Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man får SEO och PPC att fungera tillsammans för ditt företag

Hur man får SEO och PPC att fungera tillsammans för ditt företag

SEO och PPC är två av de viktigaste komponenterna i digital marknadsföring. Båda strategierna kan vara extremt effektiva men kan de existera samtidigt? Hur får man SEO och PPC att samarbeta för att uppnå maximala resultat?

Mer än 86 % av toppmarknadsförarna säger att de använder PPC-kampanjer för att informera sina SEO-ansträngningar. Eftersom PPC ger snabba resultat kan marknadsförare se vilka sökord som resonerar med deras målgrupp, och i sin tur använda dessa nyckelord för att skriva nytt innehåll för SEO. Istället för att välja mellan SEO och PPC förvandlar de sina PPC-kampanjer till inlärningsmöjligheter för SEO-kampanjer.

Nyckeln till att utveckla en effektiv digital marknadsföringsstrategi är att förstå hur PPC-annonser påverkar dina SEO-insatser och vice versa. Låt oss utforska varför det är fördelaktigt för ditt företag att kombinera dessa två taktiker och hur man får SEO och PPC att samarbeta för att implementera en vinnande marknadsföringsstrategi.

SEO och PPC: Varför de är liknande

SEO och PPC delar några uppenbara likheter. Båda taktikerna syftar till att locka potentiella kunder till en webbplats.

Båda är nyckelordsdrivna – annonsörer genomför sökordsundersökningar för att identifiera lönsamma fraser medan SEO-marknadsförare analyserar relevanta termer i optimeringssyfte.

Sökordsforskning gynnar båda strategierna

Sökordsforskning är en viktig del av alla marknadsföringsstrategier för sökmotorer, oavsett om det är PPC eller SEO.

Annonsörer bjuder på sökord för att nå sin målgrupp medan en SEO-strategi hittar nyckelord för att optimera en webbplats för att få den att rankas högre i organiska sökresultat.

Genom att undersöka relevanta termer som människor söker efter online kan marknadsförare bättre förstå vilka ämnen som resonerar med användarna och skapa mer effektiva kampanjer som ger bättre resultat.

Läsa:  Hur man minskar serverns svarstider (TTFB)

Utnyttja data från en strategi till en annan

Data som samlas in från en strategi kan användas av den andra, vilket hjälper till att maximera avkastningen på investeringen över båda kanalerna.

Om du till exempel upptäcker att vissa sökord presterar exceptionellt bra i dina PPC-kampanjer, kan samma termer införlivas i dina organiska innehållsansträngningar så att du kan skörda liknande belöningar.

På samma sätt kan data som samlats in från organiska sökningar som genomsnittlig sessionslängd eller avvisningsfrekvens hjälpa dig att informera om hur du strukturerar framtida PPC-kampanjer så att de också blir mer framgångsrika.

SEO och PPC: Varför de är olika

SEO och PPC kan ha samma mål – att driva trafik till en webbplats – men det är där deras likheter slutar.

Hur skiljer de sig åt?

Synlighet

Organiska sökresultat som genereras från SEO visas under betalda annonser på sökmotorannonser, medan PPC-annonser vanligtvis visas överst på dessa listor. Detta innebär att organiska rankningar måste få synlighet genom framgångsrik implementering av SEO-tekniker som innehållsskapande och länkbyggande, medan annonsörer som genererar trafik från sina annonser måste betala för dessa webbplatsbesök.

Avkastning på investeringar

Avkastningen på investeringen med PPC-sökord tenderar att vara omedelbar – när en annons väl klickas på kommer den att börja generera medvetenhet eller omvandlingar direkt – men denna effekt kanske inte varar länge efter att kampanjen avslutats.

Å andra sidan tar SEO-strategier ofta längre tid att få fart men kan ge mer hållbara resultat om de implementeras på rätt sätt. När ett företags sökoptimeringsstrategi börjar ge resultat tenderar dessa förändringar att förbli på plats mycket längre än eventuella kortsiktiga vinster som gjorts genom PPC-kampanjer.

Kosta

När det kommer till kostnadseffektivitet kräver båda metoderna ett initialt utlägg av pengar innan de börjar ge avkastning.

Med SEO behöver du bara investera i kvalitetsinnehållsskapande och tekniska optimeringstjänster. Med PPC måste du också ta hänsyn till löpande kostnader varje gång någon klickar på din annons samt ytterligare avgifter som tas ut av Google Ads eller Bing Ads för att vara värd för dina kampanjer.

Med ett AI-verktyg som Innehåll i skala, du behöver inte anlita en armé av skribenter för att skapa innehåll för både dina SEO- och PPC-kampanjer. WriteSonic är den enda AI-skribenten som är utbildad för att skriva både långformat innehåll och annonstext så att du har alla dina bitar på ett ställe – vilket sparar hundratals dollar när du prenumererar på flera appar.

Så vilket är bättre för ditt företag, SEO eller PPC? Eller så behöver du kanske inte välja alls. Låt oss titta på hur man får SEO och PPC att fungera tillsammans.

Läsa:  Hur man tillhandahåller kvalitetssäkring på din webbplats

Hur PPC och SEO fungerar

Sökmotoroptimering eller SEO är processen att optimera en webbplats för att rankas högre på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Det innebär att man använder olika tekniker som sökordsforskning och innehållsoptimering för att förbättra en webbplatss synlighet.

SEO riktar sig mot särskilda ord och fraser som potentiella kunder sannolikt kommer att använda i sökmotorer när de letar efter varor eller tjänster relaterade till ditt företag.

Pay-per-click-annonsering eller PPC är en marknadsföringsteknik online där företag visar annonser på sökmotorer, webbplatser och sociala medieplattformar. De betalar för varje klick på dessa annonser.

Till skillnad från SEO som tar tid innan det börjar visa resultat, kan PPC-kampanjer börja generera trafik nästan omedelbart efter att de går live. Kostnaden per klick beror på hur konkurrenskraftigt målsökordet är.

Medan SEO fokuserar på organisk ranking genom långsiktiga strategier som länkbyggande och innehållsskapande, förlitar PPC sig mer på betalda annonser med kortsiktiga mål som att öka konverteringar eller försäljning.

Varför ska du kombinera SEO och PPC? Låt oss titta på fördelarna.

Fördelar med att kombinera SEO- och PPC-strategier

SEO och PPC kan vara en potent kombination för alla organisationer som vill öka synligheten och öka varumärkeskännedomen. PPC-annonsering i kombination med SEO-taktik kan ge maximala resultat samtidigt som kostnaderna hålls låga.

Här är tre skäl till varför PPC-annonsörer bör överväga att lägga till en samordnad SEO-plan till sin marknadsföringsstrategi.

Förbättra synlighet

Både SEO och PPC kan öka chanserna för potentiella kunder att upptäcka din webbplats. Genom att kombinera dessa två taktiker kan du se till att din webbplats visas på fler ställen än bara organiska sökresultat eller betalannonser. Denna förstärkta exponering kommer att koppla ditt företag till fler människor som sannolikt är intresserade av vad du har att erbjuda.

Bygg upp varumärkesmedvetenhet

Att kombinera SEO- och PPC-insatser hjälper också till att bygga varumärkesigenkänning. När människor blir bekanta med ditt företags namn genom organiska sökresultat eller sponsrade annonser på sociala medier, kommer de att börja känna igen det när de ser det någon annanstans. Denna varumärkesåterkallelse kan leda till högre konverteringsfrekvens från besökare som redan känner till ditt företag innan de ens besöker din webbplats.

Läsa:  Företagsansvar och etiska överväganden för företagsledare

Minska kostnaden

Kostnadsbesparingar är en av de största fördelarna med att kombinera SEO och PPC. Eftersom båda strategierna kräver olika investeringsnivåer kan du sprida ut din budget på flera kampanjer istället för att ha alla dina ägg i en korg. Detta gör att småföretag kan få tillgång till en större publik.

Hur man får SEO och PPC att fungera tillsammans

Det första steget i att utveckla en effektiv SEO- och PPC-strategi är forskning och analys. Detta innebär att undersöka din målgrupp, förstå deras behov och preferenser, analysera konkurrenters strategier, bedöma din webbplatss nuvarande prestanda och identifiera nyckelord som hjälper dig att optimera den.

Att sätta mål är nästa steg i hur man får SEO och PPC att fungera tillsammans. Du bör identifiera specifika mål som att öka trafiken eller förbättra konverteringsfrekvensen och sedan sätta upp mätbara mål med tidslinjer för att uppnå dem.

Nu är du redo att skapa innehåll för din SEO-strategi och annonstext för din PPC-kampanj. Ditt innehåll måste tilltala din måldemografiska intressen. PPC-annonstexten bör innehålla relevanta sökord så att de visas när potentiella kunder söker efter relaterade ämnen online.

Både innehåll och betalda annonser måste optimeras för maximal synlighet på sökmotorer.

Implementera en kombinerad PPC- och SEO-strategi

Det finns många sätt att skapa en mer effektiv sökstrategi genom att kombinera SEO och PPC.

Här är sex sätt att få SEO och PPC att fungera tillsammans.

1. Mer kontroll över dina resultat

Med en kombinerad PPC- och SEO-metod har du mer kontroll över hur ditt innehåll och betalda annonser visas på sökmotorernas resultatsidor. Du kan optimera för specifika sökord eller fraser med SEO-tekniker, samtidigt som du riktar in dig på samma termer genom PPC-annonser för maximal exponering.

2. Bättre inriktningsalternativ

När du använder både SEO och PPC tillsammans kan du bättre rikta in dig på potentiella kunder baserat på deras plats, intressen, åldersgrupp eller andra faktorer genom att använda geografiskt inriktade annonser eller remarketingkampanjer. Detta hjälper till att säkerställa att endast relevanta målgrupper ser ditt innehåll istället för att slösa pengar på irrelevanta klick från personer som kanske inte är intresserade av det du erbjuder.

Läsa:  Hur skyddar du din personliga information när du spelar online?

3. Förbättrat kvalitetsresultat

Att kombinera SEO med PPC kommer att bidra till att förbättra kvalitetsresultatet för dina annonskampanjer eftersom det säkerställer att alla aspekter av kampanjen – inklusive val av sökord och design av målsida – är helt optimerade. Ett högre kvalitetsresultat innebär lägre kostnad per klick och förbättrad ROI totalt sett.

4. Snabbare resultat

Att implementera både SEO och PPC samtidigt ger dig snabbare resultat än att bara förlita sig på en metod ensam. Till exempel kan optimering av webbsidor med riktade sökord resultera i ökade organiska rankningar inom några veckor medan en framgångsrik betald reklamkampanj kan ta månader innan du ser någon verklig avkastning på investeringen.

5. Cross Channel Insights

Att använda data från båda metoderna ger värdefull insikt om kundernas beteende över olika kontaktpunkter, vilket gör att marknadsförare kan bättre förstå sin målmarknads behov.

6. Långsiktig framgång

Slutligen är det viktigt att implementera ett integrerat tillvägagångssätt mellan SEO och PPC för långsiktig framgång eftersom varje taktik spelar ut mot den andra. Även efter att ha uppnått initial framgång med båda metoderna, kommer pågående ansträngningar att fortsätta att skörda frukterna i framtiden.

Slutsats

Du behöver inte välja mellan SEO eller PPC för att öka din webbplatstrafik och generera potentiella kunder. Du kan göra båda.

Genom att förstå hur man får SEO och PPC att fungera tillsammans kan du se till att dessa två marknadsföringstekniker kan ge stora fördelar för ditt företag.

Visste du att det är möjligt att skriva ett blogginlägg på 3 000 ord och en serie Facebook/LinkedIn/Instagram-annonskopior på en och samma instrumentpanel? Med bara några klick är ditt SEO- och PPC-innehåll redo att användas, utan att behöva hålla en AI-skribent i handen genom skapandeprocessen. Prova WriteSonic idag för att ta reda på hur enkelt du kan generera – och skala – högkvalitativt innehåll för SEO och PPC.