Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man får naturliga bakåtlänkar med riktigt värdefullt innehåll

Hur man får naturliga bakåtlänkar med riktigt värdefullt innehåll

Ekologiskt, gräs, frigående.“Helt naturliga och relaterade produkter är på modet just nu.

Och vurm är inte begränsad till vår mat – det sveper också över internet.

Värdet av autenticitet ökar hela tiden i vår värld, från politik till sökmotoroptimering.

Som du säkert vet är bakåtlänkar avgörande för bra Google-rankningar.

Att få bakåtlänkar – eller länkbyggande – är naturligtvis en populär SEO-disciplin och en stor del av många marknadsföringsteams spelbok.

De bästa länkarna att bygga är naturliga bakåtlänkar.

Men vänta, varför skulle inte alla länkar vara naturliga?

För någon gång under kollisionen mellan marknadsföring, affärer och internet skapades en onaturlig länk.

Historia om onaturliga bakåtlänkar

Google gör det tydligt att länkar är viktiga. I själva verket hävdar de “Nämn din webbplats på användbara platser online.”

När SEO-praktiken växte under 2000-talet började många människor “hacka” Googles sökalgoritm genom att skapa länksystem. Länkmanipulation är ett försök att öka en webbplats auktoritet genom att skapa, förvärva eller köpa irrelevanta länkar av låg kvalitet.

Google stoppade denna praxis i dess spår Pingvinen uppdatering av Googles algoritm som släpptes i april 2012 som straffade webbplatser med onaturliga länkprofiler enligt Google.

Det här var bara början.

Sedan dess har Google släppt många små uppdateringar över tiden för att slå ner på tekniker och metoder för att bygga länkar med spam.

Instruktioner för Googles kvalitetsgranskare nu definiera en onaturlig länk i specifik dataoch webbplatser är ofta föremål för manuella åtgärder (läs: straff) om Google tror att de manipulerar systemet på något sätt.

En onaturlig länk definieras enligt följande:

  • Betald länk
  • Länk i utbyte mot varor/tjänster
  • Överdrivet länkutbyte
  • Storskalig artikelmarknadsföring eller gästinlägg
  • Kataloglänkar av dålig kvalitet
  • Optimerade länkar till sidfötter
  • Utbredda länkar till sidfötter
Läsa:  Hur man använder AI för att generera intäkter

Så vad är en naturlig bakåtlänk?

Nu när vi har täckt varför termen “naturlig bakåtlänk“finns till och med, låt oss definiera det.

Det finns två primära åsikter om naturliga inversioner. De flesta SEO:are tror en naturlig bakåtlänk är antingen:

1. Oönskad länk, vilket betyder att innehållet på din webbplats är tillräckligt värdefullt för att någon ska kunna länka till den utan att fråga eller fråga.

2. En länk som hittas i relevant sammanhang med icke-kommersiell ankartext (oavsett om den begärs eller inte)

Den största skillnaden mellan dessa positioner är den proaktiva marknadsföringen av ditt innehåll. Och nyckelfrågan är om du kan delta i länkbyggande eller inte.

säger Googlelänkar bör utvecklas…när andra webbplatser tycker att ditt innehåll är värdefullt och tror att det kommer att vara användbart för deras besökare.

Med andra ord, många SEO:are får intrycket av att Google föreslår att vi alla ska skapa bra innehåll och sedan luta oss tillbaka och hoppas att andra länkar till det.

Och däri ligger den stora debatten.

Låt oss sammanfatta:

  • Google säger att länkar är viktiga för rankningen
  • SEOs syftar till att få länkar genom länkbyggande tekniker
  • Google föreslår att man bygger länkar Maj ingår inte i Googles riktlinjer för webbansvariga

Det här är diskussionen du hittar i SEO-forum online.

Som du kanske förväntar dig är frasen som behöver definieras “länkbyggnad”.

Vissa taktiker är uppenbarligen manipulativa och ligger utanför Googles riktlinjer för webbansvariga: köpa länkar, erbjuda utbyten och “göra” länkar till webbplatser som pekar tillbaka till din.

De flesta tror dock att det är säkert att marknadsföra innehåll och be om länkar så länge sammanhanget är relevant, innehållet är värdefullt och det inte finns något utbyte (monetärt eller annat).

Om du vill få naturliga bakåtlänkar är bra och värdefullt innehåll grunden.

Webben är full av innehåll. 2015 fanns det 2 miljoner blogginlägg Skrivet dagligen 2023 har antalet stigit 6 miljoner per dag. Om du vill sticka ut och tjäna länkar måste innehållet du publicerar vara åtminstone bättre än dina konkurrenter.

Läsa:  Hur man gör en länkrensning på mindre än 45 minuter

Så hur kan du sticka ut?

4 typer av värdefullt innehåll

Det finns fortfarande plats för ett riktigt välskrivet blogginlägg, men de flesta kommer att tycka att du behöver bli lite mer kreativ.

Här är fyra typer av innehåll som säkerligen kommer att ge dig naturliga länkar – oavsett om du lägger ner mycket ansträngning på länkdistribution eller inte.

1. Branschstudier

Branschundersökningar är naturliga länkbyggande maskiner.

Självklart kan du skriva en artikel där du ger din åsikt i ämnet. Men tänk om du kunde fråga hundratals experter vad de tycker om ett ämne och samla resultaten istället?

Jag vet att jag definitivt kommer att läsa den senare och länka till den.

BrightLocal har en stark position med denna taktik inom lokal marknadsföring. De gör några undersökningar per år liksom Online reputation management research och Konsumentgranskningsundersökning.

Om du vill ta reda på hur du utför bra branschforskning och tjänar länkar, kolla in den här fantastiska guiden Zapier.

2. Forskning/Tentor

I likhet med industriforskning är ett annat bra sätt att få naturliga länkar att köra ett experiment och publicera resultaten.

Den här typen av innehåll tjänar massor av naturliga länkar genom citat från andra branschledare och kan ibland bli viralt om forskningen är gedigen.

I SEO-världen gör människor alltid experiment om hur man rankar bättre, vad som hände när de gjorde X och mer. Ett sådant meddelande är från mogna, som undersökte 746 500 sökresultat för 16 930 sökord i ett försök att avgöra vilka faktorer som förbättrar en produkts sökrankning.

Och det fungerar inte bara i SEO-branschen.

Ett av mina favoritexempel genom tiderna kommer från Business Insider, där en anställd åt som Warren Buffet i en vecka och beskriv vad som hände.

3. Infografik och bilder

Infografik är ett bra sätt att sticka ut i ett trångt fält.

För många är visuellt innehåll mycket lättare att ta till sig än ett blogginlägg på 1500 ord. Och vissa ämnen och ämnen är bara lättare att förklara på ett visuellt sätt.

Infografik tjänar många naturliga länkar eftersom de är så användbara.

Läsa:  Gör din t-shirtaffär framgångsrik med dessa 6 tips

WebFX publicerar regelbundet bra infografik som denna Musik och produktivitet.

4. Statistiska meddelanden

Har du någonsin skrivit ett inlägg och behöver en solid statistik för att styrka din poäng? Om du är något som jag, googlar du förmodligen och söker efter “statistik om digital marknadsföring 2024.

Och om du är något sådant HubSpotdu har en fantastisk samling av all relevant statistik jag kan tänkas behöva insvept i en rosett, och du förtjänar minst en eller två naturliga bakåtlänkar.

3 sätt att få naturliga bakåtlänkar

Den här typen av innehåll kan bara ge dig hundratals naturliga bakåtlänkar utan att du behöver försöka.

Men om de inte gör det, här är några sätt att få naturliga bakåtlänkar på ett etiskt sätt som inte involverar manuella åtgärder från din sida från Google:

1. Ge värde i etiskt handlande

Att sprida länkar med innehåll som ser ut precis som alla andra är bara ett slöseri med tid.

Det är viktigt att du ger värde när du marknadsför ditt innehåll. Slösa inte bort folks tid med ett genomsnittligt blogginlägg. Ditt innehåll måste sticka ut från konkurrenterna om det ska fånga någons uppmärksamhet.

Om du har riktigt värdefullt innehåll ska du inte skämmas för att marknadsföra det.

Gör först lite länkjakt för att hitta andra webbplatser som skriver om liknande innehåll.

Skapa sedan ett bra reklammail – utan att be om pengar eller en länk i gengäld. Presentera bara ditt innehåll och varför du tror att den här webbplatsen är värdefull för sin publik. Knuffa eller jaga inte – ge bara värde.

Om de håller med, boom! Du har en naturlig bakåtlänk. Om inte, oroa dig inte, tillbaka till ritbordet!

2. Placering på målämnet

Ett annat bra sätt att få naturliga bakåtlänkar är att helt enkelt ranka bra för ditt målämne och sökord. Du skulle bli förvånad över hur många naturliga bakåtlänkar du kommer att samla helt enkelt genom att vara bland topp 3 för en mycket sökt term.

Läsa:  Undvik (och fixa) omdirigeringar av hemsidan

Så hur gör man det?

Det finns många taktiker för att få en bra ranking – alldeles för många för det här inlägget. Men om du verkligen vill ranka bra behöver du riktigt bra innehåll.

10x innehållet” är en populär fras myntad av Rand Fishkin. Han föreslår att du slår dina konkurrenter och får fantastiska rankningar när ditt innehåll är 10 gånger bättre än något annat på sökresultatsidan.

En annan taktik är att följa longtail sökord med mindre konkurrens. Longtail-sökord betyder vanligtvis mindre trafik. Och mindre trafik betyder mindre potentiella länkar, men ju lägre konkurrens desto lättare är det att ranka.

3. Följ bakåtlänkar

Sist men inte minst, håll noga koll på dina bakåtlänkar. Det här är ett bra sätt att spåra vilken typ av innehåll som ger dig bra, organiska länkar.

Ahrefs gör detta enkelt med vårt spårningsverktyg för bakåtlänkar.

Allt du behöver göra är att lägga till din domän för spårning och du kommer att se din uppdaterade länkprofil genom att klicka på en knapp.

Genom att titta på din bakåtlänksprofil kan du ta reda på vilket innehåll som genererar länkar.

Naturligtvis finns det inget riktigt sätt att veta om du fick länken 100% naturligt eller inte – men förhoppningsvis är du medveten om vilka webbplatser du länkade till.

Du kan sortera efter domänstyrka eller sidstyrka för att hitta de bästa länkarna.

Spåra vilka typer av innehåll och tillvägagångssätt som fungerar för dig.

Sedan är det bara att skölja och upprepa.

Istället för att slösa bort din tid på forum, chattar och Googles Hangouts för webbansvariga med att undra vad som kan vara eller inte är det rätta sättet att få naturliga bakåtlänkar, börja jobba och skapa grymt innehåll!