Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man gör en presentation med PowerPoint

Hur man gör en presentation med PowerPoint

PowerPoint används dagligen av miljontals människor runt om i världen: den program från Microsoft Office-paketet det är en verklig referenspunkt för att skapa presentationer som kännetecknas av digitala bilder som rullar efter varandra.

Den huvudsakliga utmärkande aspekten av PowerPoint är dess många möjligheter till ingripande som en användare har på varje bild: från formateringsval till de av layoutoch gå sedan vidare till animationer och övergångar.

Lära sig hur man gör en PowerPoint Det är egentligen väldigt enkelt, åtminstone på en grundläggande nivå. Följ bara en snabb handledning för att kunna utföra de första operationerna för att skapa och redigera en presentation.

På samma sätt är det lätt att närma sig användningen av fler PowerPoint-exempel tillgängliga på marknaden: program som inte skapats av Microsoft, som fortfarande låter dig få ett bra resultat, liknande det som säkerställs av Office-paketet.

Tack vare denna programvara är det möjligt att infoga en bild, komponera en text, spara en mall eller kanske konvertera PowerPoint till PDF.

 • 0. Hur Microsoft Office PowerPoint fungerar

  PowerPoint är ett program finns i Microsoft-sviten Kontor sedan 1990. Kanske inte alla vet att Microsoft faktiskt inte skapade PowerPoint.

  De första PowerPoint 1.0 kom publicerad för Apple Macintoshi april 1987. Den gjordes av ett företag som heter Forethought Inc och utvecklad av Bob Gaskins, Dennis Austin och Philip J. Pasqui.

  Några månader senare, Microsoft köpte Forethought Inc och all dess programvara, inklusive PowerPoint. Sedan dess har Microsoft PowerPoint gradvis implementerat sina funktioner, från enkla presentationer till att skapa mer komplexa multimediafiler.

  PowerPoint fungerar på enskilda sidor, där du kan infoga text, bilder eller videor.

  Användaren kan lägga till bilder efter önskemål och använda både inkommande och utgående animationer. Det är också möjligt ingripa i många andra aspekter stilistiska, som textformatering.

  PowerPoint-filer har historiskt sparats i standardformat .ppt: en akronym som står för “PowerPoint Presentation”. Alternativt var det också möjligt att spara dina projekt i .pps (endast presentation) eller .pot (PowerPoint-mall) format.

  I teorin, formaten .ppt, .pps och .pot är stängda: detta betyder att de endast kan hanteras via Microsoft PowerPoint. Som sagt, programmets enorma framgång och den efterföljande spridningen av formaten har lett till att flera företag skapat programvara som kan öppna dem.

  Idag finns det många olika exempel på program av PowerPoint-typ av lika många företag. På samma sätt låter Microsoft Office-programvaran dig också att spara hans projekt i “öppna” format: en framför allt .odp från gruppen OpenDocument Formats.

  Dessutom är det alltid möjligt konvertera en PowerPoint till PDF. Detta format kan innehålla de mest varierande kombinationerna av text och multimediaelement. PDF:en är ett av de mest utbredda och använda formaten absolut: det är ett multiplattformsformat som kan presenteras på operativsystem som Windows, MacOS, Unix, GNU/Linux.

 • 1. Hur man gör en PowerPoint på PC med Microsoft Office

  PowerPoint-startpresentation

  För att starta skapa en PowerPoint med Microsoft Office öppna helt enkelt programmet och klicka på “Nytt” objekt, vanligtvis på vänster sida av skärmen. Härifrån kommer du att kunna välja en “tom presentation”, eller alternativt kan du välj en av de olika modellerna tillgängliga förinställningar.

  Modellerna är kort som redan innehåller en struktur grundläggande: det kan vara en layout specifikt, en färgtilldelning, valet av ett eller flera typsnitt eller bakgrundsstil.

  Återigen från startskärmen är det också möjligt att välja den första bilden placerad till höger om “Blank presentation”, med namnet “Välkommen till PowerPoint”. Detta val kommer att leda till en liten virtuell rundtur: en uppsättning grundläggande begrepp och användbara exempel för att förstå hur man gör en PowerPoint.

  Genom att välja objektet “Tom presentation” du står inför det mest klassiska av tomma pappersark. Härifrån kan användaren börja arbeta på PowerPoint, med början från titeln och undertexten vad du har i åtanke för presentationen.

  där bandplacerad omedelbart ovanför rutschkanan, gör att du kan utföra olika typer av insatser. Härifrån kan du lägga till en ny bild eller redigera layout på sidan, samt att du kan lägga till en bild eller en textruta.

  Med Microsoft PowerPoint kan du skapa din egen presentation från början, men även använda fördefinierade standardmallar

  Det är också möjligt via ribbon bar att välja en av de skSnabba stilar“, som möjligt ingripa manuellt på “Arrangemanget” av de element som finns på sidan.

  Läsa:  Direktåtkomst till Facebook utan lösenord, hur man gör

  Ovanför bandet finns enytterligare avsnitt som innehåller olika kort. När du öppnar ett projekt för första gången är referensbladet “Hem”. Användaren kan alltid flytta mellan de olika flikarnaoch därmed åtkomst till specifika multifunktionsbarer och följaktligen dussintals och dussintals interventionsmöjligheter.

  där formFöra in” låter dig lägga till olika element på din sida: former, ikoner, ytterligare komponenter, symboler, ekvationer. där formTeckning” låter dig istället ingripa fritt på sidan med din egen mus styrplatta eller kanske ett grafikkort.

  Bland de olika korten som finns i Microsoft PowerPoint finns det en exklusivt tillägnad övergångaren tillägnad animationeräven en tillägnad revisionsverksamhet när ditt projekt är klart.

  När du har lärt dig hur man gör en PowerPoint kan du att spara ditt eget projekt i ett av de tillgängliga formaten. Alternativt är det möjligt spara sidegen fil som mall: På detta sätt kommer PowerPoint att memorera de olika valen av layout och formatering, vilket gör dem tillgängliga för nya projekt.

  Äntligen är det beviljat exportera filen i olika format: denna procedur låter dig konvertera PowerPoint till PDF, men också för att spara filer i format som .JPEG, .GIF eller .MOV.

 • 2. Impress, LibreOffices PowerPoint

  Gratis kontor

  Numera finns de flera PowerPoint-exempel. Eller snarare, det finns flera exempel på program som gör att du kan få resultat som är mer eller mindre jämförbara med Microsoft Office-programvaran.

  En av de mest kända är Impress, ett presentationsprogram som ingår i LibreOffice-svit. LibreOffice är en programvara för personlig produktivitet skapad av The Document Foundation. Den utvecklades från gaffel av OpenOffice.org och dess första version är daterad 25 januari 2011.

  LibreOffice-sviten är tillgänglig på 108 olika språk och är kompatibel med de flesta operativsystem: GNU/Linux, Windows, MacOs. En egenhet med LibreOffice-sviten är att dess grund sätter tillgängliga av användare två hans olika versioner.

  Å ena sidan den senast släppta versionen, som vanligtvis är tillgänglig som en förhandsvisning av eventuella nya funktioner. Å andra sidan, den tidigare versionen, som garanterar en högre nivå av generell stabilitet.

  LibreOffice har samma komponenter som OpenOffice.org: en ordbehandlare som heter Författareen kalkylarksskapare som heter Beräknen annan som låter dig skapa och hantera databaser, kallad Grundläggande. Slutligen har den ett vektorgrafikprogram som heter Draett program för bearbetning av matematiska formler som kallas Matematik och en för namngivna multimediapresentationer Imponera på.

  Den senare liknar konceptuellt PowerPoint och låter dig skapa bilder som innehåller olika element: texter, listor, bilder, grafer eller tabeller. Imponera är utrustad med ytterligare funktioner som att kontrollera stavning, föreslå synonymer och välja textstilar och bakgrundsstilar.

  Med Impress kan du spara filer i olika format: från standard OpenDocument .odp till PowerPoints proprietära, som .ppt eller den nyare .pptx.

  För sammanställning av texter använder Impress vissa funktioner finns också i Författare, såsom automatisk komplettering, automatisk formatering och automatisk stavningskontroll av ord. Likaså att skapa ritningar fungerar Impress på samma sätt som Draw-programmet.

 • 3. Hur man gör en PowerPoint med LibreOffice Impress

  person som lämnar uppgifter

  För att starta skapa en fil i PowerPoint-stil med Impress det är möjligt att starta från vilken öppen komponent som helst i LibreOffice. När du har startat programmet, eller startat ingången för att öppna en ny presentation, står du inför “Presentationsguiden”.

  Användaren kan därför välja om han vill skapa en “Tom presentation“, om man ska skapa en presentation”Som modell” eller om man ska öppna en ”Befintlig presentation” istället. I det första fallet utgår vi från ett vit rutschkanamedan vi i den andra utgår från ett standard rutschkanaredan satt ur synvinkel layout och formatering.

  Slutligen öppnar du en “Befintlig presentation” kommer du att kunna börja arbeta från en tidigare skapad och sparad modell. I alla fall, för att börja arbeta med ditt projekt, måste du göra det klicka på “Skapa” objektet.

  Impress-fönstret kan delas upp i tre huvuddelar. Till vänster skjutrutavilket gör att du kan observera en miniatyr av de olika sidorna som utgör presentationen. Miniatyrerna är ordnade i samma ordning som de kommer att visas och klicka bara på en av dem för att öppna den inom arbetsområdet.

  L'Arbetsplats den täcker den centrala delen av Impress-skärmen och är utrymmet tillägnat enkel bildhantering. Arbetsområdet har flikar som kallas “Visa knappar”.

  Läsa:  Topp 16 Trello alternativa verktyg för att hantera projekt

  Slutligen, på höger sida av skärmen, hittar du aktivitetspanel. Aktivitetspanelen är indelad i fem olika avsnittsom kan utökas efter behov genom att klicka på deras namnlist.

  Sektionen “Master Pages” låter dig ställa in stilen på bilden och välja bland de fördefinierade mallarna. Sektionen “Layout” låter dig använda i layout ingår i Impress, men även anpassade som sparats av användaren.

  Huvudområdena i LibreOffice är bildrutan, arbetsområdet och uppgiftspanelen, som har fem undersektioner

  Sektionen “Tabellstruktur” låter dig se de fördefinierade tabellstilarna, men också att ändra utseendet på tabellerna genom att ändra rader eller kolumner. Sektionen “Anpassad animation” låter dig lägga till, ta bort eller ändra olika typer av animationer.

  Slutligen avsnittet “Bildbyte” på aktivitetspanelen låter dig ingripa i bildövergången: genom att välja hastighet, men också genom att ange exponeringstiden för den enskilda bilden. De nya projekten har i princip “Ingen övergång”.

  Genom att navigera genom sektionerna, menyerna och flikarna som finns tillgängliga i Impress kan du få alla de viktigaste Typiska PowerPoint-funktioner. Du kan formatera tecken och stycken som du vill, men också skapa punktlistor, numrerade listor och tabeller.

  Dessutom kan bilder läggas till och formateras, precis som grafiska objekt kan infogas och hanteras: ritningar, former, tredimensionella former. Slutligen, när projektet är klart, är det möjligt spara den, skicka den som ett e-postmeddelande, skriv ut den eller exportera den i olika format.

  Detta är också möjligt med Impress konvertera din fil till PDF-formatmen det är också möjligt att exportera det i Flash-format eller exportera den direkt som en webbsida (HTML-fil). Slutligen är Impress mycket kompatibel med Microsoft Offices PowerPoint.

  Programmet låter dig öppna PowerPoint-presentationerför att modifiera dem efter eget tycke och för att spara dem igen: både i de proprietära PowerPoint-formaten och i OpenDocument Presentation-formatet.

 • 4. Hur man gör en PowerPoint på smartphones och surfplattor

  person som håller en smartphone

  Fram till för en tid sedan skapades PowerPoint-filer uteslutande på datorer. Men det är nu möjligt att skapa, ändra, spara och exportera presentationer Också använder en surfplatta eller kanske en smartphone.

  L'officiella PowerPoint-appen Det är tillgängligt för både Android och iOS operativsystem. I båda fallen besöker du Play Store eller App Store för att ladda ner den. Att använda PowerPoint-appen är alltid nödvändigt har ett Microsoft-konto.

  När den väl har lanserats presenterar PowerPoint-appen för smartphones engrafisk inställning det är en något annorlunda arrangemang av element jämfört med det för PC. I övrigt är flera aktiviteter och verksamheter begreppsmässigt lika.

  För att välja en flik, till exempel “Hem”, måste du göra ett enda tryck. För att välja ett textfält måste du dock dubbelknacka.

  Det finns också ytterligare sätt att utnyttja potentialen i PowerPoint med en smartphones. Du kan till exempel använda din mobila enhet som fjärrkontroll för en presentation.

  För att göra detta måste du klicka på tre vertikala prickar finns i den nedre delen av skärmen, välj “Presentation” och då “Högtalarvy”. Härifrån håller du bara ned tummen på anteckningarna för att förvandla din smartphone till en laserpekare som fokuserar på punkter som du väljer på bilden.

  där laserpekarfunktion Det kan förändras från smartphonemodell till modell: till exempel är inte alla mobila enheter utrustade med ett inbyggt gyroskop, vilket gör att du kan flytta pekaren genom att helt enkelt flytta enhet.

 • 5. Andra appar för att göra PowerPoint

  Förbereder en PowerPoint-presentation

  PowerPoint är förvisso en internationell standard när det kommer till presentationer, men det är verkligen inte det enda programmet som finns tillgängligt för den som behöver arbeta med multimediabilder. Detta gäller både för PC-världen och för smartphones och appar.

  Det finns flera exempel på PowerPoint-liknande appar, som låter dig skapa kompletta presentationer från alla synvinklar. En framför allt Google Presentationer: en gratis multimediaredigerare som även kan användas i mobilversionen.

  Google Slides är tillgängligt för operativsystemen Android, iOS, Microsoft Windows och Blackberry OS. Dessutom är den också tillgänglig som en skrivbordsapplikation för operativsystemet Chrome OS.

  En särskilt uppskattad aspekt av Google Slides är förmågan att skapa filer online, samarbeta med andra användare i realtid. Programmet tar hänsyn till alla ändringar som gjorts och låter dig även se revisionshistoriken.

  En annan lösning som även finns tillgänglig för mobila enheter som låter dig skapa presentationer är Canva: Ett grafiskt designverktyg mest känt som ett alternativ till Photoshop. Men Canva låter dig också göra det arbeta med bilderspeciellt om du uppgraderar till Canva Pro.

  Den fullständiga versionen av verktyget medföljer tusentals presentationsmallarsom du kan redigera och spara efter eget tycke.

 • 6. Hur man gör en PowerPoint online

  Priser

  Alla som behöver skapa PowerPoints, redigera dem, spara dem eller kanske konvertera PowerPoints till PDF (eller andra tillgängliga format) kan tillflykt också till av onlinelösningar. En framför allt, uppenbarligen, Microsofts egenutvecklade program.

  Läsa:  Hur du skyddar dina sociala medier från bots & Falska följare

  Att använda Microsoft PowerPoint för webben allt du behöver är ett Microsoft-konto och en internetanslutning. Efter det kan du börja använda programmet genom att ansluta till Office.com-sidan.

  PowerPoint för webben har de flesta funktionerna än sin PC-motsvarighet, dock med skillnaden att det i det här fallet inte är nödvändigt att installera någon typ av program.

  Samtidigt PowerPoint för webben Det har också vissa begränsningar: till exempel är det inte möjligt komprimera bilder. Dessutom begränsar PowerPoint för webben möjligheten att lägg till SmartArt-grafik. Lägga till, ta bort och redigera övergångar är på liknande sätt begränsade.

  Bland andra exempel på program i PowerPoint-stil som utnyttjar molnet och online optimalt är åtminstone värda att nämna Priser. En tjänst för att skapa presentationer som lanserades 2009, tillgänglig på både stationära och mobila enheter.

  Grundversionen av Prezi är gratis, men det finns också olika abonnemangsplaner som gradvis ökar antalet tillgängliga funktioner. Vi utgår från Standardplansom låter dig ställa in sekretess för presentationer och dela dem via individuella länkar.

  De Plus plan lägger till fjärråtkomst, låter dig infoga video och ljud i din presentation och låter dig konvertera filen till PDF-format. Slutligen Premiumplan innehåller alla ovanstående funktioner, lägga till nya. Bland de mest intressanta: visning av presentationsstatistik, en telefonassistanstjänst och en avancerad utbildningstjänst skapad efter dina behov.

 • 7. Hur man gör en infografik med Power Point

  infographic med power point

  Shutterstock

  Proffs och studenter kan hitta allt de behöver för att slutföra sina uppgifter, hitta stöd för sina aktiviteter och ge utlopp åt sin kreativitet i Microsoft Office-paketet. De verktyg som erbjuds är olika, svarar mot olika behov och gör dem tillgängliga för användarna en bred uppsättning verktyg och lösningar.

  Bland de mest populära programvaran som tillhör Microsoft Office-paketet är PowerPoint, ett program som är utformat för att tillåta skapa engagerande presentationer, original, tydlig och lämplig för alla sammanhang. Slides kan skapas som på ett mer eller mindre kortfattat sätt innehåller all information som måste överföras till målgruppen.

  Power Point är ett mångsidigt program, som förutom att skapa presentationer och bilder, även tillåter skapa infografik. Det är en typ av grafiskt innehåll, av varierande storlek, som innehåller många bilder och lite text och tjänar till att ge viktig information, data och nyheter till läsaren.

  Infografik är bland det mest populära innehållet på webben. De distribueras på olika plattformar, såsom Pinterest och LinkedIn.

  För att skapa en infografik med Power Point måste du ha en klar uppfattning om ämnet du vill prata om, samla alla föremål som måste infogas och utforma en enkel och sammanhängande berättelse. När alla idéer har samlats kan designen börja.

  Efter att ha skapat en fil av lämplig storlek kan du infoga former, bilder, geometriska element, grafik och texter i arbetsområdet för att skapa infografiken. För understryka de viktigaste begreppen Fetstil, kursiv stil, understrykning eller olika textstorlekar kan användas. För enhetligt arbete är det bra att välja ett litet färgområde och ett enda typsnitt. Plattformen erbjuder redan förberedda set.

  För ytterligare information: Hur man gör en infografik med Power Point

 • 8. Hur man konverterar en PowerPoint-fil till pdf

  Power point pdf-fil

  Shutterstock

  För konvertera en PowerPoint-fil till PDF Det finns olika lösningar som kan variera beroende på vilken produktivitetssvit som används.

  För att utföra operationen från Microsoft Office öppna helt enkelt dokumentet som ska konverteras, klicka på “Arkiv” och välj “Spara som” från rullgardinsmenyn.

  Från det nya fönstret måste du välja i vilken katalog du vill spara filen, byta namn på den och ändra formatet till PDF. När du har ändrat dessa inställningar kan du klicka på “Spara”.

  Ett annat sätt att konvertera är att klicka på “Arkiv” och sedan på “Exportera”. Vid det här laget kan du klicka på “PDF/XPD”, byta namn på filen, välja katalogen där den ska sparas och klicka på “Spara”.

  Att konvertera en PowerPoint till PDF-fil från LibreOfficeproceduren är mer eller mindre liknande men det finns några betydande skillnader som du behöver känna till.

  För det första kommer programmet inte att heta PowerPoint utan Imponera på; annat namn men identiskt gränssnitt och funktioner.

  När presentationen som ska konverteras har öppnats är allt du behöver göra att klicka på “PDF”-knappen i verktygsfältet och fortsätta med operationerna.

  Även i det här fallet visas ett fönster där du kan byta namn på filen och välja i vilken katalog du vill spara det nya PDF-dokumentet.

  Att konvertera en PowerPoint till PDF är ett sätt att lagra filer på ett ordnat sätt på din dator och dela dem med andra människor utan att riskera att de oavsiktligt ändras

  För att konvertera PowerPoint till PDF helt online, utan att installera något på din PC, är proceduren lika enkel.

  Läsa:  5 sätt att implementera SEO i din inkommande marknadsföringsstrategi

  Bland de mest använda alternativen är Google Presentationer, den berömda Google Office Automation Suite som låter dig skapa och redigera alla typer av dokument.

  Även här liknar funktionerna och gränssnittet Microsoft Office och LibreOffice, med skillnaden att allt är online.

  Efter att ha öppnat presentationen som ska konverteras kan du klicka på “Arkiv”, “Ladda ner” och slutligen välja PDF i utdataformatet.

  Ett annat sätt att konvertera en PowerPoint till PDF är att använda olika onlinekonverterare som t.ex Jag älskar PDF, Small PDF och Free PDF Convert.

  Trots olika namn och adresser har alla dessa sajter mer eller mindre samma gränssnitt. Efter att ha laddat upp filen som ska konverteras klickar du bara på “Konvertera” och på några sekunder kommer PDF:en att laddas ner automatiskt.

  Dessa lösningar erbjuder möjligheten att konvertera olika typer av filer eller till och med slå samman eller separera olika PDF-filer; dock de tillåter inte skapandet av nya dokument och kan endast användas med de som redan är redo för konvertering.

  För ytterligare information: Hur man konverterar en PowerPoint-fil till pdf

 • 9. Hur man infogar och ändrar layouten på en tabell i PowerPoint

  PowerPoint på smartphone

  Sam Kresslein / Shutterstock.com

  Tillverkad av Microsoft, PowerPoint det är ett program kontorsautomation som låter dig Skapa och dela enkelt bilder med texter, bilder, tabeller och infografik. Det är en del av Office-paket och finns i båda versionerna skrivbordet Den där mobil. Användningen är mycket intuitiv: för att få ett professionellt resultat öppnar du bara programmet och följer instruktionerna.

  PowerPoint erbjuder möjligheten att anpassa layouten på bilderna genom att manuellt ingripa på individuella grafiska aspekter samt välja fördefinierade layoutinställningar.

  Ett uttalande som även gäller skapande av tabeller. Genom att välja makro-menyn Designkommer du att automatiskt kunna tillämpa ett fördefinierat tema på tabellen i fråga. Tabellstruktur istället kan du ändra färgen och markera några av dess rader eller kolumner. Alternativt är det möjligt ingripa manuellt i enskilda aspekterfärga eller framhäva även den enskilda cellen.

  där Layoutobjekt låter dig utföra ytterligare operationer relaterade till strukturen och formateringen av tabellen. Härifrån är det möjligt infoga rader eller kolumnermed början från den valda; sammanfoga cellereller kanske ingripa på mått Och inriktning; ändra marginalerna av cellen, liksom välj textorientering som kommer att infogas inuti den.

  För ytterligare information: Hur man infogar och ändrar layouten för en tabell i PowerPoint

 • 10. Anpassa bildmallar och bakgrunder i Powerpoint

  PowerPoint-programvara

  dennizn / Shutterstock.com

  PowerPointpresentationsprogrammet för Microsoft Office-paketet erbjuder olika möjligheter för att redigera bilderna i ett projekt: från urvalet av bakgrundsbilder till den av mall; allt utan att glömma de många inställningarna för layout tillgängliga. Layouten har att göra med det ensamma arrangemang av element i en bild; mallar (i PowerPoint teman) oro dock, sidans utseende eller klädsel i sin helhet.

  Det första man ska göra är öppna ett nytt projekt och välj typ av layout att tilldela till bilderna. För ingripa på bakgrunderna du måste välja Designmeny. Här kan du ställa in Slidstorlek att välja mellan två grundläggande format (Standard 4:3 eller Widescreen 16:9), men gå också in på detaljerna manuella inställningar mer specifik.

  De Bakgrundsformat låter dig ändra färgen av bilderna genom att välja mellan standard, teman eller manuellt förflyttning inom spektrumet. Efter det kan du välja olika fyllningsalternativ: till enfärgad hellre än nyanserad; alternativt kan du välja en fyllning av anledning eller på grundval av enbild eller komplott.

  Men anpassningsmöjligheterna slutar inte där. Till exempel kan valet av enfärgad fyllning indikera graden av genomskinlighet för den valda färgen.

  A annan typ av modifiering det är den som gäller mall eller teman som kan observeras i förhandsvisning genom att välja Designmeny. Genom att klicka på en av de placerade till vänster om skiljelinjen vertikal tillämpar temat på hela presentationen. Ofta finns det några utvecklingen beroende på bilden.

  Även om du väljer en gemensam mall för hela PowerPoint-presentationen kan användaren anpassa de enskilda bilderna efter eget tycke, oavsett vilket tema som valts.

  För ytterligare information: Anpassa mallar och bakgrunder för PowerPoint-bilder