Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man använder marknadsföring på sociala medier för att marknadsföra din webbplats

Hur man använder marknadsföring på sociala medier för att marknadsföra din webbplats

Nuförtiden är det svårt att hitta ett företag som inte har en Facebook-sida. Men om du bara skriver till dina sociala medier-konton en eller två gånger i månaden och låter det vara så gör du allt fel. Det finns mycket mer med marknadsföring på sociala medier än vad man kan se!

I den här artikeln kommer vi att gå igenom exakt hur du kan finjustera din sociala strategi och spika dina ansträngningar för marknadsföring av sociala medier. Låt oss börja!

Varför är marknadsföring i sociala medier viktigt?

Innan vi pratar om hur du effektivt marknadsför din webbplats på sociala medier, låt oss ta en stund för att diskutera varför marknadsföring i sociala medier är viktigt.

För det första är nästan alla på sociala medier. I genomsnitt använder konsumenter sociala medier hela 2 timmar och 15 minuter om dagenoch mycket av tiden ägnas åt varumärken.

Bildkälla.

Om du inte är på sociala medier och dina konkurrenter är det, vad tror du kommer att hända? Det stämmer – du förlorar möjligheten att nå köpare, och de vänder sig till dina konkurrenter istället.

Utöver detta låter sociala medier dig också stärka dina marknadsföringsbudskap genom att utnyttja dina kunder.

Bildkälla.

Tänk på ovanstående statistik – de som upplever en positiv interaktion med ett varumärke på sociala medier är 3 gånger mer benägna att rekommendera det varumärket till sina vänner och familj.

På den noten: underskatta inte kraften i mun till mun-hänvisningar. Ja, du kan lovsjunga dina egna lovord och berätta för dina kunder hur mycket värde du tillför bordet… men när en av dina kunder kliver fram och garanterar ditt varumärke är det mycket mer övertygande.

Sociala medier vs PPC

Här är två frågor vi får mycket: är det mer effektivt att fokusera på sociala medier eller PPC? Och om du redan använder PPC-annonser, behöver du fortfarande lägga tid på att finjustera din sociala mediestrategi?

(Snabb åt sidan: för den oinitierade står PPC för Pay-Per-Click, och det hänvisar till betalda annonser som Google AdWords och Facebook-annonser).

Nu tillbaka till frågan om sociala medier vs. PPC – svaret är ett rungande ja. Missförstå oss inte – vi älskar PPC lika mycket som nästa marknadsförare och det är fantastiskt hur du kan skapa en PPC-kampanj och börja tjäna pengar över en natt. Att förlita sig på enbart PPC är dock inte hållbart på lång sikt och det är viktigt att komplettera dina PPC-insatser med marknadsföring på sociala medier och andra varumärkesbyggande aktiviteter.

Varför säger vi det? Mycket, Den genomsnittliga PPC-kostnaden per konvertering var 7,02 USD 2008. 2012 hoppade detta till $24,40. 2016 steg den till 33 dollar. Det är 370% tillväxt på bara 8 år… hur galet är det?

Nu kan din strategi vara att använda mindre populära kanaler (Bing- och Facebook-annonser, i motsats till Google AdWords) för att täcka kostnaderna. Detta kan fungera på kort sikt, men när dessa plattformar blir mer populära kommer nya annonsörer att hoppa på tåget och börja öka dina kostnader igen. Eftersom alla PPC-plattformar använder samma budgivningsmodell går det inte att undgå den fruktade inflationen.

Läsa:  Internationell SEO: 4 utmaningar du inte kan ignorera och hur du övervinner dem

Å andra sidan, med marknadsföring i sociala medier får du motsatt effekt. När du spenderar mer tid och ansträngning på sociala medier kommer du att få fler följare som kommer att engagera sig i och dela ditt innehåll, vilket skapar en nätverkseffekt. När du väl har byggt upp ett anständigt antal följare kommer du att upptäcka att resultaten du får från annonsering i sociala medier är mer än proportionell mot investeringen.

Vilka sociala medier bör du använda?

En stor anledning till varför företagare och marknadsförare är ovilliga att engagera sig i marknadsföring på sociala medier är för att de känner sig överväldigade av alla olika alternativ. Det finns Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Instagram och mer – var börjar du ens?

Bildkälla.

Här är de goda nyheterna: du behöver inte vara på alla sociala medier. Faktum är att det är mer strategiskt att fokusera alla dina ansträngningar på en eller två nyckelkanaler och använda dem för att marknadsföra din webbplats. I det här avsnittet bryter vi ner de olika sociala medienätverken och pratar om vilken typ av konsumenter som tenderar att flockas till varje nätverk.

Facebook

Facebook behöver ingen introduktion – det är världens mest populära sociala mediekanal, där människor får kontakt med nära och kära, läser de senaste nyheterna och tittar på underhållande videor. Som en allmän tumregel är Facebook mer populärt bland kvinnor än män, 83 % av vuxna kvinnor och 75 % av vuxna män använde plattformen.

Bildkälla.

Du kanske har hört att yngre konsumenter undviker Facebooks trendiga plattformar som Instagram och Snapchat. Det är sant, men i absoluta tal lockar Facebook fortfarande majoriteten av unga vuxna. Här är uppdelningen:

 • 88 % av 18-29-åringarna finns på Facebook
 • 84 % av 30-49-åringarna finns på Facebook
 • 72 % av 50-64-åringarna finns på Facebook
 • 62 % av personer över 65 är på Facebook

Låt oss nu prata om geografisk plats. Facebook är mest populärt i USA, med amerikanska användare som står för 12 procent av Facebooks publik. Indien ligger nära tvåa med 10 %, följt av brasilianer med 7 %, indoneser med 5 % och mexikaner med 4 %.

Sammantaget har Facebook 2,2 miljarder aktiva användare per månad på sin sajt. Om du letar efter varumärkeskännedom och ditt mål är att marknadsföra din webbplats till en bred publik (snarare än en specifik nisch eller segment), är Facebook ett bra val.

Twitter

Liksom Facebook är Twitter inte den nyaste eller coolaste ungen på blocket, men det går fortfarande starkt. Denna sociala medieplattform är femte mest populära sociala nätverket bland amerikanska vuxna. I USA använder kvinnor Twitter mer än män, men globalt använder män Twitter mer än kvinnor.

Bildkälla.

När det gäller ålder är 40 % av amerikanska vuxna som använder Twitter mellan 18 och 29 år. Även om 32 % av amerikanska tonåringar är på Twitter, säger majoriteten att de använder andra sociala medieplattformar mer än Twitter.

Slutligen, av alla aktiva Twitter-användare bor 72 miljoner (eller 20%!) i USA. Resterande 80% bor utanför USA. Twitter är särskilt populärt i Japan, Storbritannien och Saudiarabien.

Intressant nog tenderar Twitter-användare att interagera med varumärken mer än andra användare av sociala medier. Mer specifikt, 93 % av människor som följer små och medelstora företag på Twitter har för avsikt att köpa något från dessa företag. Dessutom har 69 % av människorna tidigare gjort ett köp från ett litet eller medelstort företag på grund av något de sett på Twitter. Om du vill marknadsföra specifika produkter på dina sociala mediekanaler och öka försäljningen av dessa produkter är Twitter ett bra kort.

Instagram

Instagram ägs nu av Facebook och har etablerat sig som en kraft att räkna med under de senaste fem åren. Könsfördelningen på Instagram är jämn, 50,3 procent av Instagram-användarna är kvinnor och 49,7 procent är män.

Läsa:  Hur man utför en Dell-systemåterställning

Bildkälla.

Sett till ålder är mer än 70 % av Instagram-användarna under 35 år. Instagram är mest populärt bland 18-24-åringar och 25-34-åringar – dessa två segment står vardera för 32 procent av plattformens användarbas. När det gäller plats är majoriteten av Instagram-användare i USA, men Instagram är också populärt i Indien, Brasilien och Indonesien.

Eftersom Instagram starkt kretsar kring målinriktat innehåll och estetiskt tilltalande grafik, de som äger skönhets-, mode- eller livsstilsvarumärken, passar Instagram bra. Utöver detta har Instagram också introducerat en funktion som gör det möjligt för företagare att skapa inlägg som kan köpas – vilket gör det lättare för företagare att marknadsföra sina produkter på Instagram.

LinkedIn

Jämfört med alla andra sociala medienätverk som vi har diskuterat hittills är LinkedIn en helt annan best. Medan den genomsnittlige Joe (eller Jane!) förmodligen inte har ett LinkedIn-konto, är denna sociala plattform särskilt populär bland affärsmän.

Bildkälla.

Låt oss nu prata demografi. 44 procent av LinkedIn-användarna är kvinnor och resterande 56 procent är män. Till skillnad från plattformar som Facebook, Twitter och Instagram vänder sig LinkedIn till äldre människor. 61 procent av dess användare tillhör åldersgruppen 30-64 åroch 21 % av dess användare är 65 år eller äldre.

Även om 30 % av LinkedIn-användarna finns i USA, kan du hitta LinkedIn-användare i över 200 länder runt om i världen. Förutom USA är LinkedIn också populärt i Indien, Brasilien, Storbritannien och Kanada.

För B2B-företag är LinkedIn det självklara valet. LinkedIn är det mest använda sociala medienätverket av Fortune 500-företag, och 45 % av LinkedIn-artikelläsarna har högnivåpositioner (vi pratar VP, chefer och till och med C-suiten). Förutsatt att du vill komma i kontakt med beslutsfattare och andra företagsägare är LinkedIn definitivt rätt väg att gå.

Youtube

Den första videon som laddades upp till YouTube gjordes i april 2005. Under de 13 åren sedan dess har YouTube växt exponentiellt; det är nu det näst största sociala medienätverket, som kommer varmt i hälarna på Facebook.

Bildkälla.

YouTube skiljer sig från de andra sociala medierna på den här listan på två sätt. För det första fler män använder plattformen än kvinnor (55 % mot 45 %). För det andra är YouTube-användare utspridda över hela världen, med endast 16 procent i USA.

YouTube är särskilt populärt bland tonåringar, och en hela 96 % av amerikanska tonåringar använder YouTube. Intressant nog är YouTube också den äldre publikens favorit sociala nätverk. 11 % av YouTube-användarna är 65 år eller äldre, och även om den siffran inte låter särskilt imponerande, betyder det faktiskt att YouTube är ett av de sociala nätverken med det högsta antalet äldre användare.

För företagare är YouTube svårt att hitta. Det är relativt enkelt att producera eller kurera innehåll att dela på Facebook och Instagram, men om du vill skapa en video att ladda upp på YouTube krävs det en hel del ansträngning. Däremot kan företag som säljer påvisbara produkter uppleva att det lönar sig att uppfinna dem olika produktvideor demos, tutorials och andra videor för att marknadsföra sitt varumärke på YouTube.

Pinterest

Sist men inte minst har vi Pinterest, en kvinnocentrerad plattform som drivs av kvinnor. Mer specifikt, män är bara ansvariga för 7% av Pins på Pinterestbakom kvinnor på 93 % av ytorna.

Bildkälla.

Även om medianåldern för en Pinterest-användare är 40, tenderar yngre Pinterest-användare att vara mer aktiva. 1/2 av millennials i USA du använder Pinterest varje månad, så stereotypen att bara mammor använder Pinterest stämmer inte!

Slutligen, av alla sociala medieplattformar vi har nämnt på den här listan, är Pinterest den minst mångsidiga plattformen – 50% av dess användare är i USA, och de återstående 50% är från Brasilien, Indien och Ryssland. och i andra länder.

Läsa:  10 idéer för att utveckla din digitala marknadsföringsbyrå

Precis som Twitter och Instagram är Pinterest en bra plattform för företagare som vill öka försäljningen. 61 % av Pinterest-användarna har gjort ett köp efter att ha sett varumärkesinnehåll på Pinterest och 55 % av onlineshopparna i USA säga att Pinterest är deras favoritplattform online. De mest populära kategorierna på Pinterest är DIY & Crafts, Food & Drink och Home Decor, så om du befinner dig i ett av dessa områden är det ännu bättre!

Berättelse: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube och Pinterest

Förvirrad av all information? Här är en kort sammanfattning av olika marknadsföringskanaler för sociala medier som du kan hänvisa till…

Facebook:

 • Världens mest populära sociala medieplattform
 • Lämpligt om du riktar dig till en stor publik
 • OBS: Inlägg har vanligtvis begränsad räckvidd (eftersom Facebook-algoritmen fungerar)

Twitter:

 • Populär i USA, Japan, Storbritannien och Saudiarabien
 • Twitter-användare är öppna för att kontakta och höra från varumärken
 • OBS: Teckenbegränsningar kan göra det svårt att marknadsföra dina produkter/tjänster

Instagram:

 • Populärt i USA, Indien, Brasilien och Indonesien
 • Perfekt för märken inom skönhet, mode och livsstil
 • Innehåller funktioner som gör det möjligt för företagare att göra sina inlägg köpbara
 • OBS: Det finns fler och fler bots på Instagram, så de gilla-markeringar eller kommentarer du får på dina inlägg kanske inte betyder någonting

LinkedIn:

 • Populärt i USA, Indien, Brasilien, Storbritannien och Kanada
 • Majoriteten av användarna är i åldern 30–64 och affärsmän

Youtube:

 • Fler män än kvinnor på plattformen, användare är utspridda över hela världen
 • Mycket populär bland både tonåringar och seniorer
 • Det är väl lämpat för företag som säljer produkter som ska presenteras
 • OBS: YouTube är mer utmanande att producera/kuratera innehåll jämfört med andra sociala mediekanaler.

Hur du marknadsför ditt varumärke på sociala medier

Nu när vi vet vilka konsumenter som besöker vilka sociala medienätverk, låt oss diskutera olika marknadsföringsstrategier för sociala medier som du kan använda för att marknadsföra ditt varumärke.

På Facebook: Använd en chatbot

Många kunder interagerar med företag och ber om support på Facebook, så se till att svara på alla förfrågningar du kan få i tid.

Om du kämpar för att hänga med i alla meddelanden eller taggar du får kan du minska din arbetsbelastning med en chatbot. Oroa dig inte – du behöver inga HTML-kunskaper eller kodningskunskaper för detta. Använd bara ett enkelt verktyg som Chatfuel för att få igång din bot.

Bildkälla.

Målet är att din chatbot ska hantera standardfrågorna du får (t.ex. Vilka är dina öppettider? Vilken är din returpolicy?) så att du bara behöver ta itu med mer komplexa frågor på högre nivå.

På Twitter: Få kontakt med konsumenter som nämner ditt varumärke

Du svarar förmodligen redan på kunder som twittrar dig direkt, men hur är det med andra människor som (indirekt) nämner ditt varumärke i sina tweets?

Du kommer inte att få aviseringar för dessa omnämnanden (eftersom ingen taggar dig!), men du kan helt enkelt söka efter ditt varumärke på Twitter – det kommer att göra susen. Alternativt är ett annat alternativ att använda ett verktyg för att spåra omnämnanden. Hur som helst kan du gå med i konversationen, marknadsföra din webbplats och förhoppningsvis få en ny kund.

PS: Här 8 Twitter-spårningsverktyg för att spåra omnämnanden av ditt varumärke.

På Instagram: Tagga dina produkter för att göra dem köpbara

Instagrams köpbara inlägg är ganska revolutionerande eftersom de gör det så mycket lättare för dina följare att köpa produkterna i dina bilder. Så här ser de ut:

Bildkälla.

Det är dock en hel del arbete involverat i att skapa köpbara inlägg. Du behöver bland annat sätta upp en Facebook-lista och koppla den till ditt Instagramkonto. Om du är spel, här är en handledning som leder dig genom processen.

Läsa:  De 10 bästa copywriting-programvaran & Verktyg för din byrå

Om du vill göra något enklare kan du lägga till en länk till din Instagram-bio för att marknadsföra din webbplats och en kort uppmaning (CTA). Här är ett exempel från Topshop:

Kom ihåg att använda ett verktyg som Bitly för att förkorta din URL – på så sätt kan du spåra hur många genomklickningar du får från din Instagram-beskrivning och optimera dina ansträngningar.

På LinkedIn: Erbjud en blymagnet

B2B-köpare gör mycket research online innan de förbinder sig till ett företags produkter eller tjänster. Med detta i åtanke är ett bra sätt att engagera dessa köpare att skapa en blymagnet som du kan erbjuda som nedladdning.

Om du inte är bekant med termen, hänvisar en blymagnet i grunden till en tillgång (exempel, e-bok, checklista, fuskblad, fallstudie, etc.) som ett företag erbjuder till en person i utbyte mot deras e-postadress.

Bildkälla.

Var kommer LinkedIn in? Du kan marknadsföra din leadmagnet på LinkedIn och sedan dirigera LinkedIn-användare till en målsida för att ange sin e-postadress i utbyte mot din leadmagnet. När du har fått deras e-postadress, flytta konsumenterna genom en automatisk e-postkampanj och vårda dem tills de är redo att göra ett köp.

På YouTube: Ladda ner videon med vanliga frågor

Vi har tidigare pratat om hur det är mer utmanande att skapa innehåll för YouTube (i motsats till andra sociala mediekanaler). Men om du verkligen vill göra detta, var inte för ambitiös och hoppa direkt in i en presentation bakom kulisserna på ditt kontor eller en komplex produktpresentation. Dessa har för många rörliga delar att hantera!

Istället rekommenderar vi att du börjar med en enkel FAQ-video. Ställ in din kamera eller telefon, låt någon titta på kameran och diskutera de vanliga frågorna du får och redigera lite. När du har bemästrat videoinspelning och bearbetning kan du starta mer ambitiösa projekt.

På Pinterest: Optimera dina bilder för Pinterest

Hur Pinterest-marknadsföring fungerar är enkelt. Du bygger dina följare, du skapar innehåll som kan fästas och när dina följare repin ditt material skapar du exponering för ditt varumärke.

Men här är grejen: målet är inte bara att skapa mycket delbara bilder som får många retweets. Du vill också se till att du visar ditt varumärke framträdande i ditt innehåll så att alla och alla som stöter på efterföljande återengagemang kan spåra innehållet tillbaka till dig.

Naturligtvis finns det andra saker att tänka på när du optimerar dina bilder för Pinterest, inklusive att använda iögonfallande grafik, fylla i alt-text och mer. Här är en guide som hjälper dig.

BONUS: Installera verktygsfält för social delning på din webbplats

Innan vi avslutar, här är ett sista tips som hjälper dig att maximera värdet av sociala medier…

Installera verktygsfält på din webbplats för att göra det enkelt för dina besökare att dela dina sidor och artiklar på sina sociala mediekanaler!

Bildkälla.

Det finns massor av verktyg (t Lägg till detta) som du kan använda och är ganska enkla att installera. Precis som Facebooks chatbots behöver du ingen teknisk expertis eller kodningsförmåga för att få igång ditt verktygsfält!

Det sista ordet om att marknadsföra din webbplats med marknadsföring på sociala medier

Nu när konsumenter i allt högre grad vänder sig till sociala medier för att upptäcka nya varumärken och forskningsprodukter är marknadsföring i sociala medier inte längre kul. Istället är det ett måste. Så identifiera de sociala mediekanaler som är viktigast för ditt varumärke och börja utveckla din sociala mediestrategi redan idag!