Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man analyserar om det är värt det att få en bakåtlänk från en webbplats

Hur man analyserar om det är värt det att få en bakåtlänk från en webbplats

Du hörde mig säga många gånger att du kan hitta nya länkbyggande möjligheter genom att spionera på konkurrenter. Men är alla dina konkurrenters bakåtlänkar bra?

Nej!

Bara för att de rankas högre än dig i Google betyder det inte nödvändigtvis att alla deras bakåtlänkar är bra. Sanningen är att bara några av deras länkar är värda att kopiera.

Det är omöjligt att bara ha bra och kvalitativa bakåtlänkar för alla webbplatser, inklusive dina konkurrenter. När du har hittat en möjlighet att skaffa en ny länk måste du därför först analysera om den webbplatsens länk är bra för din SEO.

Du har inte råd att bygga dåliga länkar som du måste förneka senare. När allt kommer omkring, vad är poängen med att slösa bort din tid och riskera en straff?!

Nog med introduktionen, låt oss gå vidare till några praktiska tips som hjälper dig att förstå hur värdefull en webbplats är och om en webbplatslänk hjälper dig att uppnå bättre ranking i Google.

Analysera webbplatsens kvalitet

Det finns miljarder webbplatser där ute, så oavsett vilken nisch du befinner dig i kan du hitta webbplatser som är villiga att länka till dig. Av denna anledning kan du vara kräsen och bara välja de som är bra och har en positiv inverkan på din SEO.

Läsa:  Vad är sociala medier-positionering? Och hur kan du positionera ditt varumärke bättre?

Nedan hittar du den viktigaste informationen för att kontrollera om en webbplats är bra eller dålig.

1. Kontrollera om webbplatsen är indexerad av Google.

Om du bygger bakåtlänkar för SEO är det viktigt att alla länkar kommer från webbplatser som inte straffas av sökmotorer.

Ett sätt att ta reda på om en webbplats har blivit hårt straffad är att kontrollera om den är indexerad av Google.
Ett snabbt sätt att testa detta är att använda följande sökterm på Google: site:domain.com . Ersätt “domain.com” med webbadressen till webbplatsen du kontrollerar.

Här är ett exempel på en webbplats som har straffats och tagits bort från Googles sökresultat:

2. Kontrollera om webbplatsen har sitt eget namn

I vissa fall kan du ta reda på om en webbplats har straffats av en Google-algoritmuppdatering eller har låg auktoritet genom att söka efter domännamnet på Google. Om sajten inte är i första ställning med sitt eget namn finns det en risk att sajten inte är särskilt ansedd i Googles ögon. Om webbplatsen inte finns på första sidan någonstans, utan tvekan, kommer en länk från den webbplatsen inte ha någon bra effekt på din SEO.

Låt mig visa några exempel. Här är ett resultat från Google för “Thrive Internet Marketing Agency”.

I vissa fall är det bäst att söka utan mellanslag mellan orden.

Här är ett exempel på en webbplats som inte är rankad utifrån dess namn. Webbplatsen är seoboostr.com

Sajten finns ingenstans på första sidan, vilket visar att den inte har så mycket auktoritet.

Om du kontrollerar statistiken för den här sidan kommer du också att märka att alla indikerar att sidan inte är särskilt bra.

Läsa:  Använd Twitch TV-aktiveringskoden för att aktivera Twitch TV på PS4

Bara för att en webbplats inte rankas för sitt eget namn och har dåliga SEO-data betyder det inte nödvändigtvis att den är straffad. Men det säger definitivt att det skulle vara dåligt att få en länk från en sådan webbplats.

3. Kontrollera hur ofta webbplatsen publicerar nytt innehåll

Om webbplatsen du testar har klarat de två stegen ovan, så är du på rätt väg och kan ha hittat en bra sida att länka till. Det finns dock några andra saker du bör kontrollera innan du fattar ett beslut.

Eftersom det finns så många webbplatser på Internet händer det ibland att en del av dem blir avvisade av sina administratörer. Du kan kolla bloggen på webbplatsen du recenserar och se hur ofta de lägger upp nytt innehåll. Det är ett gott tecken om de postar en gång i veckan eller varannan vecka. Om en sida inte har lagt upp något nytt på över sex månader är den förmodligen övergiven och därför inte värd din tid.

4. Analysera hur läsarna reagerar på dina meddelanden

Om du ska bygga en länk genom att gästblogga bör du också vara intresserad av aktiviteten hos publiken på webbplatsen du recenserar. Vissa av deras läsare kanske lämnar en kommentar på sin webbplats, medan vissa bara interagerar med sociala medier. Hur som helst kan en aktiv publik vara en signal om att en webbplats är bra och kan till och med skicka hänvisningstrafik till dig.

5. Är webbplatsen relaterad till din?

Om du vill få en bakåtlänk från en webbplats måste innehållet på den webbplatsen vara relaterat till din.

Läsa:  Bloggkommentarer för SEO: Fungerar det fortfarande?

6. Kontrollera sökmotoroptimeringsinformationen

För det mesta kan du börja analysera kvaliteten på en webbplats genom att kontrollera SEO-statistik.

Här är några av de viktigaste mätvärdena att kontrollera:

  • Domänstyrka – En webbplats med en domänstyrka på över 20 är ofta bra och kan hjälpa dig med SEO.
  • Bakåtlänksstatus – Se hur webbplatsen du granskar länkar till tredje parts webbplatser. Vissa sajter länkar bara till nofollow, vilket gör länken värdelös för SEO-ändamål.

Efter att ha analyserat allt ovan, om webbplatsen har klarat de strikta kontrollerna, betyder det att du har hittat en bra webbplats och du kan försöka få en bakåtlänk från den.

Nu är det dags att analysera dina befintliga bakåtlänkar med Ahrefs och sedan hitta nya länkbyggande möjligheter genom att spionera på dina konkurrenter.