Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man använder SEOptimers SEO Audit API

Hur man använder SEOptimers SEO Audit API

Vår SEO Audit API är det mest kraftfulla sättet att skala skapandet av helt anpassade SEO-revisioner och integrera avancerad SEO-rapportering i dina försäljningsprocesser.

Vad gör SEO Audit API?

Ahrefs genererar tusentals SEO-revisioner per vecka via API för digitala byråkunder över hela världen. Det primära användningsfallet för byråer är möjligheten att programmässigt skapa platsrevisioner i farten, utlösta som en del av nya arbetsflöden för affärsprospektering.

Vissa byråer byggde också sina egna revisionsverktyg (antingen offentligt erbjudna eller endast internt) och använder SEOptimers datapunkter för att komplettera sina andra mätvärden.

Men SEO Audit API är inte bara för digitala byråer, det är också populärt bland forskare, utgivare och utvecklare som behöver tillgång till SEO-datapunkter för tusentals webbplatser i stor skala.

Vår SEO Audit API returnerar fullständiga dataextrakt (70+ individuella granskningskontroller) och eventuellt möjligheten att ladda ner klientklara anpassningsbara rapport-PDF-filer.

Komma igång med SEO Audit API i tre enkla steg

Vi sammanställer den här guiden för att fungera som en genomgång för hur man testar, konfigurerar och implementerar SEO Audit API.

Steg 1: Prenumerera på en Ahrefs API-plan

Du behöver en SEO API-plan innan du börjar. Det första beslutet att göra är att försöka uppskatta hur många rapporter du sannolikt kommer att begära via SEO API per månad eftersom detta kommer att avgöra vilken API-plan som passar bäst för dina krav. Vår API-plan på ingångsnivå (BR-API-1) ger 500 månatliga kvoter som gör att du kan skapa 500 rapporter per månad.

Läsa:  Hur det fungerar och vad du kan göra med MailChimp: från nyhetsbrev till e-postmarknadsföring

I andra änden av spektrumet har vi en anpassad plan som möjliggör mycket höga förfrågningar (>10 000 per månad). Du måste komma i kontakt med oss ​​via livechatt så att vi bättre kan förstå ditt användningsfall och användningskrav. Detta gör att vi kan ge dig ett anpassat pris.

Kom ihåg att din månatliga kvot bara räknar hur många rapporter du skapar (oavsett om de inkluderar eller exkluderar PDF-rapporten). Vi räknar inte varje rapporthämtning eller varje PDF-nedladdning som en del av din månatliga kvot.

Alla SEO API-planer innehåller samma funktioner. Den enda skillnaden är rapporteringsvolymen per månad.

Steg 2: Konfigurera din rapportmall

Innan du implementerar SEO Audit API i ditt arbetsflöde eller din applikation är det användbart att först ställa in din White Label-rapportmall eftersom detta bestämmer utseendet och känslan för din rapport och gör att du helt kan anpassa vilka kontroller som körs.

Om du inte är intresserad av de PDF-genererade rapporterna och bara är intresserad av rådataextrakten kan du hoppa över det här steget. Men vi tycker att majoriteten av våra API-användare använder PDF-rapporterna så det är ett viktigt första steg.

Logga in på Ahrefs och klicka på Rapportmallar. Överst på sidan kommer du att märka detta meddelande som är viktigt att ha i åtanke i framtiden:

“Observera att eftersom du är en API-användare kommer alla ändringar du gör i rapportinställningarna att gälla för API-anropssvar. Om du har aktiva integrationer beroende på särskilda datafält, är det möjligt att dessa kan gå sönder efter att ändringar har tillämpats.”

När du skapar en rapportmall för första gången behöver du inte oroa dig, men kom ihåg att om du bygger integrationer som är beroende av datapunkter från SEO Audit API och du sedan ändrar mallen genom att vända dessa datapunkter av, kommer dina integrationer att bryta.

Läsa:  Hur man ser någons Snapchat-vänlista – steg för steg

På den här sidan kan du helt anpassa utseendet på rapporten, ladda upp din logotyp, välja färger, typsnitt och slå på/av alla olika kontroller.

Steg 3: Testa SEO Audit API på kommandoraden

Det här är ett bra sätt att helt enkelt testa API:et och se exakt själv vad API:et returnerar så att du kan börja fundera på hur du bäst implementerar API:et som en del av dina bredare processer.

Att testa i kommandoraden är ett snabbt och enkelt sätt att även verifiera att allt är korrekt inställt och fungerar innan du börjar integrera Ahrefs-data med dina system.

För att göra detta, öppna ett nytt Terminal / Kommandotolk-fönster. Det här exemplet testades på en dator som kör Windows 11 (känd som v10). Kommandona kommer att vara något annorlunda för Mac och Linux.

Skapa en rapport

Det enklaste sättet att anropa SEO API är att anropa Ahrefs API skapa slutpunkt använder ringla:

curl -H “Content-type: application/json” -H “x-api-key: ” -d “{\”url\”:\”example.org\”,\”pdf\” “:0}” https://api.seoptimer.com/v1/report/create

Som en kort beskrivning av syntaxen: -H står för rubrik och -d står för data.

Definiera applikations-/json-huvudet och skicka din Ahrefs API-nyckel (som kan hämtas från API-fliken i Ahrefs):

-H “Content-type: application/json” -H “x-api-key:

Definiera sedan URL-adressen du vill granska i datamatrisen (kom ihåg att undvika alla citattecken). Du kan också skicka valfria parametrar för att ytterligare anpassa din begäran:

 • pdf:
  • passera 0 (noll) om du inte vill ha en PDF-rapport med i svaret
  • passera 1 (ett) om du vill ha en PDF-rapportfil med i svaret
 • mall:
  • skicka rapportmalls-ID (som finns i URL:en när du visar mallen i Ahrefs)

-d “{\”url\”:\”exempel.org\”,\”pdf\”:0}”

Läsa:  Hur man gör en privat berättelse på Snapchat (iPhone & Android)

Slutligen, lägg till SEO API URL med skapa slutpunkt:

https://api.seoptimer.com/v1/report/skapa

SEO API kommer att returnera följande JSON-svar:

 • Framgång: sant eller falskt
 • data:
  • url: URL:en du angav
  • pdf: sant eller falskt oavsett om du begär en PDF-rapport
  • ring tillbaka: sant eller inte
  • mall: om det är sant, mall-ID:t som du begärde för rapporten eller funktionen
  • id: ett unikt resultat-ID för denna begäran om att slå upp rapportdata

I exemplet ovan begärde jag en rapport för “example.org” och den returnerade resultat-ID:t för 77285. Jag kan nu använda detta resultat-ID för att slå upp rapportdata.

När du får ett framgångsvärde på Sanndrar vi av 1 från din månatliga API-kvot. Du kan kontrollera din API-användningskvot när som helst från API-fliken i Ahrefs.

Hämta resultatdata

Att hämta resultatdata minskar inte din månatliga API-kvot. Det är bara rapportskapandeprocessen som kostar kvot.

För att hämta rapportdata, ring skaffa sig slutpunkt följt av resultat-ID som returnerades i föregående steg:

curl -H “Content-type: application/json” -H “x-api-key: ” https://api.seoptimer.com/v1/report/skaffa sig/77285

Som tidigare, inom begäran, definiera applikations-/json-huvudet och skicka din API-nyckel.

SEO API kommer att returnera följande JSON-svar:

 • Framgång: sant eller falskt (observera att det tar några sekunder för våra system att bearbeta en rapport. Om du begär resultatdata för snabbt får du ett succé:falskt svar)
 • data: ett långt JSON-svar som innehåller över 70+ revisionskontroller

Du kan kopiera hela svaret och klistra in det i en JSON-formaterare för att bättre visualisera alla kontroller och returnerade värden:

Om du definierar PDF som 1, kommer du att se en nedladdningslänk i output->pdf-fältet.

Som nämnts tidigare, att använda kommandotolken och mata in webbadresser en efter en är inte det avsedda användningsfallet för SEO API – utan snarare ett praktiskt sätt att testa API:t snabbt och utforska all returnerad data innan du bygger några integrationer i dina system eller applikationer.

Läsa:  Att bygga ett smidigare företag: Hur man kan minska utgifter och öka vinsten

Du kan också kontrollera vår SEO API-dokumentation på Brevbärare.

Steg 4: Planera din integration

Nu när du vet hur du anropar SEO API och förstår vilka värden som returneras, kan du börja planera hur du ska integrera SEO API.

Nedan följer några idéer för hur SEO API kan tillföra värde till dina försäljningsarbetsflöden eller befintliga applikationer:

 • CRM-automatisering: när nya affärsmöjligheter läggs till i ditt CRM, baserat på vissa attribut, kan du använda SEO API för att automatiskt berika kundregistret med webbplatsrevisionsdata och generera en revisionsrapport i farten
 • Dashboard för digital marknadsföring: för organisationer som redan har en kundvänd app eller instrumentpanel kan SEO API användas för att fylla eller berika SEO “widgets” i din applikation eller användas i aggregerad kanalrapportering
 • Programmatisk genomsökning: Marknadsforskare eller branschjournalister kan använda SEO API för att granska många webbplatser och returnera webbplatsrevisionsdatapunkter för att användas i forskningsstudier eller branschrapporter

Nästa steg

Möjligheterna är oändliga med hur du kan utnyttja data från SEO API. Om du planerar en integration rekommenderar vi att du kontaktar oss eftersom vårt kundsupportteam kan hjälpa dig att guida dig genom processen, speciellt om du har ett avancerat användningsfall eller bara vill ha en annan åsikt om hur man bäst strukturerar den. Ta kontakt med oss ​​via livechatt längst ner till höger på skärmen.