Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man får WordPress-support (för nybörjare)

Hur man får WordPress-support (för nybörjare)

Vill du lära dig hur du får WordPress-support?

Även om WordPress har ett användarvänligt gränssnitt och många funktioner, kan det finnas tillfällen då du behöver hjälp med att lösa tekniska problem, anpassa din webbplats eller förbättra dess funktionalitet.

I den här artikeln visar vi dig hur du ber om och får det WordPress-stöd du behöver på rätt sätt.

Varför behöver du WordPress-support?

Som nämnts ovan kan stöd för din WordPress-webbplats hjälpa dig att felsöka och åtgärda problem för att hålla den igång smidigt. Det kan också hjälpa dig att hålla jämna steg med kärnuppdateringar för att skydda din WordPress-webbplats från hot och säkerhetssårbarheter.

Dessutom kan support ge vägledning och hjälp om du vill anpassa din webbplats eller göra designändringar. De kan hjälpa dig att välja rätt teman, plugins och konfigurationer för att få bästa utseende och funktionalitet.

Här är några fler scenarier där WordPress-support kan hjälpa:

  • Plugin- och temakompatibilitet: Med tusentals WordPress-plugins och teman tillgängliga är det avgörande att se till att de fungerar bra tillsammans. Support kan hjälpa dig att välja kompatibla alternativ, felsöka konflikter och rekommendera tillförlitliga lösningar.
  • Prestandaoptimering: En webbplats som laddar långsamt kan driva bort besökare. Support kan analysera din webbplats prestanda, identifiera flaskhalsar och föreslå optimeringar för att förbättra hastigheten och lyhördheten för att förbättra användarupplevelsen.
  • Säkerhetskopiering och katastrofåterställning: Olyckor inträffar och webbplatser kan möta problem som dataförlust eller hackningsförsök. Support kan hjälpa dig att ställa in regelbundna säkerhetskopior och utveckla en katastrofåterställningsplan, för att säkerställa att dina data är säkra och kan återställas vid behov.
  • Utbildning och vägledning: Om du är ny på WordPress kan support ge utbildning och vägledning om hur du använder plattformen effektivt. De kan lära dig hur du hanterar innehåll, uppdaterar sidor och använder olika funktioner, vilket ger dig möjlighet att få ut det mesta av din webbplats.

Hur man ber om WordPress-support och får det

Innan du ber om WordPress-hjälp eller support är det viktigt att förstå att WordPress är ett community-projekt med öppen källkod. Det betyder att vem som helst kan skapa ett plugin eller tema, föreslå buggfixar och bidra gratis.

Många författare av gratis WordPress-plugins och teman är inte en del av WordPress-teamet. Ofta skapar de gratisverktyg för personligt bruk, frilansprojekt eller kunder. Därför, om de inte säljer pluginet, är det bäst att anta att de inte kommer att tjäna på det.

Läsa:  SEO för dummies: 13 enkla lektioner för nybörjare

Medan de flesta utvecklare gärna hjälper till med några mindre uppgifter angående deras gratisverktyg, kommer var och en att ha olika punkter där de förväntar sig betalning för extra support. Som sådan, ju mer respektfull du är när du ber om WordPress-support, desto mer sannolikt är det att de hjälper dig för liten eller ingen avgift.

Du bör alltid försöka vara trevlig när du ber om WordPress-support. Du betalar trots allt ingenting för ett gratis WordPress-plugin eller tema, så det minsta du kan betala en WordPress-utvecklare är lite tacksamhet och respekt.

Nedan visar vi dig de bästa sätten att få WordPress-support, och börjar med självhjälpsalternativ. Vi rekommenderar att du börjar med det här steget först, men du kan hoppa till vilket steg som helst genom att klicka på navigeringslänkarna nedan.

Hur man undersöker innan man ber om WordPress-support

När du har problem med ett WordPress-tema eller plugin är det frestande att kontakta utvecklaren. Innan du gör detta är det bäst att kontrollera om din fråga redan har ställts och besvarats.

Ett sätt att undersöka din fråga är att använda din favoritsökmotor för att söka på andra webbplatser. Populära WordPress-bloggar gillar WPBnybörjareden största gratis WordPress-resursen för nybörjare, kommer att täcka många vanliga WordPress-problem.

De har till och med användbara videohandledningar och guider om populära WordPress-ämnen. Till exempel att lära sig skillnaden mellan självvärd för WordPress.org och WordPress.com.

Alternativt, om ditt problem är med ett visst tema eller plugin, kan du besöka utvecklarens webbplats för svar. Deras webbplatser innehåller ofta supportdokumentation, kunskapsbaser och FAQ-sektioner för olika ämnen.

1. Kontrollera den officiella WordPress-dokumentationen

När du stöter på ett WordPress-relaterat problem kan du också kontrollera officiella WordPress-dokumentation. Den erbjuder detaljerade guider, handledningar och förklaringar för olika funktioner och WordPress-kärnfunktioner.

Det finns till exempel sektioner för underhåll, säkerhet, anpassning och en hel sektion dedikerad till support.

Dessutom är WordPress supportforum en skattkammare av information där du kan få hjälp av erfarna användare och utvecklare.

2. Felsök vanliga WordPress-problem

WordPress-användare stöter ofta på problem som 404-fel, vita dödsskärmar, långsam sidladdning eller kompatibilitetsproblem med plugins och teman. Många av dessa problem har dokumenterade lösningar tillgängliga.

Felsökningsresurser, forum och supportdokumentation kan guida dig genom steg-för-steg felsökningsprocesser och hjälpa dig att identifiera och lösa grundorsakerna till dessa problem. Vi har till och med vår egen guide om vanliga WordPress-problem och hur man fixar dem.

Förutom stegen ovan kan du gå med i WordPress-gemenskapsgrupper, forum och sociala medier för att få kontakt med användare som delar sina erfarenheter, kunskaper och lösningar.

Till exempel WPBeginner Engage Facebook-grupp är idealiskt för nätverk, utbyte av idéer och hitta stöd för WordPress-relaterade frågor.

Med över 93 000+ medlemmar kan diskussionerna ge insikter, rekommendationer och nya perspektiv på att hantera utmaningar.

Läsa:  Hur man schemalägger Facebook-inlägg som en superstjärna

Här är några fler onlinegemenskaper där du kan få WordPress-support:

Hur man får WordPress-support för gratis teman och plugins

Om du letar efter support för ett gratis tema eller plugin är det bästa stället att få WordPress-support WordPress.org supportforum.

Supportforumen är relativt lätta att hitta. Gå bara till den specifika pluginsidan på WordPress-förvaret och klicka på fliken Support.

Innan du skapar din supporttråd, ägna en stund åt att titta igenom FAQ-sidan för att säkerställa att du inte har missat något. Håll din fråga tydlig, respektfull och rak i din supporttråd.

Här är ett exempel på fel tillvägagångssätt:

“Det här @#$1-pluginet suger.
Varför skapa *&%^ om det inte fungerar?
Jag slösade bort X timmar på den här dumma saken.
Vill du hjälpa till? Någon där?”

Om du formulerar din fråga så här kan utvecklare ignorera dig till förmån för mer artiga trådar.

Ett av de bästa sätten att hjälpa utvecklare att svara på dina frågor är att lista vad du har försökt fram till den punkten för att hitta en lösning. Detta visar att du inte vill att andra ska göra allt det hårda arbetet gratis och att du har gjort ditt bästa för att hjälpa dig själv.

Här är ett exempel på rätt sätt att formulera din fråga:

Tack för att du skapade ditt fantastiska XYZ-plugin.
Jag kan inte få det att fungera och jag skulle verkligen uppskatta lite hjälp.

Jag använder WordPress version:
Plugin-namnversion:
Jag gjorde detta:
Jag förväntade mig att pluginet skulle göra detta:
Istället gjorde den så här:
Min sida är värd med:
Jag har provat följande lösningar:
Jag testade problemet i följande webbläsare:
Tack för att du tog dig tid att hjälpa till. Det är superuppskattat.”

Med en supportfråga som den ovan tar du upp allt en utvecklare kan behöva för att svara på den. Ibland kan de komma tillbaka till dig och fråga efter din webbadress och en lista över plugins eller teman som du har installerat och aktiverat.

Efter att ha lagt upp ditt supportmeddelande, räkna med att vänta cirka 24 timmar på ett svar. Pluginförfattaren kan vara i en annan tidszon eller ha ett hektiskt arbetsschema som hindrar dem från att svara omedelbart.

Försök att ha tålamod och undvik att ringa dem, även om deras nummer står på deras hemsida. Du vill undvika att spamma dem med meddelanden, vilket kan vara irriterande.

Hur man får WordPress-stöd för premiumplugins och teman

Om du använder ett premiumplugin eller ett premiumtema är det bästa stället att få WordPress-support genom deras officiella supportkanaler.

De flesta kommersiella plugins, som WPForms, MonsterInsights, Allt i ett SEOetc., har specifika kundsupportområden där deras supportteam kan erbjuda hjälp och råd.

Besök helt enkelt det relevanta verktygets hemsida och leta sedan efter länken som leder dig till deras kunskapsbas. Ibland kan du till och med använda deras kontaktformulär för att skicka in en hjälpförfrågan.

Läsa:  SEO Expert Insights: Nyhetssammanfattning april 2024

Om du ställer supportfrågor för premiumverktyg utanför officiella supportkanaler, kommer du förmodligen få lite hjälp.

Till exempel, om du skulle fråga WPBeginner om Elementor-stöd som användaren i skärmdumpen nedan gjorde, skulle de berätta för dig att fråga i lämpliga kanaler.

Det är inte för att de vill vara oförskämda. De vill helt enkelt göra rätt. När du köper ett premium WordPress-tema eller plugin kommer det ofta med premiumsupport.

Hur man får support för WordPress-värd

Ibland kan WordPress-stödet du behöver inte vara relaterat till ett plugin- eller temaproblem.

Hanterade värdleverantörer har ofta WordPress-experter för att hjälpa till med tekniska problem, e-handelsrådgivning, prestandaoptimering och pluginrekommendationer. De kan också erbjuda vägledning om skalning av webbplatser, trafikhantering, migrering och se till att din WordPress-installation förblir säker och uppdaterad.

Till exempel har WP Engine 24/7/365 supportåtkomst, ett supportcenter och livechattsupport med happiness-ingenjörer som är dedikerade till att lösa dina mest utmanande WordPress-frågor.

Att välja hanterat WordPress-värd kan spara tid och ansträngning, vilket gör att du kan fokusera på att skapa värdefullt innehåll.

Använder WordPress Support Services

Ett annat alternativ för webbplatsägare med mindre tid är att få hjälp av en WordPress-supportbyrå som WP Buffs eller en frilansare.

1. Anställa en frilansare för WordPress-support

Frilansare kan erbjuda flexibel support skräddarsydd efter dina behov. De kan hjälpa till med webbplatsinställning, temaanpassning, plugin-konfiguration och felsökning av komplexa problem.

Dessutom tillhandahåller frilansare ofta snabba och kostnadseffektiva lösningar.

För att hitta en pålitlig frilansare kan du använda olika plattformar som Upwork, Freelancer eller Fiverr. Dessa plattformar låter dig granska frilansares portföljer, betyg och kundfeedback.

Dessutom kan du utforska WordPress-specifika forum, gemenskaper och sociala mediegrupper där proffs visar upp sin expertis och tillgänglighet för uthyrning.

2. Att arbeta med en WordPress-supportbyrå

WordPress-supportbyråer är specialiserade på att tillhandahålla omfattande hjälp för alla dina WordPress-behov. De har ofta ett team av experter med olika kompetenser, vilket säkerställer att du får snabb och effektiv support.

Dessa byråer erbjuder tjänster som att skriva och redigera kod (som PHP, CSS och JavaScript), webbutveckling, plugin- och temaanpassning, prestandaoptimering, säkerhetsrevisioner och löpande underhåll. Att arbeta med en byrå kan ge sinnesfrid, att veta att din WordPress-webbplats är i duktiga händer.

När du väljer en WordPress-supportbyrå, överväg deras erfarenhet, expertis, portfölj, kundrekommendationer och prissättning. Bedöm dina krav och budget för att välja en byrå som passar dina behov.

Det är också viktigt att se till att de tillhandahåller lyhörda kommunikationskanaler och förstår dina affärsmål väl.

Hur man får WordPress-stöd för Nulled Plugins

Om du laddade ner ett kommersiellt tema eller plugin och inte betalade för det, till exempel via en torrentsida, är du inte berättigad till stöd från utvecklaren. Detta beror på att du inte betalade för förmånen att få expertstöd.

Vi rekommenderar starkt att du undviker Elementor nulled och andra WordPress-plugins med nullning, eftersom de kan utgöra en allvarlig risk för din webbplats.

Läsa:  Optimera webbdesign för bättre användarupplevelse

Vanliga frågor om WordPress-support

Hur mycket kostar WordPress-support?

Kostnaden för WordPress-support kan variera beroende på vilken typ av support du behöver. Självhjälpsresurser är vanligtvis gratis, medan att anställa en frilansare eller arbeta med en supportbyrå kan innebära timpriser eller projektbaserade avgifter.

Hanterad WordPress-hosting med support inkluderar ofta supporttjänster i hostingpaketpriset. Det är viktigt att utvärdera kostnaden i förhållande till det värde och den expertis som erbjuds.

Finns det supportalternativ specifikt för nybörjare?

Ja, det finns supportalternativ som är skräddarsydda för nybörjare. WordPress-dokumentation, onlinetutorials och videoguider vänder sig ofta till nybörjare genom att tillhandahålla steg-för-steg-instruktioner och förklaringar. Vissa supportbyråer är specialiserade på att hjälpa nybörjare med webbplatsinställning, anpassning och initial vägledning.

Att engagera sig i WordPress-gemenskapsgrupper kan också hjälpa nybörjare att få kontakt med erfarna användare som är villiga att erbjuda hjälp och råd.

Hur får jag support för WordPress.com?

För att få support specifikt för WordPress.com kan du besöka deras supportwebbplats, den primära resursen för hjälp med WordPress.com-relaterade frågor och problem.

Hur ofta ska jag uppdatera min WordPress-webbplats?

Att uppdatera din WordPress-sajt regelbundet rekommenderas, helst så snart uppdateringar blir tillgängliga. Detta inkluderar uppdatering av WordPress-kärnan, teman och plugins.

Regelbundna uppdateringar säkerställer att din webbplats drar nytta av de senaste säkerhetskorrigeringarna, buggfixarna och prestandaförbättringarna. Det är dock viktigt att säkerhetskopiera din webbplats innan du uppdaterar den för att mildra potentiella kompatibilitetsproblem eller dataförlust.

Slutgiltiga tankar

WordPress-support spelar en viktig roll för att hjälpa användare att övervinna utmaningar, förbättra webbplatsens prestanda och maximera potentialen hos WordPress-drivna webbplatser. Det finns många vägar att utforska, från självhjälpsresurser till att anställa frilansare, arbeta med supportbyråer eller utnyttja managed hosting.

Genom att förstå dina specifika behov och överväga de tillgängliga alternativen kan du välja rätt supportmetod för din WordPress-resa.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig hur du får WordPress-support. Om ett av dina problem är att du har fastnat i WordPress-underhållsläge, hjälper den här guiden dig att fixa det.

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.