Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur lång tid tar det att skriva en bok? Tips till författare

 Hur lång tid tar det att skriva en bok?  Tips till författare

En av de vanligaste frågorna från blivande författare är “Hur lång tid tar det att skriva en bok?”

Du kanske tror att det finns en magisk siffra för hur många timmar eller månader det tar att skriva ditt mästerverk.

Spoilervarning: det finns ingen.

Men låt inte det avskräcka dig! Den här guiden är här för att ge dig en beskrivning av vad som formar din skrivtidslinje.

Vi kommer att utforska faktorer som genrekomplexitet och personlig erfarenhet eftersom de spelar en stor roll i dina framsteg.

Dessutom kommer vi att dela med oss ​​av några smarta strategier för att påskynda processen utan att snåla med kvaliteten.

Men först, låt oss prata om varför du bör spåra din skrivtid

Varför spåra din skrivtid?

Under min skrivarresa har jag märkt att det kan vara oerhört fördelaktigt att spåra den tid jag lägger på att skriva mina böcker. Som författare som har skrivit nära ett dussin böcker med hundratusentals ord har jag förstått att produktiviteten kan variera mycket.

Chris Fox, en känd författare och förespråkare för att mäta produktivitet, hävdar att han skriver upp till 5 000 ord per timme – vilket också är titeln på hans bok. Jämförelsevis kan min takt på cirka 400 ord per timme under den första utkastfasen verka långsammare, men det som är viktigt att komma ihåg är att alla har sin egen unika rytm.

Att sikta högt är bra, men att sätta upp uppnåbara mål som att öka från en genomsnittlig hastighet på cirka 500 ord i timmen (under intensiva “Jag har fått det här gjort”-sessioner) mot något mer ambitiöst som Chris Foxs imponerande rekord kan också vara värt att överväga.

Läsa:  6 tips för att få försäljning på Shopify 2024

Så hur lång tid tar det att skriva en bok?

Sanningen är att det inte finns något entydigt svar. Vissa springer igenom på månader medan andra kan ta år.

Denna variation är inte bara normal; det förväntas eftersom varje författare och berättelse skiljer sig dramatiskt.

Många faktorer påverkar längden på din skrivprocess, inklusive genren du skriver för, din skrivhastighet, din skrivupplevelse, antalet ändringar du gör och den tid du avsätter för din skrivrutin.

Genre

Olika genrer kräver olika nivåer av forskning och detaljer. Historisk fiktion kan behöva mer faktagranskning än vad fantasivärldar gör.

En kriminalthriller kräver snäv plottning som kan lägga till timmar till utformningsfasen jämfört med romanska romaner där karaktärsutveckling kan leda till laddningen istället.

Skrivhastighet

Din tankehastighet påverkar din skrivhastighet. Hur snabbt flödar idéer för dig?

Snabbtänkare tenderar att skriva ner scener snabbare än de som överväger över varje ordval eller plottwist.

Skriverfarenhet

Hur länge har du skrivit böcker? Din genomsnittliga skrivtid kommer att öka med fler skrivsessioner.

Nybörjare möter ofta branta inlärningskurvor som erfarna författare redan har klättrat på. Denna erfarenhetsfaktor kan avsevärt påverka hur snabbt du kan slutföra ditt manuskript.

Tid tillgänglig

Sånt är livet. Om du jonglerar med andra åtaganden som jobb eller familjer, har du förmodligen bara tid för snabba skrivsprintar i motsats till kontinuerliga skrivsessioner.

Antal revisioner

Om det finns sanning bakom Hemingways berömda linje “Den enda typen av skrivande är omskrivning”, så är revisioner nyckelkapitel i din skrivberättelse.

Revideringarna efter det första utkastet kan ta mycket tid. Förvänta dig flera utkast när du finjusterar dialog, putsar prosa och lappar plottningshål – allt är en del av processen.

Varje omgång av feedback och revidering tar dig närmare det sista, bländande utkastet.

Många författare förfinar mödosamt sitt arbete i dagar istället för att anlita en professionell redaktör. När du väl har bestämt dig för antalet redigeringar du har har du en bättre uppfattning om hur lång tid att skriva en bok.

Att använda skrivprogram som WriteSonic gör det enklare än någonsin att göra ditt manuskript redo för publicering. Dess AIMEE chatbot är din perfekta skrivpartner för att brainstorma berättelseidéer och beskriva avsnitt så att du har mer tid för det som verkligen betyder något: att dela din berättelse.

Trivia: Hur lång tid tog det för dessa berömda författare att skriva sina romaner?

Läsa:  Hur man utför en Dell-systemåterställning

Hur man skriver en bok snabbare

Om du någonsin har sagt, “Jag ska skriva en bok,” men aldrig lyckats göra det, oroa dig inte. Du är inte ensam.

Att skriva en hel bok kan vara överväldigande. Men med rätt tillvägagångssätt och strategi är det möjligt utan att ta så lång tid.

Här är 7 skrivtips för hur du skriver en bok snabbare.

1. Ställ in en deadline

Deadlines ger struktur och motivation, två nyckelelement i varje framgångsrik skrivsträvan. En fast tidslinje uppmuntrar konsistens och disciplin, vilket är väsentliga egenskaper för alla författare som strävar efter att slutföra sitt arbete effektivt.

Att fastställa en deadline är det första steget för att främja ansvarsskyldighet. När du väl har ett datum inringat i din kalender blir ditt engagemang mer konkret.

2. Skapa ett effektivt skrivschema

För att skapa en effektiv deadline för dig själv, börja med att skapa ett realistiskt dagligt eller veckovis skrivschema som passar in i din livsstil. Detta kan innebära att du ägnar flera timmar varje dag eller bara 30 minuter under lunchrasterna.

Många skribenter sätter upp mål för ordräkning, men ett tidsmål kan vara mer fördelaktigt om du gillar att redigera medan du skriver eller om dina framsteg tar några omvägar.

3. Fokusera på en uppgift i taget

Att skriva en bok involverar olika uppgifter, och din skrivprocess kan omfatta en blandning av följande aktiviteter:

  • Brainstorming
  • Forskning
  • Översikt
  • Skrift
  • Redigering

Du kan skriva snabbare om du tar upp dessa uppgifter individuellt istället för att hoppa från en fas till en annan.

Att verifiera fakta när du skriver ett kapitel kan också vara kontraproduktivt. Istället för att avbryta ditt flöde, anteckna den information du behöver för att undersöka och schemalägga den för senare, så att du kan koncentrera dig på den aktuella uppgiften.

4. Undvik förhalning

Prokrastinering hindrar ofta många blivande författare från att hålla sina deadlines. För att undvika att hamna i denna fälla använd beprövade tidshanteringstekniker.

Dessa inkluderar att bryta ner uppgifter i hanterbara bitar (som kapitel), prioritera uppgifter baserat på vikt (översikt innan du dyker djupt in i detaljer), eliminera distraktioner under arbetet, etc., allt designat för att hålla produktiviteten hög och förhalning i schack.

5. Inkludera regelbundna pauser

Kom ihåg att skrivandet är ett maraton och inte en sprint. Det är viktigt att ta med regelbundna pauser i ditt schema för att förhindra utbrändhet. Detta kommer att hålla dig fräsch och motiverad, vilket i slutändan hjälper dig att hålla din deadline.

Läsa:  Grunderna för att finansiera ett företag: Var kan man låna pengar online?

6. Håll din berättelse organiserad

Att arbeta med en disposition är ett av de mest effektiva sätten att skapa en bok.

För skönlitterära författare ger beskrivningen en färdplan som säkerställer att du redan har ett grepp om de kommande händelserna i din berättelse. Detta gör att du kan rikta ditt fokus mot att sätta ord på sidan.

Samtidigt drar facklitteraturförfattare nytta av att skissera eftersom det hjälper till med den logiska planering och strukturering av forskning.

Alla skribenter föredrar inte att konturera, och om du gillar att skriva vid byxsätet kan du hoppa över dispositionen innan du skriver. Istället kan du skissera när du ritar. När du har skrivit ett nytt kapitel skapar du en snabb sammanfattning så att du enkelt kan fortsätta där du slutade.

7. Använd platshållare

Platshållare är utmärkta för snabb ritning. När du ställs inför obesvarade frågor som hindrar din bok framsteg, infoga en tillfällig platshållare och besök den igen senare.

Till exempel, du skriver ett scenario i en episk fantasyroman och detaljerna i en viss stridsscen undviker dig. Istället för att ställa boken på is, använd en platshållare som “[insert battle scene here]” så att du kan gå vidare till nästa kapitel.

Minska din skrivtid med nästan 90 %

Som författare är du kanske bekant med begreppet spökskrivning, vilket innebär att du lägger ut ditt skrivarbete på entreprenad. Det är dock inte ovanligt att den här processen gör att författare känner sig missnöjda och felaktiga.

Enligt min erfarenhet har jag stött på många “pålitliga” spökskrivartjänster som lovade bra resultat men som inte lyckades leverera. Detta ledde till att jag undersökte andra sätt att ta mina böcker från idé till publicering utan att riskera min unika röst eller stil.

Jag pratar om en AI-skrivtjänst – specifikt innehållskraftverket som heter WriteSonic. Plattformen har både en långformad författare och en AI-chatbot som kan hjälpa dig att skriva din bok snabbare.

Om du skriver en lärobok, e-bok eller något annat utbildningsmaterial, skriv bara in ditt ämne i den långa AI-författaren, anpassa dina kapitel och den kommer att skriva hela din bok åt dig.

Om du skriver skönlitteratur är den supersmarta AIMEE-chatboten din perfekta sidekick. Du kan be den skriva vad som helst åt dig – boktitlar, karaktärsnamn, berättelsekonturer och till och med hela kapitel!

Läsa:  Att blomstra på den digitala marknaden: Hur man tjänar pengar online

Vanligtvis kan skrivandet av en bok ta allt mellan 6-12 månader (ibland ännu längre). Detta innebär att tusentals timmar spenderas på att forska, skriva manuskript och slutligen skriva ner dina tankar.

Med WriteSonic kan du minska denna tidslinje avsevärt. Det tar bara en timmes ansträngning från dig varje dag att slutföra ett kapitel i din bok – anpassa innehållet bara för din publik.

Vanliga frågor – Hur lång tid tar det att skriva en bok

Hur lång tid tar det för en genomsnittlig person att skriva en bok?

Den genomsnittliga författaren tar cirka 6 månader till ett år, beroende på deras schema och skrivvanor.

Hur lång tid tar det att skriva din första bok?

Förstagångsförfattare kan behöva allt från 1 till 4 år. Inlärningskurvor och omskrivning sträcker ofta ut tidslinjer.

Hur lång tid bör det ta att skriva en 300-sidig bok?

Om du siktar på en sida per dag kan du skriva ut en bok på 300 sidor på mindre än ett år – redigering ingår inte.

Slutsats

Så du har dykt djupt in i hjärtat av bokskrivandet. Du vet nu att spårning av din tid kan lysa upp vägen till en färdig bok.

Hur lång tid tar det att skriva en bok? Det finns inget entydigt svar.

Tiden det tar att färdigställa en bok påverkas av olika faktorer, inklusive genren, ämnets komplexitet, författarens erfarenhet och personliga skrivvanor.

Medan vissa författare kan producera en bok relativt snabbt, kan andra ta månader eller till och med år att förfina sitt arbete.

Erkänn och omfamna det unika med din kreativa resa, så att din skrivprocess kan utvecklas i sin egen takt.

Tekniska verktyg som WriteSonic gör bokskrivandet lättare för mänskliga författare. De hjälper dig att nå målen för ordräkning utan att ge avkall på kvalitet. AI kommer inte att ersätta dig utan stödja dig, så var inte rädd för att få hjälp.