Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man använder Quora för att få visningar på din blogg

Hur man använder Quora för att få visningar på din blogg

Quora har mer än 300 miljoner aktiva användare varje månad — Det är en enorm publik som du potentiellt kan nå om du är en bloggare. Låt oss utforska vad som är Quora, hur du använder Quora för att få visningar på din blogg och de bästa metoderna som kommer att få maximalt engagemang för din blogg när du går med i en Quora-konversation.

Strategier för att driva trafik till din blogg från QuoraTips för att optimera dina inlägg på QuoraVanliga frågor – Hur man använder Quora för att få visningar på din bloggHur leder jag trafik till min blogg på Quora?Hur får man trafik med Quora?Hur kan jag få fler visningar på min blogg?

Vad är Quora?

Quora är en onlineplattform där människor ställer och svarar på frågor om vilket ämne som helst. Quora har uppnått enorm popularitet, med mer än 300 miljoner människor som besöker plattformen varje månad.

Denna enorma publik är nyckeln till hur du använder Quora för att få visningar på din blogg. Plattformen erbjuder en unik möjlighet för bloggare att nå ut och bygga relationer med läsare och förhoppningsvis driva Quora-trafik till sina bloggar.

Översikt över Quora

Quora grundades 2009 av tidigare Facebook-anställda Adam D’Angelo och Charlie Cheever. Quora erbjuder en plattform för individer att utbyta åsikter om alla tänkbara frågor, från regering till sci-fi.

Vad kan du göra på Quora?

 • Skicka en Quora-fråga.
 • Skicka in ett svar på en Quora-fråga.
 • Rösta på innehåll som du gillar eller tycker är användbart.
 • Spåra ämnen av intresse.
 • Kommentera inlägg skapade av andra användare.
 • Länka till personer som delar liknande intressen.

Fördelar med att använda Quora

En av de viktigaste fördelarna med att använda Quora är dess förmåga att dra en publik som kan vara intresserad av dina blogginlägg. Det ger dig också en chans att visa din expertis inom ett visst område eller nisch, vilket kan bidra till att öka trovärdigheten bland potentiella läsare.

Läsa:  Hur du marknadsför din reseblogg

Och eftersom varje inlägg är indexerat av Googles sökmotoralgoritmer har du en ökad chans att synas högre upp i sökresultaten när någon söker på sökord som är relaterade till ditt.

Hur man använder Quora

Skapa först en Quora-profilsida som exakt beskriver vem du är och de ämnen du är specialiserad på (t.ex. resebloggning).

Sök sedan efter relevanta frågor som ställs inom samma ämnen så att du kan ge meningsfulla Quora-svar. Detta kommer att ge andra mer incitament att klicka på din profilsida där de ser länkar till ditt blogginnehåll.

Se till att alla dina svar är tydligt skrivna. Inkludera nyckelpunkter som fakta och siffror tillsammans med externa källor om tillämpligt. Och glöm inte att lägga till hashtags!

Slutligen, håll dig aktiv på plattformen genom att regelbundet kolla tillbaka och svara snabbt när nya kommentarer dyker upp på dina inlägg eller svar. Detta hjälper till att bygga pålitlighet bland dina följare.

Quora är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att öka synlighet och engagemang med din blogg. Genom att skapa en engagerande profil, hitta relevanta frågor och svar och skriva kvalitetsinnehåll på Quora kan du effektivt marknadsföra din blogg utan att låta för påträngande.

Nyckel takeaway: Quora är en ovärderlig resurs för innehållsmarknadsförare, som erbjuder chansen att bygga relationer med potentiella läsare samtidigt som man ökar trovärdigheten. Enkelt uttryckt: Quora är din biljett till att få fler visningar för din blogg.

Hur man använder Quora för att få visningar på din blogg

Quora hjälper till att få synlighet och driva webbtrafik till ett blogginlägg. Här är några tips om hur du använder Quora för att få visningar på din blogg.

1. Bygg en fantastisk profil

När folk klickar på din Quora-sida är det första de ser din profil. Se till att din Quora-kontoprofil är heltäckande och ger tillräckligt med information för att användarna ska kunna koppla upp sig till dig.

Fyll i alla avsnitt på profilsidan inklusive intressen, biografi, erfarenhet, relevant kompetens och plats så att användarna enkelt kan identifiera vem du är och vilka ämnen de kan få insikt från dig.

Inkludera en professionell headshot eller logotyp samt länkar tillbaka till din webbplats eller sociala mediekonton som LinkedIn eller Twitter så att läsarna enkelt kan få reda på mer om dig. Att göra detta hjälper också till att bygga trafik från Quora direkt tillbaka till dessa webbplatser, vilket ökar varumärkesmedvetenheten och synligheten online.

Om någon gillar det du skrev kan de klicka på en av dina länkar för att kolla in ditt arbete. Om någon till exempel har läst en artikel som du skrivit på en annan webbplats kan de vara nyfikna nog att besöka den från länken i din profilbeskrivning – vilket leder dem längre ner i försäljningstratten.

Läsa:  4 skäl att överväga att ta en kurs i Executive Leadership

2. Sök efter frågor och svar om ditt ämne

Börja med att undersöka de ämnen som för närvarande är heta i din bransch. Titta på vad som är trendigt på sociala medier och se vilka ämnen folk pratar om i forum eller bloggar relaterade till ditt område. Följ ny utveckling inom dina intresseområden som teknik, lagar, politik och mer.

Överst på sidan finns ett sökfält. Här kan du hitta specifika frågor om de ämnen som du gillar. Skriv in nyckelord som är kopplade till dessa ämnen och bläddra igenom resultaten tills något fångar ditt öga.

När något intresserar dig, klicka på “Följ ämne.” Detta kommer att lägga till det som ett av huvudämnena i ditt Quora-flöde så att all ny aktivitet relaterade till detta ämne visas där först.

3. Skriv kvalitetssvar

Att skriva kvalitetsinnehåll är nyckeln när det gäller att få synpunkter på Quora.

När du svarar på en Quora-fråga, dela något av värde. Det kan vara fakta/datapunkter eller personliga anekdoter som läsarna kan relatera till. Ange inte bara åsikter utan att backa upp dem med bevis.

Följ de bästa skribenterna och se hur de interagerar med sina följare. Fokusera på att vara hjälpsam snarare än självreklam. Att visa genuint engagemang kan hjälpa till att bygga relationer som kan leda till framtida möjligheter som inbjudningar för gästinlägg.

Genom att skapa relevanta och engagerande svar kan Quora vara ett bra verktyg för att driva trafik och engagemang till din blogg. Att positionera dig själv korrekt är nyckeln till att nå framgång när du använder Quora som en del av din innehållsmarknadsföringsplan.

Låt oss sedan titta på några specifika taktiker för att få mer trafik från Quora direkt till din blogg.

Nyckel takeaway: Det är enkelt att marknadsföra din blogg på Quora. Skapa en engagerande profil, hitta relevanta frågor och svar, dela innehåll, dela länkar och interagera genuint med andra användare. Det är det perfekta sättet att få ögonen på ditt arbete och bygga relationer som kan leda till fler marknadsföringsmöjligheter.

Strategier för att driva trafik till din blogg från Quora

Med sin massiva publik kan Quora vara en kraftfull plattform för att driva trafik till din blogg. Här delar vi tre strategier för hur Quora fungerar för bloggkampanjer.

Följ Top Writers

Identifiera influencers som redan är aktiva på Quora eller har en stark följare. Detta kommer att ge dig ett sätt att komma åt deras fans och vända den räckvidden till din fördel.

Leta efter relevanta ämnen relaterade till din nisch och gå med i konversationer för att skapa kontakter med likasinnade som kan få värdefull information från din blogg.

Läsa:  Hur man hittar dolda nischer och dominerar dem

Hashtags är ett utmärkt verktyg för att bli uppmärksammad på Quora. Hashtags låter tittarna snabbt hitta relevant innehåll när de söker med specifika sökord.

Du bör också lägga till länkar till ditt blogginlägg och bjuda in läsarna att klicka på dem om de vill ha mer information.

Delta i diskussioner

För att få fler svarsvyer bör du också prova att ställa frågor. Detta gör att andra kan se att det finns någon kunnig bakom svaren du ger – vilket gör dem mer benägna att lita på det du säger (och länka tillbaka).

Att tillhandahålla värdefull insikt genom samtal mellan medlemmar i Quora-communityt kommer i slutändan att resultera i ökad exponering och trafik för din blogg.

Vänta inte för länge med att svara

Att svara på frågor snabbt och eftertänksamt visar att du värdesätter dina läsare, vilket gör att de kommer närmare din blogg. Att svara snabbt kan uppmuntra dem längre ner i tratten, vilket i slutändan kan leda till ökad tittarsiffra.

Nyckel takeaway: Genom att följa de mest sedda skribenterna, lägga till hashtags och länkar till dina svar och delta i diskussioner på Quora kan du få mer trafik till din blogg.

Vad är Quora Spaces?

Quora Spaces är gemenskaper som delar gemensamma intressen, vilket tillåter användare att lägga upp innehåll relaterat till ämnet och svara på frågor från andra medlemmar inom gemenskapen.

Till skillnad från Quora Topics, som är specifika ämnen du vill följa och svara på frågor om, ger Quora Spaces mer flexibilitet genom att ge användarna tillgång till flera ämnen samtidigt.

Quora Spaces låter dig hitta nya människor som delar dina intressen, lära dig av experter inom ditt område, skapa meningsfulla kontakter med andra entusiaster, få uppdateringar om det senaste innehållet och upptäcka relevanta resurser. Detta är också din chans att visa upp dig själv som expert genom att svara på frågor eller dela användbar information.

Hur man går med i ett utrymme

Att gå med i ett utrymme är enkelt. Klicka bara på “Gå med” på valfritt utrymme på Quoras hemsida eller sökfält. När du har angett ditt namn och din e-postadress är du klar.

Du kommer nu att börja få aviseringar om alla aktiviteter som äger rum inom det utrymmet. Vissa administratörer kommer att sätta upp regler för hur ofta du kan svara eller bidra. Om du bryter mot dessa regler kan du bli avstängd från utrymmet.

Hitta personer att följa

När du har gått med i ett utrymme klickar du på länken “följer” för att se alla som följer den här gruppen. Klicka bara på “+”-ikonen bredvid en profilbild för att få regelbundna uppdateringar från just den användaren.
Eftersom de flesta utrymmen kräver bidrag från sina medlemmar för att förbli aktiva, dra nytta av denna möjlighet för att få fler visningar av din blogg samtidigt som du får kontakt med andra likasinnade personer som kan bli värdefulla kontakter senare.

Läsa:  Maximera SEO-effekten med navigeringssökord

Tips för att optimera dina inlägg på Quora

Ett viktigt steg i hur du använder Quora för att få visningar på din blogg är sökordsoptimering. Undersök termer och fraser relaterade till ditt ämne eller nisch och lägg till dem i dina titlar, beskrivningar och innehåll för att locka rätt tittare. Sökordsforskningsverktyg som Google Keyword Planner kan hjälpa dig att identifiera populära termer som är relevanta för ditt inläggs ämne.

Håll utkik efter populära ämnen inom din bransch eller nisch och använd dem för att fånga mer uppmärksamhet från potentiella läsare.

Slutligen, övervaka dina Quora-inlägg genom att spåra tittarsiffror, gilla/ogillar och kommentarer för att se vilken typ av innehåll läsare tycker är intressant. Detta gör att du kan skapa mer skräddarsydda inlägg i framtiden. Google Analytics är bara en av de många gratis analysplattformar som finns tillgängliga online som kan erbjuda detaljerade rapporter om användarengagemang.

Vanliga frågor – Hur man använder Quora för att få visningar på din blogg

Hur leder jag trafik till min blogg på Quora?

 • Definiera dina mål för Quora.
 • Hitta din målgrupp.
 • Välj dina frågor smart.
 • Stick ut från andra på Quora.
 • Marknadsför dina produkter diskret.
 • Bli den mest sedda författaren.
 • Sträva efter ett bra förhållande mellan följare och svar.

Hur får man trafik med Quora?

Nyckeln till att få positionen “bästa svaret” i Quora, och följaktligen mest trafik, är att skriva från en auktoritetsposition. Hitta ämnen som du enkelt kan skriva om. Du måste också skriva på ett sätt som visar din expertis i ämnet.

Hur kan jag få fler visningar på min blogg?

 • Publicera långa blogginlägg.
 • Skriv om populära ämnen.
 • Kommentera relaterade bloggar.
 • Återanvänd innehåll för olika plattformar.
 • Marknadsför nytt innehåll i nyhetsbrev via e-post.
 • Gästblogg på legitima bloggar i din nisch.
 • Optimera dina blogginlägg för SEO.

Slutsats

Det här är bara några av sätten att använda Quora för att få visningar på din blogg. Se till att undersöka bästa praxis för att optimera inlägg och utveckla en effektiv marknadsföringsstrategi innan du börjar så att du kan få ut det mesta av detta kraftfulla verktyg. Med lite tålamod och ansträngning kommer det inte att dröja länge förrän du ser resultat av att använda Quora som en del av din bloggkampanj.