Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man hanterar flera bloggar på en webbplats

Hur man hanterar flera bloggar på en webbplats

Att hantera flera bloggar kan vara en utmanande uppgift, särskilt för dem som precis har börjat göra detta på heltid. Men med rätt strategier och verktyg på plats är det möjligt att driva flera bloggar utan att bränna ut.

Varför skulle du vilja hantera flera bloggar? För många bloggare handlar det om intäkter.

Medan bloggare tjänar $39 186 per år i genomsnitt tjänar 33 % av bloggarna inga pengar alls. Ett sätt att göra bloggandet till en lukrativ karriär är att lära sig hantera flera bloggar.

Det här inlägget kommer att titta på hur du kan starta flera bloggar och köra dem effektivt samtidigt som du bibehåller de standarder du alltid har upprätthållit i dina huvudbloggar.

Varför du borde ha flera bloggarHur många bloggar kan en person rimligen ha?Hur man ställer in flera bloggarHur man hanterar flera bloggarOutsourca innehållsskapandeÅteranvänd befintligt innehållVanliga frågor – Hur man hanterar flera bloggarKan en person ha flera bloggar?Hur håller jag koll på alla bloggar?Ska jag köra flera bloggar?Hur hanterar jag de bloggar jag följer?

Varför du borde ha flera bloggar

1. Diversifiering av inkomst

Om du vill diversifiera din inkomst är det ett bra sätt att lansera flera bloggar. Genom att sprida dina ägg över flera olika korgar kan du minska risken att förlita dig på en källa för hela din inkomst och få mer stabilitet om något skulle gå fel med dina huvudbloggar.

Dessutom har varje blogg potential att få in nya intäktsströmmar som du inte skulle kunna utnyttja om du bara hade en blogg.

2. Snabbare tillväxt

När du skapar flera bloggar kommer du att kunna njuta av snabbare tillväxt eftersom det finns fler möjligheter för trafik och engagemang än att bara fokusera på ett enda ämne eller bransch.

Du kan skapa flera bloggar som tilltalar en mängd olika målgrupper och nå personer som kanske aldrig har fått reda på om dig om du inte hade flera nischade bloggar. Detta leder till fler andelar, bakåtlänkar och prenumeranter som kommer att hjälpa alla dina webbplatser att växa mycket snabbare än om de vore fristående enheter.

3. Nå nya målgrupper

När du startar flera bloggar kan du nå helt nya målgrupper som kanske inte har varit intresserade av ditt ursprungliga erbjudande men som nu dras till dina nya ämnen. Detta öppnar dörrar för samarbeten med andra bloggare eller varumärken samt SEO-framgång genom riktade sökord inom vissa nischer eller branscher.

Läsa:  Fördelarna med att lägga ut din digitala marknadsföring på entreprenad till en professionell byrå

4. Utveckla olika färdigheter

Slutligen, att ha flera bloggar ger dig möjligheten att finslipa dina färdigheter utöver att bara skriva innehåll.

Dessa inkluderar marknadsföringsstrategier som SEO, hantering av sociala medier, design och utveckling, byggnad av e-postlistor och affiliate-marknadsföring. Alla dessa aktiviteter kräver tid och övning, så att ha flera projekt som körs samtidigt kan hjälpa till att påskynda inlärningsprocessen samtidigt som du ger den värdefulla erfarenheten du behöver när du skalar operationer senare.

Hur många bloggar kan en person rimligen ha?

Det här är en vanlig fråga för bloggare som vill ha flera bloggar. Svaret beror på din kompetens, resurser och engagemang.

Tid engagemang

Mängden tid som krävs för att underhålla separata bloggar kan vara överväldigande. Att skriva inlägg, redigera bilder, skapa innehåll i sociala medier, svara på kommentarer – alla dessa uppgifter tar upp dyrbar tid. Till exempel, om du bara kan lägga två timmar per dag på dina bloggskrivande aktiviteter, kan det vara en för stor utmaning att hantera 10 eller fler webbplatser.

Resurser

Förutom tidshantering behöver du också tillräckligt med resurser för att hantera blogginnehåll på olika bloggplattformar. Dessa inkluderar värdkonton, domännamn och automatiseringsverktyg för bloggar. Om du inte redan har tillgång till dessa resurser måste du köpa dem innan du börjar hantera bloggar – vilket lägger till en extra kostnad för ditt företag.

Auktoritetswebbplatser vs nischade innehållswebbplatser

När du bestämmer hur många bloggar du realistiskt kan hantera är det viktigt att överväga om du bygger auktoritetswebbplatser eller webbplatser med nischade innehåll.

Myndighetssajter är inriktade på att tillhandahålla omfattande täckning över ett brett spektrum av ämnen medan nischade innehållswebbplatser enbart fokuserar på specifika ämnesområden inom en viss bransch eller studieområde.

Att ha båda typerna av webbplatser ger dig större flexibilitet när du väljer vilken typ av blogginnehåll du vill producera och marknadsföra online.

Med det sagt är det allmänt accepterat att köra mer än 10 bloggar på en gång inte är genomförbart för de flesta.

Bemanning

Om du menar allvar med att vilja hantera bloggar i flera nischer kan det bli nödvändigt att anställa ytterligare personal för att driva alla dina webbplatser effektivt. Du kanske behöver fler skribenter, redaktörer, grafiska formgivare och sociala medier-ansvariga.

Varje roll kräver olika färdigheter som tillgodoser behoven på flera webbplatser. Detta skulle kräva betydande ekonomiska investeringar såväl som ledningsöversyn, så du bör inte ta lätt på det.

Ett sätt att skära ner på dina personalkostnader när du driver flera bloggar är genom att anamma full automatisering.

Skrivprogramvaran WriteSonic AI kan hjälpa dig att skala upp dina blogginsatser så att du kan skriva bloggar fem gånger snabbare till en fjärdedel av kostnaden. Appen låter dig ladda upp en CSV-fil med alla dina sökord och den kommer att skriva ett blogginlägg på 2 000 ord för var och en av dessa fraser på mindre än fem minuter!

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Gratis guide

Först skrev jag en fullständig guide – en skribents verk, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och till och med en mall för jobbbeskrivning om du vill hitta en AIO-skribent.

Läsa:  De mest effektiva SEO-bakåtlänkarna och hur man får dem

Vill du ha denna otroliga resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO CRAFT-författarutbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT.

Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet.

Njut av!

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO.

Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.

Hur man ställer in flera bloggar

Det första steget är att välja en bloggplattform för dina bloggar. WordPress, Blogger, Tumblr, Squarespace och Wix är bra alternativ. Ta dig tid att undersöka var och en för att avgöra vilken som bäst passar dina behov.

När du har valt en plattform för dina bloggar, bestäm dig för ett domännamn. Välj något minnesvärt och lätt att skriva så att folk lätt hittar det online. Om möjligt, använd nyckelord relaterade till dina innehållsämnen för att optimera för SEO.

Slutligen, lägg till nyckelord till dina titlar och metabeskrivningar och bygg en intern länkstruktur mellan sidor för att förbättra rankingen på SERP:er.

Hur man hanterar flera bloggar

När du har flera bloggar igång behöver du en strategi för att hantera dem alla effektivt. Här är de viktigaste stegen.

Skapa en redaktionell kalender

Att utveckla en redaktionell kalender är det första steget i att hantera flera bloggar. Det är viktigt för att hålla reda på ämnen och deadlines för varje blogginlägg. Det hjälper dig också att bli organiserad och ger dig därför gott om tid att skriva eller hämta innehåll, samt säkerställer att inga blogguppgifter försummas.

Att ha ett tydligt schema hjälper dig att hålla ordning så att inget faller mellan stolarna.

Skärmdump av den redaktionella kalendern vi använder på WriteSonic – Luftbord.

Outsourca innehållsskapande

Att skapa innehåll på entreprenad är ett annat sätt att hantera flera bloggar effektivt. Detta kan innefatta att anställa gästbloggare eller använda frilansare som är specialiserade på att skriva blogginlägg för olika nischer och ämnen. Och ett tredje alternativ är att använda kombinationen av en skicklig skribent/redaktör som arbetar med ett AI-skrivverktyg som WriteSonic. Detta kallas AIO-modellen, som vi nämnde tidigare.

Outsourcing låter dig fokusera på andra aspekter av att driva din blogg som marknadsföring och SEO samtidigt som du säkerställer att innehåll av hög kvalitet går live regelbundet på alla dina separata bloggar.

Återanvänd befintligt innehåll

Att återanvända befintligt innehåll är ett smart drag när man försöker jonglera med flera bloggar eftersom det eliminerar behovet av att börja från början varje dag, vecka eller månad. Du kan ta ett tidlöst innehåll och justera det något för att tillgodose olika målgrupper genom att lägga till mer information eller ändra några ord utan att offra dess kärnbudskap.

Du kan också omvandla samma artikel till olika format som videor, infografik och utdrag från sociala medier så att du kan återanvända dem på flera plattformar. Genom att använda detta tillvägagångssätt sparar du tid samtidigt som du fortfarande levererar kvalitetsmaterial som resonerar med dina läsare.

Automatisera inläggsschemaläggning

Automatiseringsverktyg för schemalagda inlägg kan drastiskt förenkla processen att hantera flera bloggar. WordPress-plugins som Edit Flow gör det enkelt att schemalägga inlägg i förväg enligt en förutbestämd tidslinje, vilket eliminerar risken för mänskliga fel och ger trygghet att allt innehåll kommer att publiceras i tid.

Läsa:  Håll dina meddelanden aktuella med en mall för SEO-innehållskort

Med marketing automation kan du hålla koll på dina bloggar och garantera att de alltid kommer att ha nytt innehåll. Nyckelord bör placeras strategiskt i texten för att maximera SEO-potentialen.

Det här är några viktiga steg för att hantera flera bloggar effektivt. Nyckeln är att experimentera tills något fastnar. Alla har olika preferenser så prova olika verktyg tills du hittar det som passar bäst med dina mål.

Välj dina verktyg

När du har fått ner dina idéer är det dags att välja de verktyg som hjälper dig att förverkliga dem. Det finns massor av alternativ där ute och det kan vara överväldigande att försöka ta reda på vilka som är bäst för dig. Här är några av mina favoriter.

WordPress

WordPress är en av de mest populära bloggplattformarna och gör det enkelt att skapa innehåll. Du kan skapa en blogg på några minuter, anpassa den med teman och plugins och börja skriva direkt. Dessutom är det SEO-vänligt så att dina inlägg har en bättre chans att rankas högre i SERP.

Innehåll i skala

WriteSonic automatiserar innehållsskrivningsdelen för dina bloggar och hjälper dig att hantera flera projekt samtidigt. Det bästa av allt är att verktyget skriver plagiatfritt och väl undersökt innehåll. När innehållet är skrivet behöver du bara redigera det lite enligt vårt CRAFT-ramverk och publicera det.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Canva

Canva är en designplattform online som hjälper till att skapa bilder för sociala medier eller annat marknadsföringsmaterial. Den har massor av mallar för allt från Instagram-berättelser till visitkort – alla enkelt anpassningsbara med bara några klick.

Grammatiskt

Grammatik är bra om du behöver hjälp med att korrekturläsa ditt arbete innan du publicerar det på din blogg eller webbplats. Det ger feedback i realtid så att du inte missar några misstag – plus att de har en gratisversion.

Google Analytics och Search Console

Google Analytics och Search Console ger insikter om hur människor hittar din webbplats och vad de gör när de kommer dit. Dessa två verktyg tillhandahåller data om sidvisningar, avvisningsfrekvenser och organiska trafikkällor – värdefull information när du skapar en effektiv bloggstrategi.

Vet när du ska ta en paus

Det är lätt att fastna i det dagliga arbetet med att underhålla flera bloggar. Men om du inte tar pauser då och då, kan det vara skadligt för din framgång. Det är viktigt att känna igen när det är dags för en paus från allt liv och rörelse med marknadsföring på nätet.

Uppsatta mål

Ett sätt att hantera din tid är att sätta upp specifika mål som du vill uppnå varje dag eller vecka. Detta hjälper dig att hålla dig på rätt spår med vad som behöver göras utan att känna dig överväldigad eller utbränd. Se till att dessa mål är realistiska så att de faktiskt kan uppnås inom den tilldelade tidsramen.

Prioritera uppgifter

När du skapar din mållista, prioritera uppgifter baserat på vikt och brådska. Detta kommer att säkerställa att viktigare uppgifter tas om hand först medan mindre brådskande kan vänta. Det hjälper också till att eliminera all onödig stress som orsakas av att försöka göra för mycket på en gång eller ta på sig för många projekt som kan leda till utbrändhet.

Läsa:  Hur man ställer in WooCommerce-konverteringsspårning för din butik

Ta raster

Att ta regelbundna pauser under dagen är avgörande för att behålla fokus. Till och med bara fem minuter från jobbet kan göra en enorm skillnad i produktivitetsnivåer såväl som den allmänna mentala hälsan.

Om det är möjligt, försök att ta längre pauser som att gå en promenad utomhus eller till och med bara gå bort från datorskärmen i en timme eller två under lunchtid. Detta kommer att hjälpa till att rensa huvudet innan du tar dig an svårare uppgifter framför dig.

Vanliga frågor – Hur man hanterar flera bloggar

Kan en person ha flera bloggar?

Ja, en person kan ha flera bloggar. Att ha flera bloggar är möjligt med rätt planering, och det är därför det är viktigt att sätta upp effektiva processer och strategier som att använda automatiserade schemaläggningsverktyg, utnyttja sökordsforskningstekniker för SEO och hålla koll på trender inom varje bransch eller nisch.

Hur håller jag koll på alla bloggar?

Du kan hålla ett register över alla bloggar genom att använda innehållshanteringssystem (CMS) som WordPress eller Drupal, som låter dig skapa, organisera och spåra blogginlägg på en central plats.

Dessutom kan SEO-plugins som Yoast hjälpa till att optimera ditt innehåll för sökmotorranking.

Slutligen ger Google Analytics detaljerade insikter om webbplatstrafik som hjälper till att informera framtida bloggstrategier.

Genom att använda dessa verktyg tillsammans får du ett heltäckande system för att hantera och spåra alla dina bloggar effektivt.

Ska jag köra flera bloggar?

Det beror på dina mål. Om du vill nå en bredare publik kan det vara fördelaktigt att driva flera bloggar eftersom det möjliggör mer innehåll och ämnen som kan tilltala olika läsare. Men om du letar efter ett mer riktat tillvägagångssätt med färre resurser kan det räcka med en blogg.

Det är viktigt att ta hänsyn till det tidsåtgång som krävs när du bestämmer hur många bloggar du ska köra. Att ha för många kan bli överväldigande och försämra kvaliteten på ditt innehåll.

Hur hanterar jag de bloggar jag följer?

Hantera bloggarna du följer kan göras på några olika sätt. Det första är att skapa en lista över alla dina favoritbloggar och använda en RSS-läsare som Feedly eller Inoreader för att hålla reda på dem. Detta gör att du enkelt kan se när nytt innehåll har lagts upp så att du inte missar några uppdateringar från dina favoritförfattare.

Du kan också ställa in e-postmeddelanden för varje blogg så att du vet när nytt innehåll publiceras.

Slutsats

Att lära sig hantera flera bloggar kan vara överväldigande, men med rätt resurser och tillvägagångssätt på plats behöver det inte vara det.

Genom att ställa in dina bloggar korrekt och hantera innehåll effektivt kan du se till att varje blogg blir framgångsrik utan att brännas ut.

Med den här guiden bör du nu känna dig mer säker på att köra flera webbplatser samtidigt.