt att få din blogg framför miljontals ögonglober och öka bloggtrafiken.

Här kommer vi att dela fem beprövade strategier för hur du gör din blogg populär och får verklig uppmärksamhet.

Strategi #2: Skapa Evergreen ContentStrategi #3: GästbloggningStrategi #4: Omstrukturera dina inläggFler strategier för hur du gör din blogg populär

Strategi #1: Hur du gör din blogg populär med Long-Tail nyckelordsdominans

Long-tail sökordsdomination är ett utmärkt sätt att öka bloggtrafiken och omvandlingarna.

Genom att fokusera på specifika, detaljerade sökord kan du skapa blogginnehåll som talar direkt till dina kunders behov. Detta hjälper dig att sticka ut från konkurrenterna och ger ditt företag en fördel i sökmotorrankingen.

Vad är sökord med lång svans?

Longtail-sökord är fraser eller frågor som innehåller tre eller fler ord. De tenderar att vara mycket specifika, vilket gör att de kan rikta sig till mindre grupper av människor som letar efter exakt det du har att erbjuda.

Till exempel, istället för att använda “möbler” som sökord kan du använda “vintage viktorianska möbler”.

Long-tail nyckelordsdomination resulterar i högre konverteringsfrekvens på grund av ökad relevans och förbättrad synlighet på sökmotorresultatsidor (SERP). Det möjliggör också personalisering genom att rikta in sig på användare i olika skeden av deras kundresa.

När du formulerar en strategi för long-tail nyckelordsdominans finns det flera verktyg du kan använda.

Google Keyword Planner är ett verktyg som låter dig undersöka relaterade termer inom din nisch eller bransch. Dessutom Think With Googles digitala marknadsföring verktygslåda ger insikter om de bästa kanalerna i varje steg av kundresan, vilket gör att marknadsförare kan skräddarsy kampanjer baserat på användarens avsiktsnivå.

Dessutom väljer många företag betala-per-klick-annonsering när de riktar in sig på dessa typer av sökord eftersom det ger större kontroll över budgeteringen.

Strategi #2: Skapa Evergreen Content

Den bästa typen av innehåll som kommer att göra din blogg populär är vintergrönt innehåll.

Att skapa vintergrönt innehåll kan vara ett bra sätt för företag att utöka sin onlinenärvaro utan att ständigt behöva skapa nytt innehåll varje vecka. Att investera tid i att skapa kvalitetsartiklar kring populära bloggämnen inom företagets nisch kan erbjuda enormt värde.

Vad är Evergreen Content?

Evergreen innehåll är en typ av innehåll som förblir relevant och användbart under en längre tid. Dessa blogginläggsidéer är lätta att dela, uppdatera och återanvända för att förbli värdefulla långt efter publiceringen.

Läsa:  5 enkla tips för att bygga en framgångsrik byråklientrelation

Den här typen av bloggskrivning har blivit allt viktigare i dagens digitala värld eftersom fler företag vänder sig till onlinemarknadsföringsstrategier för att nå sin målgrupp.

Genom att skapa vintergröna artiklar kan du säkerställa att din publik alltid har något nytt och intressant att läsa eller titta på när de besöker din webbplats eller blogg.

Dessutom hjälper vintergröna pjäser att bygga upp förtroende hos din publik genom att ge dem tillförlitlig information om ämnen de bryr sig om. Som sådan är den här typen av innehåll avgörande för hur du gör din blogg populär.

Nedan är några av de bästa vintergröna innehållsformaten för att generera kontinuerlig bloggtrafik till din webbplats.

 • Listor
 • Topptips
 • Handledningar
 • Artiklar av encyklopedityp
 • Produktrecensioner
 • videoklipp

Obs: Inlägg med rubriker “guide” och “hur man gör”. få mest organisk trafik, delningar och bakåtlänkar.

Hur man skapar Evergreen Content

För att skapa vintergrönt innehåll, börja med att brainstorma idéer baserade på aktuella trender i branschen.

När du har identifierat potentiella blogginläggsämnen, gör lite sökordsforskning med hjälp av verktyg som Google Trends eller SEMrush för att avgöra vilka termer som folk söker efter relaterade till dessa ämnen.

När du är redo att skriva ditt inlägg, överväg dessa tips:

 • Se till att alla dina fakta är korrekta och uppdaterade så att läsarna inte känner sig vilseledda när de konsumerar ditt innehåll månader senare. Annars riskerar du att tappa trovärdighet bland både befintliga följare och potentiella kunder.
 • Om du har ett tidigare listinlägg som haft framgång i sociala medier kan du lägga till mer information och förvandla det till ytterligare ett framgångsrikt blogginlägg. Uppdatera till exempel ditt “15 sätt att öka webbplatstrafiken”-blogginlägget och förvandla det till en “25 sociala mediestrategier”-artikel.
 • Överväg att lägga till bilder som bilder eller videor i din bloggartikel, vilket kan hjälpa till att bryta upp texttunga avsnitt samtidigt som det hjälper till att dra uppmärksamhet från tittare som föredrar visuella medier framför skrivna ord.

När de väl har publicerats erbjuder vintergröna artiklar ett enormt värde för företag som vill öka sin närvaro online. Att uppdatera ditt vintergröna innehåll ofta kommer att hålla saker fräscha – vilket gör det lika relevant idag som det var när det ursprungligen publicerades.

Strategi #3: Gästbloggning

60 % av bloggarna skriver ett till fem gästinlägg per månad. Det är för att 63 % av läsarna tycker att bloggar med flera författare är mer trovärdiga.

Om du vill öka din bloggs trafik utan att förlita dig på sökordsoptimering, så är gästbloggning rätt väg att gå.

Detta tillvägagångssätt innebär att rikta in sig på bloggar med hög trafik som har många följare på sociala medier. Denna typ av bloggmarknadsföring har visat sig vara mycket effektiv för att driva organisk trafik.

Så här kan du också göra det.

Identifiera auktoritetsbloggar

Google älskar auktoritetsbloggar med många aktiva läsare och följare på sociala medier, så se till att du riktar in dig på dessa populära bloggar först när du letar efter potentiella platser att publicera dina inlägg.

Kontrollera socialt inflytande

Innan du lägger upp ett inlägg, kolla in bloggens Facebook-sida eller Twitter-handtag och se hur många följare de har. Ju fler de har, desto större chans att du får fler besökare från dem om ditt inlägg publiceras på dessa populära bloggar.

Forskningsrankade webbplatser

Se sedan till att ditt gästinlägg kommer att rankas bra i sökmotorerna (och därför driva ännu mer organisk trafik). För att göra detta, undersök topprankade webbplatser relaterade till dina långa sökordsfraser så att du vet vilken typ av innehåll som fungerar bäst för dessa termer.

Strategi #4: Hur du gör din blogg populär genom att omstrukturera dina inlägg

Att omstrukturera dina inlägg är en viktig del av hur du gör din blogg populär. Det är viktigt att förstå beteendet hos din målgrupp för att skapa effektivt, engagerande innehåll som leder mer kvalificerad trafik till din webbplats.

Läsa:  5 tecken på att det är dags att designa om din webbplats

Ett sätt att göra detta är genom att analysera statistik som avvisningsfrekvens och sidvisningar per besökare med hjälp av ett verktyg som Google Analytics. En hög avvisningsfrekvens indikerar att besökarna inte hittar det de letar efter på din webbplats, så det är viktigt att se till att du tillhandahåller kvalitetsinnehåll som resonerar med dem.

Här är några tips för omstrukturering av tjänster.

Tala med din publik

Se till att du talar språket för din kärnpublik i ditt innehåll.

När du skapar blogginlägg, tänk på hur du kan prata direkt med dem som kommer att läsa det oftast – dvs använd ord och fraser som de skulle känna igen och relatera till. Detta hjälper till att se till att läsarna förblir engagerade i inlägget istället för att studsa iväg efter bara några sekunder.

Fokusera på läsbarhet

Se till att all text är lättläst genom att dela upp långa stycken i kortare (högst tre meningar vardera). Tillsammans med det, inkludera massor av underrubriker, punktpunkter och numrerade listor när det är lämpligt. Detta gör det lättare för läsare att snabbt skanna igenom ett inlägg innan de bestämmer sig för om de vill fortsätta läsa eller inte.

Optimera titlar och metabeskrivningar

Rubriken på din bloggartikel bör vara kortfattad men ändå tillräckligt beskrivande så att läsarna vet exakt vilken typ av information de hittar i inlägget. Metabeskrivningar bör också ge en kort översikt som lockar människor att klicka på din länk i sökresultaten.

Båda elementen hjälper till att öka den organiska synligheten samtidigt som de säkerställer att användarna får relevant information när de söker online efter ditt ämne.

Strategi #5: Generering av e-posttrafik

Rätt marknadsföringsstrategi är avgörande om du vill lära dig hur du gör din blogg populär.

Särskilt e-postmarknadsföring är ett viktigt verktyg för alla framgångsrika bloggar. Genom att bygga effektiva e-postkampanjer kan du öka din synlighet och räckvidd.

Följ dessa steg för effektiva e-postbloggkampanjer.

Segmentera din målgrupp

Dela upp din lista över prenumeranter i mindre segment baserat på faktorer som ålder, plats eller intressen så att du kan skicka mer riktade e-postmeddelanden skräddarsydda för varje grupp. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa högre öppningsfrekvenser och klickfrekvenser från dem som tycker att innehållet är intressant eller relevant för dem.

Skapa ett registreringsformulär

Skapa ett registreringsformulär på din blogg för att göra det möjligt för besökare att gå med i din e-postlista i utbyte mot något av värde. Du kan också marknadsföra ditt prenumerationsformulär på sociala medieplattformar som Twitter och Instagram med hashtags relaterade till din nisch. Tänk på att organisera bloggkampanjer som virtuella evenemang eller giveaways som kräver att folk uppger sina kontaktuppgifter för att kunna delta.

Skapa engagerande e-postinnehåll

För att fånga dina prenumeranters uppmärksamhet, skapa e-postinnehåll som resonerar med dem. Se till att det är relevant för deras intressen och innehåller användbar information som de kan använda direkt.

Använd fängslande rubriker, bilder och videor för att locka läsare. Försök att använda handlingsord som “upptäck” eller “lås upp” i ämnesraden samt anpassa varje meddelande med mottagarens förnamn.

Inkludera intressanta bilder som bilder eller GIF som relaterar till innehållet i dina e-postmeddelanden så att läsarna vet vad de får när de öppnar dem.

Slutligen, skriv ankartext som innehåller länkar till din blogg eller webbplats där läsarna kan hitta mer information om ditt varumärke eller vad du erbjöd i ditt e-postmeddelande.

Testämnesrader

Prova olika ämnesrader för att se vilka som fungerar bäst hos din publik innan du skickar ut massmejl. På så sätt vet du vilket som fungerar bäst och öppnas mest.

Optimera för mobilen

De flesta läser sina e-postmeddelanden på mobila enheter nuförtiden, så se till att alla dina blogginsatser är optimerade för små skärmar. Du kan göra detta genom att använda responsiva designtekniker som att minska bildstorlekar och förkorta stycken där det är möjligt.

Erbjud exklusivt innehåll

Slutligen, erbjuda exklusivt innehåll som endast är tillgängligt via e-postprenumeration. Erbjud till exempel specialrabatter som inte finns någon annanstans online eller privilegier för tidig åtkomst innan någon annan har dem. På så sätt kommer människor att få incitament att fortsätta komma tillbaka för mer.

Läsa:  Bästa praxis för att utforma och implementera mångfaldsutbildningsinitiativ

Kom ihåg att kvalitet överträffar kvantitet. Fokusera på att skicka ut högvärdigt innehåll istället för att bombardera mottagare med för många e-postmeddelanden på en gång, vilket kan leda till att de avslutar prenumerationen helt.

Generering av e-posttrafik är en av de mest kraftfulla strategierna för att driva webbplatsbesökare. Med en effektiv e-postmarknadsföringskampanj kan du öka din webbplats synlighet och nå en större målgrupp.

Fler strategier för hur du gör din blogg populär

Vill du tjäna pengar på att blogga? Här är några fler tips om hur du skapar en framgångsrik blogg som driver trafik.

Återanvänd innehåll

Ett sätt att göra din blogg populär är genom att återanvända ett bra blogginlägg. Följande är exempel på återanvändning av innehåll:

 • Förvandla en artikel till inlägg på sociala medier.
 • Använda skriven text som ett videomanus eller podcastämne.
 • Skapa en infografik av statistik.
 • Förvandla gästinlägg till ett expertwebinarium.

Att återanvända befintligt innehåll till olika format erbjuder flera möjligheter att nå en bredare publik. Denna strategi låter dig dra nytta av befintligt framgångsrikt arbete istället för att behöva uppfinna hjulet på nytt varje gång du behöver publicera ett nytt blogginlägg.

Detta sparar inte bara tid utan också pengar. Beroende på hur väl originalet togs emot, finns det en stor chans att uppföljande versioner kan göra ett ännu bättre jobb med att köra hem trafiken.

Länka ut till andra webbplatser

Att länka ut har två stora fördelar.

Först visar det Google att du är kunnig om ett visst ämne genom att hänvisa till trovärdiga källor, vilket hjälper till att öka trovärdigheten och därmed rankingen. För det andra ger externa länkar ytterligare resurser som tillför värde för läsare som kan behöva mer information innan de fattar ett köpbeslut.

Att lägga till dessa länkar uppmuntrar dessutom engagemang, vilket signalerar en positiv användarupplevelse på Googles huvudkontor.

Se till att alla länkar öppnas på nya flikar så att besökare inte tas bort från din webbplats.

Utnyttja sociala medieplattformar

95,9 % av bloggarna marknadsför sina blogginlägg på sociala mediervilket gör dessa plattformar till en integrerad del av att leda trafik till din blogg.

Det är viktigt att dela ditt WordPress-blogginnehåll regelbundet över alla tillgängliga kanaler – inte bara en gång. Se till att hålla koll på vilka inlägg som har delats var så att det inte blir för mycket överlappning mellan olika nätverk (om det inte är avsiktligt).

Du bör också experimentera med olika typer av inlägg som uppdateringar av enbart text kontra foton/videor/infografik, samt varierande längder, för att avgöra vad som resonerar bäst med varje plattforms användarbas.

Att engagera sig med följare är ett annat avgörande element för framgångsrik marknadsföring på sociala medier. Att svara snabbt när någon kommenterar ett av dina inlägg visar dem att deras åsikt är viktig och uppmuntrar till ytterligare engagemang i framtiden.

Glöm inte att gå med i konversationer relaterade till ämnen inom din nisch och lämna tankeväckande kommentarer. Detta kommer att göra det lättare för människor att hitta vad du erbjuder genom dina blogginsatser online.

När du skriver en tweet eller inlägg relaterat till din webbplats eller blogg, lägg till hashtags för att få större synlighet och interaktivitet från andra användare som kan ha ett intresse för samma ämne. Om du till exempel har ett blogginlägg om hälsosamma matvanor under covid-19, kan du använda #hälsosamma kostvanor #matlagning i karantän #COVID19tips som några potentiella hashtaggalternativ när du lägger upp det på sociala medier.

Tryck på Influencers

Att arbeta med influencers inom branschen är ett annat sätt att göra din blogg populär. Bloggare som samarbetar med influencers får bättre resultatvilket gör influencer marketing till en effektiv taktik för toppbloggare.

Att nå ut till inflytelserika personer bör göras taktfullt utan att verka desperat. Ge ett värdeförslag för att visa varför samarbete är fördelaktigt för båda parter.

Läsa:  Hur man mäter avkastningen på din digitala marknadsföringsbyrå i Nigeria

Att få kontakt med bloggare inom liknande områden är också fördelaktigt eftersom det låter dig dela idéer och tekniker som används inom respektive nischer, vilket potentiellt kan inspirera andra att skapa ännu bättre innehåll.

Automatisera din blogg

De 2022-undersökning från Orbit Media Studios avslöjade att det genomsnittliga blogginlägget är cirka 1 100 ord långt och det tar fyra timmar och en minut att skriva. Den genomsnittliga bloggaren i dag lägger 67 % mer tid på att skriva ett blogginlägg än för 10 år sedan eftersom det blir svårare att konkurrera om läsarnas uppmärksamhet, och bloggare som fokuserar på långformat innehåll rapporterar bättre resultat.

Enligt Orbit Media-undersökningen är de mest framgångsrika bloggarna som får massor av trafik:

 • Mer benägna att skriva längre eller mer djupgående innehåll,
 • Spendera sex eller fler timmar på att skriva ett blogginlägg, och
 • Dubbelt så stor sannolikhet att gå tillbaka och uppdatera äldre inlägg.

De Semrush Content Marketing-rapport bekräftade också att blogginlägg med 3 000+ ord får 138 % fler sidvisningar än de med mindre än 500 ord. Långformat innehåll tenderar också att generera fler bakåtlänkar än korta inlägg.

Därför är ett av de bästa sätten att göra din blogg populär att skriva mer.

Men om det redan tar dig sex timmar att skriva en artikel, är det ens möjligt att skriva mer utan att drabbas av utbrändhet?

Svaret är automatisering.

Med AI-drivna skrivverktyg som WriteSonic kan du skriva ut artikel efter artikel utan att behöva anställa en armé av mänskliga författare.

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Gratis guide

Först skrev jag en fullständig guide – en skribents verk, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och till och med en mall för jobbbeskrivning om du vill hitta en AIO-skribent.

Vill du ha denna otroliga resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO CRAFT-författarutbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT.

Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet.

Njut av!

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO.

Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.

När du prenumererar på WriteSonic kommer du att kunna ladda upp hundratals sökord på en gång och få ett väl undersökt och välskrivet första utkast för var och en av dessa termer inom en timme. Allt du behöver göra är att korrekturläsa och finjustera AI-utdata innan du trycker på publicera.

Kolla in hur en av våra kunder sänkte sina innehållskostnader 25 gånger!

Hur du gör din blogg populär: Investera i rätt strategier

Våra tips om hur du gör din blogg populär kan hjälpa dig att få ut ordet och få mer trafik till din webbplats. Genom att investera i var och en av dessa strategier och vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa att de implementeras korrekt, kan du bygga en engagerad gemenskap av följare runt din blogg och bli en av de bästa bloggarna i din nisch.