Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man ber om bakåtlänkar utan att tigga

Hur man ber om bakåtlänkar utan att tigga

Hur kan du be om en bakåtlänk utan att låta som en tiggare?

Idag ska vi ta upp åtta olika sätt att göra detta. Utöver dessa strategier kommer jag att ge dig exempel på e-postmeddelanden som du kan använda som mallar för dina egna länkstrategier.

Är du redo att få bättre bakåtlänkar?

1. Skapa en värdefull resurs att länka till

Den här resursen kan vara en e-bok, en infografik, ett omfattande blogginlägg om ett kärnämne, en onlinekurs, en omfattande fallstudie eller något annat du kan tänka dig.

Se till att det är ett ämne som efterfrågas i din nisch och som erbjuder unika råd eller ett nytt perspektiv.

När du har skapat den resursen är halva arbetet gjort.

Så här går vi vidare i fas två.

Först, hitta en lämplig webbplats i din nisch.

Leta sedan efter ett specifikt inlägg eller sida som nämner ämnet för en fantastisk resurs. Kan det här inlägget eller sidan dra nytta av att inkluderas i din infografik?

Skulle en länk till det där omfattande blogginlägget du skapar i det här inlägget vara lämplig? Kommer den här bloggens publik att dra nytta av din onlinekurs?

Var så specifik som möjligt när du gör din forskning. Detta gör att du kan vara specifik i din e-post, vilket hjälper dig att få bättre resultat.

I verkligheten, detta är grunden för nästan alla metoder vi kommer att diskutera idag.

Låt oss titta på några mer specifika exempel på hur du kan inkludera detta i ett e-postmeddelande:

Hej (namn på blogg- eller webbplatsägare)

Ville bara säga att jag verkligen gillade ditt inlägg om (ämne). Sättet du beskrev (något i inlägget) var så vettigt, jag har aldrig hört det förklarat på det sättet förut.

Jag skapade faktiskt en (infografik, e-bok, kurs) som förklarar (ämnet) på ett lättförståeligt sätt. (Nämn en eller två korta punkter om din resurs.) Här är länken: (infoga länk)

Låt mig veta om du tror att detta kommer att vara användbart för din publik!

2. Bygg en relation

Om en främling bad dig om $5, hur skulle du känna dig?

Men vad händer om en vän eller kollega bad dig att göra detsamma?

Ha dessa känslor i åtanke när du postar bakåtlänkar. Människor är mycket mindre benägna att reagera positivt på en främling än på någon de känner.

Så, hur gör du dig känd?

Det bästa stället att börja är sociala medier. Jag har utvecklat en hel del positiva interaktioner på sociala medier bara genom att svara på meddelanden eller tagga andra i mina kommentarer. Du kan också kommentera direkt på deras blogg.

Läsa:  Hur vet man om någon blockerade dig på Snapchat? (iPhone & Android)

Ta inte detta som ett tillfälle att be om en tjänst. Se det som ett försök att skaffa en vän. Försök att starta en konversation. Lägg till något användbart eller ett unikt perspektiv till dina kommentarer mer än “bra inlägg” eller “jag håller med”.

När du känner att du har byggt upp en relation med personen är det dags att skicka ett mejl:

Hej (personens namn),

Du känner säkert igen mitt namn från de samtal vi har haft (sociala medier). Jag gillade din poäng (diskussioner). Det är väldigt vettigt!

Jag tittade på din blogg och såg ett inlägg om (ämne). Sättet du diskuterade på (stycke från blogginlägget) var verkligen unikt. Jag har faktiskt ett (inlägg, e-bok, infografik, etc.) som täcker (relaterat ämne). Här är länken om du vill referera till den i ditt blogginlägg: (infoga länk)

Jag fortsätter i alla fall att läsa dina blogginlägg, de är verkligen informativa!

3. Använd råd från influencers

Influencers ger alltid goda råd och tips. Om du följer en influencer är chansen stor att du redan har använt några av dessa råd i ditt liv.

Låt oss säga att du driver en reseblogg och bestämmer dig för att följa en influencers råd om hur man packar långa sträckor i en resväska med hjälp av packningskuber.

De säger också att när man följde detta råd så gick det riktigt bra. Att samla in data för detta experiment och skriva ett blogginlägg skulle inte vara svårt.

När du har skapat det blogginlägget är det dags att nå ut till den influencern.

Hej (influencer),

Ditt råd räddade min senaste resa! Jag följde rådet i ditt inlägg “10 anledningar till varför du behöver packningskuber och hur man använder dem” och det fungerade som en smäck. Jag kunde resa genom Sydamerika i 6 månader med endast handbagage tack vare dina råd!

Faktum är att det gick så bra att jag bestämde mig för att skriva ett inlägg om min upplevelse med hjälp av dina råd på min blogg (bloggnamn). Inlägget har rubriken “Hur genom att använda (en influencers) råd tillät mig att resa i 6 månader med endast 1 handbagage.” Här är länken: (infoga länk)

Om du vill låta din publik veta hur väl dina råd fungerar, dela mitt inlägg på din blogg!

4. Skapa en bättre version av det de länkar till

För att ditt innehåll ska vara värdefullt för en webbplats måste det vara bättre än det de redan länkar till.

Brian Dean på Backlinko har vad han kallar “skyskrapateknik” Detta kräver att du kontrollerar vad som redan finns tillgängligt online för att se till att ditt meddelande är bättre.

Denna metod att länka är väldigt lik, förutom att vi bara tittar på innehåll som redan har länkats till.

Du kan faktiskt göra detta på två olika sätt.

Först kan du börja med att hitta webbplatsen du vill begära en bakåtlänk från. Sedan kan du kontrollera innehållet de redan länkar till.

Läsa:  Hur man skriver en uppsats på 500 ord

Eller så kan du börja med att hitta dina konkurrenter och se vem som länkar till deras inlägg och sidor.

Oavsett vilket sätt du börjar, måste du i slutändan veta:

1. Webbplatsen du vill begära en bakåtlänk från

2. Dina konkurrenters inlägg eller resurser som din målwebbplats för närvarande länkar till.

3. Platser på deras webbplats där dessa utgående länkar kan hittas.

När du väl vet dessa saker är det dags att titta på de resurser som för närvarande länkas till.

Varför?

För du är på väg att göra något ännu bättre.

Du kan förbättra dessa inlägg med saker som artikellängd, aktualitet, design eller noggrannhet. I bästa fall kan du förbättra var och en av dessa punkter.

När du har skapat en utmärkt resurs är det dags att skicka e-post till webbplatsen du vill ha länkar från.

Hej (webbplatsägare)

Jag gjorde lite research om (ämne) och hittade ett inlägg (inläggsrubrik) på din blogg.

Jag ser i artikeln att du länkade (till en annan persons resurs). Jag gillar många av metoderna han nämner och har provat några själv. Personligen har jag tyckt att detta kan fungera ännu bättre om du (en unik punkt eller perspektiv markerat i din resurs).

Jag skrev faktiskt en guide om detta som heter (titel). Det kan vara värt att nämna på din blogg. Här är länken om du är intresserad: (infoga länk)

Hur som helst, fortsätt med det fantastiska arbetet!

5. Förutse deras behov

När myndigheters webbplatser förbereder sitt innehåll för publicering letar de efter publikationer och resurser att länka till och referera till sina artiklar.

Det betyder att när en publikation publiceras på en webbplats har webbplatsen redan nödvändiga resurser.

Tiden för att uppmärksamma deras meddelande eller resurs är alltså under förberedelseprocessen.

Men hur kan du veta vad dessa webbplatser publicerar?

I det här fallet måste du förutse behoven på dina målwebbplatser.

Studera webbplatsen noggrant och försök förstå dess innehåll och publik.

Gå igenom tidigare inlägg och se om du kan förutse vad som kommer att hända härnäst eller vilka inlägg de kan uppdatera inom en snar framtid.

När dessa potentiella ämnen stöter på en resurs som du redan har skapat eller skapat (som en fallstudie, blogginlägg, infografik, etc.), är det dags för presentation.

Hej (intresserad person)

Jag har följt din blogg ett tag nu. Jag gillar verkligen din läsning (din stil som du gillar).

Undrar bara: Planerar ditt innehållsteam en resurs/artikel om (resurs på)? Jag håller på med (fallstudie, e-bok) som handlar om (ämne).

(Det är här du vill lägga till några punkter från din resurs och beskriva varför det skulle vara fördelaktigt att använda den här webbplatsen. Använd bara en mening eller två, men var så specifik som möjligt!)

Låt mig veta om denna (resurs) låter intressant!

6. Byt ut föråldrade resurser

Ofta kan sidor eller inlägg länka till resurser som inte längre är tillgängliga eller är föråldrade.

Läsa:  Hur man schemalägger Instagram-inlägg

Ingen vill länka till en värdelös resurs, så det är upp till dig att hitta trasiga och föråldrade länkar och hjälpa dessa webbplatser!

Du kan hitta trasiga länkar med hjälp av ett verktyg som LinkChecker så att du kan se trasiga länkar på vilken webbplats som helst.

Att hitta inaktuella resurser kan vara lite svårare, men det kan göras genom att klicka igenom de utgående länkarna på de webbplatser du vill ha bakåtlänkar från för att se vart de leder (och kontrollera om informationen är uppdaterad ).

Ett annat alternativ är att se var dina konkurrenter får bakåtlänkar ifrån och kontrollera om deras gamla, föråldrade inlägg har några bakåtlänkar.

När du väl hittar dessa föråldrade och trasiga länkar är du i en guldgruva av bakåtlänkar.

Allt du behöver göra är att skapa resurserna för att ersätta dessa trasiga och föråldrade länkar och det är dags att skicka e-postmeddelandet!

Hej (bakåtlänk kille),

Jag letade efter information om (ämne) och hittade ditt utmärkta blogginlägg, (titel).

Poängen du gav var verkligen underbara. Jag märkte dock att det finns en utgående länk (till en hemsida) i detta inlägg. Jag läste igenom denna referens och fann att många delar av den var ganska föråldrade. (Eller: jag försökte följa länken, men det verkar som om webbplatsen inte längre är online.)

Nyligen publicerade jag denna artikel som faktiskt handlar om samma ämne, (titel). Här är länken: (infoga länk)

(Inkludera en kort mening som sammanfattar huvudpunkterna i din artikel.)

Det kan vara en intressant referens för ditt inlägg.

Hur som helst, tack för infon (ämnet för blogginlägget du ursprungligen nämnde)!

7. Förvandla omnämnanden till bakåtlänkar

Det har förmodligen hänt dig tidigare att ditt produktnamn nämndes, men ingen länk placerades. Detta är frustrerande för dig eftersom det inte ger bakåtlänkar till din webbplats.

Du har dock redan en fördel i det här fallet. Personen som nämnde dig gillar (förmodligen) dig redan och skulle troligen vara villig att länka till det omnämnandet av ditt varumärke.

Men först måste du hitta de olänkade omnämnandena. Hur kan du göra detta?

Nämna är namnet på ett ganska självförklarande verktyg. Det här verktyget söker igenom över en miljard internetkällor för att hitta dina efterfrågade sökord (i det här fallet ditt varumärke).

Det är det bästa sättet att spåra vad folk säger om dig och var.

Så när du hittar dessa omnämnanden är det dags att skicka ett snabbt e-postmeddelande:

Hej (person som redan gillar mig),

Jag märkte att du nämnde mitt namn i ditt inlägg om (ämne). Det är en stor eloge att hitta mitt namn på Internet! Jag är så glad att du gillade (vad de än nämnde om dig i artikeln).

Tillsammans med att säga tack undrade jag också: Kan du lägga till en länk till min hemsida bredvid mitt namn? Jag skulle verkligen uppskatta det!

Tack igen för omnämnandet!

8. Leta efter återkommande deltagare

Ibland finns de bästa källorna till bakåtlänkar precis framför oss. Om du redan har arbetat med din länkstrategi har du förmodligen redan flera bakåtlänkar.

Läsa:  Hur man skapar en visuell varumärkesidentitet som kommer att lämna sina spår

Om vi ​​går tillbaka till vårt exempel ovan, människor är villiga att göra mer för människor de känner än för främlingar.

Om en webbplats redan har länkat tillbaka till din webbplats känner de dig redan och du kan använda detta till din fördel.

För de som har länkat till din webbplats kan du säga något i stil med:

Hej (generös länk),

Jag märkte att du refererade till mitt inlägg (titel) i ditt senaste inlägg om (ämne). Jag ville tacka för omnämnandet, jag uppskattar verkligen ditt förtroende för mig!

Jag ville också låta dig veta att jag nyligen skrev ett relaterat inlägg om ämnet (relaterat). Om du tror att det är något som din publik skulle vara intresserad av kan du referera till det på din webbplats!

Tack igen!

Detta fungerar även med deltagare i sociala medier. Försök att söka efter din webbplats på sökmotorer för sociala medier som Twitter, Facebook, LinkedIn, etc.

Detta kommer att visa dig vem som har lagt upp länkar till din webbplats på sociala medier.

Då kan du skicka något så här:

Hej (delande vän)

Tack så mycket för att du delar min artikel om (ämne). Jag har lagt ner mycket arbete på det inlägget och jag är verkligen glad att höra att någon gillade det!

Jag publicerade nyligen ett relaterat inlägg (om ämnet). Den förklarar hur (en eller två intressanta punkter från ditt inlägg). Här är länken, jag tror att du kommer att gilla den!

(lägg in länk)

Dela gärna om du tror att dina följare kommer att gilla att läsa den också.

Tack igen för ditt stöd!

Att be om bakåtlänkar behöver ju inte alltid låta som tiggeri.

Som framgår ovan finns det många sätt att ge verkligt värde till personen du kontaktar, vilket gör att processen känns mer som ett utbyte än en tjänst.

I alla dina e-postmeddelanden är det viktigt att komma ihåg att du vill vara professionell, men inte låta som en robot.

Se till att alla dina e-postmeddelanden är skräddarsydda för mottagaren och innehåller specifik information om hur resursen kan gynna deras webbplats.

Om du följer dessa metoder behöver du aldrig hoppa upp och ner och skrika “Välj mig!” igen.