Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man får bakåtlänkar indexerade snabbare

Hur man får bakåtlänkar indexerade snabbare

Har du gjort allt arbete och fortfarande inte märkt det?

Tyvärr kan du inte bara bygga bakåtlänkar till din webbplats och kalla det en dag.

Även efter att ha lagt till timmar av forskning, uppsökande verksamhet, innehållsutveckling och allt däremellan.

Jag har upplevt dessa svårigheter på egen hand. Jag vet också hur stimulerande det kan vara när ditt innehåll är och bakåtlänkar kommer att publiceras.

Men även då är det fortfarande för tidigt att slappna av.

Det är inte lätt att få bakåtlänkar från auktoritativa webbplatser i din nisch – men det är fortfarande bara en pusselbit.

För att Google ska uppmärksamma dig (och dina bakåtlänkar) måste dessa bakåtlänkar vara så indexeras.

Bakåtlänksindexering liknar innehållsindexering i SERPs. Det innebär att bakåtlänken bekräftas och läggs till i sökmotorns databas, vilket är det första steget till rankningen.

Utöver att förbättra sidrankningen leder bakåtlänkar också trafik tillbaka till din webbplats när de publiceras på en populär blogg eller onlinepublikation.

Det betyder att du kan gå miste om en enorm intäktsström om du använder länkbyggnad för att generera potentiella kunder.

Det stod, se till att dina bakåtlänkar indexeras så snabbt som möjligt är det minsta du kan göra för att se till att alla dina ansträngningar lönar sig.

Innan du får panik och köper pengar från en tjänst som lovar omedelbar omvänd indexering (det finns inget sådant), måste du veta en sak först.

Läsa:  Hur man gör en mobil meditationsapp

Du måste ge Google tillräckligt med tid lokalisera bakåtlänk först innan den kan indexera den. Trots allt skapas ett fantastiskt antal länkar online varje dag, och din är bara en av dem.

Som en tumregel, kom ihåg att vänta minst en till två veckor innan du kontrollerar länkindexeringsstatusen. Google är ganska bra på vad det gör och din bakåtlänk kommer vanligtvis att indexeras under den tiden.

Men tills dess, kolla följande checklista för att maximera dina chanser för länkindexering snabbare.

1. Se till att du skapar relevanta länkar

Om du vill bygga länkar som har goda chanser att bli indexerade snabbt, se till att fokusera på auktoritativa webbplatser som är relevanta för dig. Detta talar om för Google att bakåtlänken är legitim.

Länkar ska inte kopplas till någonting med avsikt. De bör placeras på platser där det är vettigt att länka tillbaka till dig, och helst omgivna av användbart, relevant innehåll.

Detta inkluderar populära nischade bloggar och onlinepublikationer som accepterar gästinlägg.

Ett av de mest lönsamma sätten att hitta målwebbplatser för relevanta bakåtlänkar är att analysera dina konkurrenter. Ta reda på var dina konkurrenter får sina länkar så hittar du de sajter du kan kontakta för att få din egen länk!

2. Omge det med kvalitetsinnehåll

Ju bättre innehåll, desto fler delningar och engagemang får det. Detta kommer oundvikligen att öka webbräckvidden och göra den mer sannolikt att indexeras av Google.

Dessutom har auktoritativa webbplatser vanligtvis komplexa innehållsriktlinjer som övervakar deras potentiella bidragsgivare för att säkerställa hög kvalitet. Och vet du vad deras redaktörer eller innehållsdirektörer verkligen vill se?

Läsa:  Hur mycket tjänar människor på TikTok 2024?

Ordentligt: relevant, övertygande och mycket polerat innehåll.

Så om du tillhandahåller utmärkt innehåll är det mer sannolikt att du får utmärkta länkar och att dina länkar indexeras snabbare.

Lyckligtvis finns det dussintals verktyg som kan hjälpa dig att utveckla dina processer för innehållsutveckling, från forskning till korrekturläsning.

Grammatiskt, till exempel, är en populär korrekturapp som kan förbättra kvaliteten på alla inlägg på några minuter. Det fungerar genom att lyfta fram grammatiska fel samt många läsbarhetsproblem som ordspråkighet och passivt skrivande.

3. Skapa länkar på andra nivån

För att göra ditt länkinnehåll mer upptäckbart för Google är det dags att göra det nivå två länkbygge.

Kort sagt, andranivålänkar är länkar som främjar innehåll som innehåller en förstanivålänk. En länk på första nivån är å andra sidan en primär bakåtlänk vars mål är att rangordna sidan den pekar på.

Låter det komplicerat?

För att klargöra saker och ting, låt oss säga att du delade ett inlägg på Facebook med en bakåtlänk till din webbplats. Grattis, du har precis skapat en länk på andra nivån!

Lätt, eller hur?

Naturligtvis räknas även länkar byggda till andra webbplatser eller bloggar som andra nivå. Men om du har en stram budget är det bäst att reservera gästinlägg för länkar på första nivån. Sociala medier och relevanta, värdefulla forumkommentarer passar in i den andra kategorin.

Det är också en bra idé att skicka in ditt länkinnehåll till Google för indexering, vilket leder till följande punkt:

4. Skicka in till Google

Vid denna tidpunkt bör bakåtlänken vara i ett gynnsamt läge för indexering. Den har redan andra nivålänkar, kvalitetsinnehåll och en auktoritativ publiceringskälla.

Läsa:  11 bästa tablåalternativen Business Intelligence Software (2024)

Som körsbär på toppen bör du också manuellt skicka URL:en till adressen Google Search Console.

Du behöver bara tre steg: Ange webbadressen, svara på captcha-frågan och klicka på Skicka begäran.

Kom ihåg att oavsett hur bra ditt innehåll är, kommer det att finnas under Googles radar tills det indexeras. Om du manuellt skickar in webbadressen till Google kommer du att begära att den indexeras, vilket avsevärt kommer att förbättra dina chanser till en snabbare indexering.

Slutsats

Länkbygge kan vara svårt, men det är just därför det är så givande.

Kom bara ihåg att inte alla, inklusive toppkonkurrenter, kan kontrollera din länkindexering. Genom att göra detta tar du praktiskt taget ett steg längre i att kontrollera sökresultaten.