Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man får sponsorer för din blogg

Hur man får sponsorer för din blogg

Influencer-marknadsföring var den hetaste trenden 2022, med över 72 % av marknadsförarna gör det för stora varumärken. Idag värderas influencermarknaden till över 16 miljarder dollar med de flesta av dessa utgifter som går till sponsrade inlägg.

Vill du ha en bit av denna paj? Då behöver du lära dig hur du skaffar sponsorer till din blogg.

Men först, låt oss diskutera varför du bör utöva bloggsponsringsmöjligheter.

Marknadsförare tjänar vanligtvis pengar på att blogga på annonser, men många människor vill inte se annonser.

Faktiskt, 34,2 % av internetanvändarna i USA har programvara för annonsblockering, så om du fortfarande förlitar dig på traditionella annonsnätverk för passiv inkomst, kanske du vill börja leta efter nya intäktsströmmar som sponsrat innehåll.

Bloggsponsring kan komma i form av gästinlägg, inlägg på sociala medier eller videor – allt som bloggsponsorer betalar dig för att skapa på uppdrag av ett varumärke, en produkt, tjänst eller destination.

Vet du hur man skaffar sponsorer till din blogg?

Att hitta sponsorer kan vara en utmaning, men belöningarna är värda det.

Låt oss prata om hur du hittar bloggsponsringsmöjligheter, identifierar potentiella sponsorer som passar ditt innehåll, skapar en effektiv pitch och bygger relationer inom sponsrade inläggsnätverk.

Vi kommer att täcka allt du behöver veta om att tjäna pengar på sponsrade inlägg, inklusive hur mycket sponsorer betalar bloggare och vad som är det bästa sättet att be ett varumärke om sponsring.

Låt oss dyka in i hur du hittar sponsorer för din blogg.

Ett sponsrat inlägg är när en organisation eller ett företag betalar dig för att prata om dem på din blogg, inlägg på sociala medier eller via e-postnyhetsbrev. Denna typ av marknadsföring hjälper företag att introducera sin produkt eller tjänst för en influencers publik i utbyte mot betalning eller andra former av kompensation som gratisprodukter.

Sponsrade inläggsmöjligheter kan vara ett effektivt sätt att tjäna pengar på bloggar. Det har blivit en av de största inkomstkällorna för bloggare runt om i världen med influencermarknaden förväntas nå 24 miljarder dollar 2025.

Fördelar med sponsrade inlägg för varumärken

Sponsrade inlägg kan ge flera fördelar för företag som en del av deras marknadsförings- och reklamstrategier.

Här är några av de viktigaste fördelarna:

Ökad synlighet och räckvidd: Sponsrade inlägg tillåter varumärken att ta sig in i publiken av influencers eller plattformar med ett stort antal följare. Denna exponering kan avsevärt utöka varumärkets räckvidd och göra det synligt för potentiella kunder som kanske inte hade stött på det annars.

Riktad marknadsföring: Varumärken kan välja influencers eller plattformar som passar deras målgrupp, vilket säkerställer att det sponsrade innehållet når rätt demografi. Detta riktade tillvägagångssätt kan leda till högre engagemang och konverteringsfrekvens.

Äkthet och förtroende: När influencers eller innehållsskapare marknadsför ett varumärke genom sponsrade blogginlägg kan det uppfattas som en äkta rekommendation snarare än en traditionell annons. Detta kan bygga förtroende och autenticitet, vilket gör konsumenterna mer mottagliga för varumärkets budskap.

Förbättrad varumärkesmedvetenhet: Sponsrade inlägg kan skapa större varumärkeskännedom, särskilt om influencers följare är mycket engagerade och entusiastiska över deras innehåll. Denna medvetenhet kan leda till ökat varumärkesåterkallelse och erkännande.

Förbättrad trovärdighet: Att umgås med välrenommerade influencers eller plattformar kan ge trovärdighet till ett varumärke. Följare ser ofta influencers som experter eller pålitliga källor, och deras stöd kan påverka varumärkets image positivt.

Tillgång till nischmarknader: Sponsrade inlägg kan hjälpa varumärken att nå specifika nischer eller gemenskaper som är relevanta för deras produkter eller tjänster. Detta är särskilt användbart för varumärken med specialiserade erbjudanden som vill nå en viss målgrupp.

Prestandainsikter: Sponsrade blogginlägg kommer ofta med detaljerade resultatstatistik, vilket gör att varumärken kan spåra effektiviteten i sina kampanjer. Dessa data kan hjälpa till att förfina framtida marknadsföringsstrategier och optimera budgetfördelningen.

Socialt bevis och användargenererat innehåll: När influencers eller användare delar sponsrade inlägg kan det leda till skapandet av användargenererat innehåll (UGC). UGC kan fungera som socialt bevis och visa upp riktiga kunders positiva upplevelser av varumärket.

Läsa:  6 bästa WordPress Team Member Plugins jämförda för 2024

Kostnadseffektiv reklam: Jämfört med traditionella reklamkanaler som TV eller print, kan sponsrade inlägg vara mer kostnadseffektiva, särskilt för mindre varumärken med begränsad marknadsföringsbudget.

Flexibilitet i innehållsskapande: Varumärken sponsrar bloggare för att utveckla kreativt och engagerande innehåll som resonerar med deras publik. Denna flexibilitet möjliggör olika storytelling och innehållsformat som kan fånga uppmärksamheten effektivt.

Även om sponsrade inlägg är ett smart strategiskt drag för varumärken, måste de fortfarande noggrant välja influencers eller plattformar som är i linje med deras värderingar och målgrupp för att maximera fördelarna med sponsrade inlägg och säkerställa en framgångsrik marknadsföringskampanj.

Vet du som bloggare hur man hittar varumärkessponsorer?

Sponsrade inlägg kan erbjuda flera fördelar för dig, särskilt om du redan har etablerat en närvaro och ett stort antal följare i din nisch.

Här är anledningen till att du bör överväga att lära dig hur du skaffar sponsorer till din blogg:

Intäktsgenerering: Sponsrade inlägg ger dig en möjlighet att tjäna pengar på dina blogginlägg. Varumärken betalar bloggare ganska bra för att skapa och publicera innehåll med deras produkter eller tjänster.

Ekonomiska belöningar: Beroende på din räckvidd och inflytande kan sponsrade inlägg ge betydande ekonomiska belöningar. Framgångsrika samarbeten med varumärken kan resultera i lukrativ kompensation, vilket gör att du kan tjäna mer samtidigt som du gör det du älskar.

Diversifierade inkomstströmmar: Sponsrade inlägg kan vara en del av din diversifierade inkomststrategi. Vid sidan av andra intäktsströmmar som annonser, affiliate-marknadsföring och produktförsäljning kan sponsrade inlägg bidra till en mer stabil och hållbar inkomst.

Tillgång till produkter/tjänster: Genom bloggsponsorer kan du få gratis produkter eller tjänster från dina favoritmärken. Detta kan vara en värdefull förmån som ger dig tillgång till nya produkter eller upplevelser som du kan dela med din publik.

Mer målgruppsengagemang: Väl genomförda sponsrade kampanjer kan engagera din publik och skapa diskussioner. När du introducerar dina följare för nya produkter eller tjänster kan det leda till meningsfulla interaktioner och feedback.

Utökad räckvidd och tillväxt: Att samarbeta med varumärken genom sponsrade inlägg kan exponera dig för en bredare publik. Denna exponering kan locka nya följare, utöka din räckvidd och inflytande.

Bygg relationer med varumärken: Sponsrade inlägg kan också vara en väg för dig att bygga relationer med varumärken du verkligen uppskattar och tror på. Att etablera dessa kontakter kan leda till framtida samarbeten och ytterligare möjligheter.

Professionell utveckling: Genom att skapa sponsrade inlägg får du finslipa ditt innehållsskapande och berättande. Detta kan leda till mer högkvalitativt innehåll när du förbättrar din professionella utveckling som innehållsskapare.

Bekräftelse av inflytande: Varumärken som närmar sig dig för sponsrade inlägg är en validering av ditt inflytande och expertis inom din nisch. Det visar att varumärken känner igen din förmåga att påverka din publiks åsikter.

Blogg hållbarhet: Om du är engagerad i att underhålla din blogg på lång sikt kan sponsrade inlägg vara en avgörande faktor för att upprätthålla din onlinenärvaro. Ekonomiskt stöd från varumärken kan hjälpa till att täcka driftskostnader och låta dig fortsätta producera innehåll.

Det är viktigt att hitta en balans mellan sponsrat och organiskt innehåll, för att säkerställa att din publik förblir engagerad och litar på dina rekommendationer. Genuina och autentiska sponsrade inlägg är mer benägna att få en positiv resonans hos dina följare och behålla din trovärdighet.

Innan du kan erbjuda sponsrade inlägg måste du först etablera en stark onlinenärvaro antingen via en blogg eller ett socialt nätverkskonto där du kan interagera med dina läsare eller följare regelbundet.

Här är 10 tips för hur du skaffar sponsorer till din blogg:

1. Skapa innehåll av hög kvalitet

Producera konsekvent innehåll av hög kvalitet som visar upp din expertis och etablerar dig som en auktoritet i din nisch. Kvalitetsinnehåll kommer att locka läsare och potentiella sponsorer.

2. Bygg upp din målgrupp

Fokusera på att utöka din bloggs publik och engagemang på olika plattformar, som sociala medier, nyhetsbrev via e-post och andra onlinegemenskaper. En större, engagerad publik kommer att vara mer tilltalande för potentiella sponsorer.

3. Engagera dig med din målgrupp

Interagera med dina läsare och följare regelbundet. Svara på kommentarer, meddelanden och e-postmeddelanden. Att bygga en lojal och engagerad publik kommer att göra din blogg mer attraktiv för sponsorer.

Läsa:  Hur man gör Twitter-listor (och varför du vill)

4. Skapa ett mediakit

Skapa en professionella mediakit som visar din bloggs statistik, publikdemografi och de typer av sponsrade möjligheter du erbjuder. Se till att lyfta fram fördelarna med att sponsra din blogg.

Ett mediakit visar upp din blogg för potentiella sponsorer. Källa: The Side Blogger

5. Nå ut till varumärken

Var inte rädd för att närma dig varumärken direkt. Leta efter företag vars produkter eller tjänster passar din bloggs nisch. Skicka dem en personlig pitch som förklarar hur samarbete kan vara fördelaktigt för båda parter.

6. Nätverk vid evenemang

Delta i branschevenemang, konferenser och möten relaterade till din bloggs nisch. Nätverk med andra bloggare, företag och potentiella sponsorer kan öppna möjligheter till samarbete.

7. Delta i affiliate-program

Gå med i affiliate-marknadsföringsprogram som är relevanta för din nisch. När du marknadsför produkter eller tjänster genom dessa program och tjänar provisioner kan du visa din förmåga att driva försäljning och omvandlingar till potentiella sponsorer.

Visa potentiella sponsorer vilket värde du kan tillföra deras varumärke. Erbjud kreativa idéer för sponsrat innehåll som passar din bloggs stil och varumärkets marknadsföringsmål.

9. Samarbeta med andra bloggare

Samarbeta med andra bloggare eller influencers i sponsrade kampanjer. Varumärken kan vara intresserade av medsponsrat innehåll som når en bredare publik.

10. Var professionell och öppen

Upprätthåll professionalism i din interaktion med sponsorer. Var transparent om sponsrat innehåll och avslöja tydligt alla sponsrade inlägg för din publik.

Titta på hur BuzzFeed publicerar sponsrat innehåll till exempel:

Kom ihåg att det tar tid och ansträngning att bygga relationer med sponsorer. Var uthållig, fokusera på att skapa värde för din publik och visa konsekvent fördelarna med att samarbeta med din blogg.

Att sätta priser för dina sponsrade inlägg kan vara lite knepigt, men det är viktigt att värdera ditt arbete och säkerställa en rättvis kompensation för dina ansträngningar. Här är några steg som hjälper dig att bestämma lämpliga priser för dina sponsrade inlägg:

Förstå ditt värde: Ta reda på din bloggs räckvidd, engagemangsstatistik och inflytande inom din nisch. Tänk på faktorer som din bloggs trafik, följare på sociala medier, e-postprenumeranter och övergripande engagemang. Varumärken är ofta villiga att betala mer för bloggare med en mycket engagerad och riktad målgrupp.

Analysera dina mätvärden: Använd analysverktyg för att samla in data om prestandan för dina tidigare sponsrade inlägg. Titta på statistik som klickfrekvens, omvandlingsfrekvens (om tillämpligt) och den övergripande inverkan det sponsrade innehållet hade på varumärkets synlighet och räckvidd.

Skärmdump från Influencer Marketing Hub

Tänk på din nisch: Olika nischer har olika nivåer av efterfrågan och konkurrens. Bloggar i populära eller högt specialiserade nischer kan få högre priser jämfört med bloggar inom bredare och mer konkurrenskraftiga områden.

Kontrollera branschstandarder: Undersök vad andra bloggare i din nisch med liknande publikstorlekar och engagemang tar betalt för sponsrade inlägg. Detta ger dig en känsla av branschstandarder och hjälper dig att prissätta dina tjänster konkurrenskraftigt.

Ta hänsyn till din ansträngning och expertis: Tänk på tiden och ansträngningen som krävs för att skapa sponsrat innehåll. Sponsrade inlägg involverar ofta ytterligare forskning, planering och samarbete med varumärket. Ta med den expertis du tar till bordet som innehållsskapare och influencer.

Skärmdump från Influencer Marketing Hub

Erbjuder olika paket: Ge potentiella sponsorer en rad paket som erbjuder olika nivåer av exponering och marknadsföring. Detta gör att sponsorer kan välja ett paket som passar deras budget och marknadsföringsmål.

Förhandla flexibilitet: Var öppen för förhandlingar, särskilt om varumärket har specifika budgetbegränsningar. Flexibilitet kan hjälpa dig att säkra samarbeten och bygga långsiktiga relationer med sponsorer.

Uppdatera priser med jämna mellanrum: När din bloggs publik och inflytande växer är det viktigt att regelbundet omvärdera dina priser. Tveka inte att öka dina priser när ditt värde och din räckvidd ökar.

Skärmdump från Influencer Marketing Hub

Tänk på långsiktiga partnerskap: Långsiktiga partnerskap med varumärken kan vara ömsesidigt fördelaktiga. Överväg att erbjuda rabatterade priser eller ytterligare förmåner för sponsorer som vill samarbeta i flera projekt.

Kommunicera tydligt värde: När du diskuterar priser med potentiella sponsorer, kommunicera tydligt vilket värde de kommer att få av att samarbeta med din blogg. Betona fördelarna med din engagerade publik och de resultat de kan förvänta sig.

Skärmdump från Influencer Marketing Hub

Kom ihåg att att sätta priser för sponsrade inlägg är en subjektiv process och kan variera beroende på dina unika omständigheter och marknadens efterfrågan. Var säker på värdet du tillför bordet och var villig att förhandla samtidigt som du säkerställer att ersättningen du får är rättvis för det arbete du lägger ner på att skapa sponsrat innehåll.

Läsa:  Digitala marknadsföringsstrategier för att öka försäljningen över en natt

Att ta reda på hur man hittar sponsorer för din blogg är en sak. Vad gör du när det är dags att nå ut och faktiskt etablera ett partnerskap?

Bara för att granska, det här är de viktigaste stegen för att hitta bloggsponsorer:

 • Att veta vilka dina potentiella sponsorer är är det första steget för att hitta framgångsrika partnerskap. Börja med att undersöka företag och varumärken som passar din publiks intressen, värderingar och behov. Leta efter de som har en närvaro på samma marknader som du eller de som delar liknande målgrupp.
 • Tänk också på organisationer vars uppdrag stämmer överens med dina eller vars produkter kan vara till nytta för dina följare.
 • Efter att ha identifierat potentiella sponsorer, överväg deras måldemografi, såsom åldersintervall, inkomstnivå och ursprungsland. Titta på eventuella tidigare framgångar med andra influencers inom din nisch så att du kan fatta ett välgrundat beslut när du väljer en partner. Detta kan hjälpa till att begränsa vilken sponsor som kommer att ge dig mest värde i ett sponsoravtal.

När du har identifierat lämpliga sponsorer är det dags att nå ut. Du kommer att vilja skapa en effektiv pitch skräddarsydd specifikt för varje sponsor som beskriver varför de ska anlita dig för en sponsrad inläggskampanj.

Vad gör att du sticker ut från andra bloggare? Vilka fördelar får deras varumärke av att arbeta med dig? Det är viktigt att inte bara visa upp sig själv utan också att visa hur samarbete kommer att gynna dem.

Berätta om ditt inflytande på sociala medier. I de flesta fall är det lika viktigt (om inte mer) att ha en stark onlinenärvaro än traditionella marknadsföringsinsatser när man försöker attrahera sponsrade inläggspartners.

Ditt förslag bör innehålla alla detaljer om ditt sponsringserbjudande, till exempel vad du kan ge när det gäller synlighet och marknadsföring för eventuella sponsorer. Se till att ditt förslag är skräddarsytt för varje enskild sponsors behov och mål.

Så hur sätter du ihop alla dessa till en övertygande pitch? Här är ett exempel.

Källa: Grunderna i bloggandet

Proffstips: Innehåll i skalas AIMEE chatbot kan hjälpa dig att nå ut till potentiella varumärkessponsorer. Anlita en av dess specialiserade AI-agenter för att skriva den perfekta pitch som avslutar affären.

Att bygga relationer med sponsorer är ett måste för alla framgångsrika sponsringsprogram. Med effektiv kommunikation och samarbete kan du bygga meningsfulla kontakter med sponsorer som kommer att visa sig vara ömsesidigt fördelaktiga.

Att skapa en stark relation innebär att ha regelbundna incheckningar via telefon eller videosamtal, skicka e-postmeddelanden eller nyhetsbrev om kommande evenemang eller kampanjer och tillhandahålla detaljerade rapporter om hur sponsringen fungerar.

För att säkerställa att båda parter får maximalt värde av att publicera sponsrade inlägg, upprätta tydliga mål och förväntningar redan från början. Se till att du tydligt beskriver förväntningarna kring tidslinjer, leveranser och ROI-mål.

Var öppen för att diskutera nya idéer och möjligheter för att hålla saker fräscha och intressanta samtidigt som du hjälper dig att ligga steget före branschtrender.

Regelbunden kommunikation är avgörande när det gäller att hålla en sponsor nöjd. Se till att du svarar snabbt när de når ut och förse dem med uppdateringar om eventuella framsteg av deras varumärkessponsring.

Att hålla dem informerade hjälper också till att förhindra missförstånd. Om något inte går enligt plan, vänta inte tills det blir ett problem innan du tar upp det.

Slutligen, kom ihåg att detta i grunden fortfarande är en affärsrelation. Var alltid professionell även under tillfälliga samtal eller möten.

Att vårda kontakter med sponsorer är avgörande för att få en kontinuerlig inkomstström från sponsrade inläggswebbplatser. Med rätt strategier kan du maximera värdet av ditt partnerskap genom att utnyttja sociala medieplattformar, skapa engagerande innehåll och mäta resultat för optimering.

Det finns flera typer av sponsrade inlägg som du kan skapa i samarbete med varumärken. Varje typ erbjuder olika sätt att visa upp produkter eller tjänster.

Här är några vanliga typer av sponsrade inlägg:

Läsa:  Bästa marknadsföringsböcker för nybörjare: En startguide

1. Produktrecensioner

I ett sponsrat inlägg med produktrecension provar du ett varumärkes produkt eller tjänst och delar din ärliga feedback och åsikter med din publik. Granskningen kan innehålla foton, videor och detaljerade insikter om produktens funktioner och prestanda.

Här är ett exempel på en produktrecension för ett kaffemärke:

2. Handledningar och instruktionsguider

Sponsrade handledningar eller instruktionsguider visar hur man använder ett varumärkes produkt eller tjänst effektivt. Dessa inlägg är informativa och visar upp produktens fördelar samtidigt som de hjälper publiken att förstå dess användning.

3. Giveaways och tävlingar

Varumärken kan sponsra en giveaway eller tävling som du är värd för. Den här typen av sponsrade inlägg uppmuntrar publikens engagemang och varumärkesmedvetenhet eftersom deltagarna har en chans att vinna en produkt eller ett pris från varumärket.

Vissa sponsrade inlägg tar formen av videor där du skapar videoinnehåll med varumärkets produkt eller tjänst. Videoinlägg kan vara engagerande och ge en djupgående titt på det sponsrade föremålet.

Här är ett exempel på en sponsrad video för Äpple:

5. Branded Stories eller Day-in-the-Life-inlägg

Dessa inlägg ger en inblick i ditt dagliga liv med varumärkets produkt eller tjänst integrerad i historien naturligt. De låter publiken se hur produkten passar in i din rutin.

Du kan marknadsföra ett varumärkes produkt eller tjänst genom sponsrade inlägg på sociala medieplattformar som Instagram, Twitter eller Facebook. Dessa inlägg innehåller vanligtvis högkvalitativa bilder och koncisa, övertygande bildtexter.

Här är ett exempel på en sponsrat inlägg på Facebook.

7. Gästinlägg eller sponsrade artiklar

Det vanligaste sättet att hitta bloggsponsorer är att skapa gästinlägg eller artiklar på din blogg. Dessa artiklar stämmer vanligtvis överens med varumärkets nisch och tillför värde till din publik.

Här är ett exempel på en sponsrad artikel om HuffPost:

8. Varumärkesambassadörskap

Långsiktiga samarbeten mellan dig och ett varumärke kan leda till varumärkesambassadörskap. Som varumärkesambassadörer marknadsför du varumärket under en längre period, skapar sponsrat innehåll och representerar varumärkets värderingar.

Varumärken kan sponsra ett samarbetsinlägg med flera bloggare eller influencers. Den här typen av inlägg kan nå en bredare publik och visa upp olika perspektiv på varumärket.

I vissa fall kan varumärken sponsra dig för att resa eller delta i specifika upplevelser relaterade till deras produkter eller tjänster. Dessa sponsrade inlägg erbjuder unikt och uppslukande innehåll.

Oavsett format måste sponsrade inlägg bibehålla äkthet och anpassa sig till din stil och dina värderingar. Detta är löftet om innehåll i skala – att skapa innehåll som låter som du och som resonerar positivt med din publik.

 • Skapa en sponsorsida och mediakit på din webbplats.
 • Skapa innehåll av högsta kvalitet som lockar sponsorer.
 • Hitta varumärken du vill arbeta med och pitcha ett sponsrat inlägg för dem.
 • Titta på din tävling och se vem som sponsrar dem.

Om du ser en byline eller beskrivning som nämner en annonsör betyder det att innehållet har sponsrats. FTC kräver att webbplatser baserade i USA lägger till denna information.

 • Undersök potentiella sponsorer.
 • Titta på dina befintliga följare.
 • Ge sponsorincitament.
 • Nå ut till etablerade företag.
 • Använd data för att legitimera din pitch.
 • Hitta rätt kontakt.
 • Bygg en anslutning.
 • Uppföljning.

Låt oss säga att du får cirka 100 000 genomsnittliga sidvisningar per månad. Dividera siffran med 1000 för att få din CPM. Om ditt pris per 1 000 visningar är $3,00, då bör din sponsor betala dig $300 för ett enda blogginlägg.

Slutsats

Att publicera sponsrade inlägg kan vara en lukrativ spelning om din blogg redan genererar bra trafik. Att lära sig att få sponsorer till din blogg kan vara ett bra sätt att få in intäkter och öka värdet på ditt material. Genom att identifiera potentiella sponsorer, skapa en effektiv pitch och leverera resultat kan du säkerställa att arbetet med varumärken kan vara fördelaktigt för båda parter.

Att skapa innehåll för dina varumärkessponsorer behöver inte vara svårt. Med WriteSonic kan du skapa vilken typ av innehåll som helst inom några minuter – oavsett om du skriver en gästbloggartikel, ett inlägg på sociala medier, en varumärkesberättelse, en guide eller en produktrecension. Automatisera ditt blogginnehåll idag!