Google Presentationer det är en presentationsprogram inte alltför annorlunda än PowerPoint eller Keynote. Tillåter användaren att arbeta med individuella bilder och att sammanfoga dem för att skapa en komplex presentation.
Med Google Slides är det möjligt att arbeta med alla de element som bildar bilden. De text den kan modifieras enligt de vanliga standarderna för ordbehandlare. Användaren har möjlighet att ändra sig font, mått, Färg Och inriktninglägga till bilagor eller specialtecken vid behov.
Programmet låter dig också ingripa på de viktigaste designaspekter: från valet av en layout och en bakgrund vid lastning av abild eller a video. Slutligen erbjuder Google Slides flera mall: av redan inställda temanperfekt för att skapa presentationer på rekordtid.
1. Hur man gör presentationer med Google Slides
Det första du ska göra för att börja arbeta med en presentation på Google Slide består av att besöka följande adress: slides.google.com. För att använda tjänsten måste du använda ett Google-konto.
Överst på skärmen ser du formuleringen “Skapa en ny presentation”. I den här delen av skärmen kan du klicka på dei förinställda mallar, som “Fotoalbum” eller “Bröllop”. Alternativt kan du klicka på “Tömma” och börja skapa från början.
Vid det här laget kommer du att ställas inför en skärm som är konceptuellt mycket lik den presentationsprogram som PowerPoint eller Keynote. där vänster sida på skärmen låter dig se alla bilder skapade. där central del är tillägnad singeln bild du arbetar med. där höger sida är tillägnad teman eller mallarmen vi återkommer till det senare.
När Google Slides har startat måste du välja om du vill börja från en befintlig mall eller skapa en ny presentation från början
där första bilden av en presentation är vanligtvis tillägnad titel et al texta. Det är ingen slump som standardarket Google Slides erbjuder två blanksteg formaterade ad hocföreslår användaren hur man använder dem.
Dessa inställningar standarder kan vara modifierad efter smak och användarnas behov. Alla redigeringsoperationer kan utföras genom att klicka på objekt och menyer överst av skärmen.
Till exempel genom att klicka på “Bakgrund” det är möjligt ändra färgen av presentationsbladet. Alternativt är det också möjligt välj en bildsom kan komma från din enhet eller från webben.
Genom att klicka på “Layout” det är möjligt ordna om arkdesignen presentation: allt från bilden tillägnad titel och underrubrik till den som är utformad för stycken organiserade i en eller flera kolumner. Från layouten som innehåller utrymmen för bildtexter till en designad för att fokusera uppmärksamheten på en huvudpunkt eller kanske på några siffror.
2. Formatera texten, infoga en bild, skapa en övergång
Rösten “Formatera” är den som låter dig ingripa på alla de viktigaste textformateringsaspekter finns i Google Slides-presentationer. Några huvudaspekter, såsom valet av karaktärhans Färg och hans måttkan de redigeras direkt från huvudskärmen (förutsatt att du arbetar från skrivbordet).
Från “Format” kan du lägga till tecknet manuellt kursivDen DjärvDen understruken och texten struken. Ja det kan det justera texten till höger, vänster eller mitten och du kan att motivera eller mindre. Du kan öka eller minska kom in igen och du kan plats texten också vertikalt: topp, botten eller mitten.
Du kan också infoga från “Format”. punktlistor eller numrerade listor och ingriparadavstånd och på mellanrum som kommer att separera de olika textstyckena. De kan läggas till apex Och indexkan du ingripa både på tjockleken och på färgen på kanter och linjer.
Rösten “Föra in” är istället den som låter dig lägga till presentationer multimediaelement av olika slag. Till exempel, enbildsom kan komma från din enhet, från webben eller kanske från en mapp på din Google Drive.
På samma sätt måste du klicka på “Infoga” för att lägga till videor, tabeller, grafer och diagram. Återigen från “Infoga” är det sedan möjligt att lägga till en hel serie av Speciella karaktärer: från ikoner till emojis, passerar genom ballonger, matematiska symboler och till och med skript av främmande alfabet eller skriftsystem.
När arbetet med layout och innehåll är klart är det möjligt att börja arbeta med dem övergångar. Med Google Slides kan du flytta från en bild till en annan använda olika effekter. När den väl har identifierats är övergången möjlig ändra dess hastighet och välj om du vill tillämpa den här lösningen på alla bilder i presentationen.
3. Google Slides och dess mallar
Nu återstår bara att gå tillbaka till mallarna: de förinställda Google Slides-teman som låter dig sända snabbt personlighet och identitet till presentationer.
Ur denna synvinkel finns det inga regler: användaren måste helt enkelt bläddra mellan de olika föreslagna teman och hitta det du tycker passar bäst för presentationen. Valet kan bero på färgerfrån designfrån layout eller från en blandning av alla dessa element.
dessutom Olika omständigheter kan kräva olika teman, även om innehållet i presentationen är liknande. A mer minimalistiskt temasom kanske bara använder svart och vitt, skulle kunna vara perfekt för en presentation att användas i akademiska området.
A mer färgstarkt tema och iögonfallande kan vara användbart för fånga uppmärksamheten av allmänheten, undvika oönskade distraktioner. Speciellt om den är integrerad med audiovisuella inslag engagerande.
Lägg till detta att Google Slides tillåter dig importera ytterligare mallar jämfört med de föreslagna. Återigen kan teman komma från enhet av användaren, eftersom de kan laddas ner från hans Kör.