Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man använder länkar och genvägar i Excel

Hur man använder länkar och genvägar i Excel

Länkarna låter dig också koppla ihop två Excel-ark på många olika sätt. Användaren kan begränsa sig till koppla ihop två enstaka celler, men kan också välja en länk till ett specifikt urval av celler. Detta sätt är också möjligt koppla ihop två Excel-tabeller eller två Excel-diagram, placerade i olika kalkylblad.

där förfarande att följa för de olika anslutningsalternativen är det ungefär detsamma. Vissa val eller vissa steg varierar, speciellt om du använder dem olika versioner av programmet: tänk i denna mening omwebbapparmen även ad Excel för iOS operativsystem.

Slutligen, kopplingen mellan filer eller Excel-ark ska inte förväxlas med HYPERLINK-funktionen. Faktum är att den här funktionen låter dig få effekter som inte skiljer sig alltför mycket från länkarna. På samma gång det är en matematisk formelsom kräver sin egen syntax.

 • 1. Excel: Länk till filer och webbsidor

  Excel

  DE länkar till filer eller webbsidor de representerar ett första sätt att skapa länkar i Excel. För att skapa en länk till en fil måste du först öppna ett kalkylblad och markera cellen där länken kommer att skapas.

  Vid det här laget har användaren olika sätt att fortsätta med skapandet av länken. Den första innebär passagen genom Infoga menyalternativ och för inlägg med namnet Länk inuti bandet.

  Efter klicket Det kommer att öppna ett nytt fönster. För att skapa en länk till en fil eller en webbsida måste du välja post som heter webbsida eller fil. I den namnlistenAdress måste gå in på stigen som leder till filen eller webbsidan i fråga. I den namnfält Text som ska visas istället måste vi ange innehållet som faktiskt kommer att visas inuti Excel-cellen.

  Läsa:  OnePlus rabattkod och kuponger (Storbritannien och EMEA)

  Det finns dock andra metoder för att visa fönstret för att skapa länkar: till exempel genom att göra högerklicka på cellen och välj sedan post som heter Hyperlänk.

  Men också genom att välja en cell och använder följande tangentbordsgenvägar: på operativsystemet Windows du måste trycka på tangenterna samtidigt ALT, CTRL och K. På operativsystem Mac OS du måste trycka på tangenterna samtidigt Cmd och K.

  En gång skapade anslutningenallt användaren behöver göra är klicka på cellen som är värd för den för att komma åt filen eller webbsidan direkt.

 • 2. Excel: länk mellan ark

  Länk till filer och webbsidor

  Excel

  Länkarna låter dig också koppla ihop två Excel-arkeller kanske av koppla ihop två Excel-tabeller. Vägen att följa är densamma som anges i föregående stycken. Vi måste utgå från Infoga menyalternativ och gå sedan igenom inlägg med namnet Länk.

  Härifrån måste du välja post med namnet Detta dokument och då ange cellreferens: det vill säga cellen som du kommer att föras till genom att klicka på länken. Cellreferensen kan hittas inom samma blad av beräkning som man arbetar med, eller på en annan.

  Användaren kan också skapa en länk till grupper avcellerdra nytta avAlternativ för definierade namn. För att använda definierade namn måste du först tilldela ett namn till ett cellintervall.

  Användaren måste välj intervallet förceller hålla ner vänster musknapp. Efter det måste det klicka på rutan Namnsom finns till vänster i Excel-formelfältet. De det valda namnet får inte innehålla mellanslag och kan inte komma i konflikt med annat innehåll i kalkylbladet.

  Vid denna tidpunkt är det möjligt skapa en ny länk Och Klicka på nämnts ovan Definierade namn. Om proceduren har utförts korrekt kommer det att vara möjligt välj det tidigare sparade namnet.

  Läsa:  Hur man odlar en digital marknadsföringsbyrå med 8 effektiva tips

  Tack vare Defined Names är det möjligt att koppla ihop två Excel-tabeller, två Excel-grafer eller mer generellt länkkalkylbladscellval efter din smak.

 • 3. Hur man redigerar eller tar bort Excel-länkar

  Redigera eller ta bort Excel-länkar

  Excel

  Till sist, plats för några användbara förslag på Få ut det mesta av Excel-länkningsfunktioner mellan ark eller länk till webbsidor. Varje länk som skapas kan ändras eller raderasutifrån individuella behov.

  Användaren kan ändra länkdestinationenmen också dess utseende: alltså texten eller bilden som visas i cellen som du behöver klicka på.

  För ändraen länk det räcker återgå till fönstret Anslutning, enligt en av procedurerna som beskrivs i föregående stycken. För radera en länk det räcker ta bort information inom de olika barerna. Alternativt är det möjligt klicka på posten med namnet Ta bort länk.

  Ett “problem” med Excel är att göra vänster klick av musen på en cell med en länk, du går automatiskt till den aktuella destinationen: en fil, en webbsida, en cell eller ett urval av celler.

  För att övervinna detta steg räcker det håll nere vänster musknapp tills markören ändrar form. När den klassiska pilen ersätts av ett korskan du släppa knappen på cellen, utan att aktivera någon länk.

 • 4. Excel och HYPERLINK-funktionen

   HYPERLINK-funktion

  Excel

  Länkbyggnaden som hänvisas till i den här artikeln ska inte förväxlas med HYPERLINK-funktion. Det sistnämnda är en matematisk formel i Excel, som gör att man bland annat kan öppna dokument på Internet. Men också arkiverade dokument inom ett intranät eller nätverksserver.

  HYPERLINK-funktionen uppmanar också användaren att göra det välj vägen som kommer att leda till filen och texten eller det numeriska värdet som kommer att visas inuti cellen.

  Läsa:  Sökordsrankningsanalys: Spåra och förbättra din SEO-rankning

  Inuti funktionen hamnar sökvägen i namnsektionen Länkplats. Istället faller innehållet i cellen inom sektionen Beskrivande_namn.