WordPress erbjuder mycket flexibilitet och kontroll för en plattform som inte kräver en hög nivå av teknisk expertis för att komma igång med. Men eftersom du inte har den tekniska kunskapen kan du hitta dig själv utan alternativ när du stöter på oväntade problem som prestandasänkningar.
Tack och lov finns det några enkla sätt du kan vidta åtgärder för att förhindra allvarlig skada.
I det här inlägget tar vi upp hur du kan övervaka prestandan för din WordPress-webbplats och optimera den för bättre resultat. Vi börjar med att analysera webbplatsen och gå igenom några tekniker som du kan använda för att förbättra dess prestanda. Innan vi börjar, låt oss gå igenom varför prestandan för din webbplats är viktig.
Varför är WordPress prestandaoptimering viktigt?
Hur ofta väntar du mer än 30 sekunder på att en sida ska laddas? Det stämmer, aldrig! Ingen gör det… istället går de tillbaka till sökresultaten och hittar en sida som laddas snabbt.
En webbplats som laddar långsamt kan vara en stor avstängning för de flesta besökare. Och det påverkar inte bara användarupplevelsen. Sökmotorer tar också hänsyn till din webbplats sidladdningstid och en långsam laddningstid kommer att sänka din sökmotorresultatsida (SERP) ranking. Utöver detta använder sökmotorer bots för att genomsöka din webbplats, vilket hjälper till att förbättra webbsidans indexering på back-end och öka din webbplatss synlighet.
Lyckligtvis finns det några verktyg och tekniker du kan använda för att analysera och öka din WordPress-webbplats prestanda utan att bryta banken.
5 tips för att analysera och förbättra WordPress-prestanda
I det här avsnittet kommer vi att diskutera fem enkla sätt att optimera din WordPress-webbplats prestanda och rekommendera några användbara verktyg för att ta det tunga lyftet ur det.
1. Kontrollera din webbplats hastighet
Det är viktigt att ha en baslinje för din webbplats standardprestanda. Ett bra sätt att komma igång är att testa hur lång tid det tar att ladda din hemsida. Du kan göra det genom att gå över till Pingdom, skriv in din webbplats URL och välj en testserverplats. Verktyget genererar en rapport för dig som inte bara beskriver sidans laddningstider på din webbplats utan också ger dig insikter om hur du kan förbättra dess övergripande prestandabetyg.
Ett annat praktiskt verktyg är Lastpåverkan som du kan använda för att mäta hur din webbplats fungerar under stress. Det låter dig samla in användbar information om hur din webbplats presterar när den kommer åt av ett antal användare.
2. Installera en bra cachelösning
Ett säkert sätt att förbättra din WordPress-webbplats prestanda är att utnyttja en bra cachningslösning. Cachinglösningar fungerar genom att en del av din webbplats filer lagras i besökarens webbläsare. Genom att göra detta behöver din webbplats inte ladda allt innehåll varje gång användaren kommer åt det – vilket gör sidladdningstiderna betydligt snabbare.
Att integrera cachingfunktionalitet i din WordPress-webbplats är ganska enkelt – allt du behöver göra är att installera ett välrenommerat caching-plugin. De WordPress pluginkatalog har en handfull gratiserbjudanden som du kan längta efter. Och när du är redo att ta saker till nästa nivå då WP raket är en idealisk, premium cachinglösning.
3. Optimera dina bilder
Om du inte vill att din WordPress-webbplats ska gå långsammare till en genomsökning med tiden eller ta upp för mycket utrymme på servern är det viktigt att komprimera dina bilder ordentligt. I takt med att antalet mobilanvändare fortsätter att öka har bildoptimering blivit viktigare nu än någonsin tidigare. Optimerade bilder minskar sidladdningstiden för både stationära och mobila användare.
Utöver detta är bildoptimering en viktig komponent i din webbplatss SEO då sökmotorer rankar optimerade bilder bättre i bildsökresultaten. Kraken.io är ett bildoptimeringsverktyg online som hjälper dig med både förlustfri och förlustfri komprimering. Och om du hellre vill installera ett plugin så kan du ladda ner Kraken.io Image Optimizer plugin gratis.
4. Använd WordPress bakgrundsprocesser
Det händer mycket under huven i WordPress. Kärnprocesserna kör ständigt uppgifter (som att hämta och skicka filer och data) i bakgrunden.
Det är en bra idé att hålla koll på vad som händer i bakgrunden på din webbplats. Det hjälper dig att analysera och utvärdera de prestandaförändringar som ändringarna du gör har på din webbplats. Oavsett om det är långsamma SQL-frågor, PHP-fel eller något annat, är det ett måste att ha ett övervakningsverktyg för att analysera dina bakgrundsprocesser.
För att få en rapport om det interna arbetet på din WordPress-webbplats kan du använda verktyg som t.ex Felsökningsfält eller Fråga Monitor.
5. Analysera vilken effekt plugins har
Om din webbplats drivs av WordPress är chansen stor att det mesta av din webbplats funktionalitet utförs av de plugins du har installerat på den. Eftersom detta är sant för de flesta WordPress-webbplatser, orsakar det problemet med att webbplatsen inte fungerar om dessa plugins inte är uppdaterade. Konsekvenserna av detta kan bli mycket allvarligare eftersom det gör din webbplats sårbar för säkerhetshot – vilket är långt ifrån idealiskt.
Detta kan åtgärdas genom att helt enkelt göra grundlig forskning innan du installerar ett plugin på din webbplats. Ansedda marknadsplatser som WordPress pluginkatalog och CodeCanyon är bra plattformar för att hitta plugins. Två preliminära indikatorer på pluginprestanda är användarbetyg och antal nedladdningar. Det är också en bra idé att kontrollera när plugin-programmet senast uppdaterades så att du inte använder något som inte längre får uppdateringar.
Slutsats
Att hålla din WordPress-webbplats optimerad och prestera bra är helt hanterbart – även utan avancerad teknisk kompetens. Att analysera din webbplats sidladdningstider och bakgrundsprocesser med hjälp av verktyg, hitta en bra cachningslösning, optimera dina bilder och använda välrenommerade plugins kommer att göra en bra bit på vägen för att hålla din webbplats snygg.
Hjälpte vårt inlägg dig att optimera din webbplats? Vilka steg tar du för att hålla din WordPress-webbplats igång? Vi vill gärna höra från dig så låt oss veta i kommentarsfältet nedan!