Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man gör innehållsforskning för SEO (med tips från marknadsförare)

Hur man gör innehållsforskning för SEO (med tips från marknadsförare)

I en värld där information finns i överflöd och uppmärksamhetsintervallet är kort, är det avgörande att behärska konsten att effektivisera innehållsforskning. Oavsett om du skapar innehåll för ett varumärke, en blogg eller ett personligt projekt, lägger grundlig innehållsundersökning grunden för informativt och övertygande skrivande.

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i vikten av innehållsforskning och ge dig användbara tips för att förbättra din forskningsprocess.

Trogen Ahrefs-modet kommer vi också att dela med oss ​​av några intressanta insikter från digitala marknadsförare om hur de gör innehållsundersökningar för att maximera effektiviteten i sina marknadsföringsinsatser.

Marknadsförare som presenteras i detta inlägg

Vi vill tacka följande marknadsförare och grundare av digitala byråer för att de delar med sig av sina insikter och tips om innehållsforskning:

 • Dmitriy Shelepin, VD och grundare @ Miromind, Kanada
 • Darren Graham, direktör vid 408 Media Group, Storbritannien
 • Janis Thies, grundare @ SEOlutions, Tyskland
 • Michael Giannulis, VD @ Lead Engine Labs, USA
 • Jayden Ooi, verkställande direktör @ NightOwl SEO, Singapore

Vad är innehållsforskning?

Innehållsforskning är processen att samla in och analysera information för att skapa högkvalitativt, värdefullt och relevant innehåll. Det innebär att utforska olika källor som artiklar, böcker, intervjuer och branschrapporter för att få insikter och kunskap om ett specifikt ämne eller nisch.

Målet med innehållsforskning är att säkerställa att innehållet du skapar är korrekt, trovärdigt och skräddarsytt för att möta din målgrupps behov och intressen.

Innehållsforskning är en hörnsten för övertygande marknadsföring.

Michael Giannulis, Lead Engine Labs

Varför är innehållsforskning viktig för SEO?

Innehållsforskning spelar en avgörande roll för att skapa högkvalitativt, engagerande och effektivt innehåll för SEO. Det går längre än att bara sätta ord på en sida.

Här är flera viktiga anledningar till att det är avgörande att genomföra en noggrann innehållsundersökning innan du går in i skrivandet:

Optimera för sökmotorer

Bildkälla: Reliablesoft

Innehållsforskning hjälper dig att identifiera rätt sökord, söktermer och fraser som kommer att förbättra ditt innehålls synlighet i sökmotorernas rankning.

Genom att integrera dessa sökord strategiskt kan du leda organisk trafik till ditt innehåll.

Identifiera relevanta ämnen

Innehållsforskning hjälper dig att identifiera trendämnen, branschnyheter och populära sökord relaterade till din nisch. Genom att anpassa ditt innehåll till dessa ämnen kan du säkerställa dess relevans och fånga din publiks uppmärksamhet.

Tillhandahålla korrekt och tillförlitlig information

Att undersöka ditt innehåll säkerställer att informationen du presenterar är korrekt, tillförlitlig och uppdaterad. Det ger ditt innehåll trovärdighet och etablerar dig som en pålitlig informationskälla.

Upptäck unika vinklar och perspektiv

Genom forskning kan du avslöja unika vinklar, perspektiv och insikter relaterade till ditt ämne. Detta gör att du kan tillhandahålla värdefullt och originellt innehåll som sticker ut från konkurrenterna.

Innehållsforskning handlar inte bara om vad man ska skriva, utan hur man skriver det bättre än någon annan.

– Michael Giannulis, Lead Engine Labs

Undvik plagiat och dubbelarbete

Forskning säkerställer att ditt innehåll är original och undviker plagiat eller duplicering av befintligt innehåll. Det hjälper dig att skapa unikt, värdefullt och fräscht innehåll som tillför värde till din publik.

Läsa:  4 tips för att skapa en produktupplevelsestrategi som driver försäljning

Byggnadsmyndighet och expertis

Fördjupad forskning gör att du kan utveckla en djup förståelse för din bransch, nisch eller ämne.

Denna kunskap gör att du kan positionera dig själv som en auktoritet och expert inom ditt område, vilket främjar förtroende och trovärdighet hos din publik.

Med den kraftiga ökningen av mängden AI-genererat innehåll måste marknadsförare hitta sätt att skilja sitt innehåll från konkurrenterna.

Ett sätt att uppnå detta är att bygga upp ditt varumärkes auktoritet och rykte i läsarnas och Googles ögon, även känt som att förbättra din webbplats EEAT-poäng.

Bildkälla: Digital Results

Genom att utföra grundlig innehållsundersökning lägger du grunden för att skapa värdefullt, relevant och övertygande innehåll som möter din publiks behov, driver engagemang och etablerar ditt varumärkes auktoritet.

Låt oss sedan utforska några effektiva strategier för att genomföra innehållsundersökningar för att säkerställa framgången för din process för att skapa innehåll.

Hur man gör innehållsforskning för SEO

Låt oss nu gå igenom effektiva strategier för att genomföra omfattande innehållsundersökningar, för att säkerställa att ditt innehåll är informativt, engagerande och resonerar med din målgrupp.

Förstå verkligen din marknad och bransch

Det första steget i en innehållsundersökning är att få en djup förståelse av din marknad och bransch. Denna förståelse gör att du kan anpassa ditt innehåll med din målgrupps behov, preferenser och smärtpunkter.

Här är varför detta steg är viktigt och några effektiva sätt att uppnå det:

Skräddarsy innehåll efter publikens behov

Att förstå din marknad och bransch hjälper dig att identifiera din målgrupps specifika behov och förväntningar.

Genom att skräddarsy ditt innehåll för att möta dessa behov kan du skapa värdefullt och relevant innehåll som resonerar med din publik.

Identifiera trender och möjligheter

Genom att hålla dig uppdaterad om branschtrender och marknadsdynamik kan du upptäcka nya möjligheter. Genom att undersöka branschrapporter, konkurrentanalyser och konsumentinsikter kan du upptäcka nya trender, krav och luckor på marknaden.

Du kan även använda dig av verktyg som t.ex Google Trender eller Exploderande ämnen för att hitta och utforska de ämnen som håller på att uppstå.

Denna kunskap gör det möjligt för dig att skapa aktuellt och effektfullt innehåll som adresserar aktuella trender och fyller tomrum på marknaden.

Analysera konkurrenter

Att studera dina konkurrenters innehållsstrategier ger värdefulla insikter om vad som fungerar och vad som inte gör det i din bransch.

Analysera deras innehållsformat, ämnen, tonfall och engagemangsnivåer. Denna analys hjälper dig att identifiera luckor i deras innehållserbjudanden, vilket gör att du kan positionera ditt eget innehåll som unikt och distinkt.

Genomföra publikundersökningar och intervjuer

Att engagera sig direkt med din målgrupp genom undersökningar och intervjuer kan ge ovärderliga insikter. Ställ frågor om deras preferenser, utmaningar och intressen.

Denna kvalitativa forskning ger dig förstahandsinformation och hjälper dig att förfina din innehållsstrategi baserat på verklig publikfeedback.

Läsa:  Sidhastighet: vad det är och hur det påverkar sökmotoroptimering

Övervakning av sociala medier

Sociala medieplattformar är skattkammare av information om din marknad och bransch.

Övervaka relevanta hashtags, branschspecifika grupper och diskussioner för att förstå vilka ämnen som är aktuella just nu. Detta kommer att ge dig en känsla av vad din publik pratar om, så att du kan gå med i konversationen och skapa innehåll som passar deras intressen.

BuzzSumo är ett utmärkt verktyg för att hitta innehåll och övervakning av sociala medier för att hitta innehållsidéer. Du kan använda den för att hitta de mest populära ämnena på internet och för att skapa innehållsidéer.

Delta i branschevenemang och webbseminarier

Att delta i branschevenemang, konferenser och webbseminarier erbjuder möjligheter till nätverkande och lärande.

Att engagera sig med experter inom ditt område och höra från tankeledare kan ge värdefulla insikter om nya trender, utmaningar och bästa praxis.

Ta anteckningar och samla information som kommer att informera din process för att skapa innehåll.

Genom att verkligen förstå din marknad och bransch kan du säkerställa att ditt innehåll är relevant, engagerande och skräddarsytt för din publiks specifika behov. Så investera tid i forskning, samla insikter och håll dig uppdaterad med den senaste utvecklingen inom ditt område.

Omfattande sökordsforskning

Sökordsforskning är avgörande i processen för innehållsforskning. Genom att rikta in dig på relevanta sökord kan du optimera ditt innehåll för sökmotorer och attrahera riktad trafik.

Detta ger insikter om de nyckelord som användare skriver in i Google när de letar efter information online.

En kritisk aspekt av sökordsforskningsfasen är att studera dina konkurrenter. Detta kan ge dig ytterligare idéer om vad du ska inkludera i innehållsöversikten som du ger ditt team av skribenter.

Genom att utföra omfattande sökordsundersökningar kan du optimera ditt innehåll för sökmotorer, förbättra dess organiska synlighet och attrahera en större målgrupp.

Kom ihåg att integrera relevanta sökord naturligt i ditt innehåll, vilket säkerställer en sömlös läsupplevelse för din publik samtidigt som du maximerar potentialen för framgång med sökmotoroptimering (SEO).

Analysera sökavsikten

Att analysera sökavsikter är avgörande för att skapa mycket relevant och värdefullt innehåll som tillfredsställer användarnas behov och önskemål. Genom att dechiffrera avsikten bakom en sökfråga kan du skräddarsy ditt innehåll för att ge den mest lämpliga och användbara informationen.

Här är en detaljerad utforskning av hur du effektivt analyserar sökavsikter:

 • Studera SERP-funktioner: När du analyserar sökavsikten, börja med att undersöka sökmotorernas resultatsidor (SERP) för ditt målsökord. Leta efter någon speciell SERP-funktioner som utvalda utdrag, kunskapspaneler eller relaterade frågor. Dessa funktioner ger ledtrådar om vilken typ av innehåll som Google anser vara mest relevant för den frågan, vilket hjälper dig att förstå avsikten bakom den.

Bildkälla: Gå upp

 • Identifiera informationssyfte: Informationssyfte fokuserar på att få kunskap eller svar på specifika frågor. Vanliga nyckelord som indikerar informationsavsikt är “hur man”, “vad är”, “bästa metoder” eller frågor som börjar med “varför”, “var” eller “när”.

 • Erkänn navigeringsavsikten: Navigationsavsikt uppstår när användare söker efter en specifik webbplats, varumärke eller resurs. De vet redan vilken destination de vill nå. Inkludera varumärkesspecifika sökord och fraser i ditt innehåll för att tillgodose användare med navigeringsavsikter och se till att de enkelt hittar den önskade informationen.
 • Target Transactional Intent: Transaktionsavsikt betyder användare som är redo att göra ett köp eller engagera sig i en specifik åtgärd. Sökord som indikerar transaktionsavsikt inkluderar ofta termer som “köp”, “rabatt”, “erbjudanden” eller “gratis provperiod”. Anpassa ditt innehåll för att möta denna avsikt genom att lyfta fram produktegenskaper, fördelar och konkurrensfördelar, och övertala användare att vidta önskad åtgärd.
Läsa:  En nybörjarguide för att använda XML-webbplatskartor

 • Adress Kommersiella utredningsuppsåt: Kommersiell utredning avser användare som undersöker produkter eller tjänster i avsikt att fatta ett köpbeslut. Sökord som indikerar kommersiell undersöknings avsikt kan innehålla termer som “recensioner”, “jämför” eller “bästa [product/service].”

Skapa innehåll som erbjuder djupgående produktjämförelser, opartiska recensioner eller omfattande köpguider för att hjälpa användare i deras undersökningsprocess.

Genom att noggrant analysera sökavsikten kan du skapa innehåll som matchar din målgrupps behov och önskemål. Detta tillvägagångssätt säkerställer att ditt innehåll stämmer överens med vad användarna söker efter, vilket ökar dess relevans och värde.

Genom att skräddarsy ditt innehåll efter specifika typer av avsikter – informations-, navigerings-, transaktions- eller kommersiella undersökningar – kan du tillhandahålla relevant information, guida användare genom deras resa och i slutändan driva de önskade åtgärderna.

Tips för innehållsforskning

Låt oss sedan utforska en rad innehållsforskningstips som ger dig möjlighet att skapa högkvalitativt och effektfullt innehåll som fångar din publiks uppmärksamhet.

Ha slutmålet i åtanke

När du börjar med innehållsforskning är det avgörande att ha en tydlig förståelse för ditt slutmål. Syftet med ditt innehåll kommer att forma typen och riktningen det tar.

 • Strävar du efter att driva organisk trafik till din webbplats?
 • Vill du ge detaljerad information om dina produkter eller tjänster?
 • Eller kanske du vill öka din synlighet och varumärkesmedvetenhet online?

Genom att definiera ditt slutmål kan du anpassa dina forskningsansträngningar för att skapa innehåll som effektivt uppfyller dessa mål.

Darren Graham, direktör för 408 Media Groupen digital byrå som erbjuder en rad marknadsföringstjänster, föreslår att detta är det första du gör när du börjar efterforska innehåll.

Innan du börjar forska, definiera tydligt dina mål för innehållet du vill skapa. Vem är din målgrupp? Vad vill du att de ska lära sig eller göra efter att ha läst ditt innehåll?

Få insikter från experter

När det gäller att skapa innehåll med högt värde kan det vara en spelförändring att utnyttja kunskapen och expertis hos branschexperter.

Att införliva insikter från experter ger inte bara trovärdighet och auktoritet till ditt innehåll utan ökar också dess värde genom att tillhandahålla unika perspektiv och värdefull information.

Håll dig inte bara till en källa. Blanda ihop det och samla information från alla håll för att få hela bilden.

Dimitriy Shelepin, Miromind

Branschexperter tar med sina egna erfarenheter och insikter till bordet och erbjuder nya perspektiv som avsevärt kan berika ditt innehåll. Detta hjälper dig att tillhandahålla unik och värdefull information till din publik och särskilja ditt innehåll från andra.

Experter är uppdaterade med de senaste trenderna, forskningen och utvecklingen inom sina områden. Genom att införliva deras insikter kan du säkerställa att ditt innehåll förblir aktuellt, relevant och värdefullt för din målgrupp.

Du kan hitta experter för din innehållsforskning på olika platser. Detta inkluderar plattformar som Twitter, Quora och LinkedIn. Du kan också få direkta offerter från experter på HARO.

Kolla forum för idéer

Forum och sajter som Reddit kan vara en guldgruva av information och inspiration när du gör innehållsforskning.

Läsa:  SEO-övergångsord: Vad är de & Hur man använder dem

Att kolla forum hjälper dig inte bara att samla in ytterligare information om ämnet du forskar på, utan låter dig också upptäcka vanliga frågor (FAQ) relaterade till ditt ämne.

Kontrollera konkurrentens innehåll

Att analysera din konkurrents innehåll kan vara en värdefull strategi för att få insikter, förstå marknadstrender och forma din egen innehållsstrategi.

Genom att undersöka vad dina konkurrenter gör kan du få en bra uppfattning om vad du ska ha med i ditt eget innehåll.

Genom att studera de högst rankade artiklarna i din bransch kan du dessutom förstå vad Google föredrar, eftersom dessa artiklar redan har uppnått höga placeringar.

Om din konkurrents innehåll fungerar bra är det värt att undersöka deras strategier och taktik.

När du analyserar de högst rankade artiklarna i din bransch, var uppmärksam på deras struktur, antal ord, användning av sökord, metataggar och andra optimeringsfaktorer på sidan.

Bildkälla: Reliablesoft

Janis Thies, grundare av SEO-lösningaren Tysklandsbaserad digitalbyrå, rekommenderar att marknadsförare åtminstone bör titta på de fem bästa rankningssidorna för att bättre förstå konkurrensbilden.

Att studera de högst rankade sidorna för målsökorden avslöjar vad som fungerar. Vi tittar på deras rubrikstruktur, metadata, sökordstäthet, URL-struktur och mätvärden för användarengagemang för att informera om våra strategier.

Att studera de högst rankade artiklarna avslöjar också potentiella innehållsluckor som du kan fylla med mer djupgående, uppdaterad eller omfattande information.

Kom ihåg att även om det är viktigt att analysera konkurrentens innehåll, är det lika viktigt att behålla din unika varumärkesröst och differentiera dig på marknaden.

Använd konkurrenternas insikter som inspiration och vägledning, men sträv alltid efter att ge unikt värde och tillgodose dina målgrupps specifika behov och preferenser.

Försök att hitta sökord med lång svans

Sökord med lång svans är längre och mer specifika sökordsfraser som riktar sig till en smalare målgrupp men har mindre konkurrens.

Dessa sökord indikerar ofta en stark användaravsikt och kan leda mycket riktad trafik till ditt innehåll. Identifiera långa sökord relaterade till ditt ämne för att fånga nischade målgrupper och generera kvalificerade potentiella kunder.

Bildkälla: WordStream

Kontrollera användargenererade sökord

Användargenererade sökord, som de som finns i sökförslag eller frågebaserade frågor, kan ge värdefulla insikter om vad användare specifikt letar efter. Dessa inkluderar Googles People Also Ask-ruta och People Also Search For.

Håll utkik efter dessa nyckelord eller sökfraser när du gör innehållsundersökningar för att hitta vanliga frågor som du kan ge lösningar på.

En annan plats att leta efter dessa sökord är i din kundsupport-interaktion.

Kundsupportförfrågningar är en skattkammare för att skapa innehåll som talar till deras behov och bekymmer.

Jayden Ooi, Nattuggla

Slutsats

Genom att utnyttja dessa strategier kan du göra effektiv innehållsforskning som utgör grunden för att skapa informativt, övertygande och engagerande innehåll som fängslar din publik, etablerar ditt varumärke som en pålitlig auktoritet och driver läsarens handling.

Har du några andra tips om innehållsforskning som vi kanske har missat? Tweet till oss @seoptimer.