Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Hur man hittar innehållsidéer: outnyttjade resurser för din blogg

Hur man hittar innehållsidéer: outnyttjade resurser för din blogg

Framgångsrik innehållsmarknadsföring sticker ut av två skäl: kvalitet och originalitet.

Enligt a CMI-rapport:

 • 83 % av marknadsförare försöker skilja sig från konkurrenterna genom att fokusera på innehållskvalitet.
 • 72 % gör det genom att ta upp outnyttjade ämnen.

Men dessa två saker hör också till den största utmaningar som bloggare står inför i dag.

Det väcker frågan:

Kämpar du med hur du ska hitta innehållsidéer till din blogg?

Oroa dig inte, det finns många outnyttjade metoder som kan inspirera till nya idéer.

Den här guiden om hur du hittar innehållsidéer kommer att ge dig mer än ett dussin sätt att ge dig fördelen med att hitta unika ämnen att skriva om.

Hur man hittar innehållsidéer9. Rapport om målsidor i Google Analytics

Hur man hittar innehållsidéer

Att hitta idéer om innehållsämnen kan vara en skrämmande uppgift. Ändå finns det flera outnyttjade sätt att hitta idéer om innehållsämnen som passar dina läsare.

Här är 15 sökförslag för att hitta intressanta ämnen i din nisch.

1. Använd Google Image Tags

Google Image-taggar är ett utmärkt sätt att hitta outnyttjade innehållsämnen. Genom att söka efter ett nyckelord i Google Bilder kan du se de mest populära relaterade termerna och fraserna som folk använder när de söker efter bilder av det ämnet.

Om du till exempel söker på “Paleo-diet” i Google Bilder får du förslag på taggar som “måltidsplan”, “frukost”, “30-dagarsrecept” och mer. Dessa taggar är termer som Google anser vara MYCKET nära relaterade till det du precis skrev in, så allt du behöver göra är att kombinera taggen med sökordet som du sökte efter (t.ex. Paleo diet måltidsplan) för att få ditt nya bloggämne.

Att klicka på pilen till höger avslöjar också dussintals ytterligare idéer om innehållsämnen. Med detta enkla trick är det lätt att hitta idéer om innehållsämnen som är relaterade till din nisch.

2. Facebook-annonsbibliotek

Facebooks annonsbibliotek är ett bra ställe för att hitta bra innehållsidéer om vad företag marknadsför. Biblioteket låter dig söka efter annonser som har placerats av vilket företag som helst, inklusive dess konkurrenter. Du kan också se hur mycket pengar de lägger på dessa annonser.

Den största fördelen med att använda Facebooks annonsbibliotek är att det ger en mängd information om dina konkurrenters marknadsföringsinsatser utan att behöva betala för det. Du kan enkelt spåra vilka ämnen som verkar få resonans hos sin publik – som också kan vara din publik.

3. Reddit sökordsforskningsverktyg

Reddit sökordsforskningsverktyg är ett utmärkt sätt att hitta nya innehållsidéer och rikta sökord för SEO. Det tar bort gissningarna från sökordsforskningen genom att visa dig heta ämnen som folk pratar om på Reddit. Du kan använda den för att hitta relevanta nyckelord med hög volym för din webbplats eller blogginlägg.

Skärmdump från Ahrefs

Hur hittar man innehållsidéer på Reddit?

Verktyget fungerar genom att ta ett frö nyckelord och sedan söka igenom subreddits relaterade till det ämnet. Det kommer sedan att visa dig en lista över nyckelord som folk diskuterar i dessa subreddits, samt månatliga sökvolymdata från Googles sökordsplanerare. Detta gör det enkelt att identifiera vilka sökord som har störst potential för framgång när det gäller organisk trafik och ranking.

Läsa:  5 enkla enkla sätt att bli mer miljövänlig!

Du kan också använda Reddit Keyword Research Tool för att få en uppfattning om vilken typ av innehåll som resonerar med olika målgrupper på Reddit.

Om du till exempel riktar in dig på millennials som gillar teknik, kan du söka bland tekniska subreddits och se vilka typer av inlägg de oftast engagerar sig i. Detta kan hjälpa till att informera din innehållsstrategi så att du skapar artiklar som är skräddarsydda specifikt för denna publik – vilket kan leda till mer engagemang och delningar på sociala medieplattformar som Twitter eller Facebook.

4. Ahrefs Best by Links Reports

Best By Links Reports via Ahrefs är ett otroligt användbart verktyg om du vill hitta bra innehållsidéer. De låter dig snabbt identifiera de mest länkade sidorna på en webbplats, så att du kan använda dem som inspiration för ditt eget innehåll eller som ett riktmärke att mäta framgång mot.

Till exempel visar Moz’s Best by Links-rapport att deras årliga Google Ranking Factors-studie har varit ett av deras bästa innehåll genom tiderna när det gäller bakåtlänkar – den har länkats till 3,6 000 domäner.

Det är därför många innehållsskapare använder skyskrapatekniken när de skapar innehållsidéer för nya blogginlägg. De baserar sitt inlägg på beprövade länkmagneter och optimerar det sedan ytterligare/gör det bättre för att säkerställa att det sticker ut från konkurrenterna.

Dessutom kan dessa rapporter också användas för att identifiera trasiga länkar på andra webbplatser som sedan kan ersättas med din egen sida – vilket förbättrar både din synlighet och auktoritet inom branschen.

5. Verktyget Exploding Topics

Verktyget Exploding Topics är en ovärderlig resurs för innehållsinspiration. Det hjälper innehållsskapare att ligga före konkurrenterna genom att hitta nya, trendiga ämnen som vinner dragkraft på webben. Med det här verktyget kan du snabbt skanna igenom tusentals ämnen i en given kategori och hitta de som blir allt mer populära.

Hur hittar man innehållsidéer med Exploding Topics?

Verktyget Exploding Topics använder nyckelord för att hjälpa användare att identifiera relevanta ämnen som de kanske vill utforska vidare. Genom att ange ett nyckelord eller en fras i sökfältet kan användare få en lista över relaterade termer och fraser som för närvarande är trendiga online. Detta gör att de enkelt kan begränsa sin ämnesvalsprocess och fokusera på att skapa innehåll kring det som är hett just nu.

Skärmdump från Exploderande ämnen

En annan fantastisk funktion i verktyget Exploding Topics är dess förmåga att sortera ämnen efter kategorier som teknik, hälsa och fitness, affärer och finans etc., så att användare enkelt kan hitta specifika nischrelaterade idéer för att generera innehållsidéer.

Ett av de bästa sätten att använda det här verktyget är när du behöver generera innehållsidéer men inte vet var du ska börja. Istället för att spendera timmar på att leta igenom olika webbplatser för inspiration (vilket kan vara tidskrävande), koppla bara in ditt sökord till Exploding Topics och det kommer att ge dig hundratals (om inte tusentals) potentiella artikeltitlar relaterade till ditt valda ämnesområde – allt inom några sekunder .

Kommentarsektioner på populära bloggar kan vara en bra källa till kreativa innehållsidéer.

Låt oss till exempel säga att du vill skriva om lokal SEO. Du kan börja med att göra lite sökordsforskning och se vad folk söker efter relaterat till lokal SEO. Chansen är stor att sökvolymen inte kommer att vara för hög, men om folk fortsätter att fråga om det här ämnet i kommentarsektionen på andra bloggar eller din, är chansen stor att de skulle älska ett inlägg om det ämnet.

Det kanske inte har varit det mest uppenbara valet när det gäller hur man hittar innehållsidéer, men om din publik redan engagerar sig i dessa ämnen i kommentarer, varför inte ge dem vad de vill ha? Det här tillvägagångssättet ger dig tillgång till kreativa innehållsidéer som normalt inte enbart kommer upp genom traditionell sökordsforskning.

Läsa:  Buffer vs Sendible: Vilket är det bättre verktyget för hantering av sociala medier?

Dessutom får den här typen av innehåll vanligtvis mycket engagemang från läsarna eftersom de frågade specifikt efter det. Så förbise inte bloggkommentarsektioner som en källa till innehållsinspiration – det finns guld gömt någonstans som bara väntar på dig.

7. Konkurrentens YouTube-kanaler

Ett annat ställe att hitta idéer för innehåll som resonerar med din målgrupp är YouTube – särskilt dina konkurrenters YouTube-kanaler.

Det första steget i denna process är att undersöka dina konkurrenters kanaler. Ta en titt på deras videotitlar, beskrivningar, taggar och kommentarsavsnitt för att få en uppfattning om vilka ämnen som har vunnit dragkraft under de senaste månaderna. Detta hjälper dig att skapa innehållsidéer baserat på vad som fungerar för dem.

8. Produktjakt

Product Hunt är en webbplats som sammanställer de bästa nya produkterna dagligen.

Priset Dagens/veckans/månadens produkt berättar vilka produkter folk är intresserade av just nu. Det är en utmärkt utgångspunkt för att generera innehållsidéer eftersom det kan hjälpa dig att avgöra vilka problem människor försöker lösa och vilka nischer som växer snabbt.

Till exempel märkte jag nyligen att verktyg för teamsamarbete har fungerat riktigt bra på Product Hunt. Så om du letar efter idéer relaterade till denna nisch, överväg att skriva ett inlägg som listar de 20 mest populära mjukvaruverktygen för teamsamarbete på marknaden eller gör en showdown som “Slack vs. Hipchat.”

Skärmdump från Produktjakt

Ask-forumet är en annan bra resurs för att hitta kreativa innehållsidéer att skriva om. Människor ställer frågor om teknik, att arbeta online och mer – allt detta kan du besvara i detalj i ett långt blogginlägg. Du kan också använda dessa frågor som inspiration till nya produktfunktioner eller tjänster som ditt företag erbjuder.

Slutligen, glöm inte att länka tillbaka till din egen blogg när du svarar på frågor här. Detta kommer att hjälpa till att öka trafiken och öka SEO-rankingen också.

9. Rapport om målsidor i Google Analytics

Rapporten Google Analytics målsidor är ett utmärkt sätt att identifiera vilket innehåll som fungerar bäst för din blogg. Det är ett ovärderligt verktyg som kan ge dig insikter i de ämnen, format och vinklar som resonerar med din publik.

Hur hittar man innehållsidéer med Google Analytics?

För att komma igång, gå till din målsidesrapport för Google Analytics. Här kommer du att kunna se vilka av dina innehållsstycken som presterar bra när det gäller sidvisningar och tid på sidan. Den här informationen hjälper dig att förstå vilken typ av innehåll människor tycker är intressant eller engagerande när de landar på din webbplats.

Om jag till exempel tittar på min målsidesrapport kan jag se att mina inlägg om marknadsföring på YouTube tenderar att prestera bättre än andra ämnen. Detta säger mig att detta är ett ämne som är värt att utforska ytterligare eftersom det resonerar med min läsekrets mer.

10. Relansering av innehåll

En nylansering av innehåll är en process för att förnya befintligt innehåll med färska insikter och uppdaterad information för att förbättra dess prestanda på sökmotorer och driva mer organisk trafik till din webbplats eller blogg. Detta kan göras genom att lägga till nya avsnitt, uppdatera föråldrade datapunkter eller till och med skriva om hela stycken om det behövs.

Genom att göra detta ser du till att ditt innehåll förblir relevant och engagerande för användarna samtidigt som du förbättrar dess SEO-värde.

Läsa:  Fyra gyllene regler för affärsframgång

11. Skapa årliga guider

Årliga guider är ett bra sätt att ligga före konkurrenterna och locka fler besökare till din webbplats.

Genom att skapa innehåll som fokuserar på trender kan du etablera dig som en auktoritet inom din nisch och bygga förtroende hos läsare som återkommer år efter år för ny information. Dessutom, eftersom årliga guider är ständigt grönt innehåll, har de potential att rankas bra på sökmotorresultatsidor (SERP) och ta in organisk trafik långt efter publiceringsdatumet.

Att skapa en årlig guide behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande – allt som krävs är lite forskning om aktuella trender, en förståelse för vad som gör bra innehåll och en vilja att anstränga sig för att skapa något användbart och intressant för läsarna .

 • Börja med att undersöka nyckelord relaterade till ditt ämne. Detta hjälper dig att avgöra vilka ämnen som ska inkluderas i din guide. Det kommer också att ge dig idéer om hur du bäst strukturerar det så att det är lätt för läsarna att hitta det de behöver.
 • När du har identifierat nyckelämnena som täcks av din guide, dela upp dem i mindre underämnen så att varje avsnitt lätt kan läsas för sig.
 • När du skapar varje avsnitt i din guide, skriv dina poäng så tydligt som möjligt, med exempel där det är tillämpligt.
 • Om du ger råd, se till att det bekräftas av tillförlitliga källor. Detta ger inte bara trovärdighet utan ger också läsarna ytterligare resurser som de kan hänvisa till om det behövs.
 • Slutligen, inkludera bilder som diagram eller diagram när det är lämpligt. Dessa tjänar till att förenkla komplexa ämnen samtidigt som de ger visuella elever något konkret de kan referera till och dela.

12. Innehållssvepfil

En svepfil för innehåll är en samling idéer, artiklar, bilder och annat material som du kan använda som inspiration när du skapar ditt eget innehåll. Det är ett ovärderligt verktyg för att hitta bra innehållsidéer för engagerande och delbara blogginlägg.

Det fantastiska med att ha en svepfil är att den låter dig snabbt referera till tidigare framgångar eller misslyckanden så att du inte behöver uppfinna hjulet på nytt varje gång du behöver något nytt.

Plus, om det finns vissa ämnen eller typer av innehåll som konsekvent presterar bra med din publik, att ha dessa exempel till hands gör det mycket lättare att replikera framgång.

Slutligen, om någon i din nisch redan har skapat något fantastiskt, varför inte ta inspiration från deras hårda arbete?

Hur hittar man innehållsidéer för din svepfil? Inspiration till din svepfil kan komma från var som helst.

 1. Titta på vad andra människor inom ditt område gör.
 2. Var uppmärksam på populära trender.
 3. Kolla in framgångsrika kampanjer från stora varumärken.
 4. Håll ett öga på sociala medieplattformar som Twitter och Instagram.
 5. Bläddra igenom designgallerier som Dribble.
 6. Läs upp om branschrapporter från källor som Upwork.

Kom bara ihåg: Se till att allt material som ingår i din svepfil är värdefullt och inspirerande.

13. Googles relaterade sökförslag

Att använda Googles relaterade sökförslag är ett bra sätt att komma på bra innehållsidéer för din webbplats eller blogg. Det är ett lättanvänt verktyg som kan hjälpa dig att identifiera potentiella ämnen och sökord relaterade till din nisch. Genom att utnyttja kraften i Googles sökmotor kan du snabbt generera hundratals ämnesidéer och förfina dem till kraftfulla SEO-innehållsbitar.

Området “Relaterat” (även kallat “Andra sökningar”) längst ner på första sidan drivs av Google Autocomplete. Den här funktionen förutsäger vad folk sannolikt kommer att skriva i sökrutan baserat på deras tidigare sökningar, såväl som populära frågor från andra användare runt om i världen. Som ett resultat ger det mycket relevanta sökordsförslag som är skräddarsydda specifikt för din bransch eller nisch.

Läsa:  En guide till PPC 2024

Sökförslag från Google eliminerar gissningar och ger användbar information om vad folk letar efter online. De hjälper också marknadsförare att ligga före konkurrenterna genom att upptäcka populära ämnen innan de blir mättade med för mycket konkurrens.

14. Nyckelord med superlåg konkurrens

Om du vill få ett försprång i din innehållsmarknadsföring bör det vara en del av din innehållsstrategi att hitta sökord med superlåg konkurrens. Det låter dig snabbt rangordna för termer som annars skulle vara omöjliga på grund av höga konkurrensnivåer.

För att göra detta effektivt måste du bakåtkonstruera en konkurrents bästa sökord med ditt favoritverktyg för sökordsforskning. Filtrera sedan resultaten så att den bara visar termer med en superlåg tävlingsnivå. Jag brukar gå med en sökordssvårighet på

Var medveten om att de flesta av dessa sökord med låg konkurrens har noll kommersiell avsikt. De kommer inte ta några omedelbara köpare eller kunder, men de kommer attrahera potentiella leads som så småningom kan bli kunder.

Om möjligt, försök att hitta långa varianter av populära ämnen relaterade till din nisch. Dessa har ofta mycket lägre konkurrensnivåer jämfört med sina kortare motsvarigheter men erbjuder fortfarande god trafikpotential.

Till exempel, istället för att rikta in sig på “sociala medier”, rikta in sig på något som “hur företag kan använda sociala medier” för att få en fördel gentemot konkurrenter som inte använder långa sökord.

15. Folk frågar också

Avsnittet People Also Ask (PAA) på en resultatsida på Google är ett bra sätt att hitta innehållsidéer för din blogg. Det är en outnyttjad resurs som många bloggare förbiser när de bollar nya ämnen.

PAA finns längst ned på de flesta sökmotorresultatsidor, och den ger en lista med relaterade frågor som folk har ställt om ämnet du forskar om.

Om du till exempel letade efter “strategier för innehållsmarknadsföring” kan du se PAA-frågor som:

 • Vilka är några effektiva innehållsmarknadsföringsstrategier?
 • Hur mäter jag framgång med innehållsmarknadsföring?
 • Vilken typ av innehåll fungerar bäst för innehållsmarknadsföring?

Dessa frågor ger värdefull insikt i vad läsare vill veta om ditt ämne och kan hjälpa dig att vägleda din forskningsprocess. Du kan använda varje fråga som ett eget blogginlägg eller som specifika punkter i en bloggöversikt för att skapa en heltäckande artikel om ämnet.

En annan bra sak med att använda PAA är att det hjälper till att avslöja potentiella sökord att rikta in sig på i dina SEO-ansträngningar.

Låt oss till exempel säga att en av de föreslagna frågorna var “Vilken typ av innehåll fungerar bäst för SEO?” Detta ger oss två sökordsmöjligheter – “SEO” och “innehåll”. Vi kan sedan använda dessa termer i våra blogginlägg för att säkerställa att vi riktar in oss på alla relevanta fraser.

Slutsats

Har du fastnat för att hitta ämnen för din blogg? Att lära sig hitta innehållsidéer kan vara en skrämmande uppgift, men med dessa outnyttjade metoder och verktyg till ditt förfogande kan du upptäcka nyckelord som kan få din blogg att sticka ut.

Behåll dessa 15 hemligheter i din verktygslåda när du söker efter nya koncept och heta ämnen och framgång kommer att vara inom räckhåll.