Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man beräknar nyckelordsvärde

Hur man beräknar nyckelordsvärde

Nyckelord är ryggraden i sökmotoroptimering, vilket gör att din webbplats kan hittas av sökare och rankas av sökmotorer. Med detta sagt är det inte en enkel process, det finns många olika element att ta hänsyn till, inklusive nyckelordSökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. sökvolym, nyckelordskonkurrens och vad vi tittar på idag, sökordsvärde.

Även om det ofta förbises, är nyckelordsvärdet avgörande för den övergripande effektiviteten av din sökordsforskning. Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här. eftersom det fokuserar på att hitta sökord som är relevanta för din målgrupp.

Om du ännu inte har beräknat värdet på ett sökord och inte är säker på var du ens ska börja, är guiden nedan precis vad du behöver!

Fortsätt läsa för att ta reda på:

  • Vad är sökordsvärdet
  • Varför sökordsvärde är viktigt
  • Hur man beräknar sökordsvärde
  • Hur du hittar sökord med högt värde

Redo att komma igång?

Tänk bara, på bara 5 minuter kommer du att vara ett proffs för nyckelordsvärde!

Vad är sökordsvärde?

Vissa sökord har ett högre värde än andra. Till exempel, om ett sökord har en högre köparavsikt, är det mer sannolikt att det leder till ett köp, vilket gör det mer värdefullt. Å andra sidan kan ett sökord med lågt värde få tusentals sökningar varje månad, men annonsörer är inte villiga att betala mycket för att annonsera på den här sökningen eftersom det är troligt att de som söker inte gör ett köp. Det betyder att sökordet har låg köparavsikt.

Läsa:  Hur man jonglerar med din onlineaffär och studerar på college

Varför är nyckelordsvärde viktigt?

Som kort nämnts ovan, om du aktivt vill driva försäljning med dina valda sökord, måste du fokusera på att attrahera sökare med kommersiella avsikter, eftersom det är dessa som är aktivt redo att göra ett köp.

Naturligtvis är sökordsvärde inte den enda aspekten av sökordsforskning som du behöver tänka på, men det är viktigt om du vill öka din omvandlingsfrekvens. En omvandlingsfrekvens är procentandelen besökare som gör en önskad åtgärd på din webbplats.. Ord med ett högt sökordsvärde brukar passa för transaktionssidor på din webbplats, som dina produktsidor, din registreringssida och betalningssidan.

Hur beräknar man sökordsvärde?

Nu när du vet vad nyckelordsvärde är och varför det är viktigt, är nästa steg att ta reda på hur man beräknar värdet på ett visst sökord.

Steg 1: Välj en populär produkt att marknadsföra

Du måste först välja en produkt eller tjänst som du vill marknadsföra. Helst bör detta vara en av dina mest högpresterande produkter som redan har en hög marginal. Om du tänker, “Jag vill marknadsföra alla mina produkter“ha tålamod. Naturligtvis vill du sälja ett så brett utbud av dina produkter och tjänster som du kan, men eftersom du är ny i processen att bestämma sökordsvärde bör du fokusera dina ansträngningar på en högvärdig produkt eller tjänst först.

Om du inte är säker på hur du ska räkna ut vilken produkt eller tjänst som har det högsta värdet måste du bestämma AOV – genomsnittligt ordervärde. Detta kan beräknas genom att ta intäkterna från produkten eller tjänsten över en viss tidsperiod och dividera den med antalet försäljningar.

Steg 2: Beräkna produktens omvandlingEn konvertering är ett önskvärt resultat på en webbplats som leder till en åtgärd som att slutföra en beställning, fylla i ett formulär eller helt enkelt klicka på en länk. ränta i procent

Nu när du har valt den produkt eller tjänst som du vill marknadsföra är nästa steg att beräkna din nuvarande omvandlingsfrekvens för den.

Läsa:  Hur man blockerar ett nummer på iPhone

Du kan enkelt räkna ut en procentandel för en specifik produktomvandlingsfrekvens med hjälp av formeln nedan:

(Produkttransaktioner/produktsidabesök)*100

Säg till exempel att du hade tio transaktioner och 80 besök, så skulle konverteringsfrekvensen för den produkten vara 12,5 %.

Steg 3: Beräkna produktens konverteringsgrad i procent från lead-to-sale

Om du är ett B2B-företag eller om du säljer produkter med ett högt värde, kommer du sannolikt att generera leads via din webbplats som de kräver att du eller ditt team avslutar en försäljning. Detta är ett ytterligare steg i försäljningsresan och måste beaktas vid beräkning av sökordsvärde.

Du kan bestämma din omvandlingsfrekvens för potentiella kunder med hjälp av följande formel:

(Totalt antal försäljningar/totalt antal leads)*100

Om du till exempel hade 15 försäljningar och 50 potentiella kunder skulle din omvandlingsfrekvens för lead-to-sale för den produkten vara 30 %.

Steg 4: Välj dina sökord

Du måste nu välja rätt sökord för din valda produkt eller tjänst. Detta kan vara en lång process och involverar mycket brainstorming och forskning, men det kommer att vara värt det när du börjar se din organiska trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetalda placering på en sökmotors resultatsida. nivåerna stiger.

Om du inte har utfört sökordsforskning tidigare, kanske du vill läsa vår sökordsforskningsguide, som berättar allt du behöver veta om hur du väljer rätt sökord för din nästa innehållsmarknadsföringskampanj.

Under tiden finns det flera gratis onlineverktyg som kan hjälpa dig att utföra effektiv sökordsforskning, inklusive Googles sökordsplanerare och Google Trender.

En av delarna i sökord som du måste titta närmare på är sökordsvolymen, eftersom denna data visar hur många gånger ett sökord söks efter under en månad. Det är värt att notera att även om sökord med mycket hög volym kommer att ge trafik till din webbplats, eftersom dessa vanligtvis är breda termer, är det osannolikt att många kommer att konvertera till försäljning.

Glöm inte att tiden på året kommer att påverka ett sökords sökvolym, så du bör alltid använda Google TrendsGoogle Trend-verktyget är en gratistjänst från Google som låter dig se hur populär en viss sökterm eller ett ämne är över tid. för att kontrollera säsongsvariationen för ett sökord innan du väljer eller kasserar det.

Läsa:  Allt du behöver veta om luftkanalrengöring

Du måste också identifiera klickfrekvenserna för varje sökord och se vilka som har genererat flest klick till din webbplats under den senaste månaden. Du kan ta reda på dessa uppgifter genom att logga in på Googles verktyg för webbansvariga.

Steg 5: Hitta målsidan för sökordet

För att ta reda på vilken målsida som visas för ett visst sökord behöver du bara göra en manuell Google-sökning och anteckna målsidan som Google visar på sökresultatsidan för din webbplats.

Alternativt finns det flera automatiserade verktyg som gör detta åt dig, inklusive Google Analytics.

Steg 6: Tänk på klickgenomsnitt för sökmotorer

Även om detta inte behövs för att beräkna sökordsvärde, kan det vara fördelaktigt att söka upp data om genomsnittlig klickfrekvens så att du kan få en bättre uppfattning om vad du kan hoppas på att uppnå om du rankas på en viss position för var och en av dina valda sökord.

Det finns flera källor online som kan ge dig denna information, inklusive Advanced Web Rankings, som erbjuder öppen källkodsdata i sin CTR-studie.

Av detta är det tydligt att ju lägre du rankar, desto mindre trafik kommer du att locka till dina målsidor. Dessa högt rankade positioner ger flest klick.

Steg 7: Beräkna nyckelordsvärde

Det enklaste sättet att beräkna värdet på ett sökord är att använda ett SEO Keyword Value Calculator-verktyg, eftersom detta gör att du kan se vad dina sökord är värda i pengar inom några sekunder. Allt du behöver är den information du har samlat ovan, och du kan ta reda på nyckelordsvärdet för så många sökord du vill.

Alternativt kan du utföra denna uppgift manuellt genom att:

  • Multiplicera det totala antalet klick till din webbplats för sökordet i fråga med omvandlingsfrekvensen för målsidan för det sökordet. Detta ger dig det uppskattade antalet användare som konverterade från det sökordet i Google Sök.
  • Om du är en e-handelswebbplats, multiplicera ditt antal konverteringar med det genomsnittliga beställningsvärdet för målsidan för det sökordet. Detta ger dig dina uppskattade intäkter för det sökordet.
  • För målbaserade webbplatser är formeln i stort sett densamma, förutom att du måste ta hänsyn till potentiella kunder. Börja med att multiplicera omvandlingsfrekvensen för ditt sökords målsida med procentandelen potentiella kunder från din webbplats som är potentiella potentiella kunder. Multiplicera sedan det med din försäljnings stängningskurs. Denna nya multiplikator kommer att fungera som din nya formel för konverteringsfrekvens.
  • Multiplicera det totala antalet klick till din webbplats med denna nyligen beräknade omvandlingsfrekvens för att ta reda på det uppskattade antalet nya kunder som sökordet förvärvats under en månad. Multiplicera sedan siffran med det genomsnittliga värdet för en kund, så får du ett uppskattat värde för det sökordet för din webbplats.
Läsa:  Hur fixar jag Roomba error 43?

Alternativt, om du letar efter sökord för en PPC-kampanj, använd helt enkelt formeln nedan för att räkna ut sökordsvärdet för ett visst ord som du vill lägga bud på:

Genomsnittliga månatliga sökningar * Föreslaget PPC-bud * CTR/100

Slutsats

Även om nyckelordsvärde inte är det viktigaste av sökordsforskningen, är det en faktor som förtjänar att övervägas eftersom den beskriver hur sannolikt en användare är att faktiskt göra ett köp.

Som med de flesta aspekter av sökordsforskning är att välja sökord baserat på deras värde och köparens avsikt en balansgång som kräver mycket skicklighet, tid och ansträngning för att bli rätt. Mycket lukrativa sökord kan hjälpa till att öka försäljningen, men de kan decimera din marknadsföringsbudget, så de måste väljas noggrant.

Om du behöver hjälp med sökordsforskning eller någon annan aspekt av SEO, kom i kontakt med vårt engagerade team av SEO-experter här idag. Vi erbjuder skräddarsydda SEO-tjänster som är skräddarsydda för dina affärsmål och mål och garanterar resultat även i de mest konkurrenskraftiga branscherna.