Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man gör en Click to Call-länk i WordPress

Hur man gör en Click to Call-länk i WordPress

Vill du veta hur man lägger till en klicka för att ringa-länk till WordPress? Många företag använder detta tillvägagångssätt för att göra det lättare för mobilanvändare att komma i kontakt. Och med fler människor som använder mobila enheter är det ett enkelt sätt att bättre betjäna dina kunder.

I den här artikeln visar vi dig tre enkla sätt att lägga till en tryck-för-att-ringa-knapp på din WordPress-webbplats.

Varför göra telefonnummer klickbara i WordPress?

De flesta företag kommunicerar nu med kunder online via livechatt, supportbiljetter, e-post och kontaktformulär. Men när människor har specifika frågor eller behöver hjälp föredrar de ofta att prata med en människa. Den mänskliga kopplingen gör att de känner sig lyssnade på ett personligt plan och kan öka kundnöjdheten.

Så ur en användares synvinkel, att snabbt kunna trycka för att ringa sparar dem en massa tid. Istället för att behöva skicka e-postmeddelanden fram och tillbaka kan de prata med någon nästan direkt.

Hur fungerar Click to Call?

Klicka för att ringa, som ibland kallas för klicka för att prata, hänvisar till när en användare klickar på en knapp eller text för att få kontakt med någon annan i realtid. Så när du anger ditt nummer för att koppla ett samtal använder en mellantjänst tjänsten tel-protokollet för att ringa upp företaget du försöker nå för att starta en konversation.

Läsa:  Hur mammor kan tjäna och spara pengar hemma

Du behöver inte heller ladda ner någon programvara för att använda klicka för att ringa-teknik. Du använder helt enkelt den enhet du har till hands.

För företag som precis har börjat, är det värt att kolla in några företagstelefontjänster. På så sätt kan du utnyttja en mängd funktioner, inklusive:

 • Vidarekoppling
 • Nummerdelning
 • Svara på samtal var som helst
 • Spåra statistik för samtalsanvändning
 • VoIP-tjänster

Låt oss börja!

Alternativ 1: Skapa klickbara telefonlänkar med en plugin

Det här alternativet använder en WordPress-plugin för telefonnummer för att lägga till klickbara samtalslänkar till din webbplats. WP Call Button-plugin är lätt att använda och låter dig lägga till samtalsknappar till följande delar av WordPress:

 • Inlägg och sidor med både den klassiska och blockredigeraren i WordPress.
 • Sidofält och widgetförberedda områden med den inbyggda widgeten.
 • Någon annanstans på din sida med flytande knappar som rullar med användaren.

Med detta i åtanke, låt oss titta på stegen för att komma igång.

Steg 1: Ladda ner och installera WP Call Button Plugin

Det första du ska göra är att ladda ner WP-anropsknapp plugin och ladda upp den till din WordPress-webbplats.

Om du inte är bekant med hur du gör detta, kolla in det här steg-för-steg-guide för att installera WordPress-plugins.

Steg 2: Konfigurera inställningarna för klibbiga samtalsknappar

Med plugin installerat och aktiverat, gå till Inställningar » WP Call-knapp för att börja konfigurera plugin-inställningarna.

Det finns två sätt att visa dina telefonnummerknappar med detta plugin som inkluderar Klibbiga samtalsknappar och Statiska samtalsknappar. De klibbiga knapparna rullar medan användare rullar ner på din webbplats, medan statiska knappar stannar på ett ställe.

Standardinställningssidan innehåller följande vanliga inställningar för att skapa en Klibbig samtalsknapp:

 • Samtalsknapp Text – Vad ditt hyperlänkade telefonnummer kommer att visas som.
 • Knappens position – Hur den klibbiga samtalsknappen visas på din webbplats.
 • Ring knapp färg – Välj en färg för din samtalsknapp.
 • Synlighet – Välj att dölja knappen på vissa sidor.
Läsa:  Förstärk ditt varumärke: Strategitips för SEO-innehållsdistribution

Det finns också möjlighet att bara visa din samtalsknapp på mobila enheter, vilket är användbart för webbplatser som vill optimera sin mobila användarupplevelse.

För att använda dessa inställningar, skriv in ditt telefonnummer i textfältet som anges överst på sidan.

Smartphone-fältet låter dig välja ditt land från en rullgardinslista och kommer automatiskt att lägga till din landskod i rätt format.

Gå sedan vidare och ställ in knappplacering, färg och synlighetsinställningar.

Som standard läggs en klicka för att ringa-knapp på alla sidor på din webbplats. Men som vi nämnde ovan kan du välja specifika sidor för att den ska visas eller för att knappen endast ska visas på mobilsidor.

När du är nöjd med dina inställningar, ställ in Call Now-knappens status på Aktiva och klicka Spara ändringar. Du kommer då att se din ring nu-knapp live på din webbplats.

Steg 3: Ställ in inställningarna för statisk samtalsknapp

Om du vill inkludera statiska klicka för att ringa-knappar i WordPress väljer du Statisk anropsknapp alternativet från inställningssidan. Här kan du återigen ställa in knappens text och färg, samt välja att dölja telefonikonen från knappen.

Där dessa inställningar skiljer sig är dock hur du publicerar knappen på din webbplats. Användare av den klassiska WordPress-redigeraren kan kopiera en genererad kortkod och klistra in den i ett inlägg, en sida eller widget.

Medan med den moderna WordPress-redigeraren kan du använda det inbyggda WordPress-blocket.

Steg 4: Publicera din statiska telefonsamtalsknapp

Låt oss ta en titt på hur du publicerar din klicka för att ringa-knapp med hjälp av ett WordPress-block.

Öppna först inlägget eller sidan där du vill lägga till telefonnumret eller välja Sidor » Lägg till ny från WordPress-administratörsområdet.

Klicka sedan på plusikonen för att lägga till ett nytt WordPress-block på din sida.

Välj sedan WP-anropsknapp för att lägga till den på sidan.

Läsa:  4 skäl att överväga att ta en kurs i Executive Leadership

När du klickar på den ser du alternativ på höger sida för att ändra knappfärg, teckenstorlek, position och mer.

Klick Publicera när du är nöjd med layouten. När du sedan navigerar till den sidan kommer den att se ut som i exemplet nedan.

Steg 5: Lägg till en klicka för att ringa-knapp med en widget

Det sista steget är för webbplatsägare som vill lägga till ett klickbart telefonnummer till widgetförberedda områden i WordPress.

För att göra detta, gå till Utseende » Widgets. Välj sedan ett sidofältsområde, klicka på plusikonen (+) för att söka efter WP Call Button-widgeten och klicka för att lägga till den i sidofältet.

Redigera sedan titel, beskrivning, knappfärg osv.

Spara dina inställningar och klicka Gjort. Och när du navigerar till din webbplats kommer den att se ut som bilden nedan:

Som du kan se är att använda detta WordPress-plugin ett av de enklaste sätten att tillåta webbplatsbesökare att klicka och ringa dig från webbläsare och mobila webbläsare. Det är inte bara 100 % gratis, utan det integreras också sömlöst med Google Analytics.

Då kan du koppla den med MonsterInsights för att spåra antalet personer som klickar för att ringa dig, samt vilka sidor som tar in flest potentiella kunder. Dessutom kan allt detta göras utan att behöva lämna din WordPress-instrumentpanel.

Men vad händer om du vill använda den här tekniken utan att behöva använda WordPress-plugins? Nästa alternativ förklarar hur.

Att manuellt lägga till klickbara telefonnummer och länkar till din WordPress-webbplats kan vara så enkelt som att kopiera och klistra in ett enkelt kodavsnitt.

Det här alternativet använder ett HTML-kodavsnitt som öppnar telefonlänkar på mobilappar, mobila enheter, datorer och Mac-datorer. På en Mac öppnas länken i Facetime, medan den i Windows 10 öppnas på Skype.

Öppna först inlägget eller sidan där du vill lägga till ditt telefonnummer. För det här exemplet använder vi ett befintligt inlägg som vi kommer att redigera.

Läsa:  Hur man fixar föräldralöst innehåll på din webbplats för att rankas högre

Om du använder den nya WordPress-redigeraren, lägg till en ny HTML-block.

Kopiera sedan följande kodavsnitt och klistra in det i HTML-blocket.

+1 (555) 555-1212 Ring mig

Klicka sedan Publicera och navigera till liveposten för att se resultaten.

Det är också ganska enkelt att lägga till din telefonlänk i WordPress-huvudet eller Navigeringsmeny.

För att göra detta, gå till Utseende » Menyer och klicka Anpassade länkar från den högra kolumnen.

Lägg sedan till ditt telefonnummer i följande format i URL-fältet:

Tel:+155555555

Och i Länktext fältet anger du etiketten du vill ge din samtalslänk. Klicka sedan på Lägg till i menyn knapp och Menyn Spara för att göra det live på din webbplats.

Här är ett exempel på hur samtalslänken i din rubrik kommer att se ut:

Och det är allt! Du har framgångsrikt lagt till en klicka för att ringa-länk i WordPress på det superenkla sättet.

Men om du fortfarande letar efter sätt att enkelt förbättra ditt företag, kolla in den här guiden om hur du skapar en gratis professionell e-postadress för företag för kunder som föredrar e-post snarare än telefonsamtal.

Om du tyckte att den här artikeln var användbar, följ oss vidare Facebook och Twitter för mer användbara tips och handledning.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.